Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni, Sănătate - Social - Umanitar > Concurs „Le Javrî Ordiner” în Poluţia Română

Concurs „Le Javrî Ordiner” în Poluţia Română

La concursul naţional  „Le Javrî Ordiner”, mai precis, “Ieşi afară, javră ordinară!”, Poluţia Română şi-a arătat pulanele din dotare, vreo 6000, ba chiar a făcut şi un număr de streap tease, arătându-şi curu’ cu o singură circumvoluţiune şi aia lăsată de cascheta aruncată în curtea Cotrocenilor.

Nevasta pulanului era şi ea prezentă pe faţa premierului Boc, spre desfătarea poluţistelor flămânde şi protestatare.  Concursul a scos la lumină, din peştera cu pitecamproşti, câţiva miliţieni, cu multe clase primare şi dreptu’ dat la examene, numa’ buni să reprezinte masa de gherţoi poluţişti.

Iote javrele ordinare care au ieşit:

Locul I, secţiunea “Le Javrî Ordiner-gold”, goes to… Marian Gruia, “încadrat” ca preşedinte al SNPPC cu salariu secret, aşa cum reiese din Declaraţia de avere de pe site-ul MAI. Te uiţi la guşă (nu mă refer la Cozmin, deşi…ar fi interesant), te uiţi la “agoniseala” lui şi ce să vezi? “Disperare”, “sărăcie” şi “umilinţă”…

http://www.mai.gov.ro/DECL/G/GRUIA%20MARIN%2009062009.pdf

Locul al II-lea, secţiunea “Le Javrî Ordiner-silvăr”, goes to… Dumitru Coarnă, devenit în doar un an, din agent-şef principal de poliţie în comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi, ditamai “consilieru’ juridic” angajat al SNPPC (Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual).

Iată ce zice poliţistul care comentează pe site-ul politisti.ro sub nickname-ul “runya”:

Am vazut prestatia domnului Coarna…….execrabila.
Trecand peste cuvintele articulate cu greu de dansul , care nu alcatuiau o propozitie inteligibila, trebuie subliniata pozitia ilegala a acestui „asa-zis” lider de sindicat la nivel de IPJ: Domnul Coarna NU MAI ESTE POLITIST de ceva timp, iar ca pensionar nu poate fi nici macar membru de sindicat – deci lider nici atat. In plus , este si juristul SNPPC?? Este foarte bine – cumuleaza mai multe functii in sindicat, mai multi bani din cotizatiile politistilor care nu inteleg de ce accepta astfel de LIDERI !!!
Avem printre noi oameni pregatiti, corecti, coerenti in vorbire – ar fi bine sa-i rugam sa ne reprezinte.”
(postat de runya pe 23 sept. 2010)

“Stie foarte bine ce face domnul Coarna: minte, manipuleaza si cumuleaza mai multe functii in sindicat pentru a dispune de banii cotizantilor dupa bunul plac.
Da, a fost sef de post, posibil sa fi fost un bun profesionist . Odata. Insa activitatea lui trecuta nu justifica actiunile din prezent:
– faptul ca din punct de vedere legal nu poate fi lider de sindicat pentru ca este pensionar, iar dansul , pentru ca este si juristul SNPPC-ului stie foarte bine asta : Legea nr.54/2003, art.2, al.1
– Propozitiile dansului care incep cu sintagma ” noi, politistii… ” contin din start un neadevar.
– In plus, este pensionar de invaliditate mai mult ca sigur la varsta asta, desi arata destul de sanatos. Stim noi cum se fac astfel de pensionari.
De fapt noi stim cum se fac toate in sistemul asta. Cred ca ar trebui sa ne apucam si noi de curatenie. Restructurare. Sa incepem cu oamenii care ne reprezinta, astfel incat sa nu ne mai fie rusine ca suntem politisti cand ii vedem la televizor.”

(postat de runya pe 23 sept. 2010)

http://www.politisti.ro/topic/540-aparitii-ale-snppc-la-tv/

Mândri la teveu com le conifer avec le miuc siur la poatrin, cele două pulane, eroi ai miş-căcării sindicale din Poluţia Română, s-au scremut pe site-ul SNPPC, reuşind să depună cu greu un text plin de aleasă simţire şi recunoştinţă, dar şi de nestăvilit avânt revoluţionar.

“FSNPPC mulţumeşte tuturor cetăţenilor Capitalei care, pe toată durata deplasării manifestanţilor: au aplaudat, au încurajat şi au ovaţionat poliţiştii şi pe ceilalţi demonstranţi. (la fel cum i-au ovaţionat pe mineri în 14 iunie 1990)

FSNPPC mulţumeşte jurnaliştilor care i-au însoţit pe sindicalişti şi i-au susţinut mediatic, întreaga zi de 24 septembrie şi în următoarele. (adicătelea “ Mulţumim, Nuş şi Felix!”)

La fel, FSNPPC mulţumeşte tuturor oficialilor care au susţinut protestul poliţiştilor şi partenerilor prezenţi la manifestare.”(Pontănel? Crin? Revoluţionarii lui Bebe Ivanovici chemaţi să testeze condiţiile unei lovituri de stat?)

„Prin deplasarea sa din faţa realităţii şi a problemelor poliţiştilor şi a personalului contractual, ministrul Blaga a fost cel care a deschis drumul spre o altă adresă: palatul Cotroceni! (Bine, Blaga “s-a deplasat din faţa realităţii”, da’ Hossu care ştia că nu-i Băse la Cotroceni, de ce s-a deplasat?)

Locul al III-lea, secţiunea “Le Javrî Ordiner- bronz”, goes to… Florin Vîlnei, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Poliţie “PRO LEX”. (După miting,  mai puţin “PRO” şi mai mult “PU LEX”.) Categoria “cocoşel”, acest Florin Vîlnei n-are încă prestanţa de miliţian cu mămăligă-n dinţi ca Gruia şi Coarnă, dar are potenţial. L-am văzut zilele trecute la emisiunea “6! Vine presa!” în duet cu Javra Ordinară de Oroare a Poluţiei Române, generalul Pavel Abraham.

Fost cadragiu în MAI pe vremea lui Pingelică, gherţoiul cu stele pe umăr a fost, pe rând, şeful IGP în guvernarea CDR, secretar de stat în cabinetul Bombonelului şi din 2003, şeful Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA). Asta până în noiembrie 2008, când “puterea portocalie” l-a dat de-a berbeleacu’, găsindu-l cu un salariu lunar de 233 milioane de lei vechi. Astfel, la cererea ministrului Cristian David (pe care generalul încercase să-l şantajeze), preşedintele Băsescu l-a trecut în rezervă, cu o pensie de 22 000 RONI.

În 2009, Abraham a candidat ca independent la alegerile pentru Parlamentul European, dar a candidat degeaba că nu s-a ales. În schimb, s-a ales Elena Băsescu, ceea ce i-a dublat ura faţă de Băse, cel care l-a trecut în rezervă. Cam aşa arată ipochimenul: grobian, veninos şi arogant. Şi ticălos, dacă ne gândim, cel puţin, la tentativa de şantaj faţă de ministrul Cristian David.

La “6! Vine presa!”, atât Vîlnei de la sindicatul “PU LEX”, cât şi gheneralul Abraham s-au întrecut unul pe altul în nesimţire. O nesimţire plenară.

gheneralu’ Abraham: “Eu spun că provocarea acestei degringolade şi aruncarea în derizoriu a ceea ce înseamnă autoritatea statului, a instituţiilor sale, a pornit chiar de la guvernanţi. Cu tot respectful, trebuie să spun, de la expresiile nemăsurate şi necenzurate, începând cu şeful statului, cu primul ministru care i-au făcut cu salarii nesimţite pe cei care sunt acolo (nu pe ei, pe unii ca tine, ghenerale!), vedem cât de nesimţite sunt salariile acuma! Pe pensionari că-s nesimţiţi care au făcut parte din anumite sisteme (adicătelea el, cu o pensie de 22 000 RONI). Deci acesta nu este limbaj de oameni care conduc, ei sunt reper.”

“Dar faptul că s-a delimitat, nu spuneţi nimica, cetăţean român, şeful statului român când spune “n-am nevoie de două instituţii!” De ce? Fiindcă au demonstrat paşnic şi-au încălcat contravenţional o lege a statului? N-a fost atentat la siguranţă! Mitingul s-a desfăşurat paşnic! Nu s-au distrus bunuri!”

Vîlnei “PU LEX”: “Am dat dovadă că suntem oameni civilizaţi!” (“Muie Blaga!”, “Ieşi afară, javră ordinară!”, “Un pitic şi cu un chior ne-au lăsat în curu’ gol!” sunt metafore)

gheneralu’ Abraham: “În acest context, jignirile au adus jigniri. Adică cine a semănat vânt, a cules furtună. E bine că s-a stârnit acest mecanism. Este începutul sfârşitului unei perioade care se îndreaptă spre totalitarism!”

Vîlnei “PU LEX”: “Când se iese pe posturile publice de televiziune, avem pretenţia ca aceşti conducători să vorbească civilizat. Să nu jignească pe nimeni, pentru că noi n-am jignit pe nimeni!”

 1. 29 septembrie 2010 la 21:46

  Stii ce e interesant? Acele caschete pe care le aveau poliţienii nu erau cele cu care îşi acopereau mătreaţs. Le aveau în mână. Deh, se mai întâmplă la mitingurile spontane.

  L-am văzut pe liderul de sindicat ai poliţienilor ăia zicând că săracii oameni, pentru că zicea el, şi acei poliţiani sint tot oameni, au datorii la bănci, au copii, au pe dracu să-i ia.
  Am înţeles că la angajare un poliţian are 12-15milioane salariu, bani de haine, bani de locuinţă gratuitate la medic, etc. L-am mai văzut pe unul care dormea într-o maşină cu soţia, zicea că el nu are decât 24 de milioane salariu iar soţia doar 16 şi nu îşi permite să închirieze o locuinţă…. Săracii… 😦

  • deutchebrak
   29 septembrie 2010 la 21:58

   Au şi declarat că acele caschete („una sau două”, iar la Realitatea se titra „Poliţiştii şi-au aruncat caschetele în curtea Cotrocenilor”) erau caschete vechi, fără însemne pe ele…Şi-au dat seama că au comis o infracţiune şi au dat-o cotită, ca băjeţii cu coraj şi coloană ca macaroana fiartă! În turmă sunt viteji, individual sunt laşi.

 2. 29 septembrie 2010 la 22:03

  Păi da, la marşurile spontane poliţienii se duc cu două rânduri de caşchete. Poate plouă şi aia de pe mătreaţă le intră la apă şi se micşorează. Cică atunci când e la strâmtoare prostia doare îngrozitor.

  • deutchebrak
   29 septembrie 2010 la 22:11

   Doare? Nu cred…Auzi pe cineva văitându-se că-l doare prostia?

 3. 30 septembrie 2010 la 11:10

  Ma enerveaza campania de victimizare a porcilor astia. ” Ala se duce la munca si nu stie daca se mai intoarce ”. Pai scuza-ma, daca pleci de la premiza asta, si unu care lucreaza in industria grea, si ala care intra in mina, si ala care lucreaza la RATB sau la drumuri si poduri, nici ala nu stie daca se mai intoarce.Asa.. nici daca te duci la piata nu esti sigur daca te mai intorci.

  Intre timp, aerul de militian si sectorism, nu a parasit holurile sectiilor. Langa mine, sa ii dau si numele , SECTIA NR 1 din Galati, daca te duci dupa orele 12 noaptea la ei, ai sa gasesti usa inchisa pe dinauntru, sau ai sa vezi pe un gemulet cum doarme ofiterul de serviciu pe un scaun.. Asa isi risca ei viata.. Au fost mai multe morti la SIDEX GALATI in randul angajatilor( in ultimii 10 ani), decat in 20 de ani in randul gaborilor din toata tara.

  • deutchebrak
   30 septembrie 2010 la 22:42

   • adi
    11 ianuarie 2012 la 0:56

    florine! pupa-l in cur pe mohamed

    • 11 ianuarie 2012 la 16:25

     Adi, poate explici și ce ai vrut să spui cu asta.

   • Ciuma Portocalie
    23 octombrie 2012 la 23:30

    Cotarlelor, ciuma portocalie e pe calee de dispariție. Pleacă așa cum pleacă norii. Alții vor lua locul foștilor satrapi, dar măcar vor învăța faptul că nu te poți erija în Dumnezeu după ce ai cumpărat și ai fraudat voturi ăn favoarea unui regim despotic de culoarea căcatului. Nu ați înțeles nimic. E tragic ce se întâmplă cu Poliția Română. Infractorii conduc această țară și tot ei îi umilesc și pe polițiști. Să vă dea Bunul Dumnezeu să aveți nevoie și să strigați din răsputeri Ajutoooooor !!! Polițiiiiiaaaaa!!!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: