Prima pagină > Abureală - Manipulare, Politicăraie - Partide - Politicieni > Semne bune: Partidul Social Democrat Liberal şi Conservant e în criză de nervi

Semne bune: Partidul Social Democrat Liberal şi Conservant e în criză de nervi

În urmă cu câteva zile, am văzut ceva: România are o creştere economică pozitivă, nu mare dar pozitivă.

Pe de altă parte, l-am văzut pe Videanu zicând că România e pe drumul bun, iar cineva, persoană însemnată, de pe la Bruxelles spunând că există condiţiile ca România să aibă nu peste mult timp, cea mai accelerată creştere din Europa.

„Se laudă mi-am zis atunci”.

Văd însă ceva care îmi aduce confirmarea că s-ar putea să fie aşa, sau şi mai şi.

Ieri l-am văzut pe Crin Antonescu. Conform politicii de binsimţ pe care zice că o promovează înjura de mama focului puterea, zicea (ghici despre cine 😀 ) că e nesimţit. Dar nu asta era important, prostii spune tot tmpul. Tonul. Unul voit nervos. Şi pentru a nu trece cumva prestaţia sa jenant actoricească moderatorul emisiunii în întreabă:

” – Sunteţi nervos domnule Antonescu?”,

” – Da, sunt nervos… ” – răspunde acesta şi mai bagă nişte referiri la nesimţirea şi lipsa de inteligenţă a domnului Boc. Bine, cuvântul „domn” e de la mine. Antonescu crede că doar el şi amicii săi, tov Geaonă şi tov. Ponta sunt domni deşi e o evidentă contradicţie în termeni.

Tot referindu-se la nesimţirea, lipsa de inteligenţă, pericolul pentru România pe care îl reprezintă Guvernul Boc, pe pesedistul  Alexandru Athamasiu şi liberalul Ludovic Orban. Erau în emisiunea cu buzele sexoase a lui Gâdea şi de la masă nu lipsea evident fauna obişnuită.

Interesat era tonul. Tot înspumat de nervozitate.

Treaba e că la un moment dat, mi s-au belit ochii de uimire: După ce a expus cam aceleaşi idei ca şi Antonescu, deşi e din alt partid, Athanasiu a emis şinişte chestii interesante. Cică la lipsa de reacţie a Românilor există şi soluţii. De exemplu votul uninominal în două tururi la alegerile parlamentare.

Ei bine, acesta e motivul belirii ochilor. Vot uni nominal? În două tururi?

Păi nu cu multă vreme în urmă, Preşedintele Băsescu a făcut un referendum pe chestia asta  şi pentru că domnilor parlamentoşi li s-a părut că românul e tâmpit şi riscă să voteze manelişti şi baroni locali, au considerat că e bine să îi fericească volens-nolens cu un sistem de vot hibrid şi complet aiurea care a băgat în parlement o mulţime de liberali care în colegiile lor au ocupat locul doi sau trei pentru simplul fapt că se aveau bine cu şeful partidului.

Deci aşa… vot uninominal… Hmmm, ce face nervozitatea din om…

Nu am să mai amintesc de faptul că omniprezentul liberal, Ludovic organul la vedere al PNL, era şi el nervos. La el era sarcină de partid, ba mai mult cred că era sub oarece influenţe etilice, deşi la el asta e starea normală.

Ei bine, m-am întrebat, cum se poae lega chestia asta nouă, cu nervozitatea, de ceea ce a spus Videanu sau cei de pe la Bruxelles.

Şi cred că am găsit.

Se ştie că gaşca ce reprezintă alianţa politică neoficializată, mogulo-securistă-comunistă, a investit sume uriaşe pentru al înlătura pe Preşedintele Băsescu şi PDL.  Că nu le-a reuşit e evident, don păcate pentru ei, pentru asta mai trebuie să fie de acord şi românii, ungurii sunt de acord cu oricine doar să stea şi ei pe las guvernare, dar nu comentăm acum asta.

Ei bine, cred că cei care sunt în spatele alianţei neoficializate de care ziceam au cam început să fie enervaţi şi probabil să se răţoiască la reprezentanţii lor.

Pe scena politică vedem că o nouă formaţiune politică e pe ţeavă, una de stânga, dar care pare a fi dispusă la un dialog normal în politică, dialog absolut imposibil cu partide care au conduceri ca cele ale Alianţei PSD-PCR ori a gălbejitului PNL.

Pe de altă parte, dacă România reuşeşte să iese vie din criza aceasta, fără a intra în faliment, Băsescu şi PDL vor avea enorm de câştigat la capitolul imagine, deci şi la următoarele alegeri, va fi în pole position. Alianţa PSD-PCR şi PNL, oricum sunt pe un tobogan care îi face să devină tot mai puţini. Deci, cam sta cred că e. Nervoşii nu sunt nervoşi pentru că ţara e prost condusă, ci tocmai pentru că se întâmplă lucruri care vor face ca toată strădania de a băga România în spital prin blocarea guvernului în speranţa că astfel nu va putea lua măsurile necesare, se va dovedi a fi fost degeaba.

Revin la Athanasiu. Era nervos cică pentru lipsa de reacţie la ceea ce se întâmplă.

Deci, domnul Athanasiu e şi al conştient că „marile manifestaţii”, cu Vanghele dar fără mititei şi bere nu îi reprezentau pe români. Era şi greu de văzut asta… hehehe… Normal că de le nivelul domniei sale nu s-a văzut că românii erau peste tot, la mare, la iarbă verde şi prin alte locuri unde îşi petrecea de Ziua Muncii. Nu a pus botul la prostiile pesediste. „Lasă- şi-o fi zis românul – le ajunge pesedeilor pleiada de mari mişcări sociale (…Hehehe…), la care ne tot trimit şefii de la sindicat”. Poate români au şi alte priorităţi contrar aşteptărilor, să muncească pentru a câştiga un ban. Or fi şi sindicatele bune la ceva, rostul lor însă nu e acela de a dărâma guverne şi de a aduce la putere partide zise social-democrate, dar cu puternice tente comuniste, la fel de puternice ca roşul în care îşi înbracă fomiştii când îi duce la păscut mititei şi bere.

Dom’le Athanasiu, felicitari. Ai reuşit şi mata care păreai om relativ calm şi cu o ţâră de minte în cap că nu eşti nimic altceva decât colegii matale. Un păduche înregimentat şi aliniat în front. Bravo…

Poate partidul matale ar avea o şansă să scape de lada de gunoi a istoriei: Să mai estompeze puţin roşul hainelor cu care defilează de 1 Mai.

P.S. Am uitat să mai amintes un nervos: Robert Negoiţă. Dar ăsta are un motiv. Riscă să fie obligat să îşi plătească datoria la stat.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: