Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni, Sănătate - Social - Umanitar > Greva generală în R.S.R. (Republica Sindicalistă Română)

Greva generală în R.S.R. (Republica Sindicalistă Română)

Mai întâi, partea amuzantă.

Din dorinţa de a fi mai convingători, uneori oamenii ajung să exagereze atât de mult încăt devin cel puţin caraghioşi.

Legat de această grevă, una din televiziunile de ştiri titra:

„România intră în grevă”, alta, văd tocmai acum scrie: „Profesorii în grevă, elevii în ceaţă”.

Un lider de sindicat, zicea tot ieri: „La federaţia noastră vor intra in grevă 400.000 de oameni, probabil că pe ţară vor fi 1.200.000 de oameni”, o altă televiziune, se dădea de ceasul morţii că în direct a intrat o voce, care a spus că e profesor că se simte ameninţat deoarece a primit un telefon. Am auzit în direct telefoul respectiv, omul a spus că nu se prezintă deoarece se teme. Şi a închis.

Bun. Acum să considerăm că eu mă numesc Frai Er, sunt un extraterestru de pe planeta Tălâmbilor, din Sistemul Nătângilor şi acum am venit pe pământ să îi întorc vizita cosmonautului român, trimis de merele om politic Român, Prostănacu’. Văzând la televizor respectivele chestii aş înţelege că:

–  România există

–  România asta e formată 1.200.000 din nişte oameni care urmează, toţi, să intre în grevă

–         Toţi profesorii vor intra în grevă.

–  Din afirmaţia, „România intră în grevă” şi „Elevii sunt în ceaţă”, aş deduce că elevii, deoarece nu intră în grevă nu sunt români.

– Aş fi foarte uimit deoarece n-aş înţelege cine l-a ameninţat pe respectivul care zicea că e profesor.

–  Deci, România ar trebui să revină la iniţiasele R.S.R. Republica Sindicalistă Română

Dar, pentru că nu sunt acel extraterestru şi nu e prima dată când mă uit la televizor, observ că nu cu multă vreme în urmă, acelaşi lider sindical îmi spunea că vom fi martorii unui uriaş miting de protest. Cu 60.000 de participanţi. Am văzut că la miting pentru protestul împotriva măsurilor au participat explicit câteva zeci de indivizi, ceilalţie, fiind plătiţi cu 50 de lei pentru două ore de strigat „Jos Băsescu”, „Jos Boc”, Jos Guvernul” sau dansau dansul pinguinului, asta pe lângă faptul că la locul de muncă erau pontaţi şi plătiţi, deci prestau o activitate aducătoare de venituri. Electorală.

Pe acelaşi principiu, putem considera că în grevă vor intra poate cam o treime din cât zice bărbosul respectiv.

Sunt de asemenea convins că dintre profesori, majoritatea nu vor pune botul. Atenţie, pentru zilele de grevă, oamenii nu sunt plătiţi. Am auzit voci care spuneau că s-au am săturat de minciunile liderilor lor, nişte oamni cu mult mai mult tupeu dcât ar fi necesar, oameni care au prins rădăcini acolo, în fotoliile lor, oameni care profită de banii pe care nu-i controlează nimeni, bani pe care îi au la dispoziţie pentru a duce o viaţă de nababi.

Oamenii înţeleg că situaţia în care e acum România nu îşi are rădăcinile în cele câteva luni de când acest Guvern conduce România, ci în cei 20 de ani cât România a fost condusă de tot felel de ticăloşi care s-au îmbogăţit sărăcind România şi care au creat un sistem legislativ care îi face pe ei şi pe prietenii lor intangibili, situaţie agravată de criza care chinui toat Omenirea de la Atlantic la Pacific şi nu numai, oamenii înţeleg că atunci când, deşi ştiau că schema de personal e plină, în jurul lor apăreau tot felul de indivizi, mai mult sau mai puţin dubioşi şi pantru care, uneori se înfiinţau posturi de obicei plătite peste media din instituţie, oameni care, până la următoarele alegeri erau tot timpul primii pe listele cu premieri şi sporuri. Uneori, acei oameni, când cineva le spuneau că prea stau şi fracă menta, băgau subtil o aluzie la un oarece licurici, puternic al zilei şi  vorbeau despre el cu un diminutiv ce arăta că e „intim” cu „tipul”.

Da, mulţi bugetari văd asta. Şi mai văd că de fapt, ceea ce fac sindicatele nu are nici o legătură cu măsurile pe care a spus guvernul că le va lua. Nu.

Măsurile anticriză ale Guvernului sunt folosite doar ca şi o mască pentru tentativa impotentei opoziţii de a răsturna un preşedinte care a fost votat direct şi democratic de peste 5.000.000 de români şi a unui guvern care a rezultat în urma unor alegeri tot democratice.

Orice tentativă de a răsturna rezultatul unor alegeri democratice prin forţă se numeşte lovitură de stat, iar cei care o comit sunt infractori care ar trebui deferiţi justiţiei.

Deşi televiziunile de ştiri ascund din cât pot, măsuri similare sunt luate în toată Europa nu doar în România, sunt măsuri care la noi arată mai rău deoarece la noi nepotismul şi umflarea Sistemului Bugetar sunt mai accentuate decât în alte părţi.

Ce mai ştiu sindicaliştii?

Toţi văd că acum televiziunile mâncătoare de rahat şi-au dat seama şi ele probabil că zisa grevă generală nu va fi decât un fâs. Afirmă mirate că, deşi ele şi-au dat tot interesul să împigă lumea la protest, oamenii nu îi mai iau în seamă şi nu sunt în stradă ca în Grecia, deşi au dat imagini cu violenţe de acolo şi au pus politicieni precum corcitura de româncă şi lăutar  să se mire în direct cum de pot fi românii atât de tâmpiţi de nu protestează.

Să protesteze? Împotriva a ce? A unui Guvern care îşi riscă viitorul încercând să repare ceea ce timp de 20 de ani nişte infractori care se feresc de justiţie ca de foc?

Şi eu mă mir. Al dracului de tare că televiziunile care incită la violenţe publice şi la dezordini sociale nu sunt închise, de asemenewa mă mir că incitatorii sunt liberi să spună cât de oropsiţi sunt ei şi cât de tare sunt oropsiţi de Dictator. Kakaia diktatorul? Cel care nu reacţionează când tot felul de limbrici îl înjură fiinsd destul de inteligent să îi lase să se înece în propriul lor venit?

………….

Totuşi, cineva zicea că văzut de departe, în România se întâmplă cam tot ce se întâmplă într-o ţară democratică. Se protestează împotriva Guvernului, se desfăşoară o cotinuă luptă de dărânare a guvernului, se cer drepturi şi o viaţă mai bună pentru oameni. Doar că se întâmplă într-un stil absolut original, doar suntem o democraţie originală.

Partidele politice organizează marşuri de 1mai, sindicatele încearcă să dea lovituri de stat, iar ceea ce ar trebui să facă sindicatele, face media. Absolut remarcabili sunt unii zişi oameni de televiziune, de fapt mişte măscărici, care se miră cum de pot românii să stea şi să nu-i bage în seamă cu toate „dezvaluirile” lor. Dacă nu le-a spus nimeni, le-aş spune eu. Poate pentru că nici dracu nu se mai uită la ei cum se screm să mai inventeze un mod de a deforma realitae în speranţa că vor reuşi să mai manipuleze puţin şi să mai pună o cărămidă la monumenul de preamărire a moguluilui care îi plăteşte cu sume direct proporţionale cu imbecilităţile pe care le debitează.

P.S. Mesaj pentru nătărăul lider sindicalist cu barbă: Bă umflatule, să zicem că 1.200.000 de români vor intra în grevă, ca să nu zici că-s rău, dar, ca să ştii şi tu şii toţi cei de teapa ta, vreo 20.000.000 de români nu vor intra în grevă  şi oricât vă veţi strofoca, cei care nu vor intra in grevă şi încă vreo câţiva din ceilalţi, consideră că voi nu sunteţi decât nişte nenoriciţi care se feresc să arate ce averi au făcut din administrarea banilor sindicatelor şi din comisioane, probabil primite de la politicieni şi cei din spatele lor pentru a provoca dezordini în vederea loviturii de stat pe care o încercaţi pentru a enşpea oară.

Încă ceva… aş dori să ştiu unde vă faceţi vacanţa tu şi colegii tăi care de la o vreme staţi lipiţi de ecranele televizoarelor ca abţibildurile. Aşa de curiozitate…

 1. dobermann
  28 mai 2010 la 23:22

  Azi l-am auzit pe penibilus maximus de la Alma Mater, dom` lider Anton Hader la B1, urzicandu-se: „De ce sa nu fie platite zilele de greva? Ce, ei nu ne taie 25%?!” Si ipochimenul asta reprezinta crema invatamantului romanesc! Crema de ghete.
  P.S. Pana la urma, Herr Blue, esti roman, adica te grevuiesti?

 2. 29 mai 2010 la 19:30

  Da, l-am auzit şi eu pe spălăcit afirmând asta.
  În mintea românului există un clifeu, el trebuie plătit pentru simplul fapt că e angajat undeva. În cel mai bun caz, dacă se prezintă la serviciu.
  România va fi la el atâta timp cât românului nu îi intră în scăfârlie faptul că nu prezenţa la serviciu trebuie plătită ci munca depusă.
  Văd că acum intră în grevă şi actorii. Pe de altă parte, nu odată ai noştrii spun că sunt nedreptăţiţi şi nu sunt faţă de colegii lor americani de exemplu. Par însă a uita că actorii americani, nu sunt angajaţi la stat. Cei pe care îi vedem că au venituri uriaşe, le au după ce au trecut prin selecţii dure, selecţii care au împins afară o mulţime de actori. Acolo statul american nu bagă bani în meseria asta. Doar ia taxe şi impozite. Şi nu iartă pe nimeni în privinţa asta. (Dacă n-ai, îţi vinzi casa, te muţi intr-o cutie de carton şi plăteşti. A nu plăti taxele şi impozitele, acolo înseamnă a nu fi om serios).
  În SUA există actori, absolvenţi de institute de teatru şi film mult mai prestigioase decât ceea ce avem noi, actori care chiar au talent, altfel nu absolveau, dar poate la probe au prins o zi proastă, între două roluri de dus tava, aceştia nu se sfiesc să spele vase în restaurante, să facă taximetrie sau orice altă muncă. Da, muncă. Nu e nici o ruşine.
  Ţi-o poţi imagina de exemplu pe o absolventă de teatru care a făcut respectiva şcoală doar pentru că avea iubitul ei mulţi bani şi pile şi care tot pe pile a ajuns pe scenă unde s-a făcut de râs, vânzind să zicem flori într-o florărie, sau servind ciorba de burtă într-un birt? Pun pariu că nu. La americani se întâmplă.
  Pe de altă parte, un actoraş de la noi de care n-a auzit decât familia şi prietenii, dacă e prins că face o măgărie şi se leagă poliţia de el, se oripilează toată presa.
  La americani este cât se poate de normal să vezi cum, un superstar cu fancluburi în toată lumea, mătură frunze prin parcuri, sau adună gunoiul alături de gunoieri, să depună muncă în folosul comunităţii. Bine, asta în cazul în care comite ceva minor, dacă face o boacănă mai mare stă frumuşel la bulău.
  Acum de exemplu am văzut că Lindsay Lohan, în urma unor „aventuri” cu alcool şi gagici (e pe invers), trebuie să stea cuminţică o perioadă, sub supraveghere, poartă şi o brăţară care analizându-i transpiraţi detectează dacă a consumat alcool. Acum ar trebui să să participe la facerea unui film în care s-au investit nilioane de dolari. Nimeni nu s-a ofensat să trebuie să amâne filmările până legea îi va permite actriţei să meargă acolo.


  Păi la noi se prăbuşea cerul dacă se întîmplă aşa ceva. Şi vorbim de o actriţă pe care o ştiu mai mulţi oameni în lume decât pe toţi actorii români care sunt acum în activitate.
  Păi dacă filmele sau piesele de teatru în care joacă nu le aduc venituri cum îşi doresc actorii români, poate acele piese sau filme, nu sunt de calitate şi nu atrag publicul plătitor. Ce care nu sunt buni, să se lase… dacă n-au din ce trăi să se ducă în agricultură. Există mult pământ nelucrat. Nimeni nu s-pune că dacă ai absolvit actoria eşti actor. Mai e nevoie şi de mult talent.
  Văd că pentru a le susţine demersul, apar actori cunoscuţi. E n-am înţeles de ce trebuie să generalizăm.
  Revenind la liderul spălăcit, poate ar trebui să explice de ce trebuie ca un elev mai trebuie să ia meditaţii pentru care profesorii încasează bani (de obicei, adună mai mult decât salariul), de ce mai există diplome luate cu bani, diplome care le dau dreptul să ocupe vinţtii înalte, dar dacă îi întrebi cum e cu Teorema lui Pitagora sau ce e regula de trei simplă se uită la tine ca la u ciudat care vorbeşte de lkucruri care nu există. După aceea ar trbi să vorbească de salariile din învăţământ. Învăţământul există pentru a băga cunoştinţe în capul copiilor ca săî nu moară proşti. Abia după ce au făcut asta, profesorii au dreptul să vorbească de salarii.
  Elevi sunt tâmpiţi şi răi şi nu vor să înveţe? O fi şi asta, dar poate e vorba şi de faptul că de exemplu pe la istorie limbajul folosit la lecţii e mult peste puterea lor de înţelegere, am văzut probleme de matematică simple în esenţă, dar pentru ca elevul să o poată rezolva trebuie să fie lângă el cineva ce i se cere. Formularea e uneori atât de alambicată încât uneori şi unor maturi le e imposibil să înţeleagă dacă n-au nişte minime cunoştinţe lexicale.
  Poate SUA e unde e şi pentru că a avut un preşedinte care le-a spus să ca înainte de a-şi pune problema ce face ţara pentru ei, ar trebui să se întrebe ce fac ei pentru ţară.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: