Prima pagină > Abureală - Manipulare, Politicăraie - Partide - Politicieni > Pontantonescu, sau: 1păcălici+1păcălici=1păcălici

Pontantonescu, sau: 1păcălici+1păcălici=1păcălici

În urma declaraţiei preşedintelui Traian Băsescu, privind măsurile anticriză, preşedintele PNL, Crin Antonescu şi preşedintele PSD, Victor Ponta au considerat de cuviinţă să declare:

Antonescu: Măsurile anunţate sunt de o gravitate fără precedent

„Există măcar un lucru bun în toată situaţia în care ne aflăm şi anume că nu au mărit fiscalitatea, că s-a păstrat cota unică şi că nu a fost crescut TVA-ul”.

„Sigur că preşedintele este foarte meşter în a găsi duşmani. Câtă vreme era un Guvern care nu era sub controlul său, era de vină Guvernul acela, respectiv Guvernul Tăriceanu. Câtă vreme era un Guvern pe care dânsul l-a moşit, dar mai cuprindea şi pe alţii decât pe pedelişti, adică PSD, era de vină PSD. Acum, de vină e grasul. Grasul ăsta care are salariu mare şi pensie prea mare şi ajutor de şomaj prea mare. Probabil când o să termine şi cu acesta, o să fie de vină vecinii noştri, alte ţări”, a mai spus Antonescu.

Tot el a declarat: „Sigur că preşedintele este foarte meşter în a găsi duşmani. Câtă vreme era un Guvern care nu era sub controlul său, era de vină Guvernul acela, respectiv Guvernul Tăriceanu. Câtă vreme era un Guvern pe care dânsul l-a moşit, dar mai cuprindea şi pe alţii decât pe pedelişti, adică PSD, era de vină PSD. Acum, de vină e grasul. Grasul ăsta care are salariu mare şi pensie prea mare şi ajutor de şomaj prea mare. Probabil când o să termine şi cu acesta, o să fie de vină vecinii noştri, alte ţări”

Ponta: Guvernul Boc nu mai există, ci doar Guvernul Băsescu

Liderul PSD, Victor Ponta, a afirmat că Guvernul Emil Boc nu mai există, ci doar Guvernul Traian Băsescu şi că „riscăm genocidul social”…”Convingerea noastră este că Guvernul Traian Băsescu nu va opri criza şi că ne va cere, ca şi Nicolae Ceaşescu, noi sacrificii. Este datoria noastră, alături de celelalte forţe politice, de media, de societatea civilă, să ne opunem acestui genocid social în Parlament, pe stradă sau oriunde va fi nevoie”

========================

Păi se poate domnilor?

Din câte ştiu eu, acestă criză e una dată dracului, iar dintr-o criză nu se poate ieşi decât cu măsuri dure.  Pe de altă parte, dacă ceva ca delimitarea faţă de Guvernul Tăriceanu din partea preşedintelui PNL, dacă n-ar fi de un sinistru cinism, ar foi de un comic grotesc.

Adică greşelile acelui Guvern nu mai cad în sarcina PNL, doar pentru că partidului i s-a schimbat preşedintele intre timp? Sau că partidul e una, preşedintele lui nu îşi asumă în nici un fel trecutul acestuia? Interesant. Foarte interesant. La fel de interesant cum este faptul că anumite lucruri care sunt urmare a porcăriilor guvernului Tăriceanu, sunt acum aruncate în spinarea guvernului Boc tocmsai de nişte liberali care au făcut parte din Guvernul Tăriceanu. Mai deunăzi, o cucoană, fostă ministru în Guvernul Tăriceanu, critica nişte măsuri pe care le-au luat ei atunci. Când i s-a atras atenţia că exact domnia sa era cea care semnase în calitate de ministru, a ripstat rapid, ca şi cum s.ar fi aşteptat. „Păi dacă au constatat că am greşit de ce nu au schimbat?” …

Cât despre declaraţia lui Ponta, ce să zic? Genocid social? Este datoria voastră, alături de celelalte forţe politice, de media, de societatea civilă, să ne opunem acestui genocid social în Parlament, pe stradă sau oriunde va fi nevoie? I-auzi…

Poate de datoria celor de care zice Ponta a fost şi scoaterea în stradă a sindicatelor din domeniile controlate de PSD imediat după ce acesta s-a retras de la guvernare? Ori, tot de datoria lor e şi ca timp de o săptămână să se vorbească de mişcări sociale devastatoare care ar urma să se declanşeze sub formă de „mişcări sociale absolut spontane” 😀 , iar când vine ziua respectivă vedem o mână de indifizi cu pancarte, şepcuţe şi veste cu însemele sindicatului nu ştiu care. Vedem televiziunile la faţa locului cum iau interviuri unor lideri de sindicat extrem de nervoşi şi pătrunşi de misiunea lor, dar care se tem ca de dracu să fie puşi să îşi declare averile şi interesele. Extrem de amuzant este faptul că dacă din greşală un reporter ia un interviu unui om din grupul de protestatari şi îl întreabă ce face acolo, se uită ca picat din Lună: De unde să ştie el de ce e acolo? A venit pentru că i s-a spus să vină…

Deşi Prostănacu nu mai e în cuplul respectiv, nu ştiu de ce, dar parcă e o boală ca preşedinţii de la PNL ori de la PSD, de câte ori sunt lăsaţi să vorbească, reuşesc să dea impresia că sunt nişte păcălici care spun şi ei o poveste pe care au învăţat-o pe dinafară, dar pe care nu o înţeleg.

 1. foula
  9 mai 2010 la 22:56

  Blue, felicitari sincere! Ai zugravit cat se poate de bine situatia in care ne aflam. E blueeee.
  Infernale poze! Ma cutremura asemanarea dintre atitudinea lor si cea a vechii nomenclaturi comuniste.

 2. 9 mai 2010 la 23:28

  Mulţam…
  Credeam că ai emigrat… Dar eu cred multe … 😀

  Fii atentă puţin:
  Ponta:
  Carte de vizita (De pe blogul lui: http://www.victorponta.ro/ )
  Se naşte în 20 septembrie 1972, în Bucureşti. Conform cărţii lui de vizită, până în ’95 nu face nimic, atunci termină Dreptul (unde îl avea ca profesor pe Năstase.
  1998-2002 a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie. Din octombrie 2002 este lector universitar la catedra de Drept Penal a Universităţii Româno-Americane.
  În iulie 2003 devine vicepreşedinte al Partidului Social Democrat, iar în luna noiembrie este ales Preşedinte al Tineretului Social Democrat. (Aici trebuie precizat că nu se spune data insacrierii în partid 😀 )
  În perioada 2001-2004 este Secretar de Stat şi Seful Corpului de Control al Guvernului.
  Din decembrie 2004 este deputat PSD de Gorj şi Secretar al Biroului Permanent din Camera Deputaţilor.
  Din septembrie 2006 devine Vicepreşedinte al Biroului Permanent din Camera Deputaţilor.
  In urma alegerilor parlamentare din noiembrie 2008, Victor Ponta este ales pentru a doua oara deputat de Gorj, in colegiul uninominal nr.6 din Targu Jiu. In perioada decembrie 2008 – octombrie 2009 a ocupat functia de ministru pentru Relatia cu Parlamentul.
  Fulminantă evoluţie…

  Evoluţia lui Antonescu e mai domoală

  s-a nascut la 21 septembrie 1959 la Tulcea.
  Studii
  1985 – A absolvit Universitatea Bucureşti, Departamentul Istorie-Filozofie

  Activitate Educaţională
  1985-1989 – Profesor de istorie în Tulcea şi Vaslui
  1989-1990 – Muzeograf în Tulcea
  1990-1992 – Profesor la liceul „Spiru Haret”, Tulcea

  Activitate Politică

  Din 1990 – Membru în Partidul Naţional Liberal, (PNL)
  1992-1996 – Membru în Camera Deputaţilor, Comisia pentru Educaţie tineret şi sport
  1995-2002 – Vicepresedinte PNL

  1996-2000 – Membru în Camera Deputaţilor

  o Membru al Comisiei pentru Afaceri Externe
  o 1996-1997 – Lider parlamentar al grupului PNL

  1997-2000 – Ministrul Tineretului şi Sportului

  2000-2004 – Membru în Camera Deputaţilor

  o 2002-2004 – Lider parlamentar al grupului PNL
  o Membru al Comisia pentru Educaţie, Ştiinţă, Tineret şi Sport
  2004 – reales ca Membru în Camera Deputaţilor (PNL)

  o Lider parlamentar al grupului PNL
  o Membru al Comisiei pentru Afaceri Externe (până in Februarie 2007)
  o Membru al Comisiei pentru Cultura, Artă şi Mass Media (din Februarie 2007)
  2008 – ales ca Senator (PNL)
  20 martie 2009 – Preşedinte al PNL

  ____________________________
  Asemănări:
  Nici unul nu recunoaşte că a vost membru PCR.
  Mai jos le dedic ambilor o melodie care probabil, cu ani în urmă, le făcea inimile să crească:

 3. foula
  10 mai 2010 la 12:05

  Deosebiri:
  Desi amandoi sunt sub semnul virginelor, iliescu le-a tras-o in mod diferit. Primului in bot, celui de-al doilea in coor. Sa mai zici ca n-a ramas Nastase, un vesnic iubitor de gaini.
  Mai jos ai un exemplu pe care ti-l dau cu link, de de-aia: 🙂

  P.S. Pe principiul tot acasa e mai bine, dar nici lantzul nu ma tzine, ma fatzai inca. 🙂

 4. 10 mai 2010 la 18:56

  E foarte interesant cum abordează cei doi acum treaba cu reducerile se salarii şi pensii.
  Din cele două variante, reducerea cheltuielilor de la buget sau creşterea taxelor.
  Cea de a doua, era mult mai la îndemână pentru guvernanţi, se revenea la o inflaţie crescândă, deşi ar fi părut mai uşor acceptabilă, cred că ar fi fost foarte greu de calmat inflaţia ce ar fi fost generată. Ar fi început un lanţ de scumpiri care ar fi părut că nu se mai opreşte.
  Atât pensionarii, cât şi bugetarii s-ar fi trezit că sunt loviţi în puterea de cumpărare, dar ar fi afectat direct şi pe cei din sectorul privat. Cei din sectorul privat, deja au suferit anumite scăderi de venituri, başca faptul că acolo sistemul s-a reformat, fără menajamente.
  Aşa că se arată de acord şi el cu reducerile respective, dar pare a nu înţelege ceva. Zice că impozitarea scăderile ar trebui făcute cu procente diferite, de parcă 25% înseamnă la fel de mult şi pentru unul care câştică 1000 de lei şi pentru unul care câştigă 10.000 de lei.
  Sistemul bugetar are o soluţie simplă: săi dea afară pe cei angajaţi ca fiind pila cuiva.
  Dar asta pare a nu se vedea.
  Ponta nu poate spune din poziţia lui nimic deoarece zice că e social-democrat.
  Cred că în sinea lui speră că se vor isca mari mişcări de stradă care vor duce la căderea guvernului.
  P.S. Da … e şi fâţâitul o ocupaţie.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: