Prima pagină > Caragiale reload > Caragiale e mai viu decât când trăia

Caragiale e mai viu decât când trăia

Bine zicea cine zicea că n-a murit Caragiale. E mai viu de cât când trăia. Cred că ori se amuză copios, ori se îvârte în mormânt ca ventilatorul

Cred că nu mai e o noutate faptul că avem un MOP şi o TVM cu mai multe canale. MOP – Marea Opoziţie Politică, iar TVM – Televiziunea Moguloidă.

Ce vedem noi la TVM  nu are nici cea mai mică legătură cu presa, aşa cum prestaţia orală sau nu a celor din MOP, nu are treabă cu politica.

De asemenea, mai cred că nu avem un Consiliu Naţional al Audiovizualului, că dacă am avea s-ar autosesiza.

Ceea ce vedem la TVM, indiferent dacă vorbim de Antena 1,2, sau 3, ori de Realitatea tv, se poate observa scurt că nu se foloseşte aceeiaşu unitate de măsură la analiza faptelor. Să mă explic.

Dacă un politician al puterii îşi dă demisia din PDL, e un gest de mare probitate morală, de curaj şi de tot ce le mai trece pe sub mătreaţă celor ce le mânâncă banii mogulilor. De asemenea, tot ca gest de mare curaj, demn de exemplu, a fost şi gestul lui Teo Trandafir, când demonstrativ a votat pentru demiterea guvernului apoi, exitată de curajul de care a dat dovadă, şi-a revărsat asupra sărmanei săltăreţe pesediste Aura Vasile, ţesutul adipos cu care a dotat-o viaţa şi chiolhanurile la care a participat. De asemenea, pentru PDL e un gest devastator, un gest care arată că PDl e la un sfert de pas de laga de gunoi a istoriei.

Dacă în schimb, nişte politicieni de la MOP îşi dau demisia din partidele lor şi placă la altul, e un est abominabil, incalificabil care nu arată decât faptul că au un caracter infect, plecarea lor masivă fiind de fapt benefică deoarece partidele respective se curăţă de ciurucuri, devenind mai puternice.

Dacă în PDL un politician vorbeşte prostii în afara partidului, e semn de puteziciune în PDL, omul având un caracter pur ca un lebădoi, iar faptul că cel care a spus ce nu trebuie, aducând astfel prejudicii partidului, este apostrofat, înseamnă că i se bagă pumnul în gură, că se comite un abuz absolut nedemocratic.

Dacă în schimb un politician comite declaraţii nu la adresa Partidului ci a Preşedintelui său infantil, se chiamă că a comis un gest extrem de periculos, a dat o lovitură cub centură partidului care nu merita aşa ceva, iar faptul că i s-a pus botniţă, în caz că mai scoate un cuvinţel e dat afară din partid, e ceva absolut normal.

În aceeaşi cheie mai putem vedea ceva mai vechi.

Elena Udrea a fost scuipată cu tot felul de invective, s-a făcut mişto. De ce? Pentru că, femeie fiind, a croşetat şi a dat cu mopul. Cam în aceeaşi perioadă, la Antena2 în direct, Bogdat olteanu a încercat să calce o cămaşă. Asta a fost ceva amuzant.

Bravo televiziunilor moguloide. Nu trece o zi ca să nu vă umpleţi de  de rahat… 1. dobermann
  17 august 2010 la 17:40

  He, he, he! Pe Norica ai văzut-o în jacuzzi cu Mândruţă?

  • 17 august 2010 la 18:24

   Cred că ştiu despre ce emisiune e vorba. Nu am văzut-o. Mă uit şi nu înţeleg, chestiile alea care plutesc pe apă (albastre, roşii, … îîî şi maro) să fie secreţiile lor? 😀

 2. 17 august 2010 la 18:38

  Hei, cum adica presa cu pistrui, Blue?

 3. 17 august 2010 la 20:38

  Imuţial am scris „presa dalmaţiană”, cu referire la pete, dar am zis că un dalmaţian are puţine pete. Uneori pistruii sunt simpatici, dacă sunt prea mulţi însă, nu.
  Când sunt foarte mulţi, d.p.v. estetic pistruii strică aspectul.
  Am mai vrut să zic şi „presa împuţită”, dar mi s-a părut că putoarea e prea normală la o parte a presei.
  A mai fost şi „presa cu mătreaţă”, dar mi s-apărut ca un fel de repetare a categoriei „Cu mintea creaţă”…

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: