Prima pagină > Abureală - Manipulare > Aberaţiile lui Mircea Badea (Sau „Cu mintea prin peisaj”)

Aberaţiile lui Mircea Badea (Sau „Cu mintea prin peisaj”)

Din categoria:

5 minute  cu aberaţiile lui Badea

În SUA se spune că moartea şi taxele sunt inevitabile, iar pentru unii a face mişcare dimineaţa ori a face anumite chestii a devenit un obicei cotidian.

La noi o chestie ineviabilă este emisiunea de dimineaţă a Antenei 3 în Gura Presei, reluare de fapt a emisiuni unde Mircea Badea nu conteneşte să mă uimească de forţa pe care o găseşte zilnic să abereze cu mintea ieşită vărtos în peisaj, iar cele cinci minute de delectare matinală zilnică sunt ca un fel de drog, rău la gust, dar efectiv înviorător.

Pot să-l privesc doar cinci minute deoarece mai mult nu mă ţine stomacul.

Ei bine, aberaţia de azi (sunt convins că au mai fost şi altele…) se referă la faptul că s-a apucat să comenteze declaraţia unui consilier prezidenţial care a spus ceva legat de posibilitatea ca Preşedintele să acorde guvernarea Opoziţiei. Ba că să pară ai explicit mai pomeneşte şi Constituţia.

Aici trebuie să-l felicit pentru că, deşi nu bănuiam,   ştie că există o astfel de cărţulie.

Ei bine, zice că ştie el din Constituţie că guvernul e numit şi demis de Parlament, iar preşedintelre nu are nici o trabă cu asta, deci musai că e dictator.

Ce am înţeles eu din zicerea sa? Că limitele intelectuale a lui Mirciulică sunt atât de apropiate încât consider la modul srios că atunci câd îi spuneam bou (scuze boilor pentru această nefericită apropiere) sau retardat îi făceam un mare compliment deoarece Mirciulică se dovedeşte a fi doar o nefericită anomalie genetică. Mai ştii? Poate accidentul de la Cerobîl să-i fi cauzat.

Deci, să şi argumentez ce am spus.

În primul rând, simplu fapt că el continuă să emită tot ce-i fată mintea e dovada clară că în domânia nu există altă dictatură în afară de cea a mogulilor îi interiorul televiziunilor pe care le controlează. La Vîntu mai e cum e, dar la Feilx unde pe lândă faptul că angajaţii fac doar propagandă o fac şi în aroma de biogaz secretat de maţele varanului e absolut insuportabil de scârbos dacă nu te numeşti Mircea Badea, Radu Tudor, Mihai Gădea, Dana Grecu, V.Ciutacu, V.Stan, Gabriela Firea etc. La ei merge…

Pe de altă parte, referitor la guvern, da, Mircea are dreptate până la un punct. Parlamentul numeşte şi destituie Guvernul dar Premierul care face guvernul ce urmează a fi numit de Parlament e propus de   Preşedinte.

În Constituţia actuală, aşa tâmpită cum e, dar valabilă încă, putem vedea

Numirea Guvernului

ARTICOLUL 85

(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.

(2) În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

(3) Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, Preşedintele României va putea exercita atribuţia prevăzută la alineatul (2) numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru.

Investitura

ARTICOLUL 103

(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

(2) Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

(3) Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Deci da, Parlementul APROBĂ premierul desemnat de Preşedinte. Acesta, în cazul în care există un partid sau o alianţă legal constituită  care are peste 50% Preşedintele se CONSULTĂ  cu respectiva alinaţă sau partid. Apoi hotărăşte. Dacă nici un partid sau alianţă nu are acea majoritate parlamentară, atunci preşedintele se consulă cu toate formaţiunile reprezentate în Parlament, apoi desemnează pe cine vrea muşchiul lui, pentru funcţia de Premier. Apoi, Parlamentul îl aprobă sau nu pe cel propus.

Deci exprimarea „Preşedintele acordă guvernarea” folosită de acel consilier prezidenţial nu era greşită, deoarece dacă premierul desemnat e dintr-o formaţiune politică, se poate spune că acesteia i s-a acordat guvernarea. Apoi, formaţiunea respectivă, dacă doreşte să  aibă un guvern mai puternic poate coopta la guvernare şi alte formaţiuni politice sau persoane independente dar considerata ca cele mai nimerite să îndeplinească o funcţie guvernamentală.

Mă întreb şi eu ca mulţi alţii. Micrea Badea e doar un mare măncător de rahăt? Sau e mult mai grav şi individul stă rău la capitolul  „mansardă”?

În primul caz trebuie scuipat, în al doilea trebuie compătimit. Sau, poate e şi una şi alta. În acest caz, trebuie scuipat apoi mângâiat: „Nu te supăra, nu e vina ta că te-ai născut aşa. Copii făcuţi la beţie au dse dus tot felul de tare „.

Gata pentru acum. Şi mâine-i o zi…

 1. 29 octombrie 2010 la 20:36

  ba omule da tu lucerzi la articole. dai si chesiuni di costitutie… etc. bravo omule.

 2. 29 octombrie 2010 la 21:28

  analfabetul :

  ba omule da tu lucerzi la articole. dai si chesiuni di costitutie… etc. bravo omule.

  Habar n-ai de câte ori am comentat acest aspect şi altele unde voi Opoziţia şi ţuţerii ei citesc trunchiat Constituţia.
  De exemplu ultimele moţiuni de cenzură au fost neconstituţionale, deci legal sunt nevalide.
  În Constituţia României ARTICOLUL 113 Moţiunea de cenzură, referitor data când aceasta e discutată şi votată se spune: ….
  „(3) Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.
  ….” deci după trei zile, nici MAI MULT DE TREI ZILE adică în intervalul de timp care începe la trei zile după prezentarea ei şi ţine până Universul decedează, nicu CEL MULT TREI ZILE, adică din zia citirii şi până la trei zile după asta. Nu. Se spune că e vorba de fix trei zile. În cazul ultimeia a fost depusă Miercuri, deci trebuia discutată şi votată Sâmbătă. Nu vineri, nu duminică, luni, marţi etc. Sâmbătă şi punct.
  Astfel urmările care au decurs de exemplu din ultima moţuine în care a căzut cuvernul sunt ilegale. Acel guvern, d.p.v. legal este încă în funcţie deoarece nu a fost desfiinţat d.p.v. legal.

  Referitor la Badea, mai zicea şi foarte enervat că el consideră că e liber şi în consecinţă, cf.libertăţii de exprimare poate să spună ceva. Profund greşit. Libertatea de exprimare nu acopere calomnia care la el e prezentă în absolut fiecare emisiune, iar pentru faptul că emisiunea nu e difuzată noaptea şi nu are bulină cu 18 pwntru protecţia minorilor cf legii nici limbajul licenţios.
  Pe blogul lui poate să spună tot ce doreşte, să înjure pe cine doreşte. La televizor nu.
  Libertatea de exprimare este un atribut al libertăţii în general în înţeles democratic, dar tot democratic este şi că libertatea unuia nu trebuie să leze în vre-un fel libertatea altora.
  Zice că cei care nu doresc nu trebuie să se uite. Corect, dar eu şi alţii nu ne uităm gratuit pe fereastră ci primim un serviciu plătit. Antena3 face parte din pachetul de programe pe care mi-l furnizează societatea de cablu care la rândul ei, din banii pe care ii plătesc eu plăteşte şi ea. Oparte din bani ajung la Antena 3.
  Dacă înjuri pe cineva pe într-un spaţiu public poţi fi amendat.
  Despre faptul că mânăncă rahat zilnic, ce să zic? Dacă îi urmăreşti cinci minute oreicare din emisiuni vei vedea cum jonglează cu jumătăţi de adevăruri, cu jumătăţi de idei la care lipaşte tot felul de rahaturi. Este o tehnici de manipulare. Crezi că ţaţa Veta, mulgătoare fruntaşă la ferma de stat pentru creştere a taurilor a citin constituţia ca să vadă că limbricul e prin peisaj? Ba, Se va duce la colegele ei de grajd, responsabile cu lustrirea bastoanelor, respectiv cu pieptănarea ouălor şi îi spune. „Auzi tu, tu ştii că Băsescu violează abuziv broasca? Păi zicea frumoşelul de Badea, mâncai-aş cocoşelul, lui că Preşedintele n-are nici o trabă cu Guvernul. Parlamentul îl numeşte, parlamentul îi dă cu piciorul în cur” şi lustritoatrea de bastoane şi frizeriţa de ouă vor beli pupila şi vor zice: „Pai da, am zis noi că Băsescu e dictator”. Şi uite aşa ier la grevă că râmân sărmanii tauri nemulşi, cu bastoanele nelustruite şi cu ouăle nepieptănate.
  Badea încalcă obligaţia de a fi echilibrat în afirmaţii. În cazul în care o amisiune susţine o parte a eşicherului politic, asta nu e ilegal decât în cazul în care acest lucru e precizat expres. În acest caz, televiziunea respectivă trebuie să acorde drepturi la replică, trebuie să aibă şi emisiuni unde prtea adversă să aibă un timp egal de exprimare.
  Nu se consideră că echilibrul este realizat dacă celun invitat de-al părţii atacate este oprt cu mijloace tennice (ex.tăierea microfonului, băgarea de publicitate) sau prin faptul că moderatorul sau o altă persoană din studio nu îl lasă sistematic să îşi termine ceea ce are de spus cu precizări şi întrebări suplimentare. Practic în acest caz, obligativitatea dreptului la replică nu e respectată.

 3. 29 octombrie 2010 la 21:29

  Da poza, ţi-a plăcut cum mi-a ieşit? Cravată violet turbat cu cămaşă mov poponaut … super combinaţie … 😀

  • 31 octombrie 2010 la 14:30

   e super poza.
   multam de raspunsul tau. ei fac toate acele lucruri si incalca legea zi de zi pentru ca stiu ca nu e nimeni care sa-i traga la raspundere. avem curtea contitutionala nu? din cate stiu eu si per sa nu gresesc e ca tot ce face guvernul sau altii in romania sa fie in concordanta cu CONSTITUTIA. daca aia nu fac nimic , atunci ce sa facem noi. daca televiziunile care ar putea trage un semnal de alarma nu fac nimic, atunci eu care stiu ca e ilegal c epot face?
   DA, daca ne-am uni mai multi si am incerca sa le o dam peste nas inteligent , atunci poate, poate am reusi ceva.
   mai ales online… fiecare avem cate un blog unde vin ceva oameni. din toti acestia 1% ar intra pe un site dedicat greselilor si ilegalitatilor facute de guvern.

   se zice ca la mase nu trebuie sa le spui ce sa faca. trebuie doar sa le induci INDOIALA in persoana, compania, guvernul respectiv/a.

   deci facut un site si scris exact ceea ce faci tu aici. cand a gresit vii cu dovada, cu argumente pe care nici cel mai bun avocat nu le poate rasturna. in acest fel se mai poate face ceva. dar dupa cum am zis… trebuiesc oamenii care sa scrie, sa se documenteze, daca se poate sa fie apolitic sau macar obiectivi si nu in ultimul rand BAnI.

   Sa fii iubit si continua… cine stie poate intr-o zi oamenii se vor ridica ca asa vor ei si nu ca asa le spune sindicatul, partidul sau orice alt grup de persoane…

   • 31 octombrie 2010 la 22:19

    1%? Cine să pună în listă acele greşeli ale guvernului? Cumva Badea şi colegii lui de la Antena3? Stan, Gădea, Grecu, Firea, Tudor, Ciutacu?
    Păi nu se uită destul la impuţiciunile lui Felix? Li se spun acolo tot timpul.
    Eu aş vrea să văd o listă cu greşelile adevărate nu abureală. 99% din ceea ce numesc unii greşeli sunt chestii pe care orice guvern le-ar fi făcut. Nu trâim vremuri normale, deci şabloanele care mergeau până nu demult pur şi simplu nu se potrivesc. De ce se iau măsuri de recesiune? Din acelaşi motiv din care acelaşi tip de măsuri se iau în ţări ca Franţa, Anglia, Germania şi chiar şi SUA.
    În ţări ca Grecia sau Portugalia (care e pe calea pe care era Grecia se pare) uităte ce se întâmplă. Pşţi să pui la socoteală şi Argentina sau Ungaria.
    Aceste ţări au în comun faptul că din motive populiste au refuzat să accepte adevărul: că e groasă. Şi au plătit. Portugalia şi Grecia vot plăti de le ia dracu.
    Vrei să îţi spun una din „greşeli” cf. Antenei3?
    Se spunea că în România există bani veniţi de la UE care ar trebui redirecţionaţi spre bunăstarea oamenilor. De asemenea se spunea că nu e nici o problemă dacă mai creştem deficitul bugetar cu câteva procente.
    Păi de banii aceia nimweni nu se poate atinge. Acei bani sunt aici doar pentru că au fost trimişi cu ţintă fixă. Aminteşte-ţi când Mazăre a accesat bani pentru ceva şi i-a băgat în altă parte. Deşi banii aceia s-au terminat, a trebuit să returneze cu dobândă. A plătit Constănţeanul şi i-a înjurat pe cei de la UE nu pe Mazăre că nu respectă lega. Nerespectarea ţintelor de deficit bugetar ne poate costa enorm, neaccederea în Spaţiul Schengen, fără de care a fi în UE e cam ca şi cum ai face liceul dar nu ţi-ai da bac-ul. Un fel de nimic…

    Tu zici că e bine să îndoiala. La vreme de criză, îndoiala e una din marile piedice de ieşire la liman. Dacă aceasta ajunge să se transforme în panică efectele pot fi mult mai grave decât chiar criza.
    Îndoiala şi panica sunt reţetele sigure pentru ca situaţia să se înrăutăţească.
    Stiu că te enervează Băsescu (Ghici de unde ştiu 😀 ) dar ăsta nu e un motiv să prosteşti pe cineva. Mai bine arată-i lucrurile aşa cum sunt şi care sunt motivele reale şi vei face un bine celor cărora li te adresezi.
    Orice prost vede că trusturile de presă Intact şi Realitatea media nu fac nimic altceva decât să îşi slujească stăpânii. Cei reali, care îi plătesc. Cei care pun botul la prostiile care se spun acolo îşi merită soarta… (sincer, eu nu cred că cei săraci cu duhul vor moşteni Pământul)

 4. 30 octombrie 2010 la 9:39

  Nu ai ce sa-i ceri pt ca el invata Constitutia odata cu Gadea. Alt expert in Constitutie. Eu ma intreb de ce dracu nu ii baga cineva intr-o comisie de revizuire a Constitutiei, pentru ca astia sunt experti.. nu mai spun de Drept Civil.. Penal.. Badea e un fel de GURU al cunostintelor generale. Pacat ca n-a auzit de Depp sau Ozzye Osbourne..

  • 30 octombrie 2010 la 22:16

   Salut Florine. Ştii cine e tata lu constituţionaliştii de la Antena3 ? V. Stan. L-am văzut de cîteva ori legat de cele trei zile prevăzute în Constituţie dintre citirea unei moţiuni şi dezbaterea ei. El zice că la cum e făcută exprimarea înseamnă că e vorba de cel puţin trei zile şi cel mul vedefinit, deci până la sfârştiul lumii…
   După cum ştii, în Constituţie scrie că moţiunea se dezbate după trei zile de la citire, nici după mai mult, nici după mai puţin de trei zile. Fix trei.
   Astfel nici o moţiune depusă de când a fost numit Guvernul Boc nu constituţională. De la el a luat Badea şi chestia cf. căreia Preşedintele nu are nici o treabă la numirea Guvernului.
   Revenind la cele trei zile, pe principiul ăsta pe care îl tot fâlfâie Stan, tare mi-aş dori să-l văd la Spitalul9 pentru a vedea de unde i se trage isteria ce-i bântuie neuronul şi să să-i dea drumul după o jumătate de oră de la intrarea pe uşă. Mă ofer să-i plătesc cazarea pentru toate deceniile pe care le va petrece acolo.. 😀

 5. luci X_X
  30 octombrie 2010 la 20:35

  Doar ca va este antipatic trebuie sa l umiliti in halul asta.Bun,a gresit,voi nu gresiti niciodata (de exemplu,tu, cel a tot stiutor si publicant de articole ai mancat cateva litere) gasiti va si voi alt hobby.eu de exemplu il urmaresc in fiecare seara,nu ca l idolatizez…dar deschide subiecte ce lovesc la nivel presedential.imi puteti urma exemplul sau gasiti va un film de vizionat! toate cele bune

  • 30 octombrie 2010 la 22:04

   Salut Luci.
   Văd că scrii prima dată la Românica blues. Deci, fii binevenit.
   Pe de altă parte, atunci când limbricul a intrat în media şi s-a apucat să spună tot felul de aberaţii, după cum îi cere mogulul, şi-a asumat şi faptul că pe unii îi poate enerva şi îl vor critica. Din câte vezi, am argumentat cam tot ce am afirmat despre el. Spre diferenţă de Badea eu nu o fac la o televiziune.
   Ceea ce face el este o mizerie.Mai tot timpul se ia de unul sau de altul doar pentru că nu îi poate suporta. Zilnic face afirmaţii absolut nefondate, mai mult nişte înjurături.
   Care subiecte lovesc în Preşedinte? Alea care sunt cam cum e ăsta unde zice că Preşedintele nu are constituţional nici o treabă cu Guvernul? Mai gândeştete… asta se doreşte să se creadă, din câte poţi să vezi nu e decât o minciună ordinară.
   Dacă îl urmăreşti, să-ţi fie de bine, eu pot să mă uit doar cinci-şase minute, apoi mi se face graţă.
   Dacă eşti acel Luci care pa Hi5 are la profil o poză cu pantaloni scurţi şi roşii, eu zic că la vârsta ta e păcat să îţi perzi vremea cu Badea. Ceea ce face nu e umor, doar o hăhăială stupidă. Cam tot ce se întâmplă pe la Intact are doar un singur sens, să promoveze interesele băşinosului varan…
   Greşeli de tastare? Poate. Dar când faci astfel de afirmaţii trebuie să te îngrijeşti ca textul pe care îl comiţi să fie corect. Văd că scrii „să-l” fără liniuţă, cât despre majusculele de după punct ce să zic? Nu ţi-au prea ieşit. … ţi s-o fi stricat tastatura … 😀
   Luci, fii atent când scrii Badea. Se scrie cu „B” de la bou… Mare …

 6. 30 octombrie 2010 la 22:17

  Mirciulica saracu’ a ajuns papagal , vine iarna si nici pene nu mai are..

  • 31 octombrie 2010 la 22:23

   Ce să-i faci? Natura nu e dreaptă. Boii nu au pene… 😀
   Dar cu boii e cum e, trist e pentru papagali cărora le-au căzut penele dacă au mâncat prea mult rahat.

 7. CIOARA IULIU
  2 noiembrie 2010 la 12:05

  DOMNILOR ACEASTA CLICA A LUI VOCULESCU SI VANTU NU VA DISPAREA GENERATII INTREGI .P-CA DE ASTA SANT CREATII ALTCEVA NU SANT IN STARE ,IN ALTE CONDITII AR MURI DE FOAME !!

  • 2 noiembrie 2010 la 16:08

   CIOARA IULIU :

   DOMNILOR ACEASTA CLICA A LUI VOCULESCU SI VANTU NU VA DISPAREA GENERATII INTREGI .P-CA DE ASTA SANT CREATII ALTCEVA NU SANT IN STARE ,IN ALTE CONDITII AR MURI DE FOAME !!

   Da, o fi şi asta… După 1990 Iliescu&co au făcut tot ce au putut pentru ca ţara să nu se reformeze în aşa fel încât să devină o ţară sănătoasă la cap. Relaţiile economice de dinainte de 90 fiind distruse ceva trebuia să le ia locul. Cei de care zici au ştiut să profite, au sprijinit şi finanţat pe cine trebuia, iar ca răsplată au fost ajutaţi să capete forţă. Practic, în loc să fie înlocuit un regim care şi-a dovedit nocivitatea, a fost înlocuit dracu cu mă-sa…

 1. 31 octombrie 2010 la 13:38
 2. 12 februarie 2014 la 22:28

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: