Prima pagină > Caragiale reload, Politicăraie - Partide - Politicieni > Tăticii aflaţi în concediu maternal alăptează de la sân?

Tăticii aflaţi în concediu maternal alăptează de la sân?

După cu poate vedea oricine nu se uită doar la desene animate, subiectul legat de concediile mămicilor sunt foarte discutate. Văd că şi justiţia s-a implicat. Mă refer evident la povestea cu tripletele de la Aiud.

Ce s-a hotărât legat de indemnizaţia mămicii respective, mi-a amintit de Teoria Unificării Forţelor.

La noi au fost unificate două domenii. Zootehnia şi maternitatea umană. Sentinţa căre i-a dat aiudencei, ca să primească retroactiv indemnizaţia pentru fiecare din fetiţe, e ca şi cum am vorbi să zicem de o scroafă care a fătat trei purcei, stăpânul va câştiga de trei ori mai mult decât ar fi primit dacă scroafa ar fi fătat doar un singur purcel. Poate era normal să i se evalueze cuantumul intemnizaţiei şi în funcţie de greutatea micuţelor.

Ştiu că neuronul multora se va simţi şocat de asemănarea pe care am găsit-o, dar eu ştiam că indemnizaţia se referă la mamă, iar alocaţia la copii. Poate era bine să îi tripleze şi lungimea concediului maternal.

Pentru că veni corba de concediul matrnal, am observat că fiecare comentează şi argumentează decizia pe care vrea să o susţină, o iau prin arătură rău de tot.

La realitatea tv se vorbea despre asta. Cineva căuta să argumenteze necesitatea ca acest concediu să fie de 2 ani. Cu puţin inainte se vorbise şi de Elena Udrea legat de acele creşe care ar urmaă să fie constrite. Deci, zicea cineva că e normal ca femeile să stea acasă pentru a-şi putea alăpta copilul de la sân. Atunci Cristian Adomniţei a intervenit cu inteligenţa-i caracteristică lui şi liberalilor. Cică la creşă copii se îmbolnăvesc de nu-i adevărat…

Absolut fabulos. Din câte ştiu eu, acel concediu poate fi luat şi de tătici. Tare mi-ar plăcea să văd cum un tătic îşi alăptează copilul…  😀

Cît despre povestea cu copii care se îmbolnăvesc la creşe, e clar de ce Adomniţei arată da parcă ar promova toleranţa pentru cei cu Sindrom Down. Sau, poate arată aşa pentru că tatăl său a fost în concediu maternal nu mama …

 

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: