Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Ponta vs Geoană- meciul muşchilor de pe creieraşe

Ponta vs Geoană- meciul muşchilor de pe creieraşe

Uneori politicienii, când simt că ceva nu le merge chiar cum sperau ei, sau după cum li s-a spus că va merge încep să o ia pe arătură. Cu cât oamenii sunt mai nesiguri pe ei şi pe poziţia lor în partid arătura asta e mai adâncă. Astfel, Victor Ponta, actualul preşedinte al PSD dă un interviu unde încearcă să muşte în stânga şi în dreapta, practic încearcă să se delimiteze de cei care au condus la un moment dat partidul, de influenţa mogulilor asupra PSD-ului.

Geoană, omul declarat de Iliescu drept Prostănac e categorisit ca un Gică Contra, imaginea eşecului, a compromisului, a înfrângerilor şi a umilinţelor iar rău nu e că mai iese din când în când şi critică ci pentru că le aduce, (pesedeilor) aminte de acele vremuri triste (…hehehe, triste zici? Mamăă, şi ce triumfalism mai afişa PSD-ul…) mogulii sunt arătaţi cu degetul ca fiind cei ce controlau 100% partidul,  Johannis, fetişul cuplului de amanţi politici Geoană&Antonescu e doar un proiect al trecutului. Mai vedem că Ponta nici nu se gândeşte să plătească datoriile partidului (8 milioane de euro). În mintea lui creaţă, dacă la PSD s-a schimbat şeful adio tot, adio trecut comunist (deşi Iliescu e tot acolo ca un fel de El Lider Maximo Infailibilis iar fără Bunicuţă nu pupa Ponta şefia), adio datorii (deşi datoriile au fost făcute în numele partidului unde el însuşi era membru de vază), adio tot. De cânt a devenit el … şăf PSD a devenit un fel de Madonna Imaculata, care nici usturoi n-a mâncat, nici cavitatea bucală nu-i pute.

Un lucru absolut interesant mi se pare faptul că loveşte în moguli. Foarte interesant. După ce aşa zisa presă moguloidă, de fapt nişte… oarece … obediente profund mogulilor şi politicienilor agreaţi de acestea şi-au dat şi îşi dau conurul la promovarea sa… bravo Pontănel. Mai spune multe liderul PSD, dar nu se leagă doamne fereşte de Crin Antonescu pentru că speră că îi va susţine moţiunea inutilă (Inutilă pentru că omul zice că oricum nu vor să preia guvernarea), nu se ia expicit nici de Năstase, dar îi sugereză că emai bine să nu îşi dorească să devină premier.

Interviul respectiv, are în final şi o zonă mai personală.O zonă unde, fără să vrea, îşi dă oarecum arama pe faţă.

De ochii lumii zice că soţia sa  nu mai are ce căuta în politică, dar nici mamă ca lumea nu vrea să o vadă. Bine, nu e singurul care îşi creşte copii cu bonă, dar aşa cum face tot proletaru’ are una adusă din Vietnam pe care o plăteşte cu 500 de dolari pe lună, deci 1650 de lei. OK, nu faptul că are bonă mi se pare a fi problema, dar nu mai conteneşte să arate că Băsescu e un mare ticălos că a spus că e bine că românii se duc la muncă în străinătate. Păi un loc de muncă avea şi el şi l-a oferit unei persoane din străinătate, astfel o româncă ori stă acasă la cratiţă, ori se duce în vest la muncă.  Oarecum chestia asta mi se pare a fi soră cu aia cu limzinele politicienilor pesedei care nu mai au ce căuta la sediul PSD. Deci nu să nu le aibă ci să nu vadă românul tâmpit de probleme, sau cu aia când el însuşi şi-a lăsat maşina ascunsă pe undeva şi s-a dus să culeagă roadele strădaniei sindicatelor de a aduna oamenii cu ocazia nu mai ştiu cărui protest, când, a la Geană, Pontănel, în cămaşă, cu haina pe umăr a intrat printre oameni şi, în caz că cineva nu îi observă vitejia a repetat de câteva ori: „Noi nu ne temem de nimeni. De ce nu mai vine şi  Băsescu între oameni”. (Aici aş avea o completare. Băsescu văd că se duce acolo unde oamenii au cu adevărat probleme, nu unde sunt oameni plătiţi cu 50 de lei pe zi, cu transportul şi asa asigurate).

Bine, să zicem că Ponta e un urmaş al Prostănacului imatur dar cu fumuri de mărire şi cu pretenţii de mare lider, cred că în intimitate încă se visează ca un fel de combinaţie între  Che Guevara şi Făt Frumos cu paloşu’ gros. Prin comportamentul lui de zi cu zi  răsare din când în când căpşorul de copil obraznic ce le dă cu tifla tuturor cu fraza: „Băi, voi v-aţi strofocat de aţi transpirat şi aţi rămas dând mărut din buze, eu mi-am plimbat puţin poponeaţa grăsulie şi rotunjoară prin faţa lu’ tata Bonbonel, i-am mai dat câte un pupic cu limbă Bunicuţei şi iată-mă-s cea mai mare şi mai tare sculă din PSD. Fraierilor.”

Deci, să zicem că Pontănel e infantil, dar Geoană nu mai e demult doar un Prostănac adolescentin…

Geoană însă, de când a luat ţeapă şi s-a nevrozat de la câte dopuri a tot pus sticlelor cu şampanie, nu a înţeles că lovind PSD şi şefimea curentă a lui îşi taie singur craca de sub picioare.

Al doilea interviu este cel dat de Geoană. Eu spun că  e unul al naibii de savuros, un interviu de unde vedem că Geoană e fix aşa cum îl bănuiam, un individ gelos pe succesul altora, un individ cu calităţi intelectuale îndoielnice, dar cu pretenţii de mare lider, un individ care consideră că e deţinătorul adevărului absolut aflat deasupra tuturor, un individ care se consideră atât de superior altora încât e un fel de geniu neanţeles, un om care consideră că e păcat că s-a născut într-o vreme în care Omenirea încă nu îl merită…

Da, păcat că s-a născut… că altfel o fi băiat bun…

Mai jos sunt cele două interviuri importate de pe EVZ.ro http://www.evz.ro/index.html

Victor Ponta: „Pe vremea lui Geoană,

mogulii influenţau 100% deciziile PSD”

Autor: Florin Ciornei

Victor Ponta îl desfiinţează pe predecesorul său la conducerea PSD, afirmând despre Mircea Geoană că era lipsit de viziune şi dependent de patronii trusturilor de presă.

Cum au fost cele 6 luni de preşedinte PSD?
Lucrurile au mers mai bine decât le plănuisem. Mă gândeam că va fi mai greu, dar nu. PSD e mult mai rezistent şi mai solid decât credea oricine şi, într-adevăr, şi prostiile celor de la putere au picat bine.

Dar cum se întâmplă, în ultimul sondaj PSD e la 40%, asta în timp ce cam toţi liderii partidului sunt în vacanţă şi sunt discreţi în privinţa declaraţiilor? Asta să fie secretul?

Tocmai de aia, da.

Dacă se apucă iar de declaraţii, partidul o va lua în jos?
Nu, nu se vor reapuca de declaraţii. Suntem un partid mult mai ordonat şi mai disciplinat pentru că oamenii ştiu în ce direcţie mergem. În anii trecuţi nu mergeam în nicio direcţie şi atunci de aia îşi dădea toată lumea cu părerea. Ne certam atâta între noi pentru că n-aveam nici o ţintă şi nicio viziune. Fiecare era de capul lui.

Acum nu se mai întâmplă lucrul ăsta. Reţeta e destul de simplă, nu e magică. Important e să ai o viziune şi să-i convingi şi pe ceilalţi că e cea corectă.

Şi dacă totu-i bine, de ce faceţi congres în octombrie?
Pentru că sunt câteva lucruri de pus la punct pe care nu le poţi face la mine în birou sau la BPN: modificare Statut, program de guvernare, program de acţiuni pe 2011-2012.

O să fie şi un congres pentru funcţii? Vă depuneţi mandatul? Nu pentru funcţii.
Eu o să-mi depun mandatul, dacă vrea domnul Geoană să candideze din nou contra mea, cu mare plăcere. Dar în afară de mine toţi ceilalţi sunt aleşi pe patru ani şi nu mai redeschidem războaiele. Orice modificare a statului se aplică pe viitor. Acum toţi cei care au funcţii şi le duc la bun sfârşit. Asta înseamnă stabilitate.

Această promisiune că toţi îşi vor păstra funcţiile…
Nu e promisiune, e un principiu foarte clar, pentru că au fost aleşi. Unii îmi plac, alţii poate nu, unii poate-s mai buni, alţii mai puţin, dar stabilitatea internă e mai importantă decât orice.

Asta înseamnă că puteţi să lucraţi cu echipa de acum, cu Marian Vanghelie…
Nu m-am plâns de absolut nimeni şi, uşor-uşor, sper să înţeleagă şi ei că le va fi bine dacă fac parte din echipa PSD. Când spun ei mă refer la absolut toţi.

În afară de contracandidatul Geoană pe care-l invocaţi…
Îl invoc, recunosc, ironic, pentru că e penibil ce face. Pentru că el e Gică Contra cu orice decizie a PSD-ului. Orice am face nu-i place. E oarecum penibilă situaţia. În sensul ăsta l-am invocat, nu la modul serios.

Mircea Geoană e, din păcate, pentru noi, imaginea eşecului, a compromisului, a înfrângerilor şi a umilinţelor. Ceea ce ne deranjează când mai iese din când în când în faţă, nu este că nu e de acord. Normal că nu e dacă nu e el. Ci faptul că ne readuce aminte de acele vremuri triste.

Una din divergenţele cu Geoană este ideea alianţei cu PNL, idee propusă şi de Crin Antonescu şi de Dan Voiculescu…
Asta e o prostie. Eu nu sunt în divergenţă cu Geoană. El e în divergenţă întotdeauna cu PSD-ul, dar n-are nicio viziune. El e contra. Deci nu discutăm de Geoană aici, discutăm de un lucru important care înseamnă că PSD a decis că merge singur în alegeri şi vrea să guverneze singur, aşa cum a guvernat între 2000 şi 2004. Aici e vorba de o alegere strategică.

Crin vrea o alianţă cu PSD pentru că PNL e un partid mic care nu poate să ajungă singur la guvernare.

Există şi un interes al mogulilor pentru această construcţie politică?
Nu ştiu care e interesul mogulilor că eu nu vreau şi nu mă cunosc cu ei. Şi o precizez de fiecare dată.

Cu Vîntu nu m-am văzut niciodată în viaţa mea, cu Voiculescu mă văd, dacă e cazul, doar la parlament. Am o anumită reminiscenţă negativă apropo de ce s-a întâmplat în 2009. În acest moment influenţa lor în deciziile PSD este zero. Nu numai a lor, ci şi a oricui altcuiva din afara PSD. Episodul cu jacuzziul e încă prezent în mintea noastră.

Până să preluaţi partidul care era influenţa mogulilor în deciziile PSD?
Asta trebuie să-l întrebaţi pe Geoană. Din păcate a fost 100%. Geoană a pierdut alegerile tocmai pentru că s-a dus la Vîntu. Cei mai mulţi pesedişti asta cred.

Nu vă e teamă că dacă nu vă vedeţi cu mogulii o să ajungeţi să nu vă mai vedeţi la TV?
Nu. Asta e. Îmi asum acest risc. Decât să se ia deciziile PSDului în altă parte decât la Kiseleff mai bine să nu mai apărem la televizor. Dar nu cred că se va întâmpla lucrul ăsta.

În campanie, televizunile sunt destul de importante, nu?
Asta e o gândire de tip Geoană. Eu gândesc cum e bine pentru PSD. Şi e bine ca decizile să se ia aici. Aşa, în formula asta în care nu toţi ne iubim, nu suntem toţi prieteni, nu gândim toţi la fel, dar trebuie să se ia doar la Kiseleff.

Dar în discuţii cu liberalii cine ar fi urmat să fie premier?
N-am discutat aşa ceva.

Tot Johannis?
Ei trăiau încă în varianta trecutului, guvernul Johannis… Johannis mi-a făcut o impresie foarte bună, dar e un proiect al trecutului. Trecutul nu se mai întoarce.

PSD nu va mai accepta să intre într-o combinaţie politică în care să nu aibă funcţia de prim-ministru. Am trăit experienţa cumplită din 2009 când am fost în guvernul Boc. Să stai la mâna lui Boc şi a lui Pogea, şi a lui Videanu, şi a mai ştiu eu cărui trepăduş din ăsta?

„Mircea Geoană e, din păcate, pentru noi, imaginea eşecului, a compromisului, a înfrângerilor şi a umilinţelor. Ceea ce ne deranjează când mai iese din când în când în faţă, nu este că nu e de acord, ci faptul că ne readuce aminte de acele vremuri triste.”
VICTOR PONTA, preşedintele PSD

8 MILIOANE DE EURO

„Nu voi plăti datoriile lui Geoană din campanie”

Mai plătiţi datoriile PSD? Cât din cele 8 milioane de euro?
În primul rând, ne-am plătit datoriile faţă de PES şi IS, că de patru ani nu plătisem. În al doilea rând am rezolvat cu sediul, că ştiţi cum se întâmplă, la RA-APPS doar casa domnului Geoană era plătită, sediul PSD nu era. Nu mai facem cheltuieli şi din ceea ce ne trimit organizaţiile judeţene nu avem nicio problemă în acest moment.

În schimb, datoriile făcute în campania din 2009 pentru un anumit candidat, nu, pe ele nu o să le plătesc pentru că n-am niciun fel de garanţie că s-au făcut acele datorii sau acele servicii şi pentru ce s-au făcut Nu o să le plătim. Să le plătescă cine le-a făcut.

Ce sumă reprezintă din cele 8 milioane?
Mare, mare. Nu ştiu exact. Am făcut auditul, o să punem cifrele pe masă. E ruşinos pentru cei care au condus PSD-ul.

Bănuiţi că acei bani au fost „sifonaţi”?
Nu bănuiesc nimic, dar nu o să-i plătesc din cotizaţiile membrilor PSD.

Aţi fost în stafful de campanie… un oarecare control aveaţi asupra cheltuielilor…
Zero! Nici vorbă, eu am fost purtător de cuvânt.

Dar aţi participat la şedinţele staffului cu Hrebenciuc, Liviu Dragnea…
Nu şi nici nu cred că Viorel Hrebenciuc a avut acces la tot ce a însemnat cheltuieli de campanie.

Dar cine s-a ocupat de bani, Cozmin Guşă?
Nu ştiu sau oricum nu vreau să vorbesc despre asta.

POZIŢIE

Social-democraţii nu vor intra la guvernare decât după următoarele alegeri. Victor Ponta refuză o alianţă cu PNL şi exclude orice colaborare politică cu Traian Băsescu sau PDL

Crin Antonescu v-a acuzat voalat că sunteţi în sfera de influenţă a lui Traian Băsescu, că sunteţi cumva vândut. Aşa e?
Nu am urmărit tot ce a spus Crin. A spus lucruri atât de contradictorii încât mi-era greu să le urmăresc. Eu spun ce vrea PSD. Faptul că PSD şi PNL nu mai au ce căuta în acelaşi sac doar pentru un interes politic e o decizie strategică a PSD, nu una personală. N-am absolut nimic cu Crin, dimpotrivă, îmi place de el ca politician şi ca om.

Si cum vă aşteptaţi ca PNL să susţină moţiunea de cenzură ?
Da, e corect! Ce vreţi, să-i mint în faţă? E foarte simplu. Şi ei vor să dea jos guvernul şi acesta e punctul care ne uneşte. Eu cred că PDL-ul, Băsescu, Boc şi tot sistemul este cel mai mare rău.

Şi dacă trece moţiunea, acceptaţi să intraţi la guvernare?
Nu.

Dacă vă propune preşedintele Băsescu premier?
Nu există varianta asta. Lăsaţi-mă în pace cu Băsescu care ne propune. Nu ne propune nimic pentru că nu ne vedem cu Băsescu. Nu am încredere în el nici dacă îmi spune „bună ziua” că mă gândesc că e noapte. Aşa că orice discuţie Băsescu-PSD este exclusă.

Băsescu şi PDL sunt răi… Există şi PDL-işti buni?
Nu.

Elena Udrea?
Nu.

O vedeţi premier?
Nu o văd nimic. Cred că PDL e o construcţie tip caracatiţă, pentru că nu mai sunt un partid, ci o reţea mafiotă… Toţi fac parte din ea, fie beneficiind direct, fie complici. Ce Macovei şi Cristi Preda sunt mai curaţi că stau pe banii PDL şi au făcut campanie pe banii lui Manţog?

Cred că PDL a ajuns un sistem mafiot în care nu mai există oameni buni sau oameni cu circumstanţe atenuante.

Aţi guverna cu Elena Udrea?
Nu

Dacă v-ar propune să fiţi ministru sau….
Nu mi-ar propune pentru că nu stăm de vorbă despre aşa ceva. Dar despre ce staţi de vorbă? Despre nimic. N-am mai vorbit de când eram în guvern. N-am nicio problemă personală, dar sunt o mulţime de oameni cu care nu discut. Iar cu cei de la PDL n-am ce să vorbesc. Doar dacă vor să voteze moţiunea.

Dar cu UNPR aţi putea colabora?
Nu. Oameni din UNPR care ni s-ar putea alătura, da. Dar cu UNPR, nu. UNPR a fost un plan eşuat de distrugere a PSD-ului.

Gabriel Oprea vă reproşa că v-a botezat copilul şi nu aveţi niciun Dumnezeu. Aşa e?
Mi-a botezat copilul. Cu Gabriel Oprea am avut o relaţie extraordinară. Cum a ajuns să spună asemenea lucruri eu nu o să spun niciodată… Orice aş spune eu de rău despre Gabi nu ar putea fi atât de urât cum a spus Băsescu.

Că e şeful mafiei personale a lui Năstase… a avut dreptate?
Nu. Cred că Băsescu minţea. Dar, după ce a spus lucrurile astea, să mai stai lângă el…

Dar de ce stă?
Nu ştiu, nu mă puneţi să comentez.

Toţi cei din UNPR sunt şantajaţi şi cumpăraţi?
Da. Nici unul dintre ei n-a plecat dintr-o convingere politică.

Şi Cristian Diaconescu?
Cred că a fost şantajat să-l susţină pe Geoană la congres şi de-abia aştept soluţiile dosarului Parchetului.

Şantajat de Geoană sau de cine?
Păi, şantajat de cineva care… doar nu l-am şantajat eu ca să-l susţină pe Geoană.

„În PSD se va vorbi de Iliescu, Năstase, Ponta şi cine va veni după mine.
Se va sări peste Geoană.”

VICTOR PONTA

„Nu am încredere în Băsescu nici dacă îmi spune «bună ziua», că mă gândesc că e noapte.”
VICTOR PONTA

SUBIECTIV

Despre defectul aroganţei, Adrian Năstase – premier şi Che Guevara

Vi se reproşează deseori că sunteţi prea arogant, prea ironic… E bună ironia în politică?
Nu. Recunosc, acesta e un punct slab. Dar mi-e greu, uneori sunt întrebări stupide, sunt situaţii… Trebuie să lucrez la asta. De felul meu nu m-am obişnuit să-mi ascund sentimentele. Mai multă diplomaţie nu mi-ar stica.

Diplomaţia lui Mircea Geoană?
Nu. Aia nu e diplomaţie.

Dar ce?
Era un compromis, o bălteală veşnică, dar nu mai vreau să vorbesc despre perioada aia. Eu vreau, şi o să vedeţi, în PSD se va vorbi de Iliescu, Năstase, Ponta şi cine va veni după mine. Nu ştiu cine… Va fi ca la blocurile americanilor, ştiţi că ei nu au etajul 13. De la 12 se sare la 14. Aşa va fi şi în PSD…

Se sare peste Geoană…
Da.

Dacă într-o zi veţi ajunge preşedinte, l-aţi pune pe Adrian Năstase premier?
Nu. În primul rând pentru că nu vrea… În al doilea rând cu Adrian Năstase, pe care îl voi respecta şi despre care am vorbit bine şi când îl fugărea DNA-ul, am o relaţie atât de bună şi atât de directă încât putem discuta astfel de lucruri. Nu vrea să fie prim-ministru şi nu are nevoie să-l numesc eu.

Şi dacă o să vă spună: „Îmi eşti dator…”?
Nu, nu mi-a spus şi nu îmi va spune. Dar atenţie, o să mă sfătuiesc cu Adrian Năstase cum mă sfătuiesc şi acum zi de zi apropo de ce se întâmplă în partid. O fac cu credinţa că a fost cel mai bun prim-ministru al României şi cel mai bun preşedinte al PSD pe care îl ştiu eu.

Hrebenciuc e expirat?
Nu. Nu e nimeni expirat din PSD şi nu o să vorbesc în presă dacă am vreo nemulţuumire.

Mai sunteţi fan Che Guevara?
Şi asta cu Che Guevara a fost luată tot ca în România. Şi comentariile politice sunt tot ca la supermarket. Nu se uită nimeni ce e în ambalaj. Toată lumea vrea să cumpere ambalajul. În continuare cred că Che Guevara a reprezentat în anii ’60 ideea unui om care se bate cu un sistem rău.

În rest, ştiu un milion de lucruri despre el, despre viaţa lui, că a comis crime impardonabile, că a fost un îngrozitor administaror al Băncii Cubei. Până şi Fidel Castro a vrut să scape de el că era un extremist. Dar nu poţi să tratezi totul ca pe un kilogram de cartofi.

BONĂ FILIPINEZĂ, CU MANDAT DETERMINAT

„Daciana nu va mai candida”

Unii îşi bagă în politică copiii, nevestele, soacrele…
Eu le scot (râde). Daciana nu va mai candida. M-am sfătuit cu ea înainte de a candida, ştie şi din familie că politica presupune şi foarte multe costuri şi, de obicei, nu le suporţi tu cel care faci politică, ci cei din jurul tău. În mod sigur, Andrei şi cu Irina sunt cei mai năpăstuiţi de cariera mea politică, pentru că am foarte puţin timp pentru ei.

Şi renunţaţi la bona filipineză?
Când va creşte Irina destul de mare, probabil că da. Dar chiar mi se pare o prostie uriaşă. N-am furat nimic, n-am făcut nimic ilegal. Din cauza programului meu şi al Dacianei e nevoie de cineva care să stea 24 de ore din 24 cu un copil de 2 ani. Dacă ăsta e un lucru de condamnat…

Dar de ce nu o bonă româncă?
Pentru că n-am găsit pe nimeni în România care să vrea să accepte un asfel de program. Cred că am făcut bine, că din prima zi are contract, că plătesc taxe…

Cât câştigă?
500 de dolari este salariul ei.

O să-i scădeţi salariul acum după ce vi s-a redus dv. salariul?
Nu, pentru că nu-s de acord cu măsurile lui Boc, astea- s prostiile lui Boc.

Aţi fost în vacanţă? Cum vi se pare ca un lider social-democrat să stea o lună întreagă în vacanţă în Brazilia?
Lăsaţi-l în pace pe Liviu (Dragnea – n.r.). Am discutat cu el, mi-a zis că pleacă şi sunt convins că pot să-i cer când se întoarce.

Se mai întoarce?
Da, acum duminică, pot să-i cer să fie şi mai prezent, să muncească mai mult şi să recupereze luna aia. Fiecare face ce crede el în vacanţă.

Sursa: EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/victor-ponta-pe-vremea-lui-geoana-mogulii-influentau-100-deciziile-psd-902955.html


Celălalt interviu:

Geoană: „Ponta şi-a construit notorietatea prin atitudini de puşti obraznic”

Autor: Florin Ciornei

Mircea Geoană răspunde atacurilor lui Victor Ponta, susţinând, într-un interviu acordat EVZ, că ieşirea actualului lider al PSD poate avea şi „un mobil ascuns pe lângă dorinţa de legitimare”. O variantă ar putea fi, susţine fostul şef al social-democraţilor, înlocuirea sa de la şefia Senatului.

EVZ: Domnule Geoană, Victor Ponta vă reproşează că aţi închinat PSD mogulilor. Partidul era condus de dumeavoastră sau de Vîntu şi Voiculescu sau Patriciu?
Mircea Geoană:
Cred că e o jignire nemeritată la adresa conducerii partidului din care făcea parte şi domnul Ponta. Toate deciziile noastre au fost luate în foruri statutare de partid şi cred că este o jignire generalizantă la adresa tuturor colegilor care au făcut parte din conducerea PSD. De fapt, mi-este şi greu să-mi dau seama care este motivaţia reală a acestui atac lipsit de bun simţ şi de logică.

Fie este vorba de o criză de identitate, o criză de afirmare din partea unui tânăr politician, fie există un alt interes politic pe care eu nu-l pot desluşi. Dar, după lupta din interiorul opoziţiei, iată acum Victor Ponta încearcă să deschidă şi un front, o luptă în interiorul partidului. Cred că face deservicii severe interesului opoziţiei şi al partidului nostru într-un moment în care altele sunt problemele ţării şi alţii sunt adversarii reali ai PSD şi ai opoziţiei.

Cât contau dorinţele lui Vîntu în deciziile luate de dvs?
Zero barat. Zero barat. Toate deciziile care s-au luat s-au luat în forurile deliberative ale partidului, în Biroul Permanent, în Comitetul Executiv, în Consiliul Naţional şi în Congres. Deci este o afirmaţie gratuită şi jignitoare la adresa tuturor colegilor din conducere, inclusiv a celor din Comitetul Executiv, for în care s-a luat de exemplu decizia intrării PSD la guvernare. Din punctul meu de vedere este o afirmaţie gratuită şi jignitoare.

Care să fie interesul acestui atac, schimbarea dumneavoastră de la conducerea Senatului?
Deşi pare aberant, încep să cred că acesta ar putea să fie unul din scopurile ascunse ale acestui atac, şi nu este primul atac. Am fost foarte reţinut în a replica la o serie continuă de atacuri la adresa mea, dar este foarte posibil să fie un scop ascuns al domnului Ponta.

Poate îl deranjează că un alt PSD-ist ocupă o funcţie importantă în statul român, singura redută care a rămas la dispoziţia noastră. Iar dacă acesta este mobilul său real face un deserviciu profund partidului şi echilibrului democratic al ţării. Pentru că este clar că succesorul meu la şefia Senatului în actuala legislatură va fi în mod sigur un PDL-ist.  Dacă ăsta este scopul înseamnă că e vorba de un alt calcul şi un alt aranjament.

Un aranjament cu PDL? Să fie vorba de aşa ceva?
Nu ştiu, nu pot să fac astfel de acuzaţii, dar este clar că e vorba şi de un mobil ascuns pe lângă dorinţa de legitimare prin contrast cu „era Geoană”. În „era Geoană” – îmi vine şi să-l compătimesc pe Victor Ponta cât de greu a dus-o în „era Geoană”. Mi-aduc aminte că fără intervenţia mea şi fără crearea unui post de vicepreşedinte pe probleme juridice nu ar fi ajuns vicepreşedinte al PSD.

L-am făcut vicepreşedinte al PSD cu mâna mea. Îl compătimesc pe el şi pe Ilie Sârbu, şi pe Daciana, care într-o singură familie au avut în acelaşi timp o colecţie excepţională: doi miniştri şi un europarlamentar. Mi se pare foarte productiv pentru familia sa. În „era Geoană” a foarte greu când m-a rugat să-mi fie purtător de cuvânt al campaniei prezidenţiale. Atunci avea aceeaşi opinie despre aşa-zisa lipsă de viziune pe care o aveam? Eu cred că e o problemă!

Cred că în „era Geoană” a fost prea multă toleranţă pentru modul în care Victor Ponta şi-a construit notorietatea prin atacuri împotriva partidului prin atitudini de puşti obraznic şi răzvrătit. Şi-a construit notorietatea atacând partidul. Nu cred că, acum, când ajuns liderul PSD, trebuie să continue această practică de legitimare prin lovituri în interiorul partidului. Trebuie să demonstreze că a crescut, că este capabil să aibă o astfel de funcţie importantă şi să înţeleagă că astfel de atacuri nu-i fac bine lui şi nici partidului.

Sursa: EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/geaona-ponta-are-o-atitudine-de-pussti-obraznic-902996.html


 1. 12 august 2010 la 19:50

  Ponta , Geoana si Antonescu deja sunt ca si morti in politica … indiferent cat rau vor mai face in ROMANIA … am zis RAU da sa nu va mirati ….

 2. 13 august 2010 la 15:52

  Antiignorante, cei care reuşesc să sae detaşeze puţin la vreme de criză, pot vedea ceva destul de interesant, zic eu. Şi anume faptul că lumea, fiind înebunită de greutăţile crizei, pune botul la tot felul de chestii pe care altfel le-ar conziderea ca ori aberante, ori comice.
  Toate regimurile totalitare sau extremiste la instalarea lor au beneficiat de perioade de criză.
  Si marii monştrii ai istoriei, fascismul şi comunismul au beneficiat de crize.
  În partide este normal ca fiecare să încarce să urce cât mai sus. Apariţia grupurilor care se confruntă în interiorul unui partid nu doar că slăbeşte partidul respectiv, dar de obicei îi schimbă comportamentul. Conducerea în funcţie, dacă nu e destul de puternică pentru a învinge „agresorii”, începe să accepte compromisuri.
  Atenţie, gruparea Ponta, provine din fosta grupare Năstase, momentul alegerii lui Ponta, a însemnat pentru PSD revenirea la situaţia de dinaintea lui Geoană.
  Unul din motivele pentru care a câştigat Ponta în faţa lui Geoană, seamănă cu motivul pentru care Antonescu l-a învins pe Tăriceanu: Fiecare întrun fel sau altul au fost consideraţi ca fiind capabili să îl învingă pe Băsescu. Atât. Antonescu a şi declarat la alegera sa că principala lui ţintă e demolarea lui Băsescu. Acesta e motivul pentru care cele două partide par asemănătoare, dacă te uiţi mai atent, de fapt cele două partide sunt incompatibile.
  Atâta timp cât „balaurele” e viu, indivisi de teapa celor trei vor avea succes în aceste partide.
  Uită-te la forţa ce părea a o avea în PSD Vanghelie.
  Marii majorităţi pesediste le e antipatic şi le e ruşine să spună că sunt colegi, dar ura antiBăsescu întreţinută îl ţinea pe individ ca mare personalitate.
  Eu când îl vedeam pe Vanghelie parcă vedeam un activist semianalfabet dar cu tupeu de prin anii 50, cu tupeu, tare-n clanţă, gata oricând să muşte dacă interesul de moment o cere. Individul nu a sărit doar la cei din afara partidului ci şi la cei din interior. După ce i-a pupat mâna lui Năstase ani de zile, când a prins momentul că era slăbit de poveşti ca „Mătuşa Tamara”, „Aurul dacic”, nu a pierdut momentul săi sară la beregată. Timpul a trecut, Năstase a făcut la sfatul lui Iliescu un pas înapoi (nu în lateral), apoi a revenit „curat şi uscat”.
  Acesta e motivul pentru care indivizi de teapa lui Geoană, Ponta, Orban, Antonescu etc au succes.
  ……………
  Atenţie, în PSD lucrurile sunt extrem de grave. Săptămâna viitoare, zicea Ponta, se vor limpezi apele. Geoană va trebui să se hotărască. Ori rămâne în partid şi devine umil, ori pa şi pusi…
  Întrebarea care pluteşte acum:
  Se va rupe PSD? În mod normal, după cum arăta PSD după eşecul lui Geoană, asta trebuia să se întâmple la începutul anului. Atunci păreau a exista două grupări destul de bine conturate.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: