Prima pagină > Justiţie - Lege - Legislație, Politicăraie - Partide - Politicieni > PSD se specializează în „extemporale”

PSD se specializează în „extemporale”

Joi, 6 Mai 2010, cf MEDIAFAX.ro,

http://www.mediafax.ro/social/vanghelie-si-aura-vasile-audiati-la-parchetul-instantei-supreme-6095347

Surse politice, au declarat că Marian Vanghelie este cercetat de procurorii Parchetului instanţei supreme în două dosare privind infracţiuni electorale şi fals în declaraţii.

Aura Vasile este cercetată pentru fals în declaraţii, au precizat aceleaşi surse.

La ieşirea din sediul Parchetului ICCJ M.Vanghelie, a declarat că a fost audiat „în calitate de făptuitor” cf. propriei exprimări, într-un dosar în care sunt cercetate mai multe acuzaţii de mită electorală din timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale.

Tot liderul PSD Bucureşti a mai  declarat că plângerile care au stat la baza acestei anchete au vizat „toată conducerea centrală a PSD”.
„Toţi aceşti colegi ai mei au fost sau vor veni pentru a da declaraţii în acest dosar”, a precizat Vanghelie. Deci, dacă sunt mai mulţi, atunci e normal.

Aura Vasile a precizat că le-a transmis procurorilor, la acea dată, că atât în turul întâi, cât şi în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 2009 a intrat într-o singură secţie de vot, cea în care votează de obicei, în jurul orei 8.30, după care a plecat.

Ea a precizat că această discuţie cu procurorii a venit în urma operaţiei pe care a avut-o la mână şi că, din acest motiv, întâlnirea s-a oprit atunci la acest punct, urmând a continua la o altă dată.

„Am fost citată telefonic ieri (miercuri – n.r.), pentru azi (joi – n.r.), la ora 9.00. Am răspuns solicitării procurorilor de a mă prezenta şi le-am spus ce v-am spus şi dumneavoastră”, a precizat Aura Vasile.

Ea a arătat că şi în cazul preşedintelui PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, este vorba despre aceleaşi acuzaţii, menţionând că nu ştie cine a făcut reclamaţiile respective.

Tot MEDIAFAX, http://www.mediafax.ro/politic/geoana-audiat-la-dna-in-legatura-cu-dosarul-lui-catalin-voicu-6083968 afirmă şi că  Mircea Geoană, a dat răspuns timp de o oră  la DNA, în calitate martor, la întrebările procurorilor legate de dosarul în care a fost arestat preventiv senatorul Cătălin Voicu.

„Am avut o discuţie foarte succintă în care am declarat chestiuni legate de întrebările care mi-au fost adresate”, a spus preşedintele Senatului, care a adăugat că este confidenţial „conţinutul discuţiilor”.

Numele lui Mircea Geoană a fost vehiculat în dosarul lui Cătălin Voicu în legătură cu intermedierea unei întâlniri între senatorul PSD Cătălin Voicu şi vicepreşedintele PSD Dolj, Maria Schutz.

În 29 aprilie, preşedintele Senatului a declarat ca nu a intermediat niciodată o chestiune care să fie nelegală şi a calificat SMS-urile invocate de procurori, dintre el şi vicepreşedintele PSD Dolj, Maria Schutz, drept „nişte minciuni”.

„Sintetizând cele expuse se constată că inculpatul Cătălin Voicu, în schimbul unor foloase patrimoniale şi nepatrimoniale, a uzat de influenţa sa pe lângă magistraţi nu numai în dosarele în care învinuiţii Costel Căşuneanu şi Alexandru Mazăre şi inculpatul Marius Locic erau interesaţi, ci şi în alte patru cauze”, se arăta în documentele DNA obţinute de MEDIAFAX, unde sunt enumeraţi Marian Oprişan, Maria Schutz, Manuela Mitrea şi Ludovic Orban.

Voicu ar fi intervenit în dosarul vicepreşedintelui PSD Dolj, Maria Schutz, trimisă în judecată tot de DNA, la Tribunalul Bihor. Schutz a fost trimisă în judecată în ianuarie 2008 de către DNA pentru înşelăciune şi bancrută frauduloasă, care au dus la falimentarea Serelor Codlea.

Potrivit HOTNEWS, Mircea Geoană a intermediat în 2006 o întâlnire între vicepreşedintele PSD Dolj, Maria Schutz, pe atunci cercetată penal, şi Cătalin Voicu, pe numele căruia procurorii DNA au trimis vineri o cerere de arestare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „Potrivit unor surse de la Curtea Supremă, informaţia rezultă chiar din cererea de arestare trimisă la ICCJ în cazul Voicu, fiind vorba de interceptări mai vechi din dosarul Mariei Schutz”, scrie Hotnews.

De asemenea, în 24 martie, Evenimentul Zilei scria, citând surse politice, că Margareta Costea, soacra lui Mircea Geoană, se află printre cei care au apelat la „serviciile” lui Voicu, în dosarul în legătură cu modul în care aceasta şi-a obţinut titlul de revoluţionar. Conform cotidianului citat, surse din PSD susţineau că, în urma ajutorului, Margareta Costea i-ar fi promis lui Voicu că îl sprijină, pe lângă Mircea Geoană, pentru a ajunge ministru de Interne.

Senatorul Cătălin Voicu a fost arestat, în 30 martie, sub acuzaţiile de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Tot cf. MEDIAFAX

http://www.mediafax.ro/social/soacra-lui-geoana-margareta-costea-audiata-la-dna-6092229/

pe la DNA, a trecut şi doamna Margareta Costea soacra domnului Mircea Geoană, pentru a fi audiată în dosarul în care senatorul Cătălin Voicu este acuzat de fapte de corupţie.

La ieşirea din sediul DNA, Costea a negat că i-ar fi cerut senatorului Voicu să intervină la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 în legătură cu o plângere a unui lider ONG, Bogdan Drăghici, privind modul în care ea a obţinut certificatul de revoluţionar.

Bogdan Drăghici acuza în plângerea făcută la Parchet că Margareta Costea ar fi obţinut în mod fraudulos un certificat de revoluţionar, susţinând că aceasta a minţit că a participat la revoluţia din 1989, la sediul TVR.

În urmă cu o zi, fostul prim-procuror al Parchetului Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti, Mircea Ene, a fost audiat de procurori anticorupţie în cazul senatorului Cătălin Voicu, despre modul în care s-au soluţinat două sesizări privind-o pe soacra lui Mircea Geoană, Margareta Costea.

Mircea Ene, coleg cu Dan Chiujdea – şeful Parchetului sectorului 1 Bucureşti, suspendat din funcţie pe perioada mandatului de membru al Consiliului Superior al Magistraturii -, a fost întrebat despre modul de soluţionare a două sesizări referitoare la Margareta Costea, una vizând un imobil, iar alta o plângere privind dobândirea calităţii de revoluţionar, au declarat surse judiciare.

Potrivit unor surse judiciare, pentru obţinerea certificatului de revoluţionar, Margareta Costea, care ar fi apelat la ajutorul lui Cătălin Voicu, i-ar fi promis parlamentarului că îl sprijină pentru a ajunge ministru de Interne.

Margareta Costea, mama Mihaelei Geoană, a spus recent că dosarul privind certificatul său de revoluţionar a fost închis în urmă cu patru ani, când nu îl cunoştea pe Voicu.

Ce mi se pare interesant în povestea asta, este reacţia domnului Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD.

Conform AGERPRES

http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/6139-Ion-Iliescu-despre-audierea-lui-Geoana-la-DNA-E-in-spiritul-vremii-nu-e-nici-o-surpriza.html

preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, referindu-se la audierea liderului Senatului, Mircea Geoană, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că acest lucru ‘e în spiritul vremii, nu e nici o surpriză’.

„E un nărav. Un nărav al puterii care, din păcate, pe multe planuri se manifestă în felul acesta. Creează o atmosferă de apăsare, de suspiciune. Dar, mă rog, toate astea se plătesc”, a spus Iliescu.

Liderul de onoare al PSD a menţionat că nu ştie dacă în dosarul Voicu există nume sonore din PSD: „Nu ştiu, habar n-am. Nu urmăresc asemenea lucruri”.

Foarte interesant. Deci pe de o parte, Iliescu ştie că e vorba de un nărav al puterii. Iar, pe de altă parte, Habar n-are deoarece nu urmăreşte aceste lucruri.

Păi dacă nu le urmăreşte, de unde ştie oare domnul Iliescu faptul că e doar un nărav al puterii? Sau şi mai interesant, în calitatea sa de fost deţinător al două virgulă ceva mandate în funcţia de preşedinte al României, afirmă că intituţiile statului român nu funcţionează corect?

Păi atunci să presupunem că şi faptul că unele dosare în care a fost cercetat domnia sa au fost lălăite incorect pentru a interveni prescrierea?

Bravo domnule Iliescu. Bravo. Ţi-a ieşit. Ai reuşit să faci, prin  duplictarismul dumitale infect, o ţară tare ciudată. Absolut originală. Ţi-a folosit şcoala de apă de ploaie făcută la Moscova. Da, tare clar se simte în furul matale duhoare KGB-ului Moscovit.

Felicitări pentru loialitate, dar tot nu cred că ai să te bucuri de o statuie în  Piaţa Roşie. Nu ştiu de ce, aşa cred eu.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: