Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > “Fiecare parlamentar are două bile…şi o conştiinţă”

“Fiecare parlamentar are două bile…şi o conştiinţă”

Ooo, ce bucurie! Ooo, ce veste bună ne-a dat ieri mazeta din capu’ la PNL! Deci Bombonelu’ are totuşi doo. Cine i le-o fi numărat? N-are importanţă, bine că sunt acolo în pereche, să nu mai zică Blue că n-are deloc pentru că se piteşte de doamna Justiţie sub poala doamnei Imunităţi! Ce ne facem însă cu conştiinţa parlamentarului, cea la pachet cu bilele, cea care se tot moaie în văzul telespectatorilor de mila poporului deprimat? Nu ne rămâne decât speranţa că în clipa când parlamentaru’ stă cu mâna pe bile, conştiinţa lui să fie la fel de trează ca atunci când dă găuri la buget.

N-am să vorbesc despre “Micţiunea populistă”, invocată cu incontinenţă luni de zile  la moguliziunile lui Băşinel şi Nuş, de puliticienii care tratează poporul cu Prostamol. “Aveţi grijă ce vă doriţi!” i-a avertizat Băse pe posesorii de bile şi ei vor avea grijă, of course, dar nu pot face contra Vîntului aşa, pe faţă! Iar Vîntu are nevoie rapid de o schimbare a Puterii, că se-apropie repatrierea “golănaşului” cu clinchet de cătuşe. Aşa că, după ce s-au făcut frate cu Vîntu, şurlamentarii opoziţiei îi vor da şi lui ţeapă, băgându-şi bilele în ea de Mortăciune populistă! Adicătelea, le vor băga pe invers: alb la negru şi negru la alb. Adicătelea, vot împotrivă. Aşa să faci, Socaci! Că rămâne Marina fără mârlamentar…

Lăsând politicienii mogulieni să-şi numere bilele, ne vom îndrepta atenţia către cealaltă “falangă” a lui Vîntu, cea sindicală. Ei, aici lipsa de bile se simte acut. De prin luna mai, mişcăcarea sindicală se tot tratează cu Viagra şi ţelină, dar singurele zvâcniri, fără finalitate însă, au fost ale pulanelor din Poluţia Română şi ale matracucelor de la Finanţe. În plus, uitând de directivele lui Vîntu, “În trei luni de zile, Băsescu va fi o amintire!”, liderii îşi dau la gioale reciproc, în buna tradiţie românească “că care e mai important”.

Vasile, soţu’ greu stimulatei madam director Marica, îl face “coadă de topor” pe celălalt lider, Oprescu, pentru că, unsuros cum e, i-a alunecat mâna şi a semnat de capu’ lui, stimulente mai mici cu 30%. Şi asta după ce el, Vasile, şi-a stricat şi telefonu’ când a dat cu el de pământ la negocieri! Că iete ce zice strategu’ Vasile: “Nu trebuia să semneze niciun document fără noi! Asta era logica! Şi atunci o lungeam până duminică şi duminică aveam altă presiune pe ei!” Normal că sâmbătă, de indignare, Vasile Marica şi-a depus mandatu’, precum berbecu’ căcărezu …pe care l-a luat înapoi luni, când ne-a anunţat că “nu poţi să laşi o organizaţie fără cap. Nu puteam să las acum un vid de putere.” Sigur, e mai bine cu un cap vidat, da’ cu gura plină, pentru săraca “organizaţie”!

În zona luptei sindicale cu Educaţia, to’aşu’ Hadăr, lidăr la Alma Mă’sii, a simţit şi el nevoia să-şi arate bilele zgribulite sub balconu’ ministrului Funeriu. Totul foarte spontan şi bine organizat: în schimburi şi în funcţie de orarul fiecărui prof. Şi ca să le ia faţa celorlalţi lideri, nea Toni Hadăr a chemat lângă el şi tineretu’ studios, mai precis fo câţiva studenţi care au ieşit să presteze, tot spontan, în speranţa unor sesiuni de examene mai relaxate.  Aşa am luat cunoştinţă de glorioasa existenţă a lui Ionuţ Poenaru, liderul UNSR (Uniunea Naţională a Studenţilor Români) a cărui limbă de lemn, mai noduroasă ca a lui nea Hadăr, l-ar fi dus pe cele mai înalte culmi uteciste dacă nu venea răzmeriţa din ’89.

Ionuţ are o singură mare nemulţumire declarată: că ministrul Funeriu nu i-a băgat în seamă şi pe ei, studenţii de la UNSR, discutând doar cu cei de la ANOSR (Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România) din rândul căreia şi-a luat şi câţiva consilieri la minister.  De-aia îi şi susţine el, Ionuţ Poenaru, pe domnii profesori şi e alături de dânşii. Iată câteva aşchii din limbajul studintelui Ionuţ: “Acest minstru care selectează federaţiile care să participe la negocieri, singurul ministru care face acest lucru de 20 de ani. A spus la televizor că încearcă depolitizarea sistemului de învăţământ, însă dânsu’ ca şi consilierii, foşti lideri de organizaţie (aha!), are patru sau cinci lângă dânsu’ prezenţi acolo şi nu în ultimu’ rand noi cerem demisia acestui ministru, ministru pe care îl vom acţiona şi în judecată în zilele următoare. Am depus o cerere de a ne întruni cu dânsu’ de mai bine de 50 de zile. Nu ne-a răspuns şi conform prevederilor putem să acţionăm în judecată ministrul.” “Totuşi ministrul s-a întâlnit cu nişte studenţi, sâmbătă!”, răsuci cuţitu-n rană reporteriţa lui Nuş. “Da – zise Ionuţ – am fost şi noi prezenţi aici pentru că dânsu’ a spus la un post de televiziune, singurul care îl mai primeşte de altfel, că se întâlneşte cu lideri ai studenţilor. Noi ne considerăm lideri ai studenţilor, avem 200 000 de studenţi. Am venit la întâlnire însă dânsu’, de sus de la biroul dânsului, a trimis un tabel nominal cu cei trei studenţi care să participle la întâlnire. Nu am fost băgaţi în seamă de dânsu’ şi presei a declarat că vrea să poarte negocieri dar nu în acest sens.” Vă jur că n-am sărit o aşchie din emoţionanta alocuţiune a lui Ionuţ, greu lovit în mândria lui de lider! Da’ ce bine a ştiut parşivu’ de nea Toni Hadăr să exploateze rivalitatea dintre organizaţiile studenţeşti! Bravo, dom’ profesor!

 1. 19 octombrie 2010 la 13:53

  Am auzit si eu declaratia cu bilele si constiinta. Unde era constiinta lui Antonescu cand a lins unde a scuipat ? Can vreodata PNL-ul, un partid care de-a lungul istoriei, alaturi de Taranisti, au avut cel mai mult de suferit de pe randul comunistilor, si-ar fi dat mana VREODATA cu un PSD din vremurile ”de demult” ? Asta a ingropat PNL-ul, si acolo va ramane cat timp Crin Antonescu va fi acolo. Asta va fi imaginea cu care vor ramane romanii. Pura curvasarie politica romaneasca.. = PNL ( si UDMR desigur. Dar de la ei nici nu poti avea asteptari )

  • deutchebrak
   19 octombrie 2010 la 14:53

   Nu uita de Gheorghe Tătărăscu, un liberal care a fost ministru de externe în Guvernul Petru Groza! Nu uita de PNL-ul care a intrat alături de FSN la guvernare, după ce nea Nelu Cucuvelu a pus minerii pe idolu’ apacelor! Pe de altă parte, PNL-ul a făcut România mare. Nu trebuie să uităm nici asta. Liberalii de-acum, care se pretind cu neruşinare „urmaşi ai Brătienilor”, au transformat partidul în SRL-ul lui Patriciu. Şi se curvăsăresc taman cu urmaşii celor care l-au asasinat pe Gheorghe Brătianu la Sighet, alături de o întreagă elită politică. Dar, Florine, dacă poporul ăsta a fost şi este trădat de proprii intelectuali, ce pretenţie să ai de la politicieni? În 1947, Mihail Sadoveanu semna telegrame de adâncă recunoştinţă faţă de „Stalin şi poporul rus, libertate ne-au adus!” 1 martie 1945. În sala A.R.L.U.S., din Bucureşti, Mihail Sadoveanu ţine conferinţa „Lumina vine de la Răsărit”, expresie a admiraţiei sale pentru Rusia Sovietică. A.R.L.U.S. era Asociaţia Română pentru Legăturile cu Uniunea Sovietică.
   19 ianuarie 1946. Profesorii din Universitatea Bucureşti sunt solicitaţi să-şi spună opiniile în privinţa epurării în învăţământul superior. George Călinescu consideră că „nu s-a făcut tot ceea ce trebuia făcut în sensul purificării de care era şi este absolută nevoie.” Faţă de asemenea trădări, Crin şi şleahta liberală de azi nu sunt decât nişte derbedei mărunţi de cartier…
   Citeşte „INSTAURAREA TOTALITARISMULUI COMUNIST ÎN ROMÂNIA” de Şerban Rădulescu-Zoner.

  • 19 octombrie 2010 la 18:21

   Florin :

   Am auzit si eu declaratia cu bilele si constiinta. Unde era constiinta lui Antonescu cand a lins unde a scuipat ? Can vreodata PNL-ul, un partid care de-a lungul istoriei, alaturi de Taranisti, au avut cel mai mult de suferit de pe randul comunistilor, si-ar fi dat mana VREODATA cu un PSD din vremurile ”de demult” ? Asta a ingropat PNL-ul, si acolo va ramane cat timp Crin Antonescu va fi acolo. Asta va fi imaginea cu care vor ramane romanii. Pura curvasarie politica romaneasca.. = PNL ( si UDMR desigur. Dar de la ei nici nu poti avea asteptari )

   O avea bile, dar ouă nu…

 2. 19 octombrie 2010 la 18:19

  Băsescu a spus să fie atenţi ce îşi doresc pentru că e evident că cei din opoziţie îşi doresc doar să demoleze acest guvern şi pe Băsescu, prea au palpitaţii „păpuşarii”, prea lunge e timpul de când nu se mai pot desfăsura în voie.
  Fiecare partid zice că el are soluţii, dar aceste soluţii nu se pot armoniza. De exemplu nu se poate şi cota unică şi în trepte.
  Ideea e că fiecare zice că acele măsuri sunt posibile, doar dacă au peste 50%… adică în a treia zi de la Sfântu’ Aşteaptă…
  Eu, uitându-mă foarte mult pe Antena3 şi pe Realitate tv, observ ceva de la o vreme, se manifestă tot mai pregnant o nerăbdare, o nelinşte care uneori apare chiar sub forma unei isterii. Tot impul se insistă cu ceea ce se întâmplă în Franţa cu sutele de mii de oameni care ies acolo în stradă.
  Azi, atât realitatea cât şi Antena3 se rupeau în figuri că de ce au cei de la Ministerul învăţământului, acum câteva zile plângeau de mila celior cărora li se taie stimulentele de la Ministerul de Finanţe. Eu văd asta ca incoerenţă, nu mai au o strategie ca atunci când ţi se pare că pierzi partida.
  Aceeaşi incoerenţă se vede şi la PSD în special.
  Ieri Ponta nu mai ştia cu să anunţe marea ticăloşie a PDL de a nu se prezenta la citirea şi la discutarea moţiunii…
  Am rămas stupefiat. Şi dacă nu se prezintă, ce? Oricum la votarea moţiunii nu contează decât din motive de statistică numărul de voturi contra… Contează doar cei care votează pentru, deci împotriva guvernului.

  Câzut despre cei care pichetează ministerele se pare că sunt tot mai puţini…
  Ce au reuşit totşi cu aceste mizerii?
  Am văzut că ieri, au venit din străinătate nişte informaţii cum că investitorii străini considră că Europa Centrală redevine interesamntă şi încep să reinvestească. România e deocamdată evitată deoarece imaginea este de instagbilitate politică. Păi dacă e aşa, revenirea investitorilor străini e fix ceea ce e nevoie pantru începutul unei creşteri economice vizibile, adică dovada de netăgăduit că opoziţia minte cu ordinărie. Asta am mai spus-o nu poate însemna decât prăbuţşirea încrederii în PDL,PSD, PCR, în Intact, Realitatea media, in Liderii de sindicat de rahat…
  Este vorba de fapt de ceea ce spunea nu mai ştiu cine, vesticii ne-au băgat în criză, vesticii de vor scoate. Oricum, până la primăvară nu mă îndoiesc că vore înţelege şi ăia cu stă treaba…
  P.S. Oare cum e cu Vîntu? L-o fi băgat în spaimele morţii sunetul cătuşelor?Sau are destui bani ca să poată păra bolnav cân o veni vremea să se spună că nu suportă detenţia?
  Oricum , sunet de cătuşe, e clar că aude…
  Tot aud pe ici pe colo că nici Felix săracu nu visează tocmai frumos … 😀

  P.S. În caz că Vîntu e bolnav cu adevărat, rog pe cei puşi de el să supravegheze cam ce se întâmplă pe net, să îi transmită din partea mea multă sănătate şi la mulţi ani … 😀 şi să îi mai spună că azi am auzit ceva despre Băsescu. Vorbeau doi trecători:
  – Mai, zicea unul, ştii cu e Băsescu ăsta? A dracului de tot. E cam ca Anglia. A mai pierdit bătălii, dar războaie niciodată…
  Morala. Îi doresc lui Vîntu să trăiască încă destui ani în care să poată savuta Victoria lui Băsescu în ceea ce îl priveşte. Acum nu se bate cu băsescu ci cu justiţia. Cu Băsescu va începe bătălia atunci când va constata că dă înapoi chiflele pe care le fura în tinereţe, adică după ce va returna banii de la FMI…
  P.P.S. Aştept donaţii, altfel nu văd cum voi putea plăti milionul de dolari … 😀

  • deutchebrak
   19 octombrie 2010 la 18:28

   Camelia Voiculescu este inculpată în dosarul Loteria II. Dosarul se târăşte de vreo câţiva ani prin instanţă, fără să treacă de Tribunalul Bucureşti.

 3. 19 octombrie 2010 la 18:43

  Nu-ţi face probleme în privinţa ei, se va spune şi despre ea ca despre colegul într-ale mogulismului: Sorin Ovidiu Vîntu e pe moarte … şi gata, nu suportă detenţia…

 4. 16 ianuarie 2012 la 22:14

  🙂

 1. 16 ianuarie 2012 la 17:01

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: