Prima pagină > Caragiale reload, Politicăraie - Partide - Politicieni > Curtea Constituţională: Bâşti. Opoziţia în sărbătoare …

Curtea Constituţională: Bâşti. Opoziţia în sărbătoare …

România e în sărbătoare. Pocneşte şampania, partidele exultă, televiziunile nu contenesc să sublinieze momentul istoric pe care îl trăim, Curtea Constituţională i-a tras o labă Guvernului de se învârte săracu precum limba lui Badea în colonul băşinăsului Varan.

Asumarea răspunderii pe Legea Învăţământului a fost declarată neconstituţională. Da, mare victorie…

Da, da’ nu înţeleg de unde şi până unde atâta victorie. Poate pentru că grupul de mare probitate politică, Partidul Naţional Liberal Social Democrat şi Conservant care defilează cu liderul bicefal Antonel&Pontănel în frunte să se mai facă de râs la a enşpea moţiune pe care o tot bagă şi se trezec în cap după cum se spunea de ţăranul cu sapa de cauciuc. De câte ori dădea cu ea în pământ îi sărea în frunte.

Să mor dacă nu-i compătimesc pe nemţi, engleji şi alti îmbuibaţi vestici ca mor de plictiseală neavând spectacolul formidabil cu măscărici pe care ni-l oferă nouă Opoziţia politico-televizionistică.

Mă uit la politicienii din Opoziţie şi nu încetez să mă minunez cum nu mai încetează ei să îi ia de proşti pe cei care îi susţin. Şi poate au dreptate. Aşa le trebuie dacă pun botul la toate prostiile.

Altfel nu găsesc o explicaţie plauzibilă la ceea ce văd.

Cică legea nu s-a discutat destul, dar am înţeles că unele dintre prevederi sunt parte a celor peste 1.200 de amendamente depuse de parlamentari. Mă întreb cum or fi depus respectivele amendamente dacă legea nu a fost discutată destul? Câte amendamente ar fi necesare?

Drept să spun n-am văzut-o, dar de pe ici şi colo am înţeles că se prevăd acolo unele schimbări destul de serioase.

Elevii ar fi mai puţin încărcaţi de materie. Ar trebui să gândească ceva mai mult dar nu ar mai trebui să îşi îndese în scăfărlie informaţii pe care oricum nu le ţin minte şi care nu le folosesc la nimic.

Aceiaşi elevi ar beneficia de cazare şi masă gratuită dacă au nevoie.

Minoritarii ar putea să înveţe în limba lor maternă istoria şi geografia. Aici mă gândesc că nici nu ar fi chiar aşa de rău ca minoritarii să înveţe în limba lor după manuale traduse din limba română de oameni care ştiu să facă asta şi nu să lase la latitudinea lor traducerea în limba pe care au supt-o de la mămicuţele lor. Astfel nu ar mai apare erori. De exemplu expresia „Ardealul, pământ românesc”. Ar înţelege şi ungurii că nu e o înjurătură ci o situaţie de fapt.

Şi pentru ca circul să fie complet nu se putea ca zilele astea cuplul prezidenţial al Partidul Naţional Liberal Social Democrat şi Conservant, să nu se facă de kko ca de obicei.

Se plâng de ţi se rupe inima că preşedintele Băsescu, nu îi bagă în seamă şi nu vrea să discute cu ei, şi asta o fac în momentul în care sunt întrebaţi de ce nu au răspuns la chemarea la dialog a acestuia. Creaţă mine pot să aibă cei care înţeleg ceva din această chestie . Adică omul te invită să discuţi, nu te duci, da te plângi că nu eşti ascultat.

De un hilar nebun mai e şi motivul pentru care nu se duc. Cică sunt pe acolo unii care au plecat din partidele lor şi, atenţe, au înfiinaţat o organizaţie nevotată… Să-mi bag picoru’ … Chiar aşa?

Da’ oare PSD, PCR ori PNL au fost votate de cineva?

Ţî, ţî, ţî…  Păi nu odată, aceiaşi indivizi ziceau că ei sunt în Parlament pentru că i-a votat alegătoru’ ca persoană nu ca partid, pentru că era, ziceau tot ei, vot uninominal aşa cum a doreşte românul. Adică ne-au minţit. Hmm…. politicienii noştrii să mintă? No way … cine a auzit vreodată aşa ceva? Nimeni desigur….

Şi ca să fie ca un fel de moţ la rahat, după ce nu se duc la consulările la care îi invită preşedintele, cuplu prezidenţial ap PNLSDCR vin cu afirmaţii în care spun că neapărat trebuie să fie el premier. Da, ambii trebuie să fie premier. Poate aşa, ar reuşi să adune şi ei un IQ supraunitar. Cu câteva decnii în urmă, înaintaşii lor bolşevici spuneau că dacă un om poate să facă o treabă, doi o vor face mai bine. Ar fi şi mai uşor să aplice cota de impozitare unic-progresivă. Fiecare o va aplica pe a lui, deoarece fiecare va avea guvernul său, unul roşu şi unul umbrit. Ce frumos va fi. Impozitele nu se vor mai plăti anula ci odată la şase luni, odată aşa, odată invers. Ca să nu se supere nimeni.

Interesant mai e şi faptul că după ce şi-au cam rupt colţii în poponeaţa oţelită a doameni udrea, acum tot încearcă să îşi înfigă cioturile în poponeaţa nu mai puţin dură a doameni Anastase. Cică a furat, şi dacă a furat, Opoziţia refuză să mi participe la vot.

Da, absolut democtatic ar fi dacă nu ar exista proceduri care ar putea fi aplicate în acest caz. A spune despre cineva că e vinovat doar pentru că nu-ţi place ţie sună a încălcare a prezumţiei de nevinovăţie de vreme ce nici o instanţă nu s-a exprimat în acest sens.

Nu am auzit pe nimeni să se exprime la adresa lui Geoană că ar fi vinovat când, pentru că nu dorea să pună pe ordinea de zi rezultatele referendumului din iarnă cu privire la Constituţie, unii ar fi vrut să treacă pe ordinea de zi discutarea oportunităţii de a-şi mai continua activitatea ca preşedintelui Senatului. Geoană a refuzat pur şi simplu să pună pe oridinea de zi respectiva discuţie deşi se referea chiar la persoana sa. Nu, aia nu se pune, Geoană e unic în lume. Este singura persoană din lume a cări atribut, cel de Prostănac se scrie cu majusculă şi dacă nu e la început de frază.

Ba am mai aflat ceva deosebit de interesant. Parlamentarii noştrii sunt extrem de sensibili. Nu mai suportă abuzul de a fi obligaţi să se dea cu Loganul. Probabil că marea problemă e căe cam greu să de dai cu loganul cu şoferul şi amanta în acelaşi timp în maşină. Deci neapărat a fost ca cei din camera cu Prostănac în frunte să îşi voteze o creştere de 30% a bugetului.

E drept că unii ziceau că e nevoie să îşi ia maşini noi. Loganul nu prea rezistă ca într-o lună să îi funcţioneze motorul 45 de zile  după cum arată costul benzinei decontate.

Legat de creşterea asta pe care şi-au votat-o senatorii, unii ziceau că nu ştiu nimic de maşini. Că de fapt banii se vor băga în construirea a unor anumite chestii unde parlementarii ar trebui să îşi poată lăsa bagajul şi computerul.

Uite, eu aş fi de acord dacă i-ar veni cuiva idea să  spună că din solidaritate cu sărmanii bugetari renunţă la cazare le la hoteluri de lux. La ce le trebuie? De dormit dorm în sala de şedinţă, de mâncat mănâncă la bufet la preţuri aproape jumătate din preţurile plătite de unii pe la bufetele pline de gândaci de prin haltele CFR. Amantele să stea şi ele la internat, cum stăteau pe vremuri utecizdele. Câte patru în cameră ca să aibă parlamentaru’ de unde alege.

Da, frumoasă toamnă, frumos spectacol avem… phaiii, ce mai pocnesc dopurile de la şampanie…

 1. ceaikovski
  3 noiembrie 2010 la 22:30

  man, sa nu crezi ca amendamentele alea nu erau preluate de la alte legi!
  Daca ne strofocam sa cautam, poate gasim amendamentul cu impaduririle, sau ala cu gugustiucii la export, sau unul cu taxa de poluare, in fine, sunt destule amendamente pe piata care puteau fi preluate cu copy-paste, chiar daca n-aveau legatura cu legea…educatiei. 🙂 🙂 🙂

  • 4 noiembrie 2010 la 0:24

   Ohoo, lume bună … 🙂 (nu ai mai postat aici pe blog de te-a băgat la aşteptare? S-a mai întâmplat cu câţiva…)
   Nu ştiu despre ce amendamente e vorba exact, ştiu doar că am citit că e vorba de 1200… multicele aş zice eu.
   A spune că la dacă la o lege au fost depuse atâtea amendanete şi că legea nu a fost discutată, mi se pare … ciudat.
   Tot ciudat mi s-ar părea şi preluarea cu copy paste a unor amendamente de pe aiurea. Cum să pui amendamnte care n-au legătură cu legea? Absolut straniu. Nu poţi să-mi dai un linc să văd câteva?
   De asemenea, am tot căutat proiectul de lege dar nu l-am găsit. Ai cumva idee unde aş putea să-l văd integral?

 2. 5 noiembrie 2010 la 2:52

  De un hilar nebun mai e şi motivul pentru care nu se duc. Cică sunt pe acolo unii care au plecat din partidele lor şi, atenţe, au înfiinaţat o organizaţie nevotată… Să-mi bag picoru’ … Chiar aşa?

  • 5 noiembrie 2010 la 3:15

   Am apăsat aiurea cu laba mea de dobermann…Continui. Da, le pute UNPR-ul, că „nu a fost votat”…Ia de vezi colea cum NU au fost ei votaţi, da’ au ajuns în Parlament:
   Crin Antonescu (Candidat la preşedinţie ), senator de Bucureşti, a iesit pe locul 2 in Colegiul 2 Bucuresti, cu 9159 de voturi (29,80%), dupa Ionut Popescu (PDL) – 34,82%;
   Bogdan Olteanu, deputat de Bucuresti desi s-a clasat pe locul 3 in Colegiul 1 Bucureşti, unde ordinea a fost: Gheorghe Grozea (PDL) – 33,97%, Mihaela Anton (PSD+PC) – 29,42% si Bogdan Olteanu (PNL) 26,68%.
   Ludovic Orban, deputat de Bucuresti, cu toate ca s-a clasat pe locul 2 in Colegiul 3 Bucureşti unde ordinea a fost : Irinel Cristu (PDL) – 32,92%, Ludovic Orban (PNL) – 28,78%, Marius Marinescu (PSD+PC) – 28,55%.
   Ioan Ghişe (6.580 voturi), ajuns senator după ce a ocupat locul 3 in Colegiul 3 Braşov, cu numai 15,6%, ordinea fiind următoarea : Neculaie Ioan PDL 36,64% (15.452 voturi), Prunariu Dumitru PSD 28,93%, Ghise Ioan PNL 15,60%.
   Puiu Haşotti – Senator de Constanţa cu toate că s-a clasat pe locul 2 in Colegiul 1. Situaţia dina cest colegiu a fost: Brailoiu Tit-Liviu (PSD)- 29.709 voturi, Puiu Hasotti (PNL)-19.700 voturi.
   Alina Gorghiu (3.315 voturi) – (şefa comisiei Ridzi) a intrat în Camera Deputaţilor de pe locul 3 ocupat în Colegiul 22 Bucureşti. Rezultatul alegerilor a fost următorul: Corneliu Ciontu (PSD+PC) – 28,14%, Elena Munteanu (PDL) – 23,74%, Alina Gorghiu (PNL) – 23,68%.
   Teodor Atanasiu – (fost ministru al Apararii) deputat de Alba, cu toate că a ieşit pe locul 2 in Colegiul 3, unde s-a consemnat rezulatatul: Ştefan Bardan PD-L – 11.168, Teodor Atanasiu PNL – 9.883 voturi.
   Cristian David – (fost ministru de Interne) senator de Vaslui, de pe locul doi in Colegiul 3: Ioan Tibulca (PSD)- 15,924 voturi, Cristian David (PNL) – 12.876 voturi
   Diana Tuşa – deputat de Brăila cu toate că s-a clasat pe locul 3 in Colegiul 1, cu doar 3.468 voturi, dupa Daniela Bartos (PSD) 6.315 si Carligea Florin (PD-L) 4.316.
   Mircea Diaconu – (Actor) senator de Arges cu toate ca a obtinut puţin peste jumatate din voturile celui clasat pe locul intai, clasându-se pe locul 2 : Costache Florea (PSD) 18.370 voturi, Mircea Diaconu (PNL) 10.519 voturi
   Dominic Gerea – Deputat de Argeş, de pe locul trei in Colegiul 8, după ce a obţinut fix jumătate din voturile celui clasat pe locul întâi: Georgiu Gingaraş (PSD)- 6.848 voturi, Ciocănel Ştefan Romeo (PDL) – 4.332 voturi, Gerea Dominic (PNL) – 3.479 voturi.
   Mihăiţă Calimente – guralivul deputat de Arad, ajuns în Parlament de pe locul trei in Colegiul 4. Situaţia după vot a fost: Matula Iosif (PDL) – 8.787 voturi, Lia Ardelean (PSD) – 5.820 voturi, Mihăiţă Calimente (PNL) – 5.747 voturi.
   Cristian Ţopescu – a ajuns in Senat de pe locul 3 ocupat în Colegiul 7 Bucureşti, după următorul clasament: Ioan Talpeş (PDL) – 34,33%, Mihai Adrian Campurean (PSD+PC) – 33,89%, Cristian Ţopescu (PNL) – 23,19%.
   Gheorghe Gabor – a luat mandatul de deputat in colegiul 1 Braşov, cu 35,18% din voturi, deşi se afla pe locul al doilea, dupa democrat-liiberalul Gabriel Draghici, cu 35,52% din voturi.
   Mihai Donţu – deputat de Braşov, a intrat în Parlament de pe locul 2, din Colegiul 3, cu toate ca Aurelian Danu, candidatul PD-L, obtinuse 34,5 % din sufragii iar liberalul Dontu doar 32,5% din voturi.
   Radu Stroe – Locul doi, cu aproape jumătate din voturi, în Colegiul 2 Maramureş, la Camera Deputaţilor : Cătălin Cherecheş (PSD) – 11.215 voturi, Radu Stroe (PNL) – 6.644 voturi.
   Sergiu Andon – Deputat de Bucuresti, de pe locul doi in Colegiul 16: Constantin Ionescu (PDL) – 37,50%, Sergiu Andon (PSD+PC) – 33,56%, Catalin Micula (PNL) – 17,27%.
   Constantin Nita – (fost ministru IMM in Guvernul Boc) – Deputat de Brasov, desi a ocupat locul doi in Colegiul 2, unde fostul senator Ivan Cismaru (PD-L) a obtinut 32,03% din optiunile din colegiu, dar a pierdut mandatul in favoarea lui Constantin Nita care a obtinut 30,32% din sufragii.
   Georgian Pop-deputat de Bucuresti, desi a iesit pe locul doi in Colegiul 5: Eduard Talmacean (PDL) – 36,54%, Georgian Pop (PSD+PC) – 33,40%.(Ăsta cere palme tot timpu’!)
   Sergiu Nicolaescu – locul doi in Colegiul 1 Bucuresti, dupa Cornelia Cazacu(PDL)
   Gabriel Tita – locul trei in Colegiul 4 Brasov : cu doar 26,27% a castigat mandatul, desi Ion Gontea (PD-L), clasat pe locul intai a obtinut 33,88%.

   Candidatul PNL pentru Camera Deputatilor, Virgil Pop, arestat de catre DNA cu doua saptămâni înainte de alegeri, dupa ce a fost acuzat de trafic de influenţă, a obtinut 2.299 de voturi, adica 11.82 la suta din voturile din Colegiul 8 pentru Camera Deputatilor din Cluj şi a scăpat de puşcărie. Iată şi rezultatele obţinute în urma votului popular în Colegiul nr. 8: Vasile Miclaus – 7.789 voturi (40,07%), Ucu Faur (PSD) – 4.483 voturi (23,06%), Virgil Pop (PNL) – 2.299 (11,82%)

   O altă ciudăţenie parlamentară este Anna Farkas(UDMR). Cu 6,42% din optiunile alegatorilor ea a obtinut mandatul pe colegiul nr 6 Camera Deputatilor, de pe locul 4!, devansandu-l pe democrat-liberalul Horatiu Braga, care a avut 44,4% din optiuni.Iată rezultatul în Colegiul 6: Horatiu Braga (PDL) 8.140 voturi, Neculoiu Marius (PNL) 3.155 voturi, Grigorescu Ovidiu (PSD) 4.428 voturi si Anna Farkas (UDMR) 1.157 voturi.

   Ţi se pare că ăştia au fost votaţi?

   Datele au fost luate de pe blogul lui Dan Badea.

 3. 5 noiembrie 2010 la 22:58

  deutchebrak :

  Am apăsat aiurea cu laba mea de dobermann……

  Păi da, trebuie să fii foarte atentă ce faci cu laba … 😀

 4. 5 noiembrie 2010 la 23:43

  Păi da, trebuie să fii foarte atentă ce faci cu laba … :D

  Şi tu la fel…

 5. 7 noiembrie 2010 la 22:41

  deutchebrak :

  Păi da, trebuie să fii foarte atentă ce faci cu laba … :D

  Şi tu la fel…

  Desigur, se pot înâmpla chestii urâte…
  😀

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: