Prima pagină > A fost odată ..., Noi şi alţii > Gropile comune de la Iaşi, dovadă sau pretext?

Gropile comune de la Iaşi, dovadă sau pretext?

Văd că de la o vreme se vorbeşte despre găsirea unor gropi comune lângă comuna Popricani din judeţul Iaşi. Un articol din Ziarul de Iaşi numărul din 6 noiembrie 2010 care poate fi văzut aici:

http://www.ziaruldeiasi.ro/local/gropi-comune-la-10-km-de-iasi~ni6qgr .

Până acum s-au descoperit rămăşiţele a 16 persoane. Asta e cert.

De aici încolo s-a apelat la declaraţiile unor martori din zonă, oameni care au trăit atunci.

Articolul din ziarul ieşean zice că acei oameni erau evreí au fost ucişi pentru că “trebuiau exterminaţi cu orice scop conform ordinelor lui Antonescu” (probabil se referă la mareşalul Antonescu).

Evident că ziarul respective nu şi-a bătut capul să afle dacă mareşalul a dat un astfel de ordin, de exemplu să facă rost de o hârtie pe care aceste ordine să fi fost scrise. În schimb ni se vorbeşte de un martor ocular, martor cheie, Vasile Enache, un bătrân de 88 de ani care atunci avea 16. Este normal probabil în viziunea ziarului respective ca un copil de ţăran, în vârstă de 16 ani să ştie că acei oameni urmau să fie ucişi cf. ordinelor mareşalului. Ce nu se spune este că acest bătrân, fost copil pe vremea aceea, are o vârstă cand, după multe decenii unele amintiri devin nu tocmai clare, legendele ocupănd un loc foarte important. Pe de altă parte, bătrânul respective, zicea la tv că “ştiu că acei oameni erau evrei deoarece îi cunoştau părinţii mei de prin oraş”. Iaşi probabil. Din câte ştiu eu, în acea perioadă în Iaşi trăiau foarte mulţi evreí, în jur de 40-45% din populaţia oraşului, deci era absolute normal ca nişte ţărani dintr-un sat situate la vreo 10 kilometrii de oraş să îi cunoască tocmai pe cei ucişi acolo şi dacă vom corobora această informaţie cu informaţia că acolo S-au descoperit, de asemenea, gloante ce apartineau Pirotehniei Armatei sau produse la Copsa Mica Cugir, de fapt mai jos în articol se vorbeşte de tuburi de cartuşe, care sunt cu totul altceva decât gloanţele, asta arătând că jurnalistul care a scris articolul e un mare cunoscător într-ale armelor…

Absolut halucinat mi se pare că ziarul moldovean consideră de bonton să precizeze că domnul Adrian Cioflină din cadrul Institutului de Istorie A.D.Xenopol zice că: “Martorii cu amintirile cele mai precise au câteva puncte commune esenţiale în ceea ce spun: evreíí au fost aduşi din Iaşi în vara anului 1941 în pădurea Vultureni din actuala Comună Popricani…”. Deci martorii cu amintirile cele mai precise…. Cam ambiguă chestia asta. Sună cam ca şi cum ai spune că cel mai inalt pitic dintr-un grup are cu un centimetri mai mult decât ceilalţi în înâlţime, or asta nu înseamnă că e ditamai bradul. Tot pitic rămâne.

Foarte interesant mi se pare un aspect. În zonă au mai fost făcute săpături, dar nu s-a descoperint nimic deoarece cei care făcuseră spăturile atunci nu erau profesionişti ci nişte amărâţi angajaţi ai Primăriei…

Nu mai puţin important cred eu, este faptul că mai jos în acelaşi articol putem citi că:

“Un alt masacru asemenea celui de la Iasi a avut loc si in Stinca Rosnovanu, acolo unde sute de evreí evacuati din comuna Sculeni de peste Prut si-au pierdut viata si au fost ingropati in patru gropi comune. Trei dintre acestea au fost descoperite in anul 1945, in luna septembrie, atunci cind au fost deshumate, la staruinta Comunitatii Evreíesti din Iasi, cadavrele a 311 evreí, printre care 38 de copii cu virste cuprinse intre 1 si 12 ani.

Documentele atesta faptul ca evacuarea evreílor a fost ordonata de catre Comandamentul German in ziua de 26 iunie 1941. Unul dintre pretextele care au stat la baza evacuarii ar fi fost taierea liniilor telefonice de catre evrei pe timpul operatiunilor, fapt ce nu a fost probat. A urmat apoi trierea pe data de 27 iunie, romanii fiind escortati de soldati romani, iar evreii, de catre soldati romani si germani. Populatia evreíasca refugiata a fost oprita pe loc, iar la ora 22 a inceput procesul de executie.”

Deci aşa, evacuarea evrėilor a fost ordonată de către Comandamentul German nu e mareşalul Antonescu. Interesant… În cazul de care se ocupă ziarul Ieşean ordinal trebuia să vină neapărat de la Antonescu. Poate nemţii or fi scăpat prin beciurile Ieşene pline de vin purerea ursului şi nu mai erau capabili să dea ordine…

În fine, Nicoleta BUNDUC, autoarea textului respective a muncit săraca de s-a uzat la manichiură să demonstreze că nu se putea ca armata română să nu fie implicată în ucuderea evreilor şi că mareşalul Antonescu era un mare ticălos.

Normal că având neuronal vâlvoi de la scrierea acestui text, autoarea nu a observat că mai există şi voci care se bazează pe acte care spun că acei oameni îngropaţi acolo ar punea să nu fie tocmai evrei ci cu totul altceva. Unii zicese se bazează pe rapoiarte scrise. În fine, până se va lămuri ce şi cum, trebuie să observăm ceva: reacţia iritată comunităţilor evreieşti: “Acolo sunt evreí şi punct”. De ce? Pentru că aşa spun ei. Dovezi? Nu e cazul să întrebăm aşa ceva pentru că ni se trage una peste bot cu categorisirea de antisemiţi de ne ia dracu.

OK. Să zicem că aceeptăm chestia asta. Ce urmează? Nu mare lucru, va trebui să comemorăm şi noi de musai ca de bunăvoie  holocaustul. Şi să le plătim oarece despăgubiri băneşti.

Bine. De acord, dar cu câteva mici precizări. O vom face când termenul de holocaust nu se va mai referi doar la evreí ci la toţi cei morţi în lagărege germane, indifferent dacă sunt ruşi, români, ţígani şi multe alte etnii.

De asemenea ar trebui să vedem ce a generat acel război. O mare criză economică, criză care a avut ca punct de plecare ca şi cea pe care o traversăm acum, lăcomia unor mari bănci americane, bănci care erau şi mai sunt controlate de evreí.

Păi dacă trebuie să se aplice oarece măsuri reparatorii acelor care au suferit prin lagărele germane, cinstit ar fi ca măsuri la fel de vindicative să se aplice şi celor care au creat posibilitatea ca Holocaustul să se întâmple.

Germania a plătit până şi bombele cu care a fost demolată, deci şi acele bănci conduse de lacomii evrei ar trebui să îşi asume vina care le revine.

Fără criza generată de lăcomia lor în Germania nu ar fi fost  posibilă venirea la putere a tcăloşilor care au aruncat lumea în război. Fascismul nu ar fi putut câştiga teren.

Deci, dacă acea criză cu tot ce a urmat şi actuala criză sunt urmare a lăcomiei acelor bănci, e normal ca şi consecinţele acţiunilor lor să fie suportate de ei. Să facă bine domnii evrei să plătească despăgubirile uriaşe pentru chinurile pe care le-au generat faptele lor. Din păcate vedem că pentru a se salva, acele bănci sunt ajutate de guvernul american pe care e evident că anumite cercuri extreme de puternice în controlează. Rastul lumii e lăsată iar să suporte consecinţele.

În fine. Mai există un aspect.

În perioada de dinainte de cel de-al doilea război mondial, la vreme de criză şi nu numai, prin satele româneşti apăreau tot felul de indivizi, evreí în special. Oamenii aveau oarece fonduri, îşi cumpărau o căsuţă, îşi deschideau o prăvălie. Deveneau comercianţi. Având oarece fonduri şi relaţii unde trebuia îşi permiteau să aducă mărfuri de calitate pe care le vindeau sub valoarea lor. Astfel, dacă în sat mai exista un birt ori o prăvălie, acestea falimentau pntru că nu reuşeau să facă faţă concurenţei. De obicei oamenii erau săraci şi pentru că respectivii venetici aveau bani, se împrumutau de la ei. Dobânzile îi sărăceau, uneori  evreíí le luau tot ce aveau, casă, pământ, animale pentru a-şi recupera datoria. Adstfel deveneau tot mai bogaţi şi mai puternici. Unii mai făceau ceva. Ştiau că banii care stau în bânci, la vreme de criză pot să se evapore. Şi atunci făceau altceva, îşi băgau banii în investiţii. În pământ al cărui preţi scădea enorm în anumite perioade.

Nu interesa pe nimeni suferinţele la care erau supuşi oamenii deposedaţi aparent legal de bunuri, nici faptul că unii îşi luau viaţa. E drept că uneori oamenii ajungeau la

Deci, da, vom plânge alături de evreí victimele Holocaustului imediat ce acest termen va se va referi şi la mortea neevreílor. Şi vom plăti şi despăgubiri. Ba li le vom trimite acasă prin poştă şi suportăm şi cheltuielile de trimitere imediat ce ne vor trimite ei mai întâi despăgubirile pe careni le datorează că pe la noi e mare sărăcie nu ca la ei, noi nu avem un suport financiar american chiar atât de puternic ca Ísraelul. În fond nu e un sacrificiu atât de mare dacă rupem acolo un 2-3 hai 5% nu? Oameni suntem nu câini.

Poate, până atunci ni se prezintă şi actele necesare. Amintirile unor oameni trecuţi de 80 de ani despre lucruri petrecute în copilătia lor cu mulţi ani în urmă, lucruri despre care ştiu de la Radio Şanţ, la alte surse de informare nu prea avreau acces, nu sunt tocmai de natură să garanteze acurateţea  cu care înţelegem acele fapte. Cum ar fi ordinul expres al lui Antonescu de a ucide populaţia evreíască precum şi listele cu nume ale evreílor şi a puilor lor ucişi în România. De asemenea poate ne arată şi cine erau militarii care a tras cu număr matricol, data naşterii, domiciliul etc, deoarece cineva trebuie să fi apăsat pe trăgaci, nu? Nu se poate să acuzi dacă n-ai dovezi, deci de vreme ce acuză, organizaţiile evreíeşti însemnează că au şi oarece dovezi.

P.S. Poate în acest demers îi ajută conaţionalii lor salvaţi de români din ghiarele lui Horty….

 1. 6 noiembrie 2010 la 23:12

  Este posibil să fi fost executaţi ca spioni (se spune că unii comunişti, întâmplator sau nu, evrei, semnalizau luminos pentru ca avioanele sovietice să poată bombarda noaptea). Totuşi, dacă se găsesc schelete de minori/copii, este alta treabă.

 2. 7 noiembrie 2010 la 18:51

  Să înţeleg că milioanele de evrei exterminaţi în lagărele naziste şi-au meritat tragedia, pentru că lăcomia unor bancheri evrei au generat o criză, care a dus la izbucnirea războiului? Ce înseamnă un război, Bluestar? O confruntare ARMATĂ, adică două armate se luptă. Niciun război nu justifică asasinarea organizată a populaţiei CIVILE, indiferent cărei etnii aparţine ea! Corect: nu s-a probat cu rigurozitate dacă morţii din gropile de lângă Iaşi sunt evrei. Şi dacă ar fi, cei care au comis oroarea asta ar trebui să beneficieze de circumstanţe atenuante? Eşti un băiat cu imaginaţie: ia încearcă să vezi scenele de groază care s-au petrecut acolo! Ia încearcă să-ţi imaginezi disperarea unei mame văzându-şi copilul sfârtecat de glonţ. Ia încearcă să-ţi imaginezi nişte bucle de fetiţă năclăite de sânge! Ce naiba, Bluestar, aşa ceva nu poate fi iertat şi nu are nicio justificare! Doamne!
  P.S. Nu te supăra, asta gândesc.

  • 7 noiembrie 2010 la 22:18

   Se pare că există acte care spun că în acea pădure au fost executaţi prizonieri de război.
   A te baza pe declaraţiile unui om de 88 de ani despre fapte pe care le-a trăit la 16 ani e cam mult.
   Zicea că ştie că acei oameni erau evrei pentru că îi cunoşteau părinţii lui.
   Deduc din faptul că el a scăpat de împuşcare doar pentru că era tânăr, că părinţii lui nu au fost acolo.
   Cred că întradevăr au auzit că evreii au fost arestaţi iar băiatul le-a povestit întâmplarea din pădure. Au făcut legătura şi gata.
   Bătrănul nu spune că el i-a recunoscut pe acei oameni după haine, perciuni, sau eventulal Steaua lui David pe care o aveau cusută în piept.
   Probabil în felul lui omul e sincer, zice ce e convins că e adevărat. În timp o presupunete necontrazisă de fapte devine certitudine.
   Pe mine referirea la un ordin al lui Antonescu încă din prima parte a articolului m-a făcut să devin curios.
   Ştiu că la proces, Antonescu a fost acuzat că a dat un astfel de ordin, dar acuzaţia nu a fost susţinută cu mărturii directe sau cu probe indubitabile.
   Pe de altă parte, nemţii controlau cam tot ce mişca deşi se spunea că ne sunt aliaţi. Dacă un ofiţer neamţ se ducea la o autoritate română nu se ducea cu „Săr’mâna boierule , dacă nu te deranjează prea tare, te-aş ruga să…”? Nu. Neamţul venea, i se implânta în faţă românului şi ORDONA pe un tot imperativ: „Fuhrerul a ordonat să…”. Orice cerinţă germană nesatisfăcută exact şi la timp era catelogată ca: „Lipsă de loialitate faţă de Fuhrer şi Reich…”.
   Una din chestiile pe care Hitler i le reproşa lui Antonescu era că acesta refuza să îşi arate loialitatea prin aplicarea politicii germane cu referire la evrei şi ţigani, să-i belească adică.

   Deocandată, unii evrei recunosc că trăiesc pentru că nişte români şi-au riscat viaţa ca să îi scape de Horty prin trecerea frontierei din Transilvania ocupată şi controlată de armata maghiară în România. Astea sunt certe. Celelalte sunt doar chestii bazate pe dezvoltatea unor lucruri incerte.
   Crezi că dacă românii ar fi fost încă de pe vremea când s-a născut din triunghiu conjugat Traian-Decebal şi mama necunoscută a fost atât de antiusemit cum zic unii ar mai fi venit evreii în număr atât de mare să trăiască aici? Poate, da’ numai dacă erau nişte masochişti ţigniţi… Cu forţa nu i-a adus nimeni.

   Le plângi de milă? Cui? Celor care se ghidează după Talmud? A pus Ssorini, userul de la Realitatea forum acum ceva vreme o traducere a unor fragmente din cartea asta. Ai zice că de acolo i-au venit ideile lui Hitler când a scris Mein Kampf. Ideea de „rasă superoară” (doar că se numeşte popor ales) şi îndemnuri la desconsiderarea ca inferiori a nonevreilor sunt liniile directoare, ca să zic aşa, a respectivelor fragmente, iar deposedarea de avere sau uciderea unor nonevrei e recomandată, precum şi faptul că un evreu ucis trebuie răzbunat prin sânge.
   Poate zici că e doar o carte pe care n-o ia nimeni în seamă…. dacă da, te înşeli. În Israel e politică de stat.
   Vezi războiul din Gaza. Timp de două săptămâni Gaza-city din care nimeni nu putea pleca a fost bombardat la viecare sfert de oră cu rachete extrem de puternice. Imaginează-ţi un bloc cu 6-7 etaje, cu trei scări, demolat de o singură lovitură. (Avea stălpi le centuri din beton armat, stîplii aveau o secţiune cam de 40-45cm/55-60 din câte am apreciat). Am zis 6-7 etaje pentru că un colt rămăsese cam până la înălţimea aceea) O şcoală, şo un spital distruse şi ele dintr-o singură lovitură, cu elevii, respectiv bolnavii în ele.
   De ce?
   Motivarea a fost un absolut ilară. Şi arabii i-au bombardat pe ei. Am văzut pe CNN urmările unu astfel de „bombardament”. Cel care comenta zicea că e unul din cele mai îngrozitoare atacuri. Se vedea o vilă cu două nivele ce părea neatinsă. Operatorul a făcut zoom pe acoperiş. Cam 3-4 ţigle lipsă, vreo două sparte şi vreo 5 deranjate. Apoi camera a coborât şi arăta o fereastră din PVC (probabil cu geam TERMOPAN) care avea un geam spart de parcă cineva a dat cu o piatră în ea. La respectiva construcţie nu se vedea nimic îngrozitor. Deşi alarma suna infiorător şi sirenele salvărilor erau pornite, nici o targă ce să ducă vre-un rănit. M-am întrebat de ce… Cred că alarma şi sirenele salvărilor aveau tocmai rostul de a îngrozi oamenii pentru a avea motiv să comită Masacrul din Gaza.
   Acolo în timpul celor două săptămăni de bombardament au murit peste 1700 de civili. Doar civili. Din care o treime copii sub 16 ani, o treime femei şi bătrâni de peste 60. În peroada post bombardament, armata regulată Israieliană a invadat oraşul. Au mai ucis câteva sute de oameni. Atenţie, împuşcaţi de soldaţi care îi vedeau.

   Îţi mai vine să plângi cot la cot cu evreii la comemorarea Holocaustului? Aici iar atenţie, în accepţiunea evreilor acest cuvânt face referire doar la evrei. Dacă spui că în lagărele germane au murit şi alţii care ar trebui şi ei incluşi între victime, eşti declarat „antasemit ordinar”. Evreii consideră că doar victimele lor contează, toate memorialele referitoare la holocaust vorbesc doar de evrei. Bobor ales, deh…

   Cf. DEX online
   HOLOCÁUST, holocausturi, s.n. 1. (În antichitate) Jertfă adusă zeilor, în care animalul sacrificat era ars în întregime. ♦ Fig. Ofrandă, sacrificiu. 2. Ucidere (prin ardere) a unui foarte mare număr de oameni. [Pr.: -ca-ust. – Var.: olocáust s.n.] – Din fr. holocauste.

   HOLOCÁUST s. (BIS.) (înv.) arse (pl.), ardere-de-tot, întreg-de-ars.

   holocáust s. n. (sil. -caust), pl. holocáusturi

   HOLOCÁUST ~uri n. 1) (la vechii evrei) Jertfă adusă divinității prin arderea integrală a animalului sacrificat. [Sil. -caust] /<fr. holocauste

   HOLOCÁUST s.n. 1. (La vechii evrei etc.) Sacrificiu în cinstea divinității, în care animalul sacrificat era ars în întregime. 2. (Fig.) Ofrandă, sacrificiu. [Pron. -ca-ust, pl. -turi, var. olocaust s.n. / < fr. holocauste, cf. lat. holocaustus, gr. holokaustos < holos – întreg, kaustos – ars].

   HOLOCÁUST s. n. 1. (ant.; la evrei, asirieni etc.) sacrificiu în cinstea divinității, în care animalul sacrificat era ars în întregime pe altar. 2. exterminare a unui mare număr de oameni. 3. (fig.) ofrandă, sacrificiu. (< fr. holocauste)

   HOLOCÁUST, holocáusturi, 1. Jertfire rituală prin ardere. 2. Distrugere completă soldată cu victime în număr mare, îndeosebi prin ardere. ♢ Holocaust nuclear. 3. (Scris deseori cu majusculă) Asasinarea în masă a populației civile din Europa, în special a evreilor, de către naziști, în timpul celui de-al doilea război mondial. ♦ Asasinare în masă a populației; genocid. (cf. engl. holocaust, fr. holocauste < neolat. holocaustum < gr. holokauston < n. al lui holokaustos = totalitate arsă < holo- + kaustos = ars < kaiein = a arde)

   Atenţie la ultima definiţie "Asasinarea în masă a populației civile din Europa, în special a evreilor, de către naziști, în timpul celui de-al doilea război mondial."… De ce era necesară introducerea expresiei "în special evrei"? Nu fiecare viaţă pierdută atunci e importantă? Ceilalţi nu contează?
   Deci, care e diferenţa dintre ei şi fasciştii lui Hitler? Unui vorbea de"popor ales", alţii de"rasă superioră" …
   Daţi nabii superiorii ăştia …

 3. 7 noiembrie 2010 la 23:42

  Zici tu:
  „Le plângi de milă? Cui? Celor care se ghidează după Talmud?”
  Da. Mă revoltă orice formă de atrocitate. Ce importanţă are după ce se ghidează? Am impresia că vorbeşti ca ortodocşii când aud de greco-catolici. Înainte de a fi evrei, arabi, ortodocşi sau ce-or mai fi, sunt oameni. Sună a lozincă, dar nu poţi să ucizi oameni nevinovaţi doar pentru că sunt altfel decât tine şi se ghidează după Cartea de Bucate şi nu după Cuvântările lui Mao Tze Dun. Ţi se par justificate atentatele de la 11 septembrie? Ce vină au avut oamenii ăia? Ar trebui să culpabilizăm întreg poporul german pentru Hitler?
  Nu vreau să te enervez, dar n-ai impresia că evreii sunt chiar „rasă aleasă”? He, he, he! Ai văzut evreu săpând şanţuri? În fiecare locuinţă evreiască există o bibliotecă. Şi românaşii au piesa de mobilier respectivă dar n-au cărţi în ea, au macrameuri şi bibelouri cu elefanţi şi cerbi carpatini…
  Gata. Nu mai zic nimic…

  • 8 noiembrie 2010 la 0:18

   deutchebrak :

   Zici tu:
   “Le plângi de milă? Cui? Celor care se ghidează după Talmud?”
   Da. Mă revoltă orice formă de atrocitate. Ce importanţă are după ce se ghidează? Am impresia că vorbeşti ca ortodocşii când aud de greco-catolici. Înainte de a fi evrei, arabi, ortodocşi sau ce-or mai fi, sunt oameni. Sună a lozincă, dar nu poţi să ucizi oameni nevinovaţi doar pentru că sunt altfel decât tine şi se ghidează după Cartea de Bucate şi nu după Cuvântările lui Mao Tze Dun. Ţi se par justificate atentatele de la 11 septembrie? Ce vină au avut oamenii ăia? Ar trebui să culpabilizăm întreg poporul german pentru Hitler?
   Nu vreau să te enervez, dar n-ai impresia că evreii sunt chiar “rasă aleasă”? He, he, he! Ai văzut evreu săpând şanţuri? În fiecare locuinţă evreiască există o bibliotecă. Şi românaşii au piesa de mobilier respectivă dar n-au cărţi în ea, au macrameuri şi bibelouri cu elefanţi şi cerbi carpatini…
   Gata. Nu mai zic nimic…

   Păi vezi? Şi eu spun că nemţii nu trebuiesc culpabilizaţi ca naţie. Şi mai spun că evreii fix asta fac. De las cazuri diastea, vezi nu nişte soldaţi români au belit nişte evrei, ci că românii au belit evreii, deci în România antisemitismul e la cote de neimagiat…
   Ai auzit ce despăgubiri le-au plătit nemţii? De unde? De la buget. Deci din banii pe care i-au plătit nemţii neculpabilizaţi.
   Te referi la o atrocitate de acum o jumătate de secol dar sari peste ceea ce a fost acum un an. Masacrul din Gaza (care atenţie, nu e deât ultimul dintr-un lung sir)

   Nu i-a ucis nimeni pentru că se iau după Talmud. Lumea nici nu i-a urât pentru asta. De exemlplu ţăranii care îi urau îi urau pentru faptul că nuse compurtau omeneşte.
   Am citit şi am auzit de zeci de cazuri când, la vreme de criză, profitând de spiritul lor gregar se împrumutau cu bani, îşi deschideau prăvălii unde vindeau lucruri mai ieftin decât normal până îşi falimentau concurenţa, apoi scumpeau mărfurile la nişte preţuri considerate mult prea mari. Vindeau produse de strictă necesitate şi pe datorie, mai făceau şi cămătărie. Nu odată oamenii s-au trezit fără casa şi bruma de pământ pe care o aveau. Totul absolut legat.
   Aşa a şi apărut zicerea: „te legeni ca pendulul evreiesc”. Adică pendulul cu evreu la capăt, spănzurat noapte de …. cineva care şi-a dat seama că zâmbetele şi comportamentul de la început nu fuseseră decât pentru al face să aibă încredere…
   Erau multe lucruri mărunte care se adunau.
   De cei care o făceau pe arendaşii… eheee …ce să mai zic… După ce munceau la ei, oamenii se trezeau că mai au şi datorii noi…
   Au dus-o bine în România, dar au abuzat. Repet, dacă românii erau antisemiţi de ce nu au plecat?
   Şi dacă există o bibliotecă ce? Înseamnă că erau mai buni? Tu ai văzut ce bibiotecă are Codrin Ştefănescu? Numai cărţi de mare valoare. Asta înseamnă că e un tip onest?

 4. 8 noiembrie 2010 la 0:26

  Ce fel de abuzuri au făcut evreii în România? Dă-mi câteva exemple, te rog.

  P.S. Ştii ceva de „Apache”? Tot primesc mailuri fără text…

  • 8 noiembrie 2010 la 15:27

   Las-o moartă. Extrapolăm. În articolul meu, tocmai tendinţa de a pleca de la un fapt limitat ca importnţă şi apoi de a se generaliza.
   Ţie îţi convine să ţi se pună că eşti antisemită pentru că cineva acum o jumătate de secol şi mai mult a făcut ceva?

   Cumva Apache.org? Văd că există un site http://www.apache.org/
   Poate vor să îţi vândă sau să îţi dea ceva softuri …
   Sau, poate vrea cineva să îţi trimită un elicopter Apache (de şi sincer nu ştiu de ce mă cam îndoiesc)

   Ori, poate e de la cineva care trăieşte în America.

   Ie… oarece mai multe posibilităţi … 😀

 5. 8 noiembrie 2010 la 21:47

  Prefer elicopteru’…deşi am rău de înălţime.

 6. 8 noiembrie 2010 la 22:00

  E un elicopter super, da nu e ca ăsta:
  RAH-66 Comanche
  http://en.wikipedia.org/wiki/Boeing/Sikorsky_RAH-66_Comanche

 7. 8 noiembrie 2010 la 22:14

  Comanşii încă nu m-au mailit.
  Dar mai există şi varianta unei invitaţii la dansul parizian „Apache”, unde dansatorul dă de pământ cu partenera, după care mătură cu ea podeaua şi aia îl pupă recunoscătoare…Nein, prefer elicopteru’…

  • 8 noiembrie 2010 la 22:49

   Am avut un joc cu acest elicopter. De fiecare dată când au o armă nouă şi tare de tot americanii o prezintă sub forma unui joc.
   Jocul are o zonă tutorial unde poţi să vezi caracteristicile drăciei. E un adevărat monstru ca forţă de foc. Până la el Apache era cel mai tare din lume. Ăsta e şi mai şi… Dacă pilotul e bun aproape că nu poate fi doborât.

 8. 8 noiembrie 2010 la 22:55

  Deci să aştept să mă caute comanşii…

 9. 8 noiembrie 2010 la 23:27

  Îţi plac senzaţiile tari? 😀

  • 8 noiembrie 2010 la 23:34

   Astea numeşti tu senzaţii tari, Bluestar? Of!

   • 9 noiembrie 2010 la 0:31

    Nu, nu asta, dar îmi imaginam cam ce senzaţii ai avea dacă te-ai trezi noaptea, pe întuneric cu ei lângă pat, cântând cântece dinalea de-ale lor… 😀

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: