“Sunt îndrăgostită de meseria de vameş!”
Ca să vezi! “Eu puteam să plec la bancă, dar sunt îndrăgostită de meseria de vameş!” Rog seriozitate! Doamna vameş are dreptate: oricât de mare ar fi un amor, dacă nu e stimulat, se duce cu satelitu’ şi rămâi doar cu ce mai pică dacă închizi ochii…deci nu te-alegi cu orgasm multiplu.
Că tot doamna vameş, în disperarea ei, zicea despre stimulentele care au ţintuit-o în braţele meseriei iubite: “Aceste fonduri extrabugetare sunt produse de noi! Sunt nişte bani aduşi de noi din confiscări, toată evaziunea, fraude, amenzi, penalităţi!” “Da, doamnă, aveţi salariu pentru asta!” i-a zis Blejnar. Şi acu’, ACHTUNG mărit: “Da, dar pe noi cum ne stimulează? Acesta era un stimulent ca să vedem aceste fraude!” Deci, ca să muncească, să-şi facă treaba pentru care s-a angajat, doamna trebuie să fie neapărat şi stimulată, nu doar plătită…
Fondurile extrabugetare, despre care Dan Suciu a spus că “nu trebuie să existe aşa ceva!”, reprezintă o parte din ceea ce s-a colectat peste suma anticipată la bugetul statului. Ca să înţeleagă şi Mălaimare şi Socaciu: în loc de 1000 lei cât s-a estimat ca venit la bugetul statului, funcţionarii fiscali reuşesc să colecteze 1100 lei, deci în plus cu 100 lei. Din suta de lei adusă în plus la buget, o parte se distribuie funcţionarilor din sistem ca “stimulent”. TUTUROR, nu numai celor care efectiv au adus la buget această sumă, rezultată din amenzile aplicate economiei subterane. Astfel, au parte de stimulente şi secretarele directorilor şi gigeii de la Resurse Umane şi conţopistele de la Registratură şi analiştii programatori, adică tot ce mişună ca personal auxiliar prin direcţiile şi administraţiile fiscale. Iată ce ne dezvăluie “Capital”:
“Dacă aceste stimulente se dau pentru performanţă, ne întrebăm de ce un îngrijitor are stimulente de 1.776 de lei, în timp ce un şofer are stimulente de până la 2.874 de lei. Mai mult, un bibliotecar are stimulente de 1.000 de lei. Un bufetier, care cel mai probabil serveşte cafeaua, are stimulente de 1776 de lei.”
Şi iată şi ce salarii au avut angajaţii de la finanţe în aprilie 2010:
http://capital.ro/usr/imagini/0-58395-venit_aprilie2010_mfp1.pdf
Atâta vreme cât există economie subterană, tot ce se colectează în plus faţă de estimare, sunt bani care ar trebui să meargă automat la buget, nu să “stimuleze” nişte bugetari ineficienţi. Ca idee, dacă în 2009, s-ar fi reuşit impozitarea economiei negre, veniturile la buget ar fi fost de 58,116 miliarde de lei, adică 11,3% din PIB, ceea ce ar fi dus la un excedent bugetar de 4,1%, în loc de un deficit de 7,2% din PIB. La noi însă, evaziunea fiscală, care a reprezentat 23% din PIB, în 2009, este acceptată cu resemnare dacă estimările veniturilor din impozite şi taxe sunt atât de modeste. Ia să se fi anticipat în loc de 1000 de lei, că se vor aduna 2000 de lei, să fi văzut cum s-ar fi strofocat inspectorul fiscal să aducă la buget 2100 de lei, că nici la plombe n-ar fi scăpat necăutat evazionistu’ fiscal! Ar fi crescut bugetul, ar fi crescut şi salariul bugetarului şi s-ar fi dat şi primă, nu “stimulent”, celui cu performanţă. Veniturile la bugetul statului încasate peste ce s-a prevăzut nu pot fi “fonduri extrabugetare”, aşa cum zbiera o bugetofagă ieri în microfoanele tonomatelor: “Nu sunt bani de la buget stimulentele NOASTRE! Să intre-n cap la tot poporu’! Sunt bani de la amenzi!”
Când evaziunea fiscală reprezintă 23% din PIB, iar funcţionarii fiscali au primit lunar, din 1993, între 1 şi 3 salarii în plus, mi se pare o neruşinare ca taman ei să cotcodăcească pe holurile Ministerului de Finanţe că vor “salariu decent”! Şi noi, cetăţenii acestei ţări, vrem o evaziune fiscală decentă!
Înainte de reducerea cu 25%, în Administraţia Finanţelor Publice salariul brut era între 600lei şi 3400 lei. La acesta se adăuga “componenta stimulativă” în cuantum de unul până la trei salarii.
Iniţial, măsurile de austeritate aplicate sectorului bugetar s-au diluat la nivelul Ministerului de Finanţe, unde Vlădescu nu a tăiat stimulentele, ci doar le-a redus cuantumul, până la 1,5 salarii în plus lunar.
După venirea lui Ialomiţianu la conducerea ministerului, nici acestea nu s-au mai acordat, urmând ca angajaţii din sistemul fiscal să primească, după noua lege ce urmează să fie votată în Parlament, salariile mărite prin includerea unei componente stimulative. Obişnuiţi cu un statut privilegiat în segmentul bugetar, funcţionarii din Ministerul de Finanţe nu se mulţumesc cu ce vor primi după noua lege, ci vor înapoi cele două, trei salarii pe care le primeau lunar în plus. Asta numesc ei, fără pic de decenţă, “salarii decente”! Că “avem bănci” zic ei. Aceleaşi “bănci” invocate de mai toţi bugetofagii patriei, ca şi cum noi trebuie să-i plătim după nevoi şi nu în funcţie de calitatea muncii prestate.
Protestul “spontan” de la finanţe, i-a făcut pe liderii altor sindicate să se adune precum muştele la căcat, adică la presă. Că nu solidaritatea cu matracucele de la Finanţe i-a mobilizat pe Marius Nistor (“Spiru Haret”) şi Florin Vâlnei (“PU LEX”) ci, pe de-o parte, interesul personal de a-şi promova propria imagine în rândul sindicaliştilor pe care chipurile îi
reprezintă şi pe de altă parte interesele celor care-i “vitaminizează”, oligarhii puşcăriabili, precum Vîntu, Patriciu şi tataie Felix.
SOŢIA LIDERULUI VASILE MARICA ESTE DIRECTOR LA RESURSE UMANE DIN MINISTERUL FINANŢELOR ŞI AVEA UN VENIT DE 6580 LEI LUNAR.
“În trei luni de zile, Traian Băsescu trebuie să devină amintire pentru ţara aceasta!”
Da, săracii vameşi, cât se sacrificăei pentru ţara asta…

Se chinuie să şi întreţină îmaginea României, de aceea toţi au vile şi maşini scumpe.
Ştiu că odată am văzut o ştirela tv. Se dădea un concurs pentru această meserie. Era o concurenţă… Cam cum era pe vremuri la IATC.
Îl văd pe Marica. Daaa… mult se mai chinuie săracu să îi salveze din sărăcie pe sărmanii finanţişti. Cică pentru a-i ajuta pe finanţişti şi-a angajat şi nevasta acolo. Pe un amărât de post de directoare generală. Ia şi ea sărmana nişte stimulente. 9.000 de ron… şi se mai plâng penzeuşii care au milioane… Păi şi în locuri foarte periculoase şi solicitante cum ar fi postul de bufetieră suplimentele sunt de 4.000 de lei. Săracii… au de plătit la bănci datorii. Ce ticăloase băncile. S-i oblige lele pe necăjiţii ăştia să ia bani cu împrumut… ţî, ţî, ţî … Ce mai, sărmanii ne clasează pe primul loc în clasamentul încasărilor în Europa 33% (dacă ţii foaia cu capul în jos 😀 ) deci merită stimulente de 150% din salariu.
Păi da, dacă zice Vîntu, atunci aşa e. Ce contează cele cinci milioane şi ceva care l-au votat pe Băsescu?
Foarte interesant e că nimeni cu zice nimic de faptul că respectivul e trimis în judecată. Păi de ce să-l judece? Că l-a ajutat pe necăjitul ăla care trăia trist şi singur prin străinătăţi? Păi ce? Era să-l lase să moară trist prin cele străinătăţi? Sau dacă spăşa bani… mare scofală … Nu se spune că banii sunt purtători de microbi? Păi ar trebui premiat dacă are grijă de sănătatea naţiunii… nu?
…………….
Ia uite ce scrie cel mare posesor de ouă nenumărate pe blogul său:
=======================================
Are si apatia o limita!
octombrie 14, 2010
http://nastase.wordpress.com/
Urmarind protestul legitim al lucratorilor de la Finante m-am gandit ca s-ar putea ca toata teoria legata de apatia, lipsa de implicare, de speranta si de dezangajare a societatii romanesti sa fie insuficient de bine fundamentata. Am sentimentul ca aceasta lipsa de reactie a cetatenilor in fata unei puteri opace si dovedit abuzive reprezinta de fapt doar o crusta de suprafata sub care exista foarte multa tensiune, nemultumire si frustrare.
Protestul spontan al celor de la Finante este semnul care arata ca trecem intr-o alta etapa a nemultumirii sociale. Nu stiu daca realizati, dar tensiunile se acumuleaza, iar regimul Basescu-Boc nu are nici macar inteligenta de a ridica usor capacul de pe oala sub presiune. Dimpotriva, ei dau focul mai tare. Reactia lor se rezuma la dispret, la respingere, la negarea dialogului, a solidaritatii si, din ce in ce mai mult, si a umanitatii.
Actuala putere nu vrea sau nu reuseste sa inteleaga faptul ca guvernarea este despre oameni si nu despre cifre. Atat in deplasarile prin tara, cat si prin intermediul presei am vazut romani, bugetari, care incaseaza la finalul unei luni de munca 400, 500 sau 600 de lei. Nu stiu daca e mult sau putin in raport cu munca prestata, dar sunt convins de faptul ca este extrem de putin raportat la cheltuielile curente ale oricarui individ. Citeam in urma cu cateva zile un calcul facut de un cotidian central, conform caruia un roman ar trebui sa castige cel putin 750 de lei lunar pentru a-si asigura macar hrana zilnica. Poate ca suna cam dur, dar daca lucrurile vor continua in aceeasi directie, populatia este condamnata la moarte prin infometare. Guvernul Basescu-Boc ia decizii impotriva romanilor.
Ca lider politic, ca vicepresedinte al Camerei Deputatilor, ca cetatean al acestei tari si ca om doresc sa imi exprim solidaritatea fata de toti cei care protesteaza impotriva abuzurilor, a nedreptatilor si a greselilor fundamentale comise de guvernarea pedelista. Starea de spirit si reactia lucratorilor de la Finante sunt cele de care PSD are nevoie pentru a putea tine piept în Parlament unei puteri care calca in picioare legea, Constitutia si principiile democratice. Nu intamplator am vorbit pana acum despre o „motiune de cenzura populara”. Ea nu poate avea succes decat daca este sustinuta activ, prin presiune publica. Parlamentarii puterii vor vota, sper, altfel decat le dicteaza Traian Basescu si gasca sa, prin SMS sau pe alte cai, numai daca populatia va fi permanent in spatele lor si ii va trage de maneca.
=========================================
Da, mare pulitician… cică e un prostesc îndreptăţit…

Nu ştiu cum dracu de mişcarea sindicală a intrat în erecţie taman când urmează a începe judecata lui SOV şi cu de tocmai acum Urmează e se băga Moţiunea Celor Mulţi de către PSD.
A dracului coincidenţe…
Stau şi mă gândesc la ceva ce nu cred că are legătură cu cele pe care le-am scris mai sus. Oare de ce devine isteric Marica atunci câd vine vorba de facerea publică a averilor liderilor de sindicat?
Că veni vorba, de mişcările sindicale de la finanţe.
Aud că sindicatele din învăţământ au spus că suţin miscarea respectivă. Asta e bine, probabil profesorii că vor plăti impozite pentru banii pe care îi iau din meditaţii…
Mie îmi este foarte clar, Blue, că revolta „spontană” de la Finanţe a fost o nouă tentativă de lovitură de stat. Mi s-a spus că SPP-iştii care l-au apărat aseară pe ministru, erau băieţi cu înaltă calificare…Ar fi un semn. O altă tentativă a fost mitingul poluţiştilor. Da, marii puşcăriabili se zvârcolesc…Gândeşte-te că Vîntu are în soldă o armată de foşti ofiţeri de Securitate. Nume grele din fosta DIE. Ca să nu mai pomenesc de cei 41 care conduceau filialele judeţene ale FNI…Da, reţelele fostei Securităţi s-au privatizat…Am auzit-o azi pe Codruţa Kovesi că repatrierea lui Popa ar putea să mai dureze vreo 2-3 luni…Deci mai este timp şi pentru alte tentative.
Eu când aud de profi, văd mereu coada dascălilor aşteptând la DVD-ul lui Almanahe…Şi acum vorbesc de „umilinţa” la care-i supune Guvernul…Acu’ e titlu pe Realitatea „Foamea s-a mutat la Educaţie”…
Bombonel…Până la urmă, i-o fi numărat cineva oole?
Io zic că muşcă…Tu?
Da spontană … acolo şi în vreo treizeci de locuri. Ba zicea Marica, „Mai sunt mii de membrii de sindicat pregătiţi să înceapă mişcări spontane”…
Popa nu mă interesează, dar mă întreb dacă traiesc destul să văd finalizat procesul lui Vîntu…
Da, bine a zis fiul lui Dolănescu: „România are probleme cu poluţia”. Şi eu care credeam că vrea să spună „poluare”… deci era vorba de poluţia cu caşchetă nu de cea de prin aer şi de prin apă…
Cum să nu te intereseze Popa, Bluestar? Păi, el ar putea face să se redeschidă Dosarul FNI. De ce crezi că-l alimenta Vîntu cu atâţia bani ca să stea acolo? Adu-ţi aminte, din interceptări, de telefonul dat lui Vîntu de fiică-sa…Ea ştia că arestarea lui Popa este dezastruoasă pentru taică’su…
http://antideontologul.blogspot.com/2010/10/schrotter-versus-patriarh-meciul-palas.html
Mda, toată lumea îşi trage la gioale! Trasul la gioale a devenit după „Să moară capra vecinului” un al doilea sport naţional! Îşi trag la gioale triada cu marinarul, marinarul cu triada, opoziţia cu guvernarea, guvernarea cu opoziţia, Crin cu Ponta, Ponta cu Crin, ba mai mult, acum îşi trag la gioale şi mogulii între ei! Deci o nouă „partidă” de tras la gioale, nu ar reprezenta o noutate şi s-ar încadra bine mersi la categoria: „NIMIC NOU PE FRONTUL DE EST”. Aceasta-i teoria! Practica însă, PAC NE OMOARĂ! Ne omoară deoarece „ineditul”, precum diavolul, şi-a băgat coada provocând o adevărată furtună în dulcele târg al Ieşilor, unde un evreu îndărătnic şi-a ridicat în cap o gaşcă de creştini!
………………