Prima pagină > Presă > 3X3: Vaselian Tănase, Felix Pârţescu şi Ion Mă Ionizdă

3X3: Vaselian Tănase, Felix Pârţescu şi Ion Mă Ionizdă

Sâmbătă, 9 octombrie 2010. Realitatea Tv

Vaselian Tănase: Ce-are Băsescu cu Dvs.? Că ştiu că dacă nu-l atingi la interese e foarte simpatic(Deh, dacă-l atingi la interese ca: reforma statului, legi anticorupţie şi siguranţa naţională, devine antipatic…)

Felix Pârţescu: Probabil pentru că trustul de presă Intact nu-i cântă-n strună. Nu e Gazete de Perete a Preşedinţiei şi a pedeleului şi lucrul ăsta îl deranjează foarte tare şi face afirmaţii care de-a dreptu’…ăăăăă(Deschideţi repede ferestrele!)

Vaselian Tănase: Bine, da-n fiecare săptămână? Pentru că a spus odată, a trimis un mesaj, putea să-l lase acolo(Cum în fiecare săptămână? Băse  vorbeşte odată pe lună poate, iar jurnalijdii şi jurnalizdele clămpănesc pe ce-a spus el luni de zile, non stop. Şi când nu spune nimic, aceeaşi “dinţologi” măcăne că de ce tace.)

Felix Pârţescu: Probabil îl obsedez(Deschideţi repede şi uşa!)

Acu’ deontologu’ Vaselian Tănase va pune o întrebare cu răspuns inclus, doar ca să mai dea câteva limbuţe persuasive de “nu mă uita, Nuş”:

Vaselian T.: Cum vedeţi acum evoluţia acestui conflict, pentru că dacă ne uităm bine-n presă nu e săptămână în care această discuţie cu moguli, oligarhi şi comentatorii, cei care au colaborări la gazete, televiziuni, toc şouri, dezvoltă acest subiect. Cum iese Băsescu şi aruncă tema “moguli, oligarhi”, noi sărim în sus ca jurnalişti şi-o întoarcem pe toate feţele. De ce, până la urmă? De ce credeţi că şi-a ales această temă? Cred că putea să aibă temă ca Opoziţia, acolo e competiţia politică. Presa este altă problemă. “Oligarhi” înseamnă biznis, capitalismul românesc, asta este. De unde această preocupare săptămânală să pună jurnaliştii, cei care nu-l aprobă, nu-i cântă-n strună, la perete? (Cu alte cuvinte dictatoru’ Băse “pune la perete”, “săptămânal”,sfânta  libertate a presei care, de încătuşată ce e, îl terfeleşte pe tiran 24 de ore din 24! Cât despre Opoziţie, ea este prezentă în fiecare mesaj dat de Băsescu, dar poate Vaselian nu-i consideră pe “maimuţica” Ponta şi mazeta Antonescu reprezentativi ca opozanţi. N-ar greşi: ipochimenii sunt într-adevăr nişte pulifrici. Achtung! Oligarh =”membru al unei oligarhii”, Oligarhie= “Dominaţie politică şi economică a unui grup, reprezentanţi ai marelui capital monopolist; grup care exercită dominaţia politică economică.” Ei, da! Aici Vaselian are dreptate: capitalimul românesc înseamnă oligarhie! Bravo, Vaselian!)

Felix Pârţescu: Nu ştiu, poate că eu sunt subiectiv…Părerea mea este căăăă…acest om…ăăăă…are probleme de caracter…Părerea mea este că el are graaave probleme de caracter(zise bătrâna şurlă securistă care, neavând caracter, n-are nici probleme. )

Vaselian T.: Dacă vă trimite DNA-ul şi păţiţi ca Vântu, ca Dan Diaconescu sau ca Becali? Dacă tot îl înjuraţi pe antene…mă rog, jurnaliştii(Adicătelea, DNA este “garda pretoriană” a lui Băse, înţelegeţi, stimaţi telespectatori?Iar miliardariiVîntu, Zerotevescu şi Jiji sunt martiri răstigniţi pentru crezul lor, nu pentru mega esrocherie, şantaj şi sechestrare de persoană! Ce naiba, Felix le trage şi tot lu’ Vaselian îi pute gura?)

Felix Pârţescu: Să nu credeţi că n-a încercat! (spuse cu mândrie securistu’ năpârlit…)

Vaselian T.: A încercat(aprobă Vaselian cu satisfacţie…)

Felix Pârţescu: A încercat. Numai că-i foarte, foaaarte greu în ce mă priveşte(“Greu de ucis” tătelu’ Felix, mai ceva ca Bruce Willis!)

Vaselian T.: Cum a-ncercat? Dezvoltaţi asta! Cum a încercat? V-a trimis mascaţi? V-a chemat la DNA? N-am văzut pe agenţiile de ştiri(se precipită tremurând de emoţie Vaselian…)

Felix Pârţescu: A încercat în mai multe feluri. În ultima perioadă a dat chiar…ăăă…mesaje foarte clare să fiu(pauză de suspans)

Vaselian T.: Aşa pe căi private, să zic aşa(sări iar Vaselian cu sufletu’ la gură)

Felix Pârţescu: Bineînţeles. Semiprivate(preciză tătelu’ fierbându-l pe Vaselian)

Vaselian T.: Adică “cuminţeşte-te căăă…vin cu băieţii”, nu? (se oripilă Vaselian)

Felix Pârţescu: Da, da(aprobă moş Pârţache amuzat de spaima lui Vaselian)

Vaselian T.. Şi nu vă e frică? (se cutremură Vaselian)

Felix Pârţescu: Nu mi-e frică! (se sumeţi Pârţache)

Vaselian T.: Că Dvs. aţi spus că lui Traian Băsescu îi e frică de suspendare, d-aia n-a promulgat legea…(spuse Vaselian de dragul antitezei, Băse, fricos – Pârţache, viteaz)

Felix Pârţescu: Păi, problema lui ştiţi care e, a lui Traian Băsescu? Mie nu mi-e frică decât de Dumnezeu! Aici e marea lui problemă! (Adică: luaţi-l de pe mine că-l omor!)

Vaselian T.: De ce, că aveţi bani mulţi, că aveţi afaceri mari sau(o limbuţă unsuroasă dată discret)

Felix Pârţescu: Nuuuu! Să ştiţi că banii sunt rezultat al muncii, banii nu sunt o garanţie a faptului că eşti corect sau a faptului că…ăăăă…ai drepturi(Na, că iar miroase! Daţi drumu’ şi la ventilaţie!)

Vaselian T.: Da, dar aţi declarat că sunteţi urmărit, că faceţi obiectul SPP-ului(se îngrijoră iar Vaselian)

Felix Pârţescu: Aşa este(aprobă mândru moş Pârţache)

Vaselian T.: Aţi spus lucrul ăsta. Asta înseamnă că există un interes al diverselor structuri…(insistă cu impacienţă Vaselian)

Felix Pârţescu: Da. Interesul lor este, dacă este posibil, să mă compromită(îl dumiri bătrânu’ şi neprihănitu’ securist pe Vaselian)

Vaselian T.: Telefonul vi-l ascultă? (sugeră Vaselian)

Felix Pârţescu: Ăăăă…cred că da(fu luat prin surprindere Pârţache)

Vaselian T.: Da? (insistă apăsat Vaselian)

Felix Pârţescu: Da. (îşi aminti răspunsul corect tătelu’ Felix)

Vaselian T.: Vă iau de acasă maşinile, vă aduc înapoi la birou? (sugeră din nou Vaselian)

Felix Pârţescu: Am avut şi din astea(oftă moşu’ greu încercat)

Vaselian T.: Vă monitorizează întâlnirile sau ce? Ce se întâmplă? Aţi făcut această declaraţie. (îşi pierdu iar pacienţa Vaselian)

Felix Pârţescu: Păi, asta am şi explicat când am făcut-o, un ofiţer SPP, nu vreau să-i spun numele pentru că omul ăsta are familie şi înseamnă să-i ratez omului cariera(Corect! Iată un securist care n-a ştiut în viaţa lui ce-i delaţiunea, decât în “notele informative” semnate Felix .)

Vaselian T.: Deja se ştie, să ştiţi că dacă v-ascultă, vă urmăresc, se ştie(avertiză mîhnit Vaselian)

Felix Pârţescu: Mda. Dacă ştiu îmi pare foarte rău pentru om…Ăăăă…mi-a spus foarte clar că a primit ordin, de câte ori plec de la aeroport şi de câte ori vin, să se spună cu cine plec, unde plec, când vin, cu cine vin, lucru care nu-l interesează pe directorul SPP(Păi, cine-a zis că-l interesează, moş Băşinel? ”Deep Throat”?)

Vaselian T.: Credeţi că noi ca jurnalişti avem alt tratament? O să vă povestesc un incident de acum 10 zile. Foarte interesant. Băieţii de la servicii…asta e…asta face meseria asta(se resemnă Vaselian, faţă-n faţă cu Watergate-ul dâmboviţean)

Felix Pârţescu: Da. Păi, eu am înţeles că serviciile astea au alt rol, nu? Nu să ne urmărească pe noi. (Ba fix pe voi, Secule, pe voi, tagma jefuitorilor! Că pe noi, norodul cinstit, ne-aţi urmărit destul voi, securiştii!)

Vaselian T.: Da’ ele ştiu? (făcu pe prostu’ Vaselian)

Felix Pârţescu: Păi, dacă nu ştiu, poate le comunicăm(zise tot la mişto, tătelu’)

Vaselian T.: Veţi face un demers în justiţie în legătură cu asta? Sunt oameni de afaceri puternici care au făcut. C-au fost ascultaţi, urmăriţi(îşi depuse Vaselian limbuţa, de data asta, pe bucile lu’ Patriciu)

Felix Pârţescu: Eu am făcut un demers în Parlament şi am cerut(în Şurlament, of course, că în Justiţie înseamnă cercetare, iar cercetarea l-ar prinde pe nea Pârţache cu intoxicarea…)

Vaselian T.: În Senat? (se prosti Vaselian)

Felix Pârţescu: În Senat. Am cerut ca şefii serviciilor secrete să vină la o audiere, să vedem în ce măsură şi cum procedează în astfel de cazuri. Vrem o declaraţie clară a lor şi vă spun un lucru: după părerea mea, în servicii avem trei categorii de ofiţeri. Avem oameni care sunt ăăăă…afiliaţi, dacă vreţi, la Traian Băsescu şi execută(Deh, s-au igienizat şi serviciile! Reziduurile Securităţii s-au scurs în haznaua lui Vîntu…)

Vaselian T.: Şi oameni care vor să-şi facă meseria(flutură Vaselian steagul alb către servicii)

Felix Pârţescu: Aşa! Exact. Şi oameni…şi asta-i marea majoritate a oamenilor care vor să-şi facă meseria! (se entuziasmă nea sulfurici)

Vaselian T.: Cum veţi acţiona în continuare dacă această bănuială se adevereşte în vreun fel? (făcu pe curiosu’ Vaselian)

Felix Pârţescu: Îmi văd de treabă înainte, ce să fac? (ne dădu Pârţache un exemplu de modestie şi curaj)

Felix Pârţescu: Ce e foarte important este ca şi Traian Băsescu şi serviciile şi toată lumea să înţeleagă că mie nu mi-e frică! (se îmbăţoşă iar moşu’, viguros exemplu pentru tânăra generaţie. Mă contrazice cineva? Blue?)

Vaselian T.: Da’ ştiţi că n-ajută. Nu ţi-e frică, te bagi la bătaie cu Casius Clay şi-ţi dă o labă şi-a terminat şi cu frică şi fără frică(încercă Vaselian să tempereze avântu’ bătăios al tătelului Pârţache)

Felix Pârţescu: Nu ştiu…nu ştiu dacă poate…nooo! (Nu? Punem pariu pe conturile Securităţii?)

Decorul a fost asigurat de Ion Mă Ionizdă, de la Adevărul lui Patriciu.

Din 29 septembrie, Stelian Tănase este noul director general la Realitatea tv. Un Vaselian de succes!

 1. tucu
  11 octombrie 2010 la 16:48

  Personajele din scheciul de mai sus sunt efectiv interesante.
  Stelica Tanase-disident de 89 -din cei persecutati de securitate dar nu prea tare sa nu se supere nenea Brucan si sa i pirasca lu tovarasa de limba rusa.
  Stelica Tanase are doua calitati recunoscute-inteligenta sclipitoare si dorinta de a trece neobservat -poate le am incurcat eu si o fi invers.In oric ce caz desi nu cred ca realizeaza a fost pus sa stinga lumina la RTV sau in cel mai fericit caz sa stearga scaunul noului proprietar.
  Varanul Voiculescu in schimb este efectiv fericit.E o placere sa te acuze cineva ca ai fost un amarit de turnator ocazional si in felul acesta sa ti ascunda stelele de pe umeri.Voiculescu a fost o adevarata stea-numai una si mare.De fapt nu a fost -este ca stelele astea nu cad nici o data.
  Ascultindu l este insa greu sa ti imaginezi cum a reusit sa si cladeasca imperiul financiar.Tehnicile folosite im decada 90 sunt cunoscute si banale.Intrebarea este cine le a aplicat si paravanul cui este iubitul domn.Poate stie Basescu dar al dracului cum e nu vrea sa ne spuna si noua.
  In rest ,ascultindu i pe Stelica si Danut imi dau seama ca Basescu are de ce sa se teama.
  Forta-sub a carei masca colcaie personaje gen Antonel si Tontanel,Stelica sau Danut ,va reusi sa i faca pe toti sustinatorii lui Basescu sa moara…. de ris.

  • deutchebrak
   11 octombrie 2010 la 20:49

   Tucule,
   Este un fragment din dialogul purtat de ipochimeni la emisiunea 3X3 de sâmbăta trecută. L-am reprodus cu fidelitate. Norocul lui Băse este că majoritatea duşmanilor lui sunt prea abjecţi ca să nu se vadă…Sper.

 2. 11 octombrie 2010 la 20:03

  deducem din acest interviu că: Stelian Tănase nutreşte o admiraţie fără margini pentru tîlhari în general şi-n cazul de faţă, pentru Felix.
  Mai deducem că Voiculescu are impresia că pe noi ne-a adus viitura pe Dunăre şi nu ştim cu ce se mînca o pîine caldă pe vremea lui Ceauşescu şi ne-am prostit atît de tare încît l-am crede vreun martir al neamului, un persecutat politic. M-am plicitis de caraghioşii ăştia, cum m-am plictisit pînă la greaţă şi de vuvuzelele lor, dar şi de alde Ponta şi Antonescu, aşa că propun să le facem o ţară numai a lor, pe undeva prin deşertul Gobi. Acolo să fie preşedinţi cu toţii, biznis meni, moderatori şi să se pupe-n cur reciproc. Dar nu ştiu de ce am convingerea că şi între ei s-ar mînca de vii 😀

 3. 11 octombrie 2010 la 21:47

  *deutchebrak*
  Ştii ce e interesant? De la o vreme vedem cum de la Realitatea migrează spre Antena3 tot mai mulţi … prestatori orali. Invers vine invitaţii care aveau cam aceeaşi prezenţă (la condica de prezenţă) ca şi realizatorii respectivelor emisiuni. Ciuvică de exemplu.
  Dialogul de mai sus, dacă e real e o lecţie de pupincurism, dacă e imaginar, atunci e perfect pentru a face o pisă de teatru din genul teatrului absurdului a lui Ionesco. (Acum văd că zici că e real, deci rămâne prima variantă)
  *Angela”
  Ce fel de om e Tănase se poate vedea foarte clar în emisiunile pecare le face cu Dinescu.
  Am văzut genul ăsta de indivizi uneori la o bere, De obicei se aşează lângă cel pe care îl văd vorbind mai tare şi mai mult, indiferent cât de mari sunt prostiile pe care le debitează. Orice subiect s-ar aborda şi bănuind ce vrea să spună vorbitorul îl aprobă şi îl completează. Are noroc că de Dinescu doar gura e, că altfel ori n-ar mai discuta cu el, ori l-ar pocni să mai tacă dracului şi să nu-l înbtrerupă. Cred că marele noroc al lui Tănase e că Dinescu e prea plin de el însuşi şi nici nu observă cum mormăiala continuă a lui Tănase îi face varză fiecare frază.

  Nici Felix nu a înţeles că faptul că la Intact, Băsescu e şi a fost atacat nonstop de fapt îl ajută. Rău pentru cei de teapa lui e că se consideră mult mai deştepţi decât sunt în realitate.

  • deutchebrak
   11 octombrie 2010 la 21:57

   Eu am ficatu’ prea sensibil să urmăresc antena 3. Dacă zici că prestatorii cu gura de la Realitatea migrează sub poala lu’ Felix, ar putea fi un semn că Vîntu nu-i mai poate plăti. Am auzit că mulţi nu şi-au mai luat lefurile de luni de zile…

 4. 11 octombrie 2010 la 22:26

  Păcat, ai râde de te-ai sparge. Realitatea tv e cum e, Antena 3 a intrat în criză de isterie. Acum e emisiunea lui Buzici Gâdea. Invtaţi: Până acum i-am văzut pe Citacu, Nistorescu, Liviu Dragnea….
  Vorbeşte Ciutacu (nici nu contează ce zice, eu mă uit fără sonor) În imagine se vede el la dreapta Dragnea la Mijloc şi Nistorescu în stânga.
  Ah, mai e şi fostul actor, actualul papagal Mircea Diaconu şi mai văd un … cineva.
  M-am mai uitat aşa la o emisiune a Danei Grecu. Gagica era isterizată ca de obicei, aveai impresia că ori sare pe Radu Tudor şi îi rupe hainele, ori sare pe invitat şi îl muşcă de beregată…

 5. observ
  13 octombrie 2010 la 18:40

  Bai baiatule, da esti batut in dibla rau; pacat de tine!

  • deutchebrak
   13 octombrie 2010 la 19:44

   „Observatorule”, ai dreptate, recunosc…după ce urmăreşti o lăbăreală ca emisiunea 3X3, te alegi cu cucuie pe creier…Mai trebuie să ai şi un ficat puternic ca să vezi două limbi ca Stelian Tănase şi Ioniţă gudurându-se lângă un cur ca tataie Felix…Nu mi-a fost uşor, crede-mă! Am însă toată compasiunea pentru sugătorii de şosete moguliene…

 6. 13 octombrie 2010 la 18:58

  observ :

  Bai baiatule, da esti batut in dibla rau; pacat de tine!

  Cui i te adresezi Pavele?

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: