Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Victor Socaciu – măscăriciul

Victor Socaciu – măscăriciul

„Dacă-i copil, să se joace; dacă-i cal, să tragă; şi dacă-i popă, să citească.” Aşa zicea Ion Creangă atunci când dorea să arate că e bine ca fiecarea să îşi facă treaba acolo unde poate şi unde se pricepe.

Antena 3 are un obicei extrem de interesant.

Ştie ca nimeni altul să scoată în evidenţă măscăricii.

Poate pentru că aşa zişii jurnalişti cu maximă greutate sunt ei înşişi nişte măscărici, dar nu unii obişnuiţi ci unii cu mari pretenţii.

Ei bine, l-am văzut pe Victor Socaciu. Da,  fostul cântăreţ, actualul deputat PSD+PCR. (Hehehe … 😀 )

Nu, nu cânta, nu era nici invitatul la ceai al soţiei sale zâmbăreţe. Vorbea. Din când în când.

De fapt şi asta cu vorbitul la el nu pare a se manifesta ca la oamenii obişnuiţi.

Recita din memorie.

Referindu-se la povestea cu măsurile anticriză:

„Conform Constituţiei Preşedintele nu trebuie să se amestece în treburile astea”.

Apoi, după o vreme în care a luat atitudinea de negru de furie, la modă în PNL de la o vreme. A mai recitat o frază. Memorabilă şi asta:

„A spus Preşedintele că pe vremea Guvernului   PNL s-au mărit pensiile şi salariile. Nu e adevărat. PNL avea o susţinere în Parlament de doar 20%, creşterea s-a făcut la presiunea PSD”.

Da. Fix aşa a spus.

Păi să vedem.

Legat de Preşedintele României, dacă ne uităm în Constituţie, putem vedea, ceea ce s-ar potrivi în povestea asta:

CAPITOLUL II

ARTICOLUL 80

Rolul Preşedintelui

……

(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

ARTICOLUL 86

Consultarea Guvernului


Preşedintele României poate consulta Guvernul cu privire la probleme urgente şi de importanţă deosebită.

ARTICOLUL 87

Participarea la şedinţele Guvernului

…………….

(2) Preşedintele României prezidează şedinţele Guvernului la care participă.

Nu ştiu ce văd alţii, dar eu nu văd acel „…nu trebuie să se amestece în treburile astea…”. Pe de altă parte, vedem că Preşedinteţe trebuie să medieze între puterile statului şi poate participa la şedinţe de Guvern.

A că nu îi adună pe penalii din Opoziţie, şi să-i întrebe: „Bă’, voi ce mama dracului vreţi?” la care cei din opoziţie să spună: „Nene Trăianeeee, bate-l pe Boc. E rău şi nu vrea să facă aşa cum zicem noooooi…. „

De fapt, Opoziţia nu doar că nu spune asta, ei nici nu se duc la consultări. E sub demnitatea lor.

Cei  doi măscărici şefi ai opoziţiei Antonel şi Pontănel, preferă să îl plimbe pe al trilea măscărici pe la Antena 3. Se poate ca preşedintelui să nu îi placă mizeria aia de televiziune şi să nu se uite. De unde să ştie ce vor ei?

Şi dacă ar şti… Nu odată Preşedintele a invitat la negociri partidele. Atenţie, la negocieri. Negocieri înseamnă de fapt târguială. Unul propune, altul mai lasă şi tot aşa, până se ajunge la o soluţie de compromis, nu impunerea soluţiei unuia. Omul cântăreşte ce zice fiecare, apoi face o medie şi vede ce iese.

De fapt nici nu văd de exemplu cum ar media între cota de impozitare progresivă la care visaează Pontănel şi cea unică propusă de Antonel.

Dar ştie Socaciu despre ce-i vorba? Ba. De ce să ştie? E deputat şi asta e destul.

Pe de altă parte, în vremea Guvernului Tăriceanu, oameni cu mare greutate se strofocau de le transpira neuronul să ne convingă de faptul că între PNL-PSD-PCR  nu era nici o legătură, că Guvernul Tăriceanu conduce ţara cum vrea muchiul lui.

Pe lăngă faptul că îşi bagă piciorul şi vorbeşte de un „Guvern PNL” când era vorba de un Guvern PNL-UDMR ne mai spune şi că în timpul prestasţiei sale Guvernul adopta pentru a se menţine la putere fără nici un fel de contribuţie ceea ce zicea PSD, deci era doar o marionetă a PSD ( bine, nu zic că asta nu se vedea). Bravo nene. Eşti un super politician.

Bravo Socaciu. Treci la iesle.

Prestaţia de azi, nefiind una singulară, a mai existat una unde a recitat alte abraţii, mă face să mă intreb la modul seris, dacă în septembrie, 2009, când  i-au fost treansplantaţi doi rinichi noi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, i-ai fost ambii rinichi puşi acolo unde trebuie, sau unul cel puţin i-a fost pus între urechi.

Domnule Socaciu, ce dracu e în capul dumitale? De ce n-ai putut rămâne un apreciat solist de folck şi a trebuie să devii un măscărici al politicii noastre?

Bine, recunosc, nu eşti mata primul penibil. Clasa politică e formată în marea ei majoritate din penibili. Nici ca şi cântăreţ nu eşti primul care după o carieră admirabilă o termină cu oiştea în penibil. Au fost şi o Irina Loghin  şi un Ion Dolănescu. Dar eu tot nu cred că e bine. E mare păcat de talentul pe care îl ai.

 1. dobermann
  26 mai 2010 la 1:31

  Korect! Nu-i o regula ca talentul sa fie dublat de inteligenta si bun simt.

  • mihaibeltechi
   26 mai 2010 la 20:14

   sarut mana pe obrajori.

 2. 26 mai 2010 la 16:29

  Da. Din păcate ai dreptate.
  Este unul din oamenii pentru care îmi pare rău că e aşa.
  V.Socaciu avea o imagine, era iubit de foarte mulţi oameni.
  M-am gândit care ar putea fi mecanismul de gândire care duce la hotărârea de a intra în viaţa politică a unor oameni care nu mai aveau nevoie de popularitate.
  Din partea formaţiunilor e clar, e vorba de a-şi ataşa la blazon imaginea bună a cuiva. E de înţeles. Însă, dacă tot i-au adus în interior ar trebui şi să îi pregătească puţin, să îi connsilieze pentru o perioadă necesară să înţeeagă cum funcţionează creara şi păstrarea unai imagini în politică. Pe scenă e relativ simplu, ai talent, cânţi şi gata, restul face media. În politică, imaginea se crează şi se întreţine zilnic. Dar asta ar însemna să să avem şi noi o clasă politică serioasă, o clasă politică unde demnitatea umană e respectată.
  Din partea respectivilor (V.Socaciu, Teo Trandafir, Irina Loghin etc) cred că e vorba de o vanitate intreţinută de cercul în care se învârt. Probabil există în jurul lor oameni care pentru a intra mai adânc în sufletul lor îi laudă, le spun co sunt cei mai tari, cei mai buni, cei mai … cei mai …
  Cu viaţa politică l un moment dat a cochetat şi Oana Zăvoranu.
  Eu nu m-am ferit să o calific drept o mahalagioaică tupeistă. Tocmai de aceea, cred că dintre persoanele pe care le vedem la televizor, cred că e una căreia i se potrivea mănuşă infecta politică românescă.
  Şi totuşi, Oana a preferat să se retragă din poziţia de a fi imaginea PRM. Şi-a dat seama probabil că lumea politică e o junglă unde nu ar avea libertatea de mişcare de care are ea nevoie să se desfăşoare. Am admirat-o pentru asta (nu credeam că o să ajung să spun că admir ceva la Oana Zăvoranu, siloconul şi rezultatele prestaţiei chirurgilor esteticieni nu au fost niciodată unele chestii situate prea sus în scara mea de valori).
  Ceilalţi par a nu înţelege. Au intrat în politică…OK. Mai face omul şi greşeli. E omeneşte, dar dar trebui să stea cuminţi în planul doi sau trei.
  Nu.
  Vanitatea îi împinge să facă valuri. Or dacă eşti într-o băltoacă de noroi, când faci valuri şi nu ştii să te fereşti te umplii de mizerie.
  Păcat de ei … 😦

 3. FRANK ZAPA[KING]
  26 mai 2010 la 17:36

  HIIIIIIIIIII,uite ca am intrat putin in ograda ta,nu stiam ca ai blogg.M-a bucurat faptul ca ai intrat la Nicoleta,pur si simplu nu-mi mai aminteam modul misterios in care ai disparut de la E.U.
  Iti multumesc pt vorbele frumoase spuse la nicoleta la adresa mea,de aici incolo vom tine legatura,te voi mai vizita.
  vad ca si doberbam e prin zona,un alt motiv de bucurie,pt ca in vremurile astea,…………….am ramas cam putini.
  si culmea este ca tocmai pedelistii cu ACTE IN REGULA,stau in transee ascunsi cu capul in nisip si cu dintisorii infipti adinc in contractele grase.lucru care imi produce un mare disconfort si furie.
  V.SOCACIU-souury-e din pepiniera lui paunescu,suge laptic de multa vreme pe la TV.R-un comunist mai luminat,dar tot comunist,iar muzica lui………..e de TAREEEEEEEEEEE MULT………..

  • mihaibeltechi
   26 mai 2010 la 20:15

   Franky,salve si mii de bombe.GERULA te saluta.

 4. 26 mai 2010 la 22:36

  Frank, ceea ce n-ai văzut tu, legat de plecarea mea de pe blogul EU a avut drept cauză că m-am enervat pe Mădălina. Din câte ştii acolo se „încingeau” cu gaşca de troli discuţii destul de … colorate. Ei bine într-o zi am văzut că nu îmi mai dă OK la mesaje. Ele apăreau, eu le vedeam dar nimeni altul. Am şi rugat-o, am şi înjurat-o, i-am şi spus că o dau în gât deoarece urma campania electorlă şi prin prestaţia ei ca Administrator pe blogul personal al E.U. îi face varză imaginea. Nimic. O fi Mădălina fată faină, da’ am ajuns la concluzia că e tâmpită.
  Cred că şi Ion Adrian a primi atunci o interdicţie temporară.
  P.S. Aştept ca tu şi „doberman” (Lady D a noastră 😀 ) să vă faceţi cont WordPress ca să vă bifez ca autori.
  Să-mi ziceţi când deschideţi cunturile, dacă le deschideţi, iar eu vă anunţ când v-am bifat ca Autori ca să puteţi deschide subiecte dacă doriţi.
  P.P.S. Vizitaţi siteurile maestrului Gerula:
  http://gerula.weblog.ro/
  http://gerulia.ning.com/
  http://naspa.forumgratuit.ro/forum.htm
  Eu le-am pus doar pe astea, dacă mai are şi altele … să le pună el…

 5. Frabk Zapa[king]
  26 mai 2010 la 23:07

  blue,una peste alta,sunt de acord,am intrat un pic mai tirziu,pt ca sunt INVALUIT CU MECIUL-ardelenii mey se lupta cu polaiesii lui lui stefan cel mare VENITI TOCMAI DIN BRAZILA.
  E PAUZA ,DAR VOI,AVEA IN VEDERE ACEST LUCRU MIINE,SI O SA TREBUIASACA SA-MI DAI INFORMATII SUPLIMENTARE.

  • 26 mai 2010 la 23:15

   Salut, văd că te-a ţinut iar la moderare, este cred din cauza modului în care ţi-ai scris usernameul.
   Nu e mare lucru, completezi câteva căsuţe şi gata.
   In câteva minute, vei primi pe această adresă (de la care ai postat aici) O invitaţie pentru a deschide un cont. E simplu. Mai ales că eşti vorbitor de engleză (nu cred că ai folosit limba gimnastică pe acolo pe unde ai umblat) 😀

  • 26 mai 2010 la 23:25

   Gata. Ţi-am trimis acea invitaţie…

 6. 27 mai 2010 la 10:48

  Salutare ! Poate ca acest domn inca nu este lamurit ca in parlament nu….. se canta se…….doarme !

  • 27 mai 2010 la 18:19

   Din câte ai putut vedea, nu toţi colegii domniei sale dorm sau cântă în parlement. Unii se uită la filme porno pe laptop. Tot e ceva …

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: