Prima pagină > Abureală - Manipulare, Blogosfera, Politicăraie - Partide - Politicieni, Presă > Diana Dragomir & Sorin Roşca-Stănescu: Ea îi dă pupici la gingie, el îi trage limbi la Inpolitics

Diana Dragomir & Sorin Roşca-Stănescu: Ea îi dă pupici la gingie, el îi trage limbi la Inpolitics

Căutând să văd ce mai apare pe NET, am intrat pe siteul pe Inpolitics.RO  a fost publicat un articol: Rosca-Stanescu: ”Se pregatesc noi stenograme cu Vintu pe piata” ( http://www.inpolitics.ro/rosca-stanescu-se-pregatesc-noi-stenograme-cu-vintu-pe-piata-art63473.aspx) publicat la data de  28.11.2010 şi scris de Bogdan Tiberiu Iacob (Jurnalistul de la Cancan):

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu afirmă că puterea pregătește un nou lot de stenograme spre a fi aruncate pe piața media în zilele care urmează, și care ar conține convorbiri între el și afaceristul Sorin Ovidiu Vîntu.

”Am fost informat din mai multe surse că, foarte curînd, se va lansa pe piață un nou lot de stenograme, care vor conține discuții ale mele cu Sorin Vîntu” spune jurnalistul, pentru Inpolitics. ”Problema nu e că asemenea stenograme nu ar putea exista, pentru că eu unul, recunosc, sunt prieten bun cu Vîntu și vorbim cam odată la două zile, ne vizităm, vine și pe la mine acasă, deci avem relații destul de strînse. Adevărata problemă – și aici sunt cu adevărat curios – e dacă acele interceptări și transcrieri sunt reale sau fabricate, pentru că, se știe, serviciile secrete de la noi dețin, deja, aparatura tehnică necesară pentru a sintetiza voci umane și a crea dialoguri inexistente. Deci vreau să văd dacă ce mi se va atribui în acele transcrieri are legătură cu realitatea sau, și în funcție de acest lucru voi lua o decizie legată de o eventuală acțiune ulterioare”.

Ziaristul afirmă că transcrierile respective, dacă sunt autentice și nu contrafăcute, nu pot avea, în mod categoric, nimic exploziv în conținut, dintr-un motiv foarte simplu: ”Eu știu că sunt interceptat de ani de zile, așa că am grijă ce vorbesc la telefon, mai ales cu Sorin Vîntu”. Roșca-Stănescu spune că nu e exclus ca aruncarea stenogramelor pe piață să aibă legătură cu lansarea, în cursul săptămînii viitoare, a unui nou trust de presă on-line, pe care îl păstorește, și care va conține opt ziare electronice și sute de siteuri și bloguri. (Bogdan Tiberiu Iacob)

Nu m-am mirat foarte tare deoarece Roşca–Stănescu niciodată nu a ezitat ca, în jurul unor informaţii mai mult sau mai puţin reale, să ţese nişte poveşti care să se dovedească nişte baloane de săpun ce se dezumflă după trei zile. Deh, aşa e el… profesionist, da’ nu prea ştiu în ce, că journalist nu e, eventual în pupincurism şi hranire cu rahat, sau în slugărnicie şi obedienţă. Nici măcar un amator nu şi-ar toca imaginea şi credibilitatea cu atâta sârg.

În fine, nu asta e chestia. Mă duc cu ocazia asta să văd ce a mai comis S.R.S. Am crezut că nu văd bine. Tot la aceeaşi dată, pe siteul lui Stănescu http://www.sroscas.ro/site/ apare cu copy-paste acelaşi articol  http://www.sroscas.ro/site/2010/11/28/rosca-stanescu-%E2%80%9Cse-pregatesc-noi-stenograme-cu-vantu-pe-piata%E2%80%9D/ . Fără nici un fel de intervenţe sau  comentariu. Copy-paste în stare pură. Curiozităţile mele au ers mai departe. M-am întrebat dacă nu cumva publicarea articolului lui  Bogdan Tiberiu Iacob de pe siteul lui Stănescu nu e cumva anterioară publicării pe Inpolitics.ro. M-a amuzat chestia asta, da’ nu foarte mult. Un jurnalist care se autoconsideră de prima mână să publice fără comentarii un articol unde el însuşi e citat, mi se pare a spune: “Bă’ chiar dacă voi mă credeţi voi terminat, iată că mai sunt unii care mă apreciază şi mă citesc”, cam ca Dana Săvuică despre care se spune că iar a făcut un pictorial pentru o revistă pentru bărbaţi: “Vedeţi bey că încă arăt jmeker?”.

Am mers mai departe. Devenisem interesat de o chestie: Cam pe unde o fi legătura dintre Stănescu şi Inpolitics?

Astfel am găsit un articol: “InPolitics e al PNL, dacă era cineva care nu ştia” http://www.zoso.ro/inpolitics-e-al-pnl-daca-era-cineva-care-nu-stia/ pe blogul lui Zoso http://www.zoso.ro/ publicat  Miercuri, 18 Noiembrie 2009, la ora 00:42 :

Un articol de azi  din România Liberă ne introduce în lumea ascunsă a postacilor de partid. Partea interesantă e cu InPolitics.ro, un site care se marketează ca fiind independent, dar rămas cu o puternică influenţă liberală de pe vremea când Kondiment lucra pentru Guvernul Tăriceanu.

Diana Dragomir este executive manager la InPolitics Media, un portal de stiri, bloguri si analize, „neutru din punct de vedere politic”, asa cum scrie in descrierea site-ului.  Atunci cand am contactat-o incognito pe Diana Dragomir, mi-a spus ca ma va pune imediat in legatura cu un subordonat pentru a discuta detaliile. Subordonatul, un „content manager”,  imi explica pe messenger ce trebuie sa fac: „Noi primim de la o echipa de activisti o serie de linkuri care «dor», in sensul ca trebuie comentat pe ele. Eu ti le forwardez si iti atasez si mesaje de promovat. Mai mult, iti voi trimite materiale pe care le facem noi, sa iti faci o idee de planurile noastre cu Crin Antonescu pe online”.  Ulterior am aflat ca echipa de consultanti de la InPolitics.ro lucreaza pentru Crin Antonescu si PNL la „campania integrata online”.

Contactata oficial de Romania libera, Diana Dragomir a negat ca s-ar ocupa de „postaci”: „Nu coordonam noi echipa de activisti, dar ea exista”.

E bunicel articolul, lipsesc însă nişte interviuri cu băieţii de pe bloguri. Ştiţi voi, ăia care erau postaci iar acum au avansat la statutul de liber profesionişti şi bloggeri independenţi. Îi găsiţi pe codexpoliticus, nenealarscom, mihneageorgescuwordpress si alte adrese presupus cinstite.

Deci aşa …. frumuseţea de Diana Dragomir(pentru că, indiscutabil, gagica e o frumuseţe )  e în spatele Inpolitics? OK … Şi nu doar că e acolo dar e şi e un fel de dispecer şi şefă a echipei de ciomăgari şi lipitori de afişe din spaţiul virtual, a liberalilor. Ţîţîţî …

Bravo Diana, Inpolitics-ul pe care-l păstoreşti şi despre care tu şi încă vreo doi ziceţi că e independent de nu se mai poate, este complet independent politic, cam cum e independent şi Klaus Johannis, primarul Sibiului şi idolui şefului tău Crinuţ… E grea boală boală asta cu independenţa pe la laberali… Nimeni nu a văzut oameni care să îşi nege simpatiile mai abitir…

Mortal, păi povestea asta mi se pare un fel de pornografie virtuală, înţeleg ca două siteuri să se promoveze reciproc, e normal, dar aici nu mai e aşa ceva ci cred că se poate reduce la: Diana-i dă pupici pe gingie, iar Stănescu-i trage limbi la Inpolitics…

Bravo dragilor … da’, poate vă luaţi o cameră, sau măcar puneţi bulină roşie cu 18. Sau măcar un felinar roşu ca să ştie omul cât de interesante sunt articolele ce pot fi găsite acolo.

 

P.S. Notă: Am scris acesta articol ieri, Duminică 28.XI. 2010, dar nu l-am putut publica din cauze … tehnice. Sper că asta nu va dăuna actualităţii lui. Nu moare … amorul de ieri pe azi…

 

 1. antibibliotecarul
  6 decembrie 2010 la 10:58

  Să nu-ţi fie cu bănat,
  şi nici să nu rămâi bosumflat,
  că la mine în ogradă în gusturile tale privind frumuseţea feminină m-am c…t!
  🙂 🙂 🙂

 2. 11 decembrie 2010 la 0:04

  antibibliotecarul :

  Să nu-ţi fie cu bănat,
  şi nici să nu rămâi bosumflat,
  că la mine în ogradă în gusturile tale privind frumuseţea feminină m-am c…t!
  :) :) :)

  Abia acum am văzut asta.
  Aşa, ca să nu mor prost, tu ai schimbat etnobotanicele sau ţi-ai făcut freza invers şi te-ai şocat când te-ai văzut?
  N-am înţeles de unde ai dedus tu cam care sunt gusturile mele…
  P.S. Sunt convins că nu vrei să aflii părerea mea adevărată despre gusturile tale.
  Diferenţa e că eu chiar ştiu ce vorbesc.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: