Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Alianţa PNL+PC : Bordel politic sau politică de bordel?

Alianţa PNL+PC : Bordel politic sau politică de bordel?

Nuntă mare în oraşul cu cei mai mulţi mitici din lume. Incestuosul cuplu de curve ale politicii româneşti s-a rupt. Peceaua i-a dat cu flit Pesedelei şi a sărit, cu acte, fix în patul lui Peneleu, lăsânduşi partenera de nebunii perverse obligată să treacă iar pe jucării cu baterie.

Deci PNL şi PC au semnat actul de constituire a alianţei lor pe care o definesc a fi una de centru dreapta, obligând astfel PSD-ul ori să rămână singur pe felia de stânga, ori să o ia spre dreapta. Declarativ cel puţin…

Aparent e vorba doar de consfinţirea cu acte a unei situaţii de fapt. Aparent doar. În realitate, nu e chiar atât de simplu; pentru a fi semnat acest protocol, PC a trebuit să se rupă de PSD.

Am văzut că cei din PSD spun că nu e nici o mare brânză, în fond, probabil vor semna şi ei acel acord.

Pentru cei de la putere evident că acordul nu are nici cea mai mică importanţă, numărul de parlamentari din Opoziţie rămâne acelaşi deoarece deocamdată nu se pot …importa de nicăieri. Sau poate însemna chiar o micşorare a forţei Opoziţiei. Nu în prima fază cu puţin mai târziu, să zicem cam pe la începutul verii.

Are importanţă pentru stabilirea liderului Opoziţiei, dacă asta contează în realitate. Şi cred că aşa, într-o oarecare măsură, contează. Acest titlu, mai mult onorific, era, cu toate fanteziile grandomanice a lui Crin Antinescu, în curtea lui Victor Ponta prin faptul că e şeful celui mai mare partid din cele trei. Ar fi contat enorm  la stabilirea unui candidat unic al respectivei alianţe la viitoarele alegeri prezidenţiale. Deşi în sondaje Antonescu stă mai bine decât ameţitul de Ponta, când ar fi fost orba să se hotărască cine să candideze, nu prea cred că PSD s-ar fi aliniat la coada ridicată a PNL. Iar în luptă directă Antonescu nu ar fi avut nici o şansă în faţa  candidatului PSD, nici dacă acesta ar fi desemnat o paraşută din TSD. Să fim serioşi, PNL-ul e minuscul faţă de PSD.

Aşa că PNL a făcut o mişcare oarecum logică: A îndepărta PC-ul de PSD şi şi-a tras o susţinere mediatică zic unii, destul de importanţă, mai als că a lăsat PSD în ofsaid. 

PNL-ul va avea probabil mult de suferit la imagine. Cei care, ca şi mine, consideră că imaginea PNL era oricum pătată de asocierea cu PSD-ul  comunistoid şi cu PC-ul securistoid, iar semnătura pusă pe un astfel de act arată că PNL are în comun cu liberalismul cam ce am eu cu Angelina Jolie.

Interesant mai e că această semnătură pusă de Antonescu a iritat persone chiar din interiorul PNL. Reacţia unui grup din care fac parte Tăriceanu, Ludovic Orban, Adriana Săftou şi alţii, este elocventă. Este vorba de acea grupare care forma în PNL un fel de curent centrifug, nemulţumit de comportamentul efectiv dictatorial al lui Crin Antonescu în interiorul partidului şi de culisarea acastuia spre stânga. De fapt această culisare nu a început odată cu venirea lui Antonescu în postura de preşedinte al partidului ci în momentul în care Tăriceanu pentru aşi servi stăpânul, pe Dinu Patriciu a început demersurile de înlăturare a Monicăi Macovei de la Justiţie. Atunci, PD-ul s-a opus, astfel Tăriceanu a recurs la binecunoscuta stratagemă de reformare a guvernului, desfiinţând pur şi simplu posturile deţinute de PD-işti. Atunci a primit ajutorul PSD pentru a-şi păstra funcţia de premier, în schimbul punerii în plicare a unui program de guvernare social-democrat. Adică, a legat pur si simplu PNL la remorca PSD, alianţa neoficială creată atunci a costat PNL guvernarea, indiferent cât de multe cadouri a făcut Tăriceanu pe final de mandat. Acea ploconire de nevoie împreună cu vânătoarea de foşti colaboratori ai Securităţii căreia i-a căzut victimă Mona Muscă într-o vreme în care Felix zicea că el a dat “extemporale” la Secu din patriotism, a fost perceput de nucleul dur al PNL ca pe un affront. Pe moment a fost trecut de liberalii pursânge la categoria “se mai întâmplă”, l-au iertat pe Tăriceanu, dar nu au uitat că din partidul lor au fost eliminaţi oameni cu greutate, oameni care întradevăr, au semnat nişte declaraţii, dar nu au făcut rău nimănui, cum e cazul doamnei Muscă. Aceasta a dat întradevăr nişte declaraţii, dar fără a avea urmări. Dacă nu le-ar fi dat, era dată afară din serviciu şi locul ar fifost ocupat de altcine vare nu îşi făcea complexedin asta. Era o perioadă în care realţiile cu persoane străine trebuiau raportate, altfel cel care nu o făcea avea mult de suferit. Practic i se închideau toate uşile. Cu atât mai mult această obligaţie era în spinarea celor care predau unor elevi sau studenţi străini.

În fine, povestea a trecut şi a apărut PLD care împreună cu PD au format PDL.

Supărarea liberalilor a fost reactivată în momentul în care Antonescu şi Geoană au semnat acea fiţuică în balconul Operei din Timişoara. Acel accord de colaborare.

S-a văzut că liberalii adevăraţi nu au înghiţit gogoriţa cu “Băsescu trebuie eliminat cu orice preţ” în momentul în care au venit alegerile prezidenţiale, turul doi. Liberalii obişnuiţi ori nu s-au dus la vot, ori au votat împotriva lui Geoană. Cred că povestea cu Flacăra Violet 😀 , i-a făcut şi pe mulţi pesedişti să se simtă jenaţi că au de votat un astfel de măscărici cu o soacră “heroină” a Revoluţiei, deşi nu a dat pe unde era un pericol cât de cât, sau cu o nevastă ţignită care nu mai contenea cu atacul energetic împotriva nătărăului de parcă nu era destul să-l laşi să vorbească liber şi să pricepi că el şi cuvântul politician nu au loc în aceeaşi carte (evident e că în aceeaşi propoziţie cuvintele “Geoană” şi “politician” reprezintă unul din cele mai tari bancuri de pe la noi).

Ei bine, toate astea par a se fi contabilizat la Antonescu. Acum acesta a comis ceva ce este echivalent cu punerea pe drapelul PNL a secerii şi a ciocanului şi vopsirea lui în roşu.

Cred că nu greşesc dacă sunt convins că în curând vom vedea cum din PNL se desprinde o aripă. Aproape că văd că se va numi PNL-aripioara Tăriceanu. Nici nu ştiu care ofensă e mai mare pentru PNL. Alipirea lui la partidul securiştilor, sau faptul că înţelegerea a fost perfectată cu Voiculescu, sconsul politicii româneşti.

Cred că şi cuvântul scons e un compliment pentru Voiculescu. Partidul său există şi esta în parlament, doar datorită PSD-ului care era avid de o organizaţie media obedientă. Să ne amintim momentul în care lucrărilele au fost oprite pentru că unii nu doreau să fie Felix vice preşedinte la Senat. Dacă PSD-ul nu ameninţa cu ruperea alianţei Voiculescu nu avea acum funcţia pe care o are. Şi cum i-a mulţumit PSD-ului? Trădându-l pentru a doua oară.

Totuşi, de ce şi-a băgat Antonescu partidul slugă la mogul?

Cred că explicaţia e vizibilă deja. Se numeşte Intact. El personal are nevoie de susţinerea pe termen nedefinit din partea acestui trus media.

Problema e că acelaşi trust, împreună cu Realitatea Media şi într-o mai mică măsură, Naţional Media, au făcut sluj în faţa lui Geoană, ni l-au prezentat ca pe cineva în faţa căruia chiar şi Superman ar trebui să se închine şi să spună “Sărut mâna Boierule”, cu Bî mare. Cum au făcut-o? Cum s-au priceput şi ei. Rezulatul? Băsescu preşedinte, Geoană policalificat. A învăţazt să pună dopuri la sticlele de şampanie.

Mă asteptam ca Ponta sau alt pesedist important să spună ceva de genul, “venim la consultări dacă trădătorii din PC nu participă”. Cu cei din UNPR aşa procedează.

Interesantă e reacţia lui Iliescu şi a încă unora. Pur şi simplu se făceau că nu observă, ba chiar li se părea normal modul în care a procedat PC-ul, deşi asta  înseamnă scăderea ca importanţă a PSD în noua alianţă.

Cred că, deşi nu am văzut la nimeni acest scenariu, există şi un scenariu puţin altfel. Fatidic pentru PNL. Ceva mai complicat şi cu bătaie mai lungă. Prea a renunţat uşor şi fără a reacţiona PSD la obedienţa INTACT-ului.

Să zicem că această alianţă devine puternică şi la un moment dat, cu ajutorul Partidului Poporului, ori poate al UDMR sau a unui PRM revenit prin cineştie ce minune peste pragul electoral, ori a amânduora şi de ce nu o reanimare a minusculului parztid al lui Becali.

Deci, organizaţia devine forţoasă şi pune mâna pe putere, PDL fiind erodat de criză.

Pentru asta, alianţa trebuie să facă nişte promisiuni care l-ar face să se spargă de râs şi cel mai înfocat OTV-ist (şi de ce nu, maimuţele care dpv evolutiv sunt undeva peste otevişti). Când se va vedea cu sacii în căruţă, alianţa va trebui să încerce să facă ce a promis, dar nu va reuşi. Astfel, după o periodă de graţie de vreo şase luni, eletoratul va bascula către cei din opoziţia de atunci. Cineva va trebui să primească şi pumnii în gură, or, experienţa ne arată cum loviturile împotriva Convenţiei Democratice le-a încasat cel mai mult PNŢcd. Urmarea? PNŢcd a devenit o curiozitate a istoriei României. O amintire.

Ei bine, dacă PSD ar fi perceput ca liderul alianţei, ar culege nu doar roadele (nu prea abundente) dar, în special, ar primi pumnii în gură. Astfel, uşor victimizat, chestie primită repet cu suspect de multă indiferenţă şi umilinţă, PSD va putea să adopte comportamentul pe care l-a avut când, deşi deţinea jumătate din guvernare, pentru a servi interesele lui Geoană s-a comportat ca un partid e opoziţie.

Să ne amintim cum, la abia câteva zile după ce au dat bir cu fugiţii, sindicatele din domeniile unde fuseseră ministere ale PSD  erau în stradă şi înjurau guvernul iar PSD le susţinea deşi prin birourile deţinute cu câteva zile în urmă de miniştrii PSD mai existau încă lucruri personale ale acestora.

Cred că dacă noua alianţă va reuşi să demoleze PDL şi să se caţere la putere abia atunci PSD va avea o problemă reală. Va trebui să se situeze iar în faţa tirului presei, mai precis aagresivului Intact şi a Naţional media. Nu se ştie dacă Realitatea lui Vîntu va continua să susţină PSD sau îşi va urma colegul cu INTACT cu care se identifică tot mai mult, ajungând să facă emisiuni identice, oincât dacă doar auzi ce se vorbeşte nu mai faci nici o deosebire. Poate mica televiziune Prima Tv să îi mai aducă  ceva laude…

Este, totuşi, posibil ca această alianţă împotriva naturii să reziste?

Paradoxal, cred că da.

Nu e nici un secret că la noi, doctrinele nu contează. În evoluţia unui partid în primul rând se urmăreşte ca liderul nr. 1 al său să fie împins cât mai sus. Apoi să fie cât mai mulţi lideri cocoţaţi în fotolii cât mai importante. Dacă asta se poate face cu resăpectarea tregulilor şi a doctrinelor, de bine, dacă nu acestea sunt ţinute doar pentru a le fi prezentate fraierior la televizor.

Unii ar spune poate că Antonescu şi Ponta sunt puţin altfel. Nici vorbă.

Ambii au ceva asemănător: au mai multe ore petrecute la televizor decât în parlament de unde îşi încasează indemnizaţiile. În Parlament sunt văzuţi de doar câteva sute de oameni în cel mai bun caz.  La televizor e altceva…

Voiculescu în schimb, deşi are un partid pe care dacă îl îngesuie puţin îl poate plimba cu un autoturism (nu de alta, dar trebuie să urce şi şoferul care o fi apolitic) are INTACT-ul. Astfel, printr-un şantaj subtil, chestie la care e maestro va reuşi să controleze noua alianţă.

Ce concluzie s-ar putea totuşi desprinde de aici, deşi încă respective alianţă este încă într-o fază în care încă proiectul ei nu e chiar terminat?

Depinde. Depinde cine va mai intra.

Unii spun că ar putea intra PSD. Da, cred că va intra. Apoi alte partied neparlamenare cum ar fi Partidul Ecologist, Partidul Socialist, dacă mai există, Partidul România Mare şi cineştie care minipartid s-o mai gândi să se agaţi ca păduchele pe spatele câinelui. Poate şi PNŢcd-ul spermatozoidului de Aurelian Pavelescu, avocatul mic cu capul mare, care, cu prezenţa sa în fotoliul ocupat cândva de Seniorul politicii româneşti, pur şi simplu îi profanează memoria.

Cred că într-o situaţie stranie e Partidul  Poporului al lui Dan Diaconescu. Pe de o parte cred că ar intra cu o mare bucurie, pe de altă parte, s-ar duce dracului toate promisinile pe care minimogulul le-a făcut electoratului său, de cadavre însetat.

Şi totuşi, alianţa asta, cu PSD inclusive, va ajunge oare să reziste până dau ghioceii? Pentru că din câte ştiu eu despre politiceanii de la noi, culesul porumbului cred că îi va prinde iar pefiecare la partiduleţul său. Poate Antenele lui Felix să mai prospere cât de cât…Aşa-i viaţa. Unde dai şi unde crapă…

 1. 11 ianuarie 2011 la 15:29

  S-a schimbat ceva? Nu. S-a creat un „eveniment” pentru a se face tam-tam. Este o acțiune propagandistică de vacanță parlamentară, când nu pot depune moțiuni. Să zică lumea că Opoziția este neobosită în lupta ei contra hidrei portocalii. Vax. Bășini felicsiene. Oricum aveau acces la Antene ca mușcători de buci băsesciene ce sunt.
  Reacția lui Orban derivă din conflictul lui cu Patriciu. Sunt certați. Cred că și Tăriceanu are de reproșat acționarului majoritar al partidului, Patriciu, faptul că acesta l-a preferat pe idiotul de Crin, la congres. La Vosganian se simte frustrarea că el, autor de cărți și cu oarece recunoaștere profesională, are ca șef un individ mediocru și mahalagiu. Iar Adina Săftoiu, pragmatică de felul ei, a realizat că oficializarea concubinajului nu aduce niciun cîștig. Dimpotrivă.
  Numai că singurul care ia decizii și ordonă în PNL este Patriciu. Restul nu contează.
  Nu cred că se va rupe vreo „aripioară”, pentru că toți speră să mai apuce un loc în viitorul Parlament. Orban însă a câștigat voturile liberalilor autentici din viitorul său colegiu.

  • 11 ianuarie 2011 la 16:12

   Nu cred că PSD-ului îi surâde varianta cu Crin Președinte, adică cel care propune primul ministru. Băsescu le-a arătat că președintele contează. Ce se face PSD-ul dacă, ajuns președinte, Crin primește ordin de la Patriciu să-și aducă aminte brusc că este liberal, deci nu poate numi un premier de stânga și va numi unul de la PC (ca să-și păstreze accesul la Antene)? Nu vor valida, în Parlament, prima și a doua propunere. A treia va trece, pentru că nimeni nu-și va risca fotoliul de parlamentar abia câștigat. Câtă încredere se poate avea în Patriciu sau Voiculescu? Iar Patriciu și Voiculescu sunt interesați să aibă executivul, accesul la resurse.
   Pe de altă parte și viceversa este valabilă, cu un președinte PSD.
   Ăștia n-au încredere unii în alții, dar fac spectacol. Până una alta, îi unește spaima de Băsescu, mai precis, de o Justiție igienizată. Acolo au probleme și sunt presați de timp, pentru că iată: apar judecători curajoși, ca doamna Camelia Bogdan, cea care judecă dosarul lui Vîntu.

   • 11 ianuarie 2011 la 16:21

    **deutchebrak**Ţie-ţi răspund diseară sau mâine. Acum n-am timp… PA

  • 11 ianuarie 2011 la 22:59

   Păi tocmai asta arătam şi eu. În afara Opoziţiei nu e nici o influenţă. E vorba de situarea în polle posiţion după ce Opoziţia ar pune mâna pe putere.
   Atunci va trebui să se răfuiască între ei.
   Fiecare îşi are propriul mod în care ar dori să evolueze România după…
   Nu prea îi văd pe „strategii” PSD la masă cu „strategii” PNL încercând să facă o armonizare între cota unică şi cota în n trepte, de exemplu.
   Ar ieşi un război mult mai devastator decât criza palatelor. Fiecare detaliu ar crea dispune. Oamenii ăştia sunt de prea multă vreme cu beregata neunsă de caşcaval.
   Gândeşte-te doar câte datorii au vaţă de cei care au investit în perioada în care puterea era doar un deziderat pentru ei.
   Aminteşlte-ţi ce se spunea de cele 4 milioane de euro pe care se spunea că Geoană le-ar fi dus la soacră-sa.
   În campaniile pe care nu le-au câştigat s-au investit mulţi bani şi datoriile trebuie plătite odată şi odată.

 2. 11 ianuarie 2011 la 15:34

  Excelenta postare! 🙂
  Felicitari pentru analiza momentului si pentru proiectia de viitor.

  • 11 ianuarie 2011 la 15:46

   BUN VENIT pe aici!
   Francesco, mie mi se pare un subiect mult mai amplu decât am reuşit eu să surprind.
   Mi-ar plăcea o carte unde să se descrie en detail cam tot ce s-a întâmplat din ziua in care Dinu Patriciu a ieşit cu lacrimi în ochi de la DNA şi a spus că e atacat politic, cu referire la Monica Macovei.
   Cine a văzut acel interviu, poate îşi aminteşte cum a încheiat. „Cineva va plăti”. Apoi am auzit vorbinduse despre o vizită a lui Tăriceanu la Patriciu. A doua zi au început încercările de îndepărtare a doamnei Macovei. Cred că orice analiză asupra situaţiei de acum din politica noastră. ar trebui să plece din acel moment. Atunci s-au radicalizat taberele şi a încept nebunia. Până atunci, fiecare era mai puţin sau mai mult pe felia sa. De atunci lumea s-a împărţit în două: pro şi contra Băsescu.
   Treaba e că cei care încă se concentrază pe „Jos Băsescu” fac o enormă eroare. Data viitoare nu Băsescu va fi adversarul lor. Nu mai poate să candideze.

 3. 11 ianuarie 2011 la 16:53

  Frumoase poze ..poate vreodata imi faci si mie un tablou …de politica nu zic nimic ca nu ma intereseaza ..dar ii poti trimite lui pontanel tabloul sigur o sa-si doreasca sa devina femeie !

 4. 11 ianuarie 2011 la 23:08

  Să devină femeie? De ce?
  Aminteşte-ţi vremea când încă nu era decât un parlamentar obişnuit…
  Cum îşi plimba el pendulând poponeaţa prin faţa sălii cu colegi. Ce mai bălea Bombonel…ehee.

  Despre tablou putem vorbi.
  Mor de ciudă că nu reuşesc să fac să se activeze aici pe blog slideurile făcute în în PowerPoint sau Photoscape. E ceva de la setări, dar nu reuşesc să îmi dau seama unde. Interesant e că slideurile făcute pe siteuri care oferă acreastă chestie funcţionează, deşi micşorează rău pozele. Şi culmea e că se pun cu ajutorul butonului IMG.
  At arăta mişto nişte animaţii…

 5. 11 ianuarie 2011 la 23:10

  deutchebrak :

  Nu cred că PSD-ului îi surâde varianta cu Crin Președinte, adică cel care propune primul ministru. Băsescu le-a arătat că președintele contează. Ce se face PSD-ul dacă, ajuns președinte, Crin primește ordin de la Patriciu să-și aducă aminte brusc că este liberal, deci nu poate numi un premier de stânga și va numi unul de la PC …..

  Ei… astea le rezolvă mogulii între ei.

 6. 12 ianuarie 2011 la 8:03

  Multumesc pentru portia de ras! Numai in Romania poti vedea astfel de aliante de stanga-dreapta. Adevarate strutocamile! 😀

  • 12 ianuarie 2011 la 17:37

   Oana, în România musteşte umorul peste tot. Trebuie doar să te detaşezi şi să priveşti.
   Ai încercat vreodată să priveşti înmormântarea unui pe care nu-l ştii?
   Ştiu că e sinistră ideea şi umorul e negru rău, dar e un umor teribil…

   • 12 ianuarie 2011 la 19:26

    E mai haios cand cunosti persoanele si relatiile dintre ele. Atunci ai motive mai multe de distractie…fatarnicia e pe primul loc. Rudele care cu cateva zile inainte il injurau, urla acum ca s-a stins cel mai bun, frumos, pios, etc. om…Mai vezi cate o tanti venita in speranta ca negrul o prinde bine si o va consola careva… Daca stai linistit intr-un colt si observi ciudata adunatura (ca adunare e mult spus) chiar ca ai de ce te distra.

    • 13 ianuarie 2011 la 19:03

     oanaclara :

     E mai haios cand cunosti persoanele si relatiile dintre ele. Atunci ai motive mai multe de distractie…fatarnicia e pe primul loc. Rudele care cu cateva zile inainte il injurau, urla acum ca s-a stins cel mai bun, frumos, pios, etc. om…Mai vezi cate o tanti venita in speranta ca negrul o prinde bine si o va consola careva… Daca stai linistit intr-un colt si observi ciudata adunatura (ca adunare e mult spus) chiar ca ai de ce te distra.

     Ei, cam aşa văd că e şi în politică, dar înmulţit cu zece.
     Îmi amintesc cum, cu ani în urmă, vedeam o discuţie între doi politicieni. Extrem de aprinsă, cu acuze foarte grave, situaţia părea extrem de tensionată. Vine pauza publicitară şi se întâmplă să se intre foarte repede in live fără a mai băga genericul obişnuit. Toţi (inclusiv Tucă în a cărui emisiune se întânpla discuţia) râdeau de se prăpădeau. Glumeau unul cu altul…
     Când şi-au dat seama că sunt iar în direct, fără nici o jenă au arborat figurile războinice şi au încept iar să se porcăiască.
     Da, e multă ipocrizie.

 7. BIBICU
  12 ianuarie 2011 la 14:54

  BAXEXULE CAUTA-TI ALTI LINGAI CACI ASTIA SUNT DEPASITI DE EVENIMENTE SI NU MAI FAC TREABA DECAT DE MANTUIALA; CE DRACU NU MAI AI ALTI MAI BUNI? INCA MAI AI TIMP.NU VEZI CA LE PUTE GURA ;APROPO CRED CA EI SUNT SCONCSI NU CREZI?

 8. 12 ianuarie 2011 la 17:33

  BIBICU :

  BAXEXULE CAUTA-TI ALTI LINGAI CACI ASTIA SUNT DEPASITI DE EVENIMENTE SI NU MAI FAC TREABA DECAT DE MANTUIALA; CE DRACU NU MAI AI ALTI MAI BUNI? INCA MAI AI TIMP.NU VEZI CA LE PUTE GURA ;APROPO CRED CA EI SUNT SCONCSI NU CREZI?

  Georgică, dacă la voi la laborator aveţi o oglindă, ei tic să te uiţi puţin în ea. Dacă vezi nişte puncte albe în păr să ştii că nu sunt de la inteligenţă ci de la mătreaţă. Îţi recomand şampon cu urzici. Când ţi se usucă părul pune un pumn de sodă caustică şi leagă-ţi mintea într-un prosop. Te ustură puţin, dar după trei-patru ore când iei jos prosopul nu mai ai nici un fir de mătreaţă.
  Mai am un sfat pentru tine: Cf. capacităţilor intelectuale pe care le etalizi, vezi că te potriveşti la fix în partidul lui Diaconescu. Te pune şăf de filială… 😀

  Dacă eşti cuminte te învăţ cum să faci rost de litere ca Ş, Ţ, Î, Â, Ă … văd că n-ai…

 9. viorel grecu
  17 aprilie 2011 la 16:43

  Un articol destul de interesant !

  • 17 aprilie 2011 la 22:11

   Salut Viorel… bun venit la Românica Blues. Dacă ţi-a plăcut mă bucur. La fel mă bucur şi dacă unii spun că-i enervează.:::
   Mai poftim pe la noi … 🙂

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: