Prima pagină > Presă > Staneee, Staneee, las-o jos că măcăne

Staneee, Staneee, las-o jos că măcăne

Revin la un subiect de care am mai scris.

Este vorba de moţiunea de cenzură pe care a depus-o PSD privind mărurile anicriză ale guvernului Boc.

Mai precis a interpretării care se dă aliniatului (3) al articolului 113:

„Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.”

Ieri, foarte mulţi au comentat acest articol în fel şi chip.

Dintre toţi, mie mi s-a părut că una din vocile care răgeau cu disperare încercând să ne lămurească de dreptatea lui. Valenin Stan. Zicea că înţelesul adevărat este că moţionea se poate discuta oricând, începând cu ziua a treia după depunerea ei.

Adică, fraza respectivă ar trebui înţeleasă ca: „Moţiunea de cenzură se dezbate după cel puţin 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.” Da, altfel sensul nu se clarifică în sensul dorit de Valentin Stan. Dacă se introducea în loc de „cel puţin”, „cel mult”, sensul se schimba profund. De ce una şu nu alta? Doar pentru că aşa vrea el ca să poată găsi o scuză pentru faptul că cei care îl plătesc încalcă fără ruşine ceea ce scrie în Constituţie?

Păi se poate nea Stane? Tocmai mata care zici că eşti profesor şi analist? Cum adică, fără ruşine bagi cuvinte în texte pe care le amalizezi doar de dragul rezultatului la care vrei să ajungi?

Păi ia să ne ducem la un alt  articol al acestei Constituţii, ne interesează doar formularea:

Zice aşa:

ARTICOLUL 78

Intrarea în vigoare a legii


Legea se publică în Monitorul Oficial al României şi intră în vigoare la 3 zile de la data publicării, sau la o dată ulterioară prevăzută în textul ei.

Dacă ne uităm la partea a doua a frazei, vedem că dacă este vorba şi de o altă dată ulterioară celor trei zile, ca definire a momentului când se întâmplă ceea ce urmează a se întâmpla, în cazul acesta intrarea unei legi în vigoare a unei legi, acest fapt ni se precizează expres, de asemenea nu se precizează că daca e cazul data respectivă va fi precizată explicit, în lipsa ei momentul de defineşte a fi a treia zi de la publicare.

Păi bine bre Stane, dacă aici unde te vede lumea faci de-astea, ce faci câbndeşti bot în bot cu studenţii care tremură ca varga la gândul că dacă nu îţi cântă în strună îi pici? Şi zici că sunt incorecţi cei care îţi taie din salariu? Păi sunt, sunt incorecţi că nu te arestează penteru deformarea adevărurilor, sau cel puţin să te oblige să le plăteşti daune că îţi permiţi să infectezi duhoarea respiraţei tale împuţite de hienă.

Şi încă ceva, ia uite ce scrie aici:

TITLUL I

Principii generale

Statul român

ARTICOLUL 1


(5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.


Pentru că eşti bătut în cap şi analfabet, îţi spun eu ce spune, că ceea ce scrie în respectiva cărţilietrebuie respectat fie că îţi place, fie că ba. Altfel eşti în afara legii. Deci bun de dus la bulău unde ţi-e locul,dcă nu ai observat, nu scrie că cineva în ţara asta poate negocia ce parte respectă şi ce nu. Este nenegociabil , chiar dacă păduchilor care te plătesc să faci pe circarul au altă părele.

………….

Stane, am o veste. Faptul de a nu se fi discutat moţiunea aceasta în a treia zi, înseamnă din ce punct de vedere vrei tu, că moţiunea e picată. Oreice consecinţe vor decurge din ea sunt nule de drept, aşa cum ar fi trebuit să fie şi cele de până acum. Argumentarea faptului că s-a mai întâmplat e greşită. E ca şi cum voi, Tu, Ciutacu, Mircea Badea, Dana Grecu, Madam Scrofirea şi toţi ceilaţi mâncători de rahat de la Antena3 şi de pe la alte televiuni nu trebuie să fiţi judecaţi pentru calomnii repetate şi pentru incitare la dezordine deoarece şi Iliescu a scăpat basma curată după ce a chemat minerii.

Există totuşi un caz. Afirmaţia că “Valentin Stan a devenit un măscărici la 30 de ani după ce s-a născut”. Evident că nu e voerba de ziua în care se împlinesc cei 30 de ani. Nu e vorba nici de o zi ulterioară acesteia. De fapt toată afirmaţia e greşită, pentru că Valentin Stan s-a născut aşa.


Categorii:Presă Etichete:
 1. dobermann
  13 iunie 2010 la 11:35

  Blue,
  Vad ca te dai de ceasul mortii sa-mi dovedesti ca „albul” este alb si „negrul” este negru. Da` eu nu te cred. Verific. Ma duc la „Constitutie” sa vad daca ma aburesti. Ce sa faci, mai Blue, daca pentru mancatorul de seminte votant prosteala e mai comoda?
  P.S. Azi e 13 iunie. „Mai bine golan decat activist!/ Mai bine mort decat comunist!” Mda…

 2. 13 iunie 2010 la 15:07

  ”ruleaza banu” . Ce sa faca si ei . Macaie cat iesa si altceva decat transpiratie din asta. Mie imi plac astia care nu mai pot ei de ce mananca vecina de la scara 3. Pe mine ma doare in DOS.

 3. 13 iunie 2010 la 16:14

  **dobermann**
  După cum vezi, am adus citate din constituţie, dar asta e doar pentru cofortul celor ce citesc. Puteam să pun doar un link aici să caute fiecare
  http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=339
  Eu ştiu că 1+1=2 , eu nu am de demonstrat că albul e alb şi negrul e negru, ci că nu sunt griuri, deşi unii forţând, spun că cel mai alb, pare de fapt culoarea albastru foare deschis al zăpezii, iar albul şi negrul sunt de fapt nuanţe extreme de gri. Asta face Stan, pe principiul „Stai bre, deşi acolo scrie aşa, tu trebuie să interpretezi cum zic eu”, pentru că doar aşa in se potriveşte lui argumentaţia.
  Oarecum, dacă îi extindem logica lui că de aici “Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere” se înţelege că e vorba de toată perioada care începe la trei zile după termenul de referinţă şi la extrem poate merge până la Sfârşitul lumii.
  **Florin**Nu ştiu unde te doare, dar toată măgăria asta dă impresia de instabilitate politică, fapt care deja se simte în evoluţia leului.
  Dacă acum, când căderea guvernului e ceva încă teoretic, leul a început să îşi accelereze devalorizarea, în cazul în care guvernul ar cădea şi s-ar instala o reală criză politică, precum cea din campania electorală, leul ar sări realmente. Să vezi atunci scumpiri. Ar fi o mare bucurie probabil pe cei care pun botul la maifestaţiile de protest. Atunci deşi mă va afecta şi pe mine, voi jubila. Nu mor eu din atâta… Aşa de-al naibii.

 4. 13 iunie 2010 la 22:51

  Prietene, de mult nu-l mai bag în seamă pe Stan-lop ăsta. Pe telecomandă nu mai am butonul mogului Felix, aşa că n-am nici cum îi mai vede faţa. Mai dau câte o raită pe blogul mogului Felix să-l întreb cum se şcolea/instruia prin pădurile de la Băneasa, doar atât…A uitam de Ciutacu şi ai lui ciutaci- trec şi pe tovu’ câteodată
  Revenind la subiect…da, aşa este, teoria şi instituţia dreptului aşa ne învaţă, numai că la noi ne-am învăţat să nu ţinem cont de ea. Am înţeles că este inclusiv o hotărăre a Curţii Constituţionale care dă dreptate Matrozului, dar…chiar nu ştiu ce se va întămpla.

 5. 14 iunie 2010 la 0:17

  uuu…discutie intre oameni mari…nenea blue, ma lasi si pe mine sa particip???:))))
  te rog, te rog, te rog????
  :))

  • 14 iunie 2010 la 16:45

   Oho, cum nu… e onorantă prezenţa ta. 🙂 Chiar ziceam să vin să văd ce mai zici …

 6. Rares
  14 iunie 2010 la 8:17

  Oameni de-ai opozitiei vin si fac pe desteptii pe la TV, fara sa aiba nici cel mai mic interes pentru binele tarii.

  • 14 iunie 2010 la 16:50

   Prezenţa lor acolo e campanie electorală. Se vede cât de mult îi interesează din faptul că atunci când vin la televizor să plângă de mila sărmanilor, o fac venind în limuzine, plătite tocmai din banii celor pe care îi plâng, iar când se duc să se culce, o fac la hoteluri de lux, pe banii aceloraşi sărmani, mai ales că acei omni sunt sărmani tocmai pentru că ei, de 20 de ani, nu fac decât să îşi promoveze propriile interese. Dacă nu era aşa, acum aceste măsuri temporare de austeritate nu erau atât de dureroase.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: