Cine ne fură Vama Veche

I feel the rest of a spirit, that once made this place unique. But now that you came, with your hotels, your big cars, your money…so I leave

Această monstruozitate din beton cu destinaţia de “pensiune turistică”, ridicată în zona de coastă unde sunt restricţii de construire, aparţine Societăţii Rovi Con Impex SRL, în al cărui acţionariat este şi Rada Popescu, soţia comisarului şef Victor Popescu, fost şef al IPJ Constanţa.

Vila judecătoarei Maria Tripăduş, cea care a decis ca inculpatul Dinu Patriciu să fie judecat în libertate în dosarul în care acesta este acuzat printre altele de: delapidare, spălare de bani, asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni, manipularea pieţei prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare, iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat. Pe 16 februarie 2006, judecătoarea Tripăduş a hotărât că Dinu Patriciu are nevoie de timp să-şi pregătească apărarea şi că cei doi inculpaţi americani nu au fost citaţi corect. La următorul termen, aceeaşi judecătoare a respins cererea de arestare a şefului Rompetrol, Dinu Patriciu nefiind un pericol public ca moşul care şi-a mutat gardul cu un metru, de pildă…

Cu totul “întâmplător”, SYCA (Asociaţia pentru Sprijiirea Tinerilor Cineaşti), o organizaţie prezidată de fiul judecătoarei Tripăduş, a primit o sponsorizare de la Guvernul Tăriceanu, prin Agenţia Naţională pentru Sprijinirea Iniţiativei Tinerilor (ANSIT). (Evenimentul Zilei 28.02.2006 )

Hotelul Laguna şi Braseria Corsarul aparţine firmei General Machine Business Division, firmă deţinută de familia comisarului Gărzii Financiare Constanţa, Marius Bărbat. Cele două construcţii care îţi zgârie retina într-un ambient ca Vama Veche, au fost ridicate ilegal, pe domeniul public al statului şi pe cel privat al Primăriei Limanu. “Bărbatul” Marius Bărbat, n-are nicio legătură cu cele două femei din viaţa sa, mama şi soţia, cele care au afacerea…(sursa Replica de Constanţa)

http://www.replicaonline.ro/braseria_corsaru_din_vama_veche_afacerea_comisarului_barbat_de_la_garda_22212.html

Vama Veche,

„Răsărit pe ţărmul mulţumirii sufleteşti…

Am răsturnat pământul până am găsit acest loc…

Frontiera dintre mizerie şi libertate absolută…

Locul cu legi simple…

Odihnă spirituală pentru toţi…

Înţelegere indiferent de rasă…

M-am spălat de păcate!

Locuieşti pe ce stradă vrei…

Când eşti praf…pulbere fină…

…trebuie să te pui pe picioare…

Trebuie să fii pe ALKALINE aici…

Să spui glume bune unor estonieni,

Să aibă linişte absolută!

Să te simţi în siguranţă!

Să-ţi bagi picioarele în zilele cotidiene…

Şcoala e la 500km…

Prietenie pe viaţă…

De la Vama Veche încolo să vă faceţi griji!”

Mulţumesc CUCUVIRILU!

 1. 5 septembrie 2010 la 3:03

  Multumesc pentru ca folositi filmele mele si le apreciati. As fi vrut sa pot face mai mult pentru Vama Veche dar in Romania gasesti oameni care monteaza termopan si antena satelit la casa lor din chirpici. Ca sa nu se schimbe Vama Veche, trebuia sa inlocuim o mare parte din populatia Romaniei. Cum asta nu este posibil,ne hranim cu amintiri. Va multumesc ica odata pentru apreciere si incredere. Cucuvirilu

  • deutchebrak
   5 septembrie 2010 la 14:35

   Îţi mulţumesc încă odată, cucuvirilu, pentru că iubind Vama Veche, ai reuşit să ne dăruieşti o părticică din ea atunci când ne este dor…

 2. Corectul
  6 septembrie 2010 la 20:56

  Mda, pacat… Asa se intampla cand autoritatile locale participa la campionatul national de spagi. Nu mai exista plan urbanistic, specific local, traditie, atmosfera etc. Primarul liberal de la Limanu (de care apartine Vama) ar trebuie cercetat putin la avere. Il cheama Nicoale Iustin Udrea. Anchetati-l! Veti avea surprize. Oricum, Vama ramane cel mai liber loc din RO. Deocamdata…

 3. Mafalda
  7 septembrie 2010 la 0:03

  Discutam cu un vechi prieten despre Vama Veche la un vin, dispre rasarit. N-am fost acolo pe vremea in care cei cativa chitaristi evocati acum nostalgic petreceau printre palcuri de stuf cu conserve de peste si bere luata din Mangalia, dar am trecut cu valul de salvare, strecurindu-ma printre danceri la Liberty Parade, am asistat la venirea lui Ciuciu cu impresionatul sau hotel care, la vremea aceea ne taia rasuflarea si ne era cam jena si sa-i trecem prin fatza sa nu trecem drept contrarevolutionari… am asistat la tot felul de razboaie ale carciumarilor, s-au scuipat,s-au paruit, si-au pus foc, au venit jandarmii… anul asta parca am gasit Vama cam asfaltata… Cu riscul de a-i enerva pe pudibonzi, am gasit Vama si cam imbracata, cu trupuri incostumate si tolanite in baldachine cu perdelute pe plaja. Cel mai enervant, tractoretul celebru al lui nea Costica (parca?) vidanjorul fusese inlocuit cu ditamai vidanja pe bune, un camion in toata legea care-si plimba burdihanul supradimensionat pe marele bulevardul latzit de la sosea, prin fata pe la Bibi (care dezertase) si pina in vale. Da, stiu-stiu, isi vor freca miinile cei care tzineau mortis „sa ajunga civilizatia si la paduchiosii aia”… alo, primaria? Pentru astia exista deja Mamaia! Sa fim umpic atenti la planurile de urbanism, astfel incat Vama sa ramina veche! Nu in ultimul rind, de unde au bani politistii astia de la Constanta?

  • deutchebrak
   8 septembrie 2010 la 16:22

   Bună idee! Mai mult ca sigur că primarul e pe felie cu Nicuşor Constantinescu, baronul PSD de la Consiliul Judeţean. Nicio afacere nu mişcă în judeţ fără aprobarea umflatului. Mai cred că ar trebui profitat de goana lui Nuţi Udrea după popularitate. Hai să tăbărâm pe ea!

  • deutchebrak
   8 septembrie 2010 la 16:23

   Mulţumesc, Mafalda! Frumos scris, bine punctat, am notat. Te mai aşteptăm.

 4. 25 octombrie 2010 la 19:52

  Corbu Sorin Valentin :

  Multumesc pentru ca folositi filmele mele si le apreciati. As fi vrut sa pot face mai mult pentru Vama Veche dar in Romania gasesti oameni care monteaza termopan si antena satelit la casa lor din chirpici. Ca sa nu se schimbe Vama Veche, trebuia sa inlocuim o mare parte din populatia Romaniei. Cum asta nu este posibil,ne hranim cu amintiri. Va multumesc ica odata pentru apreciere si incredere. Cucuvirilu

  Super filme… Dacă ai unele pe care ai vrea să le vezi aici … te rog.

 5. 24 aprilie 2011 la 20:29

  • 24 aprilie 2011 la 20:40

   Frumos, păcat că locul ăla e văzut de unii doar ca sursă de îmbogăţire. Nu înţeleg cum de cineva e destul de meschin să dea autorizaţie de construire pentru mizeriile alea. Una din terasele acoperite arată ca un şopron pentru uscat tutunul. Dacă sunt făcute fără autorizaţie nu înţeleg cine e destul de meschin ca să nu le dărâme. Sunt URÂTE rău.
   Sincer, cred că nu peste mult, Vama nici măcar nu va mai fi o amintire ci doar un fel de legendă de povestit nepoţilor. O legendă ce va începe cam aşa:
   „A fost udată Vama Veche, un loc unde nu se cântau manele şi unde oamenii se simţeau liberi …”

   • 25 aprilie 2011 la 14:34

    Mda…Aveți curajul s-o întrebați pe doamna ministru de resort ce părere are? Eu am încercat pe blogul ei, dar…comentariul n-a apărut. Pe doamna ministru n-o interesează. Cei care iubesc Vama Veche, ca aport electoral, nu contează.

 6. 24 aprilie 2011 la 20:36

  Sunt plecat din tara de un an si nici de data asta nu pot fi in Vama Veche de 1 Mai. Imi ling ranile cu aceste filme… Sper sa ajute aceste imagini pe cei care sunt in aceeasi situatie ca mine. Este unul din putinele lucruri care ma mai leaga de Romania.

 7. 24 aprilie 2011 la 20:37

 8. 24 aprilie 2011 la 20:52

 9. 25 aprilie 2011 la 14:20

  Cristos a înviat, Cucuvirilu! Ți-e greu și ți-e dor de Vamă…
  Voi prelua filmulețele și pe blogul meu Avanpost. Între timp mi-am tras blog…
  http://avanpost.wordpress.com/

 1. 25 aprilie 2011 la 15:10
 2. 25 aprilie 2011 la 15:10

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: