Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni, Presă > Decembrie… luna cadourilor şi a ospeţelor cu rahat

Decembrie… luna cadourilor şi a ospeţelor cu rahat

Motto: Justiţia străluceşte sub acoperişurile afumate şi onorează vieţile cinstite. (Eschil)

Decembrie ar trebui să fie o lună liniştită în care să ne  să ne bucurăm de venirea Crăciunului, de cadouri, de zăpada albă şi curată… Ar trebui, dar … vorba viitorului emigrant, azi măscăriciul omniprezent al lui Felix, Badea: „Trăim îm România… etc”

Am văzut azi o emisiune la Antena 3, “La ordinea zilei”.

Vaca isterică a lui Felix, Dana Grecu, împuţitul de Radu Tudor şi invitaţii lor fac “dezvăluiri”. La Hunedoara alegătorii au fost mituiţi de nu-i adevărat.  Li s-a dat de băut “mahoarcă”. Din câte ştiu eu, mahoarcă i se spune tutunului de proastă calitate, dar nu mă mir.  Ce scot din gură cei doi în mod normal de numeşte în termini academici rahat.

Mă mai mir de ceva. Dacă PDL a dat mită şi a fost aleasă Mariana Câmpeanu, atunci avem o problemă. Eu ştiam că matracuca e din PNL. Ori o fi trecut la PDL, ori liberalii au dat şi mai multă şpagă. Din două una. În fine …

Să lăsăm dar pe slugile lui Felix să-şi câştige banii şi să facă ceea ce ştiu, să mănânce căcat adică, şi să vedem ce a mai şocat zilele astea presa slugilor moguloide.

Ieri am constatat că întotdeauna ceea ce faci se întoarce împotriva ta.

Mă refer la faptul că Opoziţia nu mai poate de jale că nu se ţine cont de o zicere a Curţii Constituţionale. Nu cu multă vreme în urmă, abia cu câţiva ani, aceeaşi CC a spus că Băsescu nu a încălcat Constituţia, dar Opoziţia cu Felix în frunte şi-a continuat demersul de suspendare. Deh, atunci conta că ceea ce spunea CC era doar o chestie consultativă, deci nu trebuie luată în seamă, cum nu a fost luat în seamă nici referendumul din iarnă. Bravo …

Am mai văzut ceva. Preşedintel eare prostul obici să spună cea ce gândeşte.

A zis şi că n-ar fă rău să muncească şi românii din când în când, fapt ce a băgat în prelungiri televiziunile mogulilor. Acum s-a exprimat că justiţia e cam de cacao. Evident că a sărit de ca vopărită respectiva împreună cu mogulimea şi slugile lor.

Şi Preşedintele a fost elegant. Nici n-a amintit de faptul că atunci când cei din justiţie s-au sustras de la tăierile salariale au încălcat principiul egalităţii. Adică l-au reformulate. Ei sunt egali între ei, noi între noi. Nici nu mai spun că suntem dată ca o ţară coruptă până în fundul genomului, dar corupţi ca-n palmă. Adică există corupţi, dar nu la închisoare ci pe stradă, în parlament, în justiţie, în biserică, în sport. De ce în loc să fie pedepsită acea judecătoare beată şi scandalagioaică, a fost pensionată? Pe mine mă proteja cineva? Ba. Diferenţa este că ei trăiesc din banii pe care eu şi alţii îi plătim statului.

Ce a înţeles justiţia din asta? Ia uite ce a apărut în Cotidianul.ro (http://www.cotidianul.ro/132126-Bejinaru-Gestul-lui-Basescu-un-demers-inadmisibil ) .

După ce preşedintele a discreditat CSM şi sistemul judiciar

Bejinaru: Gestul lui Băsescu, un demers inadmisibil

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Florica Bejinaru, a declarat miercuri că discreditarea publică a Consiliului şi a sistemului judiciar, prin declaraţiile făcute de şeful statului, Traian Băsescu, reprezintă un demers public „periculos şi inadmisibil”.

Raportat la această recomandare şi la principiile constituţionale care guvernează buna funcţionare a unui stat de drept, Consiliul Superior al Magistraturii respinge categoric afirmaţiile Preşedintelui României care induc populaţiei sentimentul de neîncredere în justiţie, în întreg corpul magistraţilor, inclusiv în Consiliul Superior al Magistraturii.

„Mijloacele folosite pentru culpabilizarea sistemului judiciar românesc şi identificarea nejustificată a acestuia drept cauză a tuturor problemelor cu care se confruntă societatea românească reprezintă un atac fără precedent la adresa judecătorilor, a sistemului judiciar în general şi a Consiliului Superior al Magistraturii”, a declarat miercuri Bejinaru.

De asemenea, Bejinaru a adăugat că „este de neacceptat modalitatea prin care preşedintele României, în baza rolului conferit de Constituţie, culpabilizează magistraţii şi Consiliul Superior al Magistraturii”. Mai mult, a adăugat preşedintele CSM, exprimări de gravitatea celor folosite de şeful statului duc la discreditarea a rolului puterii judecătoreşti, dar şi a Consiliului Superior al Magistraturii.

Cu alte cuvinte madam Băşinariu s-a cam opărit…. Păi Preşedintele a discreditat respective justiţie, sau cei care compun sistemul prin prestaţia lor inimaginabilă în secolul ăsta? Păi din ce cauză corupţii nu sunt la puşcărie? De ce durează procesele până se plictisesc cei implicaţi? De ce nu s-a terminat cu retrocedările de exemplu. Amânări fără sfârşit? Stiu trei cazuri în care nişte oameni au vrut să îşi recupereze casele naţionalizate. Proceseler au fost amânate ani de zile. Sentinţele s-au dat până la urmă, dar cei care doreacu casele făcute de părinţii lor, erau deja morţi e bătrâneţe şi îngropaţi. Vai de ea justiţie… Am şi o curiozitate. De ce Magistraţii, fără excepţie sunt cu mult mai bogaţi decât le-ar permite în mod normal veniturile …

De ce în justiţie este corupţia dusă la paroxism?  Poate pentru că cei din justiţie au avut dascăli ca Adrian Năstase de exemplu, el însuşi s-a ascuns cu mătuşi şi termopane pe sub aripa protectoare a unei imunităţi prost înţelese. Acea imunitate nu se referă la găinării ci la fapte şi declaraţii politice, poate bărbieritul e un gest politic, sau gagicăreala cu tineretul minor, lăptos-siliconat al PSD. Nimeni nu văd să se fi sesizat la povestea în care e implicat Robert Negoiţă sau Mazăre, primarul Constanţei.

S-a simţit deranjat Năstase de faptul că e acuzat de corupţie? Ei aş…

El se ţine de blogăreală, mai precis se simte obligat să dea răspunsuri preşedintelui. Partidul pe care l-a băgat cu oiştea în gard nu recunoaşte nici picat cu ceară ce a făcut în 2007-2008, cânbd şantaja cf. declaraţiilor lui Geoană PNL-ul  unui Tăriceanu avid de putere.

„Este o conduita ireponsabila, care face Romania de ras, si care nu poate fi acceptabila. Dupa ce a facut tot ce a putut pentru a distruge echilibrul economic si social, dupa ce a taiat in acest an mai rau ca oriunde in Europa, dupa ce a mintit in repetate randuri in legatura cu criza, acum Traian Basescu se poarta iar ca si cum e cazut pe scaunul de la Cotroceni de doua zile. Cat timp va mai trece pana cand Basescu va accepta ca are principala vinovatie pentru ce se intampla cu tara noastra?” scrie Nastase pe blogul său.

Păi bine bă’ infractor nenorocit, Băsescu face România de râs sau imbecilul ăla mic de Ponta care împreună cu ţuţerii săi (Hrebenciuc), de exemplu) se duc la Bruxelles şi se roagă de temelii din PSE să nu accepre ca România să fie primită în Sp. Schenghen? Sau acele multe acţiuni de rahat numite mitinguri ori greve, mult mai puternice în felul cum au fost prezentate în presa obedientă decât au fost în realitate? Mai bine te-ai lua dracului de mână cu Iliesci, Ponta, Geoană şi alţi rahaţi scârboşi de roşii şi plecaţi drascului în Coreea de Nord, că doar acolo mai există nişte jeguri, mai împuţite decât voi. Ce a înţeles Ponta. tembelul ăla mic şi dresat încă de mititel de Bombo  din vizita la Preşedinte?

Că: „Ne-a solicitat (Traian Băsescu – n.r.) să închidem ochii – este o interpretare, dacă vreţi a mea şi a noastră -, să închidem ochii pentru moment la abaterile şi frauda doamnei Anastase şi la abaterile de la regulile democratice din Parlament, ca să adoptăm aceste două sau trei legi. I-am precizat punctul nostru de vedere: Bun, ce se va întâmpla după? Nu se termină activitatea parlamentară şi nici viaţa politică după ce se adoptă aceste două-trei legi. Foloseşte cuiva? Ne-a cerut FMI să adoptăm prin fraudă legi necesare?”….

Sau:

„Cred că domnul Băsescu măcar va avea ocazia să citească materialul despre statul social. I-am readus aminte că domnia sa a fost preşedintele unui partid membru al Internaţionalei socialiste, chiar dacă acum, sigur, are o concepţie mult mai de dreapta şi măcar a înţeles de la noi că nu există o dorinţă de blocaj, există o dorinţă de revenire la nişte reguli normale”.
Adică cea mai importantă parte a vizitei a fost faptul că Preşedsintele l-a rugat să închidă ochii vis-à-vis deRoberta Anastase? Păi parcă nătăroul era procurer… Sau poate chiar de aceea nu ştie că cineva care nu a fost condamnat un Tibunal e considerat nevinovat… Stat social? Adică o mizerie care ar face ca tot ce s-a făcut până acum să fie şters cu buretele, să o luăm de la început cu nişte măsuri care sunt foix ca cele luate în Gracia şi Irlanda, să băgăm sub covor criza, să o ţinem trei patru luni într-un chef şi după aceea să facem foamea? Într-o vreme se spunea că Bombonel, tatăl spiritual al Pontănelului e ţígan pe jumătate. Nu m-ar mira. Fix aşa fac şi ţíganii. Mănâncă şi beau până nu mai pot când au câte ceva, iar apoi devin fomişti iar. Poate o fi adevărată povestea cu sângele coclit al Bonbonelului. În fond ce e Ponta dacă nu creaţia lui Năstase?

De ce oare e posibil ca încă indivizi de teapa lui Năstase să fie liberi şi nu la bulău unde le e locul? Simplu. Pentru că avem o justiţie de rahat.

Şi îşi mai permit unii să se plângă de faptul că Monica Ridzi e protejată. Păi faţă de infractori cu greutate de prin toate domeniile (politică, economie, justiţie, sport etc) care sunt liberi şi prosperi doar pentru că avem o justiţie de cacao, doamna Ridzi e puritatea întruchipată. Cam ca în cazul doamnei  Muscă…

Soluţia pentru ca să avem şi noi o ţară sănătoasă la neuron? Simplu: Desfiinţarea sistemului judiciar şi a celui politic existent şi înfiinţarea altora, pe baze noi, cu oameni fără un trecut pătat şi refacerea tuturor legilor începând cu Constituţia.

 1. diaconu Eusebiu
  16 decembrie 2010 la 22:20

  +10 (zece plus)
  Bravo tutungiule!
  🙂

 2. 17 decembrie 2010 la 0:06

  diaconu Eusebiu :

  +10 (zece plus)
  Bravo tutungiule!
  :)

  Mulţam 🙂
  P.S. Bun venit în “Românica blues”…

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: