Prima pagină > Internaţional > Sarkozy & Merkel: România şi Bulgaria mai staţi o tură

Sarkozy & Merkel: România şi Bulgaria mai staţi o tură

E aproape sigur că România şi Bulgaria nu vor intra în Spaţiul Schengen în Martie 2011.

Conform RadioFrance Internaţionale http://www.rfi.ro/ Franţa şi Germania cer oficial amânarea aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

Într-o scrisoare a miniştrilor francez şi german de Interne către comisarul către comisarul pentru Afaceri Interne în Comisia Europeană, Cecilia Malmstrom, se spune că această aderare ar fi “prematură”, dacă ar avea loc în martie 2011.

Nu sunt reunite toate condiţiile pentru aderarea celor două ţări în Spaţiul Schengen”, scriu cei doi miniştri în scrisoarea respectivă. “Nu ar fi realist şi nici responsabil să nu ţinem cont de defectele identificate”. Printre aceste defecte, cei doi subliniază “absenţa unui mediu juridic şi administrativ satisfăcător în domeniile siguranţei şi justiţiei, fenomenele de corupţie la diferite niveluri şi persistenţa unei criminalităţi organizate preocupante”.

Potrivit lui Brice Hortefeux şi Thomas de Maiziere, dacă România şi Bulgaria ar intra în Schengen, există riscul unor “consecinţe grave pentru securitatea internă a Uniunii Europene şi pentru fiecare stat membru”. Cei doi cred că defectele menţionate au “incidenţă asupra supravegherii frontierelor într-o regiune strategică şi asupra accesului deplin la datele Schengen”.

Ca urmare, cei doi cer amânarea votului privind intrarea Bulgariei şi României în Schengen la o dată ulterioară lunii martie 2011 : “Estimăm că decizia ar trebui luată când principalele subiecte de preocupare vor fi rezolvate şi când cele două state vor începe progrese ireversibile în lupta împotriva corupţiei, a criminalităţii organizate şi a reformei sistemului judiciar”.

În aceeaşi scrisoare se recunoaşte însă că din punct de vedere tehnic, procesul aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen este în general pozitiv pozitiv, că Bulgaria şi România au pregătit intens aplicarea acordului Schengen.

Sincer nu prea mă mir de chestia asta.

Nu era nici o filozofie să observăm că România exportă în draci tot felul de chestii pe care vesticii ar fi cel puţin fraieri ca să nu le ia în seamă.

Oricât de bine pregătiţi am fi să zicem în ceea ce priveşte securizarea frontierelor, sau în alte chestii tehnice, este de neacceptat pentru vestici să se împiedice la tot pasul de mâna întinsă a cerşetorilor, să simtă în nări duhoarea taberelor de ţígani, să fie continuu temători că se trezes fără portofel, să aibă nănstop sub ochi nurii paraşutelor plecate la produs şi multe altele. Îşi au ei problemele lor pe care şi le rezolvă singuri. Noi urlăm ca din gură de şarte că le sunt incăcate drepturile cetăţenilor europeni de origine ţígănes-română dacă sunt împachetaţi şi trimişi acasă.

De asemenea, nu se putea să nu se afle de dosarele lui Adrian Năstase, Miron Mitrea ori Monica Iacob Ridzi de Parlament doar pentru că au colegi care au ei aşa o plăcere de a-şi arăta muşchiul, ca să nu spun că acei colegi se tem că într-o zi se vor descoperi şi mizeriile pe care le fac ei.

De Consiliul Suprem al Magistraturii, de Înalta Curte de Casaţie şi justiţie, de diverse tribinale mioritice ce să spun? Deciziile lor sunt de multe ori absolute rizibile, cazuri ca cele ale unor judecători ce lucrau pentru Cătălin Voicu sau alegerile din CSM sunt chestii de ţări bananiere, nu de ţări care pretend că au un stat de dreăt funcţional, ori de acei rechini ai corupţiei româneşti făcuţi scăpaţi prin metode ce frizează absurdul, prin dispariţii de probe, prin amânări făcute pentru că o ţoapă de secretară nu ştie unde să pună o virgulă, ori să scrie un nume propriu cu majusculă… Şi culmea e că atunci când a venit vorba de tăierile veniturilor, Curtea Constituţională încalcă principiul egalităţii cetăţenilor şi scoate magistraţii dintre bugetari prin faptul că hotărăşte că lor nu li se pot aplica măsuri de austeritate, ori pur şi simplu anulează măsuri de austeritate luate de Guvrn pentru că se încalcă un drept cică.

Şi totuşi, de ce Franţa şi Germania? Pentru că ei sunt liderii Uniunii Europene, pentru că sunt ţări unde spre deosebire de România, cuvântul cetăţenilor contează, or cetăţenii francezişi germani sunt oripilaţi de duhoarea dtaberelor de ţigani, de mâinile care atunci când nu şe scot ochii cerşine, îi caută prin buzunare de oamenii care le dau peste cap liniştea şi siguranţa zilei de mâine prin bulversarea pieţei muncii prin acceptarea unor salarii de neconceput pentru băştinaşi.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy, considerat ca un prieten al României a fost primul care a făcut-o. Cancelarul german Angela Merkel a făcut-o şi ea. E de rău, ori e de bine? În fond, e de rău, ori e de bine?

Dacă vom considera că ne fac rău cei care ne spun că la noi lucrurile nu stau cum ar trebui, lucruri de care nici noi nu suntem mulţumiţi şi că ar trebui să punem lucrurile la punct, atunci înseamnă că suntem tâmpiţi şi ne merităm soarta de a fi ţinuţi la marginea lumii civilizate, să continuăm să punem botul la un mic şi o bere şi să votăm nişte politicieni populişti şi care au interesul propriu şi al grupului din care fac parte, ca singurul motiv pentru care sunt acolo unde i-a dus votul popular.

Sper ca acest refuz să nu fie luat ca un atac sau o desconsiderare a României. În fond, doar prietenii îţi atrag atenţia atunci când greşeşti, când viaţa ta nu e tocmai cum trebuie. Duşmanii te lasă să continui în greşală şi să îţi rupi gâtul.

Românii ar trebui să se uite ce venituri au la 21 de ani de când, teoretic, a scăpat de Comunism. Sunt mici acum cu aceste tăieri e drept, dar nici înainte de tăiere nu erau mai acătării cu unele excepţii ale celor care, la un moment sau altul, au avut susţinerea necesară şi şi-au aranjat venituri speciale. Sunt ticăloşi ăştia că le-au tăiat din cei 200 de euro? Or fi, dar de ce nu le-a tăiat din 2000 de euro? Pentru că aveau venituri de 200 sau 300 de euro… asta e.

România trebuie să se reformeze, să îşi resolve singură problemele, apoi să aştepte premiul. De Bulgaria nu mă interesează, nu e problema mea. Care ar fi şansele ca până la următoarea şansă să îndeplinim cele necesare? Mici, foarte mici…

Revenind la acea scrisoare, în realitate europenii nu văd co ochi buni starea justiţiei şi corupţia proverbială de la noi.

Foarte mulţi s-au oripilat la idea că Preşedintele a spus că: „Nu exista niciun un sistem de justitie din interiorul UE care sa fi facut atata rau locuitorilor cat a facut sistemul de justitie din Romania romanilor. Au facut-o din nepasare, din credinta ca sunt Dumnezei si din dispret pentru interesul romanilor, din dispret si pentru nevoia romanilor de a trai intr-o tara in care sunt protejati de lege.
Avem o justitie independenta, care considera ca ei i se cuvine tot, iar de romani nu-i pasa. Exista insa multi judecatori dedicati meseriei lor, gata sa isi faca datoria; in varful lor se afla insa o structura care face rau romanilor si Romaniei. Oricat s-ar supara doamna Pivniceru si doamna cu sotul arestat, Costiniu, asta e; le place, nu le place, asta e adevarul”… nu cred că a greşit cu nimic decât cu faptul că a încercat să nu fie prea dur în acuzaţii.

Matracuca aia blondă, Pivinecu nu mai continua să se ducă pe la televiziunile care o primeau şi să se arate oripilată de gestul preşedintelui, Dar n-am auzit-o niciodată să spună că judecătoarea aia beţivă, care, în starea ei normală, adică beată muci, ameninţa poliţiştii cu o atitudine de o aroganţă incredibilă, ar fi trebuit să primească măcar un picior în curul ăla celuluitic ori să se delimiteze măcar de cea. Ba odată îi lua şi apărarea, cică alcolemia nu i-a fost verificată legal de parcă nu se vedea pe imagini că e în evidentă stare de abrietate. Asta se putea şi auzi…

Şi cred că mai e ceva de spus.

Nu trebuie deloc să ne mirăm de faptul că Franţa şi Germania ne spun “Nu”. De vreme ce PSD-iştii, cu Ponta în frunte au făcut nu demult o vizită la Bruxelles unde au scos în evidenţă tot ceea ce credeau ei că va contribui la hotrârea ţinerii României în afara Spaţiului Schengen.

Dar Ponta e cam prostănac de felul lui şi nu prea are înţelegerea a ceea ce face. Interesant cred că e un alt fapt, oameni ca Victor Hrebenciuc zicese ar fi avut  întâlniri cu  cu lideri ai social-democraţilor europeni şi le-ar fi cerut explicit să facă demersurile şi presiunile necesare neacceptării României în Schengen…

Unii spun că nu ar fi avut nici un motiv. Ba au avut. Nu puteau accepta ca în Istorie să rămână scris că România a intrat în Spaţiul Schengen în vremea când preşedintele ţării era Traian Băsescu. Ştiu că oricărui om normal la cap i se pare un motiv mic şi lipsit de importanţă, dar cine va urmări prestaţia Opoziţiei din ultimii ani, va înţelege că am dreptate.

 

Categorii:Internaţional Etichete:
 1. 22 decembrie 2010 la 21:26

  Excelent punctat! L-au scos deja vinovat pe Băse pentru imaginea proastă a României și pentru o „politică externă ineficientă”…Ca și cum nu ei au votat fofilarea parlamentarilor penali din fața Justiției! Văd că s-au validat membrii CSM…cu dinozauri cu tot, cu nevasta lui Cristian Dumitrescu,deputat PSD și cu jegosul de Victor Alistar…Nicio speranță să se facă ceva la Justiție…Foarte bine că nu ne-au primit în Schengen! Băi, ce nenorociți!

 2. 22 decembrie 2010 la 22:13

  Exact asta m-a enervat şi pe mine.
  Nici o vorbă despre faptul că PSD-iştii cu Ponta în frunte au făcut lobby pentru neprimirea României, de faptul că atunci când francezii ne-au trimis ţiganii pachet acasă ne-am apucat să îi apărăm.
  Nimeni nu pare a-şi aminti câte semnale veneau de la Bruxelles legate de justiţie, de acele steguleţe pe care le-a înlăturat Monica Macovei dar care au fost puse imediat ce a venit Măcănel Liberalul … nimeni nimic.
  Am auzit o aberaşire incredibilă: Zicea Cioroianu că un are rol în acest refuz a avut faptul că Băsescu a vorbint de R.Moldova care nu e membru al UE şi că am dat vize moldovenilor. Ştii care e culmea? Vorbea foarta serios.

  Legat de justiţie… cine dracu nu ştie că e da kko?
  Eu zic că Sarkozy şi Merkel aveau dreptate.

  • 22 decembrie 2010 la 22:31

   Oricum, șase ani de-acum înainte vom avea aceeași Justiție împuțită! Eu mi-am pierdut răbdarea și speranța. Dacă vom intra vreodată în normalitate, toți nenorociții, pușcăriabili azi, vor fi bine mersi, faptele prescriindu-se între timp…Să știi că și noi suntem varză…că în loc să ne certăm pe talentele Udrei, puteam să ne organizăm și să devenim o voce în blogosferă pe problema asta, a noului CSM. Bine că există organizare pentru campania Udrei, dar pentru o chestie atât de importantă, nu! Ne merităm soarta, băi!

 3. diaconu Eusebiu
  22 decembrie 2010 la 23:43

  Tu spui Albăstricule:
  „E aproape sigur că România şi Bulgaria nu vor intra în Spaţiul Schengen în Martie 2011.”

  Eu spun:
  TE GRĂBEŞTI CU AFIRMAŢIILE!

  ….trăim şi vedem cine va avea dreptate.

 4. 23 decembrie 2010 la 0:12

  Bine ar fi să fie cum zici…
  Totuşi, gândeşte-te. Germania şi Franţa sunt cele mai tari state din UE.
  De altfel acea afirmaţie nici măcar nu e a mea pe de-antregul. Ziceau unii că e sigur o chestie certă. Acel „aproape sigur” îmi dă totuşi o marjă de … repliere 😀

  Nasulia cea mare e că justiţia noastră de exemplu e a dracului de greu de reformat ca lumea. Dacă ne vor primi în Martie înseamnă că o vor face pentru că există şi a foarte puternic interesul ca Sp. Schengen să aibă ieşire la Marea Neagră.
  Mai e ceva. Bulgaria fără noi nu mi se pare o soluţie pentru ţările Schengen.
  Ar mai fi şi interesul ca Dunărea să fie apă interioară…

  Totuşi, nu ştiu ce să zic…
  Dacă mai considerăm şi lobbi-ul împotriva primirii în Schengen a României făcut de liderii PSD la Bruxelles… Socialiştii europeni sunt puternici.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: