Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Pontănel cel tontănel n-a învăţat nimic din lecţia Geoană.

Pontănel cel tontănel n-a învăţat nimic din lecţia Geoană.

Motto: „Politica e arta compromisului”

Zicea odată cineva mai deştept decât mine că istoria se reptă şi cei care nu învaţă din greşelile trecutului riscă să le repete.

Cine  nu şi-a pierdut complet memoria, îşi poate aminti că acum cam un an, ceea ce se numea Marea Opoziţie nu mai contenea cu tâmpeniile şi cu blocarea oricărei acţiuni a Guvernului. Acţiunile Opoziţiei de atunci au culminat cu moţiunea băgată ilegal care a dus la căderea Guvernului Boc şi apoi la blocarea instalării altui guvern. (Vezi povestea cu primarul Sibiului Johannis).

Nu cred că cineva a uitat acel concediu pe care, Prostănacul pentru a-şi arăta cât de dezvoltat îi e muşchiul de pe creier, şi l-a luat  pentru a bloca instalarea unui nou guvern. Deşi se profila o criză care pentru a fi atenuată era nevoie de un Guvern. Nu, Prostănacu era extenuat şi trebuia să se odihnească. Săracu’ acum se odihneşte.

Am senzaţia că retrăim acele momente, doar că Prostănacu a fost înlocuit de cel mai tontănel dintre Pontănei. În rest, toate jigodiile sunt acolo. La datorie.

Se plânge Opoziţia că nu vrea Băsescu să-i asculte, dar când le propune să meargă să discute  despre Legea  Învăţământului, despre Legea  Pensiilor ca şi despre alte chestii pe care ar dori să le propună refuză să meargă la dialog.

Pontănel cel cretinel şi ceilalţi limbrici din Opoziţie spun că nu s-au dus să discute deoarece oricum nu se va discuta ceea ce doresc ei. Da? Da de unde ştiu ei asta?

A refuza dialogul s-a dovedit a fi extrem de păgubos pentru Opoziţie. Aşa a fost şi anul trecut.

Pentru ca asemănarea să fie şi mai mare, iar vedem sondaje unde Băsescu are sub 20 la sută ca şi atunci. Asta e mortal, că deşi nu mai are nici intenţia nici dreptul de a candida la funcţia de preşedinte, mai are, după spusele Opoziţiei, 20%. E tare de tot… hehehe. Viaţa a arătat că acele sondaje erau mincinoase, iar cei care au crezut în ele s-au văzut nevoiţi să pună la loc dopurile de la sticlele de şampanie.

Au uitat limbricii că lipsa de disponibilitate către un dialog real le-a fost fatală. Băsescu a fost ales când au acţionat aşa, refuzând orice formă de dialog din start.

Cred că limbricii mai au o mare problemă cu legislaţia. Moţiunea pe care se tot laudă că o vor băga, trebuie să vină după ce au nişte motive clare. Nu. Limbricii vorbesc de moţiune şi de suspendarea preşedintelui imediat după ultimele  alegeri. Motivele le vor găsi … cândva.  Nici nu e nevoie măcar să fie acoperite legal. Nu, doar să fie şi gata.

Pontănel zicea, acum câteva zile, că el nu îşi asumă nimic din ceea ce a făcut Geoană, deoarece Geoană reprezintă trecutul, el reprezintă viitorul. Da, o fi reprezentând el viitorul, dar ceea ce face nu e asemănător cu ce făcea Geoană, e identic.

Oare de ce, ceea ce se întâmplă acum seamănă până la identitate? Cred că cea mai simplă explicaţie ar fi că mâinile care ţineau sforile marionetei Prostănacu sunt aceleaşi cu cele care ţin sforile marionetei Pontănel.

În fine, dacă ţinta Opoziţiei e ca lumea să afle doar că mai există, chiar dacă preţul e acela de a se face nonstop de râs … îi iese de minune.

Mi-am amintit ceva. Marii ANALişti ai lui Felix, în una din emisiunile lui Gâdea Buzici ajungeau în urmă cu câteva zile la concluzia că unele desfăşurări ale evenimentelor au o singură explicaţie.  În minţile lor abulice ar urma să se întâmple ceva care pare a-i îngrozi pe ei şi pe păduchii care duc în stradă contra cost nişte ameţiţi de spun că sunt ba de la sindicatul X, ba de la sindicatul Y, de fapt aceiaşi indivizi care de 1Mai defilau ca Vanghelie şi săltăreaţa Gaura Vasile: anume că balaurele blond, Elena Udrea adică, ar viza funcţia de premier. Oau … m-am îngrozit …. hehehe 😀 😀 :D.

Aşa deci. Mai nou şi cu retrimiterea legii pensiilor în Parlament şi invitarea partidelor la Cotroceni ar avea doar rostul de a-şi face Preşedintele o imagine mai bună. Interesant. Să-şi facă Băsescu imagine? Pentru ce? Nu ni se spune, deci cred că putem anticipa sau măcar putem să ne imaginăm un fel de scenariu.

Ia să încercăm să  „coacem” scenariul cu care Opoziţia ar urma să înspăimânte românii, că din câte se vede, în cazul unor eventuale anticipate nu prea au soluţii care să reziste la o minimă analiză.

Din câte se poate vedea, marile economii vestice dau semne că au ieşit din recesiune. Fiind şi noi în Europa şi economia noastră, ar fi logic să urmeze acest drum. Se spune că între anumite schimbări în evoluţia economică şi nivelul de trai e cam şase luni.

Ei bine, tot mai mulţi specialişti, şi români şi străini, spun că şi economia noastră ar cam tinde să ia un trend pozitiv. Deci să reintre pe o creştrere. Adică, aşa, cam pe la jumătatea lui 2011 se prea poate ca tot românul să simtă că îi creşte nivelul de trai.

Mişcarea logică, având în vedere că 2012 e an electoral, cei care şi-au erodat imaginea guvernând să fie  înlocuiţi cu un alt guvern. Unul în timpul căruia creşterea economică şi a nivelului de trai ar fi evident.

Ia ghici… Un guvern condus de Elena Udrea. Economia ar merge tot mai bine, marii investitotri Europeni simţind trendul ascendent, vor reveni, poate vor veni şi alţii, vor apărea semne că economia se îndreaptă spre un boom, spre o duduială ma duduitoare decăt pe vremea guvernului Penaliceanu.

Cine ar mai avea o imagine tot mai pozitivă?  Elena Udrea. Prin ricoşeu, credibilitatea celor care au denigrat-o ani la rând s-ar  transforma într-un fum. Ar apărea  că sunt, deşi se bănuieşte deja, doar nişte mari mincinoşi.

Pe de altă parte, Băsescu nu ar mai putea candida în 2014 la funcţia de preşedinte. Altă funcţie unde ar putea fi ales, zicea că nu-l interesează. Nu, dar nu cred că ar refuza funcţia de premier. 😀

Deci, care ar fi imaginea pe care opoziţia ar putea să o arunce pe piaţă pentru a îngrozi tâmpiţii? Udrea preşedinte, Băsescu premier…. hehehe, indivizii au senzaţia că şi ficatul românilor se umflă la fel cu al lor la o astfel de imagine. Am observat că în minţile lor bolnave, prin români se înţelege doar turma de jigodii din PNL PSD şi PCR, ca şi papagalii plătiţi de moguli să spună prostii la televizor şi adunătura de infractori care îşi spun Lideri de Sindicat. Da, lor li se umflă rău ficatul la astfel de  idee.

Şi acum, temă de gândire.

Să presupunem că în scenariul cu revenirea României ar fi adevărat. Prima chestie la care s-ar gândi românii ar fi că de fapt măsurile de austeritate şi tot ce a făcut guvernul Boc a fost bine şi împotriva tuturor piedicilor reale sau doar invocate de cei care doreau panicarea populaţiei a reuşit să scoată ţara la liman. În fond, drumul nu contează dacă s-a reuşit să se ajungă cu bine la destinaţie. Asta ar face ca toată prestaţia PNL, PSD şi PCR, ca şi instituţiilor media aferente, să apară în adevărata ei lumină, ţelul lor nefiind scoaterea României din situaţia grea, ci doar acela de a pune mâna pe putere, indiferent de costurile pentru populaţie.

Deci, cam care ar fi drumul celor din cele trei partide când românii ar înţelege că tot ce-şi doreau respectivii nu era decât să îşi satisfacă interesele proprii şi de grup? Ar mai putea oare depăşi pragul electoral?

Adevărul are un obicei al dracului de prost. Iese la iveală ca uleiul desupra apei. Chiar dacă uneori durează ceva vreme.

Poate şi Pontănel, după ce a trecut prin acel accident, ar trebui să înţeleagă ceva: uneori în viaţă te strofoci şi lupţi să obţii ceva. Obţii într-un final chestia dorită şi vine un moment care îţi distruge tot ce ai reuşit să construieşti cu trudă. Minciuna poate părea învingătoare pe moment, dar în final tot adevărul învinge.

P.S. Era să uit, Pontănel ar trebui să se uite cum îi migrează electoratul către Partidul Penalilor pe care se tot chinuie să îl înfiinţeze Dan Diaconescu…

 1. 12 octombrie 2010 la 13:22

  Eu cred ca nu si l-a schimbat, poate l-a acutizat. Baiatului asta ii statea mai bine in alta parte decat in politica. Poarta o palarie mult prea mare, iar lipsa de experienta si de greutate in cuvant, isi face simtita prezenta din ce in ce mai mult. Risca, daca nu cumva si este, sa devina CLOVN-ul de serviciu al unui pardid urias cu picioare de lut.

  • 12 octombrie 2010 la 22:48

   Rău e că nu își dă seama. Aici seamănă cu Geoană (mai seamnă și la unele reacții cu el). De asemenea seamănă și cu T.Chiuariu. Eu înțeleg că sunt tineri, dar asta nu înseamnă că e musai să fie și tâmpiți.

 2. 12 octombrie 2010 la 15:19

  Zi ce vrei, mie Ponta imi place. Inca nu a facut mare lucru, dar macar e de viitor. Si nu stiu, blogul tau e exclusiv politic? Ca doar politica citesc aici. Ziceai ca nu tii cu nimeni, dar faci politica in draci.

  • 12 octombrie 2010 la 22:51

   Se prea poate să îți placă Ponta… unii spun că ar fi frumușel.
   Nu, blogul nu e conceput a fi eminamente politic, dar așa s-a nimerit. Dacă vei căuta vei găsi și câteva articole nepolitice.

   • deutchebrak
    12 octombrie 2010 la 23:01

    Bluestar, dacă nu sunt indiscretă, cine spune că Pontănel e „frumuşel”? Bucură-mă şi spune-mi că Bombonel!

 3. 12 octombrie 2010 la 16:08

  ferice de femeile care fac curatenie prin apartamente si cladiri … ele isi cunosc rolul foarte bine … va fi rau de cele care ocupa posturi cheie in politica … lupta este ptr. barbati … ferice de barbatii care nu au facut copii inca cu asemenea parlament si guvern in ROMANIA !!!

 4. deutchebrak
  12 octombrie 2010 la 19:44

  Ştii cum îl văd eu pe bobletele ăsta de Ponta? Ca pe un ţânţar: ţiuie şi ciupeşte când poate, este deci enervant. Avem, pe lângă toate necazurile pricinuite de criză, o problemă mult mai gravă: blocarea Parlamentului şi deci a unor legi importante care condiţionează primirea unor bani din afară, ca să nu mai spun că nu ne vom respecta nişte angajamente externe. Şi asta pentru că nişte nemernici, aflaţi în slujba unor oligarhi speriaţi de perspectiva bulăului, blochează tot. Legea Educaţiei a trecut de Camera Deputaţilor dar zace de patru luni la Senat. Guvernul îşi va asuma răspunderea. Ştii ce se va întâmpla? Va fi contestată la CCR, unde va mai zace ceva vreme…Articolul ăla din Legea pensiilor o fi aşa de complex că trebuie să stea legea trei săptămâni în Senat? Orice încercare de reformă se loveşte de o rezistenţă uriaşă. România pierde nişte trenuri…Şi nu înţeleg: dacă tot nu vor la guvernare, că este clar că fug de ea ca dracu’ de tămâie, de ce naiba jigodiile astea din PSD şi PNL-Patriciu creează o asemenea tensiune, un asemenea blocaj? Cui naiba foloseşte acum? Ca să creeze haos? Mda. Asta le-ar folosi marilor puşcăriabili din spatele acestui sabotaj.
  În afara subiectului: Roberta Anastase dă cel mai greu test din cariera ei politică. Sper că va rezista şi ne va arăta o doamnă de fier a României. PSD-ul şi PNL-ul sunt şi ei prinşi în propria capcană: nu mai pot da înapoi. Ori, ori! Doar un eveniment neaşteptat de care să se agaţe ca pretext ar mai putea să liniştească lucrurile în Parlament. Dar Roberta nu trebuie să cedeze, din principiu şi pentru că s-ar crea un precedent.

 5. 16 octombrie 2010 la 20:18

  deutchebrak :

  Bluestar, dacă nu sunt indiscretă, cine spune că Pontănel e “frumuşel”? Bucură-mă şi spune-mi că Bombonel!

  Vedeam unele gagici pe NET…cine sunt eu să ştiu? Mie nu-mi plac bărbaţii. Am o dilemă. Am auzit că o femeie îi spunea altia că e lesbiană dacă îi plac femeile. Adică eu sunt lesbiană? (Sau lesbian, nu sunt sigur că ăsta e masculinul cuvântului…:D )

  • deutchebrak
   16 octombrie 2010 la 20:34

   Verifică-te repede şi spune-mi peste ce-ai dat…poate constaţi că eşti femeie…Atunci eşti lesbiană…ţine-mă la curent!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: