E toamnă şi rag măgarii …

În loc de preambul.

Mama Preşedintelui Băsescu a decedat. Personal pot să înţeleg durerea 0mului Băsescu. Atunci când îţi moare un părinte, simţi o durere surdă în suflet de parcă se rupe ceva din tine şi simţi o formă de revoltă sufocantă că nu poţi să faci nimic. Îţi aminteşti tot felul de lucruri, îţi faci un fel de trecere în revistă a unor amintiri … Dumnezeu să o ierte şi să o odihnescă!

Cred că e cazul ca durerea fiecăruia să fie respectată …

===========================

Azi am văzut un lucru. Cei din învăţâmânt se dau în spectacol. Da… nu e vorba de un protest sindical, cum nu a fost vorba de proteste sindicale niciodată în acest an. Vorbim cel mult de nişte spectacole de prost gust organizate de liderii unor organizaţii care îşi spun „sindicate”.

Toate aceste spectacole de operetă ieftină ne sunt prezentate înaninte de media jegoasă a jigodiilor de moguli ca nişte mari manifestaţii care vor veni ca un uragan şi vor mătura totul în cale. În ziua respectivă vedem nişte oameni care defilează frumos, ca mai demult la 23 August, nişte oameni cu mintea în altă parte, eventual la picnicul de după, sau la banii cu care le e plătită ziua de prestaţie actoricească de proastă calitate.

Vedem la început nişte lideri de sindicat mai mult sau mai puţin locali cum ne prezintă însufleţiţi ce cer. Apoi, inevitabil, în locul unde se desfăşoară  manifestarea vedem nişte tembeli, plecaţi dracu ştie de unde din ţară pentru una  şi odată ajunşi în oraşul miticiloir devin activişti de partid de opoziţie şi strigă „Jos Guvernul”,  „Jos Băsescu”, „Jos … dracu mai ştie ce”.

Deci pleacă din ţară ca sindicalişti şi ajung să participe la mitinguri electorale.

Dacă citeşte aici un profesor, un medic, sau un alt bugetar ar putea zice că o duce greu, că are întradevăr traiul greu. De acord, o duc greu şi cei care produc valoare adăugată în ţara asta, cei din sectorul privat. E criză ce dracu, lumea întreagă e în criză, ţări cu economii şi bugete incomparabil mai bine aranjate decât ale noastre iau măsuri de austeritate. Şi nici măcar nu au avut un premier ca Tăriceanu care a golit vistieria şi ne-a lăsat cu poponeaţa la aerisit.

Am aşa o curiozitate, câţi din profesorii care acum sunt în Piaţa Victoriei plătesc impozit după banii câştigaţi din meditaţii? În multe cazuri aceşti bani sunt mult mai mulţi decât cei din salariu. În fond, din acele impozite se plătesc salariile bugetarilor.

Aş înţelege ca cei care manifestează în diferite feluri să spună clar, că îi enervează Băsescu, Udrea, Boc sau altcineva. Ar fi OK. Şi pe mine mă enervează mulţi. Aş înţelege…

Vor să dea acest guvern jos? Şi asta ar fi OK dacă ar spune ce vor în loc.

Care ar fi variantele alternative? O alinanţă PSD+PCR+PNL … Da, dar numai dacă UDMR trece de partea lor sau, eventual, o parte din cei care sunt în PDL. Altfel nu merge.

Nu trebuie decât ca în vacarmul pe care îl face media jigodiilor să asculţi câteva minute cu atenţie şi te lămureşti cam ce ar fi după.

Există la PSD un deputat care se numeşte Cristian Rizea, unu’ mic şi rău ca un pechinez un fel de semijumătate de buletin.

Ziarul Curentul zicea că limbricul se ţine de prostii pe la Monte Carlo …

http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009081432610/Actualitate/Penalul-deputat-PSD-Cristian-Rizea-isi-inseala-sotia-la-Monte-Carlo.html

Ohooo, Monte Carlo, marele (:D) apărător al celor sărmani şi oropsiţi…

Ei bine, individul o comite mai rău decât Olguţa Vasilescu dacă apare la tv. Întrebat cam ce măsuri au ei, PSD-ul în vedere, a replicat „nu vă spun, dar v-a spus domnul preşedinte Ponta …” Hehehe. Se referea la vizita de la Naşul a lui Pontănel. Atunci când a demonstrat de să priceapă până şi Vanghelie că dacă pentru orice venituri de sub 1000 de lei nu se va mai plăti impozit, pentru cele sub 1000 de euro se vaplăti 15% iar pentru cele peste 1000 de euro se va plăti 25%, se vor aduna bani la buget de va fi trai pe vătrai.

Ba, mai zicea şi că e normal ca programul lor, deşi nu are nimic în comun cu cel al liberalilor, musai să fie aplicat. Normal că la întrebarea dacă vor readuce veniturile la nivelul de anul trecut, a spus că da, le vor aduce, dar numai după alegerile la termen, sau eventual la cele anticipate. Interesant. Cam peste 6 luni. Păi şi guvernanţii spun cam tot aia. Dealtfel, orice creştere a veniturilor înseamnă o presiune suplimentară pe buget, sau, cu alte cuvinte creşterea deficitului şi îndepărtarea momentului acceptării României în spaţiul Schengen…

În fine, liberalii la rândul lor, spun că vor un guvern care să aibă un premier liberal sau unul … neutru (Eventual Johannis, şeful FDGR, aliatul natural al PNL) şi un program eminamente liberal.

Deci, căderea acestui guvern şi acordarea alianţei PNL+PSD+PCR  locul de premier aruncă România într-un altfel de război. Unul devastator, între moguli.

Poate război cu morţi (împuşcaţi sau de foame)…

De fapt ce doreşte să legitimeze această serie de manifestări de operetă?

Să vedem…

Se vorbeşte de promovarea de către PSD la iniţiativa unor lideri de sindicat, a unei legi care să secretizeze averile liderilor de sindicat. Deci, PSD îi plăteşte pe cei care îl servesc…. bravo. Deci tembelii manifestează pentru asigurarea averilor şefilor lor. Frumos… îşi merită diurnele de manifestaţie.

Mai există o categorie de oameni care ar avea de câştigat în urma unei eventuale căderi  a Guvernului… Una mult mai unsă cu toate alifiile.

Acea categorie care a beneficiat de alungarea PD de la guvernate de către Penaliceanu pentru că Patriciu trebuia să scape de Monica Macovei, pentru a li se închide dosarele deschise de Justiţie.

Bravo domnilor profesori, medici, poliţai sau orice alt bugetar mai manifestează! Îi priviţi cu dispreţ pe mineri ca fiind din motive de lipsă de educaţie o simplă dar puternică nasă de manevră… voi ce sunteţi acum?

Există şi o altă mare asemănare. Pe mineri i-a chemat Iliescu, întrerupând un meci de la Campionatul Mondial de Fotbal. Pe voi v-a chemat urmaşul lui, e drept, mai infantil, mai  tâmpiţel, marioneta pe care PSD şi-a pus-o ca şef. Pontănel …

Ah, să nu uit. Domnilor manifestanţi, am o rugăminte. Amintiţi-vă ce conturi aveţi, în ce case trăiţi, cu ce maşini circulaţi, unde v-aţi petrecut vara. Apoi comparaţi cu cei care v-au considerat destul de tâmpiţi să mergeţi şi să vă faceţi de râs în oraşul miticilor. Liderii voştri adică…

După aceea, încercaţi să comparaţi cele de mai sus cu maşinile, casele, conturile şi vacanţele politicienilor pe care îi serviţi. Gândiţi-vă că după aceste tăieri de salarii, acestea vor fi mai mari decât la finele Guvernării Năstase. Cine conducea atunci ţara? Oare nu cei care acum plâng cu lacrimi de crocodil de mila voastră? Oare nu ei au blocat timp de mulţi ani reformarea României şi transformarea ei într-o ţară  normală cu un nivel de trai decent pentru a vă putea cumpăra cu un mic şi o bere, sau cu un DVD de doi lei cum a făcut Vanghelie?

Domnilor manifestanţi, nu aveţi senzaţia că sub şepcuţele de sindicalist vă cresc nişte urechi definitorii pentru  un măgar?

Da, simpatic animal…
 

 

 1. deutchebrak
  5 octombrie 2010 la 20:17

  Herr Blue,
  Eu, ca un câine de rasă ce m-a făcut Dumnezeu (migălind vreo săptămână la mine), îmi permit să iau cuvântul în numele tuturor animalelor şi să te întreb scurt şi la obiect: de ce jigneşti măgarii? Warum?

 2. deutchebrak
  5 octombrie 2010 la 20:46

  Că ziseşi de Rizea…Deh, n-o fi el frumos, nici falnic, nici deştept, dar poate emană o frumuseţe interioară…din portofel. Nici nu-ţi închipui de câte chestii costisitoare are nevoie o fată cu ambiţii în ziua de azi!

 3. 5 octombrie 2010 la 21:49

  1. Deh, victime colaterale …
  2. Văd că te referi la frumuseţea nu la mărimea portofelului. Oare să fie adevărat că nu contează dimensiunea? 😀

 4. deutchebrak
  5 octombrie 2010 la 22:15

  Dacă vorbim de portofel, nu contează mărimea, ci conţinutul…Dacă vorbim de cel mai eficient somnifer, tot nu contează…când sentimentul e mare, sexul nu contează…că la asta te-ai gândişi!

 5. 11 octombrie 2010 la 20:11

  Super titlu, faină analiză 🙂

 6. A lu CACARAU
  8 aprilie 2013 la 1:40

  Rizea ala are fata de chelner neneorocit

  • 8 aprilie 2013 la 18:35

   Rizea este un individ în cazul căruia deşi, pentru el, un metru jumate e un deziderat, când scrii despre de el trebuie să scrii cu majusculă:
   Dobitoc, Tupeist, Hoţ, Puşcăriabil etc .. în fine, după cum vrei să îi zici

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: