Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Unica raţiune de a fi a PSD: Moţiunea de cenzură

Unica raţiune de a fi a PSD: Moţiunea de cenzură

Motto: “PSD fără moţiune, e ca rahatul fără moţ”

Se vorbeşte tot mai des de o moţiune de cenzură pe care ar vrea să o depună PSD.

Oau, ce noutate…

De ce vor s-o bage? De-aia … c-aşa vrea muşchiu lor

„Avem dreptul la o moţiune de cenzură pe sesiune. Numai PSD poate să depună această moţiune de cenzură, niciun alt partid de opoziţie nu are numărul necesar. Nu vom lăsa această sesiune parlamentară fără a depune moţiunea de cenzură”, a spus Ponta…

Aha, deci o bagă pentru că au dreptul. Totuşi. Eu ştiam că mai întâi trebuie să aibă un motiv şi abia dup’aia să se gândească la moţiune. Nţţ, n-au … încă. Îl mai caută.

Unii spun că guvernul e foarte nociv şi trebuie stopat, altfel se întâmplă nu ştiu ce. Păi dacă e atât de nociv, dece nu au renunţat oamenii la vacanţa asta? Să dea guvernul jos şi să meargă în vacanţă după aceea. Că doar pot vota ce doresc…

Nu, respectivii au socotit că aşa prin Octombrie se vor resimţi unele efecte ale măsurilor anticriză luate de Guvern, mă refer la greutăţile pe care le vor resimţi oamenii. După Anul Nou nu se poate amâna asta deoarece theoretic e posibil ca măsurile anticriză să se vadă şi economia să dea semene de redresare.

Şi în octombrie-noiembrie, mai e ceva, perspective iernii. Marii strategi 😀 ai PSD prevăd că oamenii vor fi îngroziţi. Bine, pentru asta televiziunile mogulilor vor depune toate eforturile ca să caute oameni ce să spună cât de rău o duc (bine, acei oameni nu vor fi întrebaţi cum o duceau în vremea lui Năstase, ce venituri aveau atnci că, mai ştii păcatul, îşi vor aminti că o duceau şi mai rău, că aveai venituri mai mici decât după această tăiere).

Eu mă întreb ce vor face dacă nu vor reuşi să demoleze guvernul şi pe la jumătatea anului viitor lucrurile vor intra pe un făgaş mai bun, revenirea din criză a marilor economii europene de vat rage şi pe noi afară din mlaştina asta? Vor mai prinde oare PSD+PCR şi PNL pragul electoral?

Pentru că dacă se vor întâmpla astea, oamenii vor înţelege că Opoziţia a ţesut o plasă de minciuni doar din dorinţa de a ajunge la caşcaval, cel puţin pentru a-şi plăti finanţatorii de genul lui Patriciu şi Vântu şi că ceea ce se vede la în media moguloidă, linşajul acesta anti Băsescu şi anti PDL nu e decăt o sumă de acuzaţii fără acoperire reală.

Oamenii au memoria prea scurtă şi par a fi uitat că Băsescu şi PDL nu conduc ţara asta din 90. PSD are mai multe minute la conducere şi adevărata prăbuşire economic s-a petrecut câd aveam premieri dein acel partid, chiar dacă se numea altfel, iar la cotroceni era infractorul care e liber doar pentru că procesele sale au fost amânate până le-a trecut vremea: evident, mă refer la Ion Iliescu, cel mai sinistru personaj ce a mişunat în politica românească după Loviluţie.

 1. 23 august 2010 la 21:16

  este o diversiune ….

 2. dobermann
  23 august 2010 la 21:30

  PSD-iştii ăştia sunt culmea neruşinării! Azi îl auzeam pe „social-democratul” cu 1000 de apartamente, Robert Negoiţă cum se inflama: „oamenii văd în ce hal este sistemul sanitar!” Adică, vezi Doamne, în ce hal este sistemul sanitar din cauza guvernului actual! Păi, PSD-ul a avut pe mână sistemul sanitar timp de opt ani şi nouă luni!
  Nu cred că va trece moţiunea din simplul motiv că majoritatea parlamentarilor nu dă vrabia din mână pe cea de pe gard. Fiecare se gândeşte că s-ar putea să nu mai pupe alt mandat, plus că nu şi-au scos încă banii cheltuiţi în campanie. Ca să nu mai vorbim de costurile unei noi campanii, acum pe criză…

 3. 23 august 2010 la 23:18

  *Antiignorant* – Sunt convins că dacă vor putea vor băga moţiunea. Chestia e că dacă nu cred că vor şi vota-o. Aşa cum făcea Geoană. Ar fi tâmpiţi să încerce să îşi asume guvernarea… În anticipate sincer să fiu, nu cred.
  *Lady D* – Hehehe … Când zici pesedist neruşinat comiţi un pleonasm…
  Oare Negoiţă şi-o fi plătit milioanele pe care le are datorie la stat?
  O Campanie erectorală pe criza asta, având în vedere populismul de la noi ar fi devastatoare. Într-un fel mi-aş doti asta, ca să vadă românul cât e de tâmpit.

 4. dobermann
  23 august 2010 la 23:29

  Să vadă românu’ cât e de tâmpit? Ar însemna să nu fie român…

  • 25 august 2010 la 17:34

   Optimisto, crezi că românul nu va înţelege niciodată cât e de tâmpit? Adică, va moşteni Pământul cf citatului biblic: „Fericiţi cei săraci cu duhul, ei vor moşteni pământul”? Poate ai dreptate… la ţară majoritatea au pământ moştenit, puţini au pământ pe care l-au cumpărat… Nu ştiu dacă ciatul se referă şi la pământul de flori care se vinde în comerţ…:D

 5. 24 august 2010 la 3:04

  Bine ca PDL-istii nu-s nerusinati. In locul lor, mi-as da demisia

  • 25 august 2010 la 17:31

   Bravo Coramica. Bravo …
   Am încă o dilemă în ceea ce priveşte simpatiile tale. Se îndreaptă către zâmbetul de Dacie al lui Iliescu? Către ouăle lui Bonbonel? Către charmul infantil al lui Pontănel? Către râgâielile etilice ale lui Lodorgan? Către politica de bunsimţ a lui Antonel? Către Gazele din maţele lui Felix? Ori cărte otevisticul 3D…

 6. 26 august 2010 la 22:52

  Apoi, in niciun caz catre chior, dragule, pe care tu-l sustii si apoi zici ca nu e adevarat. Nu vreau sa aud nici de 3D. Nu e bun niciunul. Cel putin, pe vremea lui Iliescu ne-a mers mai bine; nu cresteau asa salariile, nu in ritmul asta. In timpul lui Constantinescu, Ciorbea ne-a dat „reforma pe paine”, dar a vazut ca face prostii si si-a dat demisia. Boc de ce nu isi da demisia? In locul lui plecam demult. Ce crede ca rezolva cu taierile de salarii? Cat ne mai minte? Ai spus ca unii care spun ca o duc rau nu vor sa isi aminteasca de salariile de pe vremea lui Nastase? Vai de mine! Muuult mai multi bani aveam, stai tu calm. Cand au fost profii in greva pe vremea lui Nastase s-au cautat si s-au gasit solutii. Nu prea bune, dar s-au gasit. Acum, ce vor sa faca astia din noi? Iliescu infractor? Da, corect! Base nu a furat flota? Toti sunt patati, draga, stai linistit

  • 27 august 2010 la 20:34

   Cora, tu te iei după povestea „Ori cu noi ori cu contra”. Nţţţ, te înşeli, eu nu suţin pe nimeni, dar mă enervează nişte indivizi.
   – Ion Iliescu,
   – Adrian Năstase,
   – Felix
   – Geoană,
   – Antonescu
   – Mogulii etc.
   Trebuie să recunosc că am o simpatie pentru Băse de când a susţinut-o pe doamna Macovei. În perioada în care doamna Mavovei a fost min. la Justiţie, am văzut că au început să „mişte” dosare grele: Felix, Iliescu-mineriade, Năstase etc. Atât. Toate acele dosare au fost închise după ce a foast înlăturată prin scoaterea de la guvernare a PD.
   Eu am scris de mai multe ori o … expresie: „Politicienii e duşmanii omului” şi un principiu „Politicienii nu sunt îngeri, să-i alegem pe cei care sunt mai puţin diavoli”
   …………
   Linşajul la cere e supus acest guvern nu e decât o luptă pentru revenirea la ciolan. Să-şi dea demisia Boc? Tu ştii ce ar însemna asta acum, câne fără măsuri dureroase România intră în colaps? Nimeni nu doreşte să îşi asume guvernarea decât după alegeri anticipate şi nu doar parlamentare ci şi prezidenţiale. Deci campanie electorală. Asta înseamnă populism. Ştii ce e populismul la vreme de criză? Piciorul în cur necesar pentru a începe daltul în prăpastie. Fără paraşută.
   România e cau un diabetic în criză de hiperglicemie.
   Are de ales între doi doctori. Unul îi oferă un leac amar, celălalt îi dă bomboane frumos parfumate. Dacă alege leacul amar, deşi neplăcut are şanse să se salveze, dacă alege bomboanele, pentru scurtă durată simte bucuria şi plăcerea gustului, dar moare sigur. Cam asta e diferenţa.
   Atenţie, conştienţi că era cea mai bună dar mai nepopulară povestea cu pensiile, guv. Boc şi-a asumat-o cu scăderea de popularitate aferentă. Era vorba de o măsură temporară.
   Ceilaţi din populism au zis că e tare urât să te legi de pensionari. Da e, dar era sănătos. S-a spus că măsura de creştere a TVA e ca dracu, are efecte urâte şi pe un termen mult mai lung, că va băga România într-o spirală inflaţionistă de unde nu se ştie cum vom ieşi. Vine toamna, vor apărea mişcări sociale, seva presa pe creşterea veniturilor (iar artificială) asta va atrage creşterea preţurilor şi tot aşa.
   Pe de altă parte, darea unor bugetari afară e necesară, piloşii angajaţi doar pentru că erau cunoştinţa cuiva, trebuiau să se gândeacă la asta când s-au angajat.
   Se spune că sunt daţi afară în mod arbitrar mulţi care nu ar trebui daţi. OK De ce nu au făcut fiecare în locul unde lucrează o reorganizare a schemelor de personal?
   Indiferent cît de bun e un ministru nu are cum să vadă că dacă din zece femei de serviciu dă afara trei, rămâne o budă nespălată.
   Reformarea trebuia făcută de sindicate.
   A furat Băsescu flota? De unde ştii? Are măcar o bărcuţă? Sau conturi de miliarde? Ba…
   În schimb, ca a urmarea faptului că Patroiciu a sponsorizat PSD şi PNL, a primit tot felul de favoruri…
   Te-ai întrebat măcar odată de ce nimeni nu se întreabă cum e cu averea lui Năstase? ….

 7. 2 octombrie 2010 la 20:42

  super fain motto-ul şi foarte adevărat 🙂

 8. 2 octombrie 2010 la 23:10

  😀

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: