Prima pagină > Abureală - Manipulare, Caragiale reload > Obama, Dan Diaconescu, OTV, PiPi, China, degetul în sus ş.a.m.d.

Obama, Dan Diaconescu, OTV, PiPi, China, degetul în sus ş.a.m.d.

Când ziceam că Dan Diaconescu e dus cu pluta rău de tot se pare că nu doar că nu greşeam, dar nu spuneam decât o bucăţică din îngrozitorul adevăr cu toate că mulţi mi-au sărit în cap.

Nu doar că e sărit, dar deja are accese paranoide care ar trebui să-l ducă la sanatoriile de boli … vesele.

Cred că, deşi nu s-a mediatizat, respectivul a comis deja nişte vizite electorale. A fost la Brila şi la Galaţi. Apoi, de 1 Decembrie la Alba Iulia.

La Brăila nu l-am văzut, dar de la  la Galaţi am văzut câteva imagini în puzele de reclame de le Discovery Channel (programele ălora mi se par mult mai realiste decât ale OTV-ului). În special serialul ăla unde o gagicuţă frumuşică înbracă nişte pantaloni milaţi, cred că „Egări” li se zice. Astfel devine deşteaptă, dar dacă stă prea mult timp îmbrăcată cu ei, când îi dezbracă î se văd oasele mai clar decât la raze.

Ei bine, la Galaţi, a fost un fel de adunare, ceva între o mare adunare şi o conferinţă de presă unde a fost prezent doar OTV evident, deci, o adunare pentru otevişti.

Din sală se auzrea doar o voce care punea întrebări, voce care aparţinea unei ţiitoare de microfon cu sigla postltui pe ea.

Nu s-a spus nimic interesant. Doar chestii care le spune de obicei. Foarte mişto a fost că spre final DD a zis ceva despre nu ştiu ce dar a încheiat cu: „Aşa cum am spus în emisiunea trecută”. 😀 Evident camera nu se mişca. A vost întradevăr un mare eveniment mediatic. Lumea l-a putut sorbi pe inegalabilul inevitabil mai tot timpul. În emisiunile din studio, camera mai ia în primplan şi pe alţii uneori.

Apoi s-a anunţat că undeva în oraş va avea loc o mare adunare populară.

Şi a avut loc. Undeva pentru că nu cunosc Galaţi-ul, a fost întradevăr  o mare adunare. Erau atât de mulţi oameni încât când treceau autoturismele pe carosabilul de lângă trotuarul pe care se desfăşura, nu li de vedea numic mai jos de clanţele de la portiere. Cred că nici măcar în trei ture nu încăpeau la masa aia rotundă din studioul magazie al OTV, cică ăl mai mare pe o rază oarecare.

Fata de care ziceam mai sus, s-a duvedit a fi o mare profesionistă. Cum deschidea Dan Diaconescu gura să respire, cum se trezea cu microfonul violându-l la amigdale. Da, zglobia fiind dedicată meseriei, nu se rezuma doar la DD. Privea în jur vultureşte, cum o babă mişca în front, cum se trezea cu scula în gât. Evident îi adresa una din multele întrebări pe care le avea în portofoliu. Mai precis două: „Credeţi că Dan Diaconescu va fi noul preşedinte al României?” şi „Credeţi că Partidul Poporului va câştiga alegerile?”. Evident, ca orice om care simte că are ceva în gât, cum ar fi flegma de exemplu şi oteviştii prezenţi tuşeau, dat în microfon se auzea un fel de  „Da”.

Entiziasmul era devastator. Aveau şi bandă sonoră. Un nene cam de 50 de ani, cred că suporter al Oţelului Galaţi striga sacadat tot felul de chestii. De exemplu: „Dan Diaconescum cel mai frumos preşedinte” apoi, bătea din pale ritmic. „De-De, De-De…etc”. Se vede treaba ă avea simţ muzical deoarece ritmul era perfect. Cred că bătaia respectivă era preluată şi de purtătoare de microfon, deoarece se auzea aşa, un fel de bătaie care suna cam ca toba mare a regimentului de gardă. Da, frumos. După o vreme, pentru ca oamenii să poată să meargă să se laude că l-au văzut pe DD in piele şi oase şi că era viu, s-au convins mai mult de 55,5% că respectivul e viu contrar zvonurilor, omul a plecat. Înainte de a se urca în Rolls-Royce-ul cu care îşi va plimba partidul după alegeri, a făcut gestul acela cu degetul în sus, şi gestul inegalabil pe care l-a făcut când a fost arestat. Dar numai cu o mână.

A doua zi s-a dus la Alba Iulia. Ce-i drept, acolo nu l-am văzut decât vreo trei, poate patru minute, dar pot să spun că intrarea în Alba Iuliea a lui Mihai Viteazul a fost un fel de nimic pe lângă cea de care a avut parte DD. Ce, Mişu Caftangiul avea Rolls sau era filat de cineva? Ba, Mişu a intrat în alba iulia pe un cal de la CAP Bărăbanţ. Am văzut asta în filmul pe care l-a făcut Sergiu Nicolaescu. (Nu, nu era filmat pe vremea aceea ci mult mai târziu, iar în locul lui Mihai era Amza Pellea, parcă…)

La sediul PP din localitate. Eraiu atât de mulţi oameni încât, deşi avea două canate uşa de la intrare, nu au put intra nici măcar jumătate din aststenţă deodată, ceilalţi şase sau şapte au rămas afară să îşi termine ţigările. Poate n-au scrumiere înăuntru.

În fine, PP a sărbătorit de s-a dis buhul Marea Unire.

Asta trebuia sărbătorit. Şi a fost, toată noaptea a fost DD la tv.

În avea noapte cât şi în cele care urmează, am aflat lucruri noi despre PiPi (Pronunţoa englezească a lui PîPÎ, majusculele Partidului Poporului).

Două chestii: Primo, toţi marii conducători ai lumii susţin PiPi. Mai ales Obama , e văzut des făcând gestul cu degetul în sus. Nu, nucel mijlociu ci cel mare, gest pe care şi-l făceau subversiv ei pe la bulău şi care acum se poate vedea pe sigla partidului.

Şi am mai auzit una şi mai tare. Cică cea mai mare putere economică a lumii (China, adică) le-a lăsat baltă pe toate s-a implicat prufund în susţinerea PiPi & DD. Atuci am înţeles de faptce e cu atacul Coreii de Nord asupra celei de Sud. De fapt Chinejii i-au atacat pe Americani ca nu cumva să le fure cu ajutorul dolarilor iubirea Marelui şi Inevitabilului DD.

Şi nu e de glumă, dar cred că războiul s-a terminat. Au câştigat chinejii.

Azinoapte, la OTV în direct, am văzut cum o delegaţie a unei provincii chineze s-a infiinţat la OTV înpreună cu o doamnă din Braşov, membră a PiPi. După ce ni s-au arăta două foi cu drapelele Român şi Chinez, ba şi cu ştampile, acel acord era ceava de vis pentru România. N-am înţeles ce investiţii fabuloase se vor face, da’ dacă DD era acolo şi patrona şi supraveghea cu atenie ce se întâmplă, înseamnă că e gata cu criza… Treabă mare nu glumă.

Hmmm, da, chinejii ie cineji şi nu fac ei prostii.

Evenimetul e unic şi foarte important în evoluţia Românniei, ca Chinei, a Europei şi a lumii. Geostrategie pură.

Ce n-am înţeles e altceva. Cine mama dracului l-a mandatat pe imbecil să patroneze şi să supervizeze un acord Româno-Chinez. Că făcătură nu cred să fie. OTV nu face diastea. Am văzut cu ochii mei cum nişte tineri fugiţi de acasă au foast găsiţi. După acelaşi scenariu. Vine cineva, plânge şi spune cât de mare le e drama, că nu ştiu dacă bagabontu’,  fumător de etnobotanice şi minor a fugit de acasă, că poate o fi murit săracu. Apoi, când nimeni nu mai bănuieşte, apare la telefon cineva şi spune că îl are pe băiat, dar că âluia îi e teamă să meargă la telefon. După vre-o jumăptate de oră, o microfonistă intervievează dispărutul şi lumea e ferivcită. El Lider Inefabilo et Inevitabilo a rezolvat cazul. Degeaba zic unii că prea seamănă cele două întâmplări. Păi dacă băieţii fumează plante etnobotanice de la acelaşi magazin, nu e normal să reacţioneze fix la fel? E…

P.S. Pentru OTV-işti. Dacă n-aţi observat că acest text e un fel de pamflet e bine. Le recomand să meargă să se înscrie la OTV, fie pe lista cu adeziuni a PiPi, fie ca material didactic la ospeţele cu cadavre. Se pare că în ultima vreme vedetele s-au cam făcut a dracului şi nu mai vor nici să îşi taie venele, nici să bea insecticid, nici să se spânzure. Le recomand ca mai imainte să ia două cuie in mână şi pe care să le bege simultan în găuricile de la priză. Sau să se intereseze când va trece următorul tren pe cea mai apropiată linie ferată şi să se ducă acolo.

Transportul la OTV va fi astfel asigurat gratuit de minimogul.

 

 

 

 

 

 

 

 1. 4 decembrie 2010 la 21:59

  JA! M-am stricat de râs!
  Fii atent ce-a zis DiDi şefu’ la PiPi (este transcrierea exactă, fără editare):
  „La momentele respective, noi facem UN FEL DE JUSTIŢIE TELEVIZATĂ CU JURAŢII CARE REPREZINTĂ TELESPECTATORII ROMÂNI CARE VOTEAZĂ, DE REGULĂ, CEEA CE EI CRED DACĂ ACEL INDIVID ESTE SAU NU VINOVAT DE MOARTEA CELUILALT…”
  Aşa a distrus liniştea unei familii, aducând-o la disperare. Era vorba de moartea suspectă a unui tânăr, iar presupusul ucigaş, un puşti de 15 ani, elev de liceu, a fost crucificat nopţi la rând la OTV. Până la urmă, s-a dovedit că victima a murit în urma unui accident cerebral, cauzat de un anevrism. Presupusul „asasin”, în urma campaniei de la OTV, a trebuit să se mute la o altă şcoală, în alt oraş, iar familia a avut de înfruntat oprobiul comunităţii.
  Iete ce mai zice Marele Jeg, în continuare:
  „…dar dacă este întrebată familia cealaltă, să vedeţi: familia cealaltă este foarte mulţumită de emisiune sau de rezultatele emisiunii. Exact ca şi în instanţă: un judecător, sigur, iartă pe cineva sau condamnă pe cineva şi evident, partea respectivă sau cealaltă este mulţumită sau ba.”
  „Justiţia din România, cea reală, plătită de noi de la buget, nu funcţionează şi nefuncţionând Justiţia, nu se dau concluzii clare nici din acest punct de vedere. Nici procurorii nu-şi expun concluziile clare, nu fac conferinţe de presă aşa cum se întâmplă prin Occident şi automat, că PRESA CA NOI încercăm SĂ FACEM ÎN LOCUL LOR CEEA CE EI AR TREBUI SĂ FACĂ.”
  Nu comentez ideea lui despre Justiţie. Spun doar să ne ferească Dumnezeu ca un paranoic ca el să ajungă vreodată la Putere! Constat însă că face greşeli de exprimare inacceptabile pentru un jurnalist…Chiar, cum a ajuns ipochimenul ăsta în presă?

 2. 4 decembrie 2010 la 22:25

  La OZTV au fost distruse multe destine. Hai să-l luaăm doar pe Cioacă, soţul Elodiei, da’ dacă omul nu e vinovat? Viaţa lui e varză.

  Nu ştiu dacă ai văzut aseară chestia cu acordul ăla cu chinezii… char e reală chestia. Atenţie, a spus că acei chinezi semnează cu PiPi.

  Fii atentă aici: http://arhiva2004.informatia.ro/Delegatie_chineza_la_Brasov-61122
  Sau aici:
  http://www.model-de.ro/index.php?pag=6&id=1334
  La asta: http://www.judbrasov.ro/cjbv/events.page.php?cat=&event=40 se vorbeşte despre: „Judeţul Braşov se va înfrăţi cu provincia Zhejiang” (Aia e provincia despre care e vorba, o provincie mai mare decât România.)
  Data publicării articolului: 14.08.2008
  Şi imbecilul a afişat o întrebare pe ecran: „Credeţi că e bine că Partidul Poporului să aibă în spate cea mai mare putere economică?”…
  Mă întreb cât de imbecili trebuie să fie cei care îl iau în serios.
  Corbu Săracu am senzaţia că nu a răspuns pentru că o fi mangă de beat de bucurie că face parte dintr-un PiPi atât de puternic.

  Am aşa, o curiozitate: Oare n-ar fi bine ca SRI-ul să vadă cam care ar fi legătura dintre Chinezi şi Dan Diaconescu? Poate se găsesc pe acolo şi oarece urme de detergent de la splarea banilor … Chinezii pot multe…

  De asemenea, cred că ar trebui ca cineva să îi strângă de ouă pe chinezii de la Ambasdada respectivă şi să-i întrebe cum de ei, delegaţie oficială, semnază acoduri cu PiPi. Pentru că e cam straniu.
  Acuma, ce acord internaţional o fi ăla, e altă poveste. O foaie A4 în două exemplare. 😀
  Până şi contractul de la cablu tv e mai mare.

  Off topic: Acum la N24 plus e filmul muzical, „Mama” (O fantezie după Capra cu trei iezi), cu Alla Pugaciova, coproducţie RSR-URSS.
  „Să mă prezint, sunt Titi suru/ Şi nu mă mai huliţi…etc”
  Cel mai tare vers e „… şi am laba grea” 😀

 3. 4 decembrie 2010 la 22:27

  Era o frumuseţe rusoaica…

 4. 4 decembrie 2010 la 22:56

  Hehehe … câinele la lup trage …
  Altă scenă din film:

 5. 4 decembrie 2010 la 23:18

  Oare semănă cu …. cineva, sau mi se pare mie?

 6. 4 decembrie 2010 la 23:24

  Cine cu cine să semene? Titi suru? Sau capra?

  • 5 decembrie 2010 la 21:56

   De exemplu cu Nargareta Pâslaru când era mai tânără.
   Pe de altă parte mie mi se pare că ochii îi râd ca ai unui … anumit câine

 7. 5 decembrie 2010 la 22:44

  Îi râd? Speram să spui că sunt inteligenţi ca ai câinelui…ăla.

 8. 16 martie 2011 la 22:48

  E mult prea folositor postul ,un blog care este de calitate ,ma astept sa mai observ si alte dizertatii:) de aceiasi calitate

  • 17 martie 2011 la 19:36

   Salut Emile, bun venit pe aici.

 1. 5 decembrie 2010 la 23:49
 2. 18 februarie 2014 la 18:05

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: