Prima pagină > Abureală - Manipulare, Ilegal - Imoral - Indecent > Maimuțica Ponta și Porumbelul Crin, niște marionete

Maimuțica Ponta și Porumbelul Crin, niște marionete

Așa este, șmecheria la noi a fost și este o virtute: îl șmecherim pe dracul să ne treacă puntea. Aici Blue are dreptate. Se înșală însă când pune pe seama „orgoliului” jocul de glezne și de fațadă al piticaniilor care, chipurile, conduc Opoziția.

Ceea ce numim azi „Opoziție” se opune de fapt reformei al cărei scop final este un stat în slujba intereselor cetățenilor, nu ale unui grup de oligarhi obișnuiți să fie mereu mai presus de lege. Ăștia, de fapt și din umbră, conduc actuala Opoziție și pun la cale alianțe: Patriciu, Vîntu și Voiculescu. Lor li se alătură baronii PSD din teritoriu, cei care conduc de fapt partidul: Mazăre, Nicușor Constantinescu, Oprișan, Liviu Dragnea, Mircea Cosma, Sebastian Ghiță, Vanghelie. Ponta a ajuns președintele PSD pentru că au vrut ei, mahării partidului și în fața lor trebuie să facă frumos, ca o „maimuțică”. Baronii PSD l-au luat în brațe pe Voiculescu ca să-l treacă pragul electoral atâta vreme cât au avut nevoie de Antenele lui. Acum au propria lor televiziune pentru o perioadă care acoperă două scrutinuri electorale, până în 2015. Au Realitatea TV, dată în plasament de Vîntu celui pe care PSD-ul (și nu numai) l-a hrănit la țâța bugetară ani de zile, Sebastian Ghiță-Asesoft. Așa că tătelu` Felix s-a încuscrit cu Patriciu de care îl și leagă „o caldă prietenie”, din vremea când amândoi dădeau acatiste la Mânăstirea Secu. Prin urmare, Maimuțica Ponta, Porumbelu` Crin și Râma lui Felix numită Daniel Constantin nu contează, sunt doar slugi care execută cuminți ce le ordonă șulfele securiste și pcr-iste care au de apărat, nu numai averile făcute fraudulos, ci și libertatea pusă în pericol de o eventuală Justiție curățată de corupți. Când s-a anunțat arestarea lui Nicolae Popa, Vîntu i-a ordonat lui Geoană să se prezinte la el în miezul nopții și al doilea om în stat s-a executat fără să crâcnească. Despre ce „orgolii” vorbim? Trepădușii n-au așa ceva.

Având putere economică, acești oligarhi pușcăriabili plătesc politicieni, jurnaliști, magistrați și lideri sindicali de afaceri, organizând blocarea instituțiilor statului, campanii deșănțate de presă, vicierea actului de justiție în mari dosare penale și mișcări de stradă. Vă reamintesc că șase capi ai mișcării sindicale au fost ani de zile plătiți de Vîntu ca membri în Consiliul de Administrație al Realității TV și se fac vinovați de evaziune fiscală. Așadar și ei sunt în situația de a-și apăra nu numai averi colosale, cum este cea a lui Liviu Luca, ci și libertatea.

Adevărata Opoziție din România, în momentul de față, este cea din umbră: Patriciu, Vîntu, Voiculescu și baronii PSD. Restul e teatru de păpuși.

 1. 9 ianuarie 2011 la 22:35

  Legat de alianţa asta, am încercat să înţeleg cam cum stă treaba.
  (Este evident, continuarea acelei chestii care se numea 322…)
  Prima chestie care sare în ochi este că e vorba de un fel de monstru din punct de vedere doctrinar, dar cum la noi doctrinele contează doar pentru faţadă, am zis că a ceva care îi uneşte. Şi e… Trecutul anterior lui 89.
  Dacă PC-ul nu e un partid realmente, faptul că sunt indispensabili aliaţilor lor sedatorează trustului Intact. Deci cu ei e simplu.
  Acum câteva minute l-am văzut pe Antonescu încercând să argumenteze ideea unei astfel de contrucţii.
  Totul părea coerent până la un punct. Demolarea Guvernului şi a lui Băsescu.
  Păi Băsescu va dispărea din funcţia astaindiferent de orice. El nu mai poate candidsa pentru un nou mandat. Rămâne PDL. După ce ar demola PDL ce ar face o astfel de organizaţie? Cel mult mătreaţă.
  De acolo înainte e arătura. Partidele care ar urma să compună alianţa respectivă ar urma să îşi impună propriul program.
  Deci ar începe un război furibund între PSD şi PNL, PC-ul fiind cel care ar oferi suportul mediatic, miram-aş ca Realitatea tv s-o mai ducă foarte mult fără profunde reformări. Identitar, trustul Realitatea media pare a fi în ceaţă tot mai tare deoarece se lipeşte tot mai mult de Intact, Realitatea tv poare a fi un fel de Programul doi al Antenei 3.
  Greşala uriaşă pe care o fac cei cărora le-a fătat mintea ideea unei astfel de alianţe cu acte este că fac greşala care s-a tot făcut. Se uită prin sondaje, văd scorurile partidelor în discuţie, le adună şi le dă o cifră.
  Experienţa ne arată că procentele unor astfel de alianţe e cel mult undeva la trei sferturi din suma procentelor organizaţiilor care o compun.
  Ce se va întâmpla oare ce cei care în mod normal ar vota cu unul in partide, dar care nu pot înghiţi monstruozitatea? Săa văzut la alegerile Prezidenţiale ce au făcut susţinătorii lui Antonescu după ce acesta nu a reuşit să intre în turul doi.
  Ar migra pe câteva direcţii:
  – Unii ar merge spre dezinteres, deci nu s-ar mai prezenta la urne.
  – O parte ar merge spre alte partide, PNŢcd. Dacă mititelul cu capul mare nu ar băga în afacere partidul. Asta ar putea să aducă iar în Parlament PNŢcd. Nucleul dur la PNL nu înghite o alianţă făţişă cu PSD-ul lui Iliescu şi ar prefera probabil imaginea de partid tradiţionalist a PNŢcd. Asta dcă, repet nu PNŢcd râmâne în afara viermăriei.
  – O parte s-ar orienta spre alte partide.
  PRM… Cei care ar merge spre PRM nu ar fi foarte mulţi deoarece personalitatea lui Vadim pare a mai fi făcut câţiva paşi spre paranoia. Ar rămâne partidul lui Dan Diaconescu.
  – Ar mai fi partide care nu prea au multă vizibilitate, cum ar fi de exemplu Partidul Ecologist. Din păcate pentru ecologişti, imaginea lor a cam fost făcută praf de prestaţia ameţitului ăla cu coadă care a candidat la Preşidenţie.
  Ecologismul tradus cred că ar trebui definit de cuvântul curăţenie.
  Păi una din acţiunile lui a fost una de protest, dar nu asta e ciudat ci modul de a protesta. A afişat tablorile adversarilor săi şi le dădea oamenilor cestii ca să arunce în ei. Deci să le MURDĂREASCĂ imaginea. A mai fost pe la câteva televiziuni şi arunca şi el în cor cu ceilalţi limbrici prezenţi în cei de la putere, nu făcea nici cel mai mic efort să-şi prezinte propria ofertă.
  Cred că dacă cei din partidele care acum doresc să se alipească unul de altul ar încerca să îşi facă programe clare şi realiste, dar în conformitate cu propria orientare politică ar avea mai mult de câştigat. De fapt nu cei de la vârf. Pentru ăia soluţia acestei alianţe e drumul cel mai scurt către caşcaval.
  Mă refer la cei mulţi care îi votează pe fiecare.
  Există oameni dezamăgiţi care preferă să stea acasă deoarece instinctiv se simt nereprezentaţi, de exemplu cei cu simpatii cu adevărat liberale nu se regăsesc în PNL.
  Ştii ce e interesant. Cei care fac astfel de strategii au o mare dilemă. Pe de o parte trebuie să găsească o cale de a acţiona, pe de altă parte, ar trebui să se încadreze doctrinar undeva. Ciorba care le iese e un fel de rahat urât mirositor şi omogen, indiferent de patidul din care fac parte. Doar spoiala exterioară are a deosebi la noi social-democraţii de liberali.
  Tentaţia de a merge la calea anti Băsescu e mare. Îi face vizibili şi le dă iluzia unei identităţi şi pare a fi avut un sens atăta timp cât Băsescu mai putea candida. După ultimele alegeri parlamentare, de fapt din ţintă, a devenit o capcană, e drept, una atractivă. Când natural, se va termina mandatul lui Băsescu „marii strategi” se vor trezi dezorientaţi, cu şandramaua în câmp.
  Îmi revine în cap o chestie. Când Geoană tăcea, creştea în sondaje sau măcar staţiona, când vorbea scădea…
  E o mare abureală.
  Paradoxal, cred că acestă alianţă, poate folosi altora.
  PNŢcd (dacă rămâne în afara jocului), partidului lui Diaconescu şi PDL-ului din cauza diluării celor care i se opun.

  • 9 ianuarie 2011 la 23:18

   Ai dreptate, alianța asta reprezintă G322, cum bine zici. PNȚCD nu are șanse dacă nu curăță rahatul ce a împuțit partidul, atât cât a mai rămas din el. Eu, de pildă, n-aș vota PNȚCD cu păduchele de Pavelescu în frunte. Cu mare durere în suflet, recunosc…Tu l-ai vota? Ai gira un jegos ca Pavelescu? PNL-ul și-a asigurat expunere mediatică maximă dând garanții scrise PC-ului. Azi, râma de Daniel Constantin a scăpat-o: am discutat proporția candidaturilor din cele două partide. Deci și-au împărțit colegiile.
   Realitatea TV nu va sucomba, datorită contractelor de publicitate aduse prin intermediul baronilor locali. În plus, cred că ai observat tenta din ce în ce mai OTV-istă: cadavre măcelărite, mama Omida Demetrescu (și ieri a fost prezentă cu astrograma lui Teo), Hanibal- psihiatria pătată, accidente ale vedetelor (una, Cream, a fost văzută șchiopătând, iar Ana Lesko și-a rupt mâna)…
   Eu cred că mișcările astea au și rolul de a da un mesaj. Cui? Procurorilor și judecătorilor curați. Ceva de genul: „fiți atenți ce faceți cu dosarele noastre că noi urmăm și pe mulți o să popim!” Așa că marile dosare penale vor fi tergiversate, dacă nu de DNA, sigur în instanță. Până vin ei la putere.
   Nu cred că PP-ul Zerotevistului va lua mai mult de 5%, suficient însă să intre în Parlament…Din păcate…

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: