Prima pagină > Presă > De fapt, Corina Drăgotescu poate fi numită jurnalist?

De fapt, Corina Drăgotescu poate fi numită jurnalist?

Undeva pe un drum, mergea odată un Ion trăgând după el un cal. Cal, vorba vine, de fapt o mârţoagă.

Se întâlneşte cu un cunoscut, Vasile. Acesta priveşte mârţoaga, apoi îl întrabă pe Ion:

– Bună ziua, da’ unde duci calul ăsta Ioane?

– Bună … la târg.

– La târg? Păi tu nu vezi cum arată?

– Ba văd.

– Trage bine la căruţă?

– Nici vorbă şi mai şi mănâncă foarte mult.

– Păi, zice Vasile, cine crezi că ţi-l cumpără.

– Nici nu vreau să-l vând. Îl duc la târg să-l fac de ruşine.

Cam aşa văd eu uneori emisiunile tv unde e invitat  Marian Vanghelie. L-am văzut pe respectivul invitat la o emisiune făcută de Corina Drăgotescu. Era evident că madam Drăgotescu era pusă pe rele şi mai şi dorea să fie originală.

Vine vorba de tăiatul porcilor înainte de crăciun în parc de către Vanghelie ca să dea alegătorilor o masă.

În loc să se mire de locu unde i-a tăiat ori să îl întrebe cine a susţinut financiar acţiunea, de unde erau banii adică, madam Drăgotescu îl întreabă dacă nu crede că uciderea în public a porcilor va genera violenţă. Sincer, am început să râd auzin asta.

Vanghelie, extrem de serios, zice că la români asta cu tăiatul porcului e o tradiţie, că toţi românii fac asta (taie porci).

Atunci, ca o profesionistă care  se crede Drăgoteasca  a fi, îl întreabă:

– Toţi românii fac sex, asta înseamnă că trebuie să faceţi sex în parc?

Discuţia a continuat. Poate, la prima vedere această scurtă chestie să li se pară unora a fi fără nici o importanţă.

Eu cred că e. Nu din cauza lui Vanghelie. Ăsta săracu se comportă liniar, fără mari surprize. E haios de helul lui.

Drăgoteasca în schimb e, zic unii, o jurnalistă cu pretenţii. Să inviţi un primar de sector care urmează să se ducă la New York în urma unei invitaţii şi tu să-l întrebi dacă nu crede că tăierea unor porci în public poate genera violenţă, iar când ăla îţi spune că toţi fac asta să îl întrebi că dacă toţi românii fac sex asta înseamnă că trebuie să facă şi el sex în public, mi se pare cel puţin deplasat.

Mă întreb dacă n-ar fi mai nimerit ca Drăgoteasca, de vreme ce tot deţine drepturile pentru Arici Pogonici n-ar trebui să se lase de televiziune şi să se apuce de presă pentru copii. sau şi mai bine, să publice cărţi de colorat….

Într-o vreme, Corina Drăgotescu părea  a fi o jurnalistă destul de bună, era în perioada în care avea statul de invitat permanent în emisiunea lui Andrei Gheorghe. Mi se părea că analizează situaţiile cu onestitate şi detaşare. La un moment dat, când A.Gheorghe nu a mai suportat transformarea Realităţii tv într-o tribună anti Băsescu tot mai evidentă, a plecat. Drăgoteasca a rămas şi şi-a dat măsura valorii. Înţeleg ca un jurnalis tă aibă un fel de răutate în felul cum pune întrebările. La Drăgoteasca se observă cred altceva.  O răutate şi o interioară pe care din motive de lipsă de talent într-ale comunicării nu o poate exprima întru totul. Da, cred că această femeie este REA. Poate e aşa deoarece o fi observat şi ea că  îi lipseşte cava esenţial pentru un jurnalist bun. Un minim talent gazetăresc.

Sincer, îmi pare rău pentru ea. Dar îmi pare şi mai rău pentru altceva. Că netalentate dinastea, rele şi ciudoase,  sunt tot mai multe în presa română. Poate e o specie căutată. Un patron, dacă e cazul, poate să îi găsescă oricând un motiv să o dea afară dacă nu prestează ce şi cum îi cere.

Categorii:Presă Etichete:
 1. dorel
  15 ianuarie 2011 la 0:42

  dragoteasca ia banu,tu scrii pe un blog basinos,eu sunt si mai natarau ca citesc prostiile tale dezlanate. si mai si comentez!

 2. 15 ianuarie 2011 la 17:33

  Off-topic
  Felicitări pentru dialogul avut cu edilul nostru din Mangalia. Se pare că ai pierdut pariul ;), ţi-a răspuns şi nu cum anticipasei . Oricum trebuie să te simţi măgulit. Eşti singurul căruia i-a răspuns până acum sub semnătura claudiutusac. Poate a mai făcut-o , dar sub nick anonim.
  Mă întreb cât a priceput din explicaţiile tale şi cât de bine i-au căzut ❗ . În cazul lui e greu să deosebeşti dacă are sufletul negru, pentru că el este bronzat pe toată perioada anului de la mama natura 😉
  La subiect nimic, …pentru că mă scărbeşte atitudinea ţoapei !

  • 15 ianuarie 2011 la 20:19

   De obicei nu scri pe astfel de bloguri deoarece nu prea se întâmplă ca titularul blogului si fie cel care scrie. De obicei dacă scrii ceva ce nu e în.. canoane comentariului nu i se dă acceptul să apară.
   Şi mai e ceva, de obicei pentru unele comentarii eşti banat, iar când mai încerci să scrii, nici măcar nu mai apare posibilitatea să ţi se dea acceptul.
   Am câteva experienţe dinastea. Primul a fost Adrian Năastase, ultima la care am încercat a fost Oana Niculescu Mizil. Gagica a intrat în dialog cu mine până am întrebat-o cam cât mai costă un vot prin sectorul cinci. A negat evident că ar fi cumpărat voturi. E chestiue de puşcărie. Am insista şi am vrut să-i pun filmuleţul pe care l-a dat Realitatea tv în zia alegerilor europene, dar nu l-am găsit, am găsit în schimb un articol în arhiha Realităţii Net. I-am pus lincul. De atunci nu mai am ce căuta acolo.
   Mai e şi blogul lui M.Badea, doar că acolo am folosit doar adresa. Am mai fost banat şi de pe blogul Elenei Udrea. 😀 M-am încontrat cu unul care se avea pe bune cu Mădălina Administratoarea siteului. Mai întâi a fost banare pe trei zile, dar m-am enervat şi am posta un mesaj … mai „verde”. Normal că cele trei zile s-au eternizat. Am păţit-o şi pe forumul Antenei3 unde cine va zica că forumul e lăsat de izbelişte. Am vrut să verific şi am pus tut felul de porcărele 😀 . Evident că sunt banat cu tot neamul meu în veacul vecilor.
   Am deschis apoi un cont cu o altă adresă. Am preimit lincul de confirmare, l-am activat, dar n-am mai intrat. Oricum nu aveam de gând să fac prea mulţi purici pe acolo. Pute prea rău. Mai rău decăt pute de la o vreme la Realitatea net forum, de când au apărut nişte papagali liberali.

   Revenind la primar, nu cred că îi pasă de ce am scris eu, cred mai repede că i-am prins bine la imagine. Adică asta îl arată a fi un tip flexibil.
   Mi-a plăcut că a răspuns sub numele lui. Cred că din acelaşi motiv. E o chestie pe care mulţi nu o înţeleg. Uită-te la Elena Udrea.şi ea intră tot cu numele propriu. Şi ea permite să spui orice acolo dacă o faci pe un limbaj care nu îi face pe birjari să roşească. I-am zis şi bancuri cu blonde şi zicea că i-au plăcut. Poate pentru că în realitate nu e blondă ci şaten închis. 😀 (E sub acoperire… 😀 )

   Da şi pe mine mă enervează Drăgoteasca. Se şi vede că am scris în grabă cele câteva cuvinte. Ar fi fost mai multe de spus, da nu aveam chef să o lungesc.

   • 15 ianuarie 2011 la 23:15

    Am avut experienţe similare şi cel mai rău mi s-a tras de pe blogul lui AN (BOMBONEL). Dar ce mai contează. Între timp m-am „şmecherit” şi mi-am tras IP dinamic de rezervă cu care pot contraataca la nevoie. Nu mi-am propus să perseverez la acest capitol, dar dacă situaţia o impune, acţionez. Edilul nostru poate fi foarte uşor deosebit. Aproape i-am învăţat „dicţionarul”, aşa că pot afirma că a semnat el în cazul acelui răspuns chiar dacă are moderatori un grup de tineri. Nu sunt banat pe blogul lui, dar nu îmi aprobă comentariile şi atunci ce rost să-mi strofoc mintea să-i explic locurile în care greşeşte. Tipic blogurilor pesediste: se aşteaptă numai la laude.

 3. 15 ianuarie 2011 la 19:54

  dorel :

  dragoteasca ia banu,tu scrii pe un blog basinos,eu sunt si mai natarau ca citesc prostiile tale dezlanate. si mai si comentez!

  Ce pot să zic Dorele? Cine te pune să citeşti chestii care te enervează? Oricum, dacă mai vrei, vezi că mai găseşti chestii care să te enerveze.

  Pun pariu că erai convis că nu am să dau OK comentariului tău…. 😀
  P.S. Sper că ţi-a plăcut măcar bancul …

 4. ana
  16 ianuarie 2011 la 0:04

  DOREL e ,,DOREL..

 5. 16 ianuarie 2011 la 0:14

  ana :

  DOREL e ,,DOREL..

  Da, cred e Dorel. Da nu ştiu care Dorel. O fi ăla curentatu’ …:D … De ce întrebi?

 6. 19 ianuarie 2011 la 0:40

  Am urmarit si eu parte din emisiune. In loc de intrebari pertinente, distinsa A gasit de cuviinta sa-l ia peste picior. Faza in care i-a pus maneaua a fost de-a dreptul dezgustatoare.Nu-l simpatizez in nici un fel pe Marean, dar asta nu inseamna ca cel care il intervieveaza trebuie sa-si bata joc de el.Jurnalistul ar trebui sa aiba ca scop aflarea adevarului. Cu ce ne-am ales din emisiunea respectiva? Anecdota cu calul(una din preferatele mele, de altfel) e o ilustrare perfecta a ceea ce ni s-a servit la RTV.

  • 19 ianuarie 2011 la 17:58

   Aşa, la prima vedere unii pot să spună că e amuzant ceea ce s-a întâmplat. Dar Drăgoteasca nu e la prima jegoşenie de acest fel.
   Cu ceva timp în urmă, a invitat-o pe Elena Udrea într-o emisiune.
   Ea i-a sugerat să arate că ştie să facă ceva ce fac oamenii obişnuiţi. Şi ia dat nişte andrele ca să arate că ştie să croşeteze. Ce a urmat se ştie. Chiar matracuca asta s-a apucat într-o emisiune ulterioară să face mişto de gestul E.Udrea.
   Mie mi s-a pătrut cel puţin straniu. Ce e ciudat că o femeie ştie să croşeteze? Şi eu ştiu şi nici măcar nu sunt femeie.
   În aceeaşi perioadă la Antena 2 Bogdan Olteanu a călcat o cămaşă în direct, gestul a fost interpretat ca a arăta că B.O. e un bărbat model. (Evident, a călca o cămaşă e o chestie de mare angajament fizic şi intelectual 😀 )

   Nu-i frumos, da’ parcă îţi vine să zici că regreţi că a ratat-o cancerul… poate din cauză că veninul o avea proprităţi imunologice.
   C.D. zicea odată că e credincioasă şi că face tot felul de gesturi de pioşenie…
   Poate de aceea a achiziţionat drepturile asupra revistei Arici Pogunici şi a Scânteii…

   Multă mizerie trebuie să fie în capul năroadei…

 7. mihai
  30 aprilie 2011 la 22:28

  o caracterizare perfecta a pseudojurnalistei.de curiozitate i-as face un teste inteligenta…intr-adevar, plina de rautate. insa rautatea presupune intotdeauna si prostie…dorele,si prostituatele iau banu’iar ce face ea este prostitutie jurnalistica.si ptr ca ea ia banu’esti vinovat,tu,dorele, ptr ca cei cu mintea ingusta ca tine ,,o tin in viata”.de fapt,in toata povestea asta,de vina esti tu,dorele!ptr ca cei ca tine populeaza predominant romanica.,,doreli” si pishveiss unirea.si uite unde-am ajuns!…

  • 30 aprilie 2011 la 22:39

   fetiţokukibriturile, mai întâi zici: „o caracterizare perfecta a pseudojurnalistei”… apoi „.si ptr ca ea ia banu’esti vinovat,tu,dorele, ptr ca cei cu mintea ingusta ca tine ,,o tin in viata”.de fapt,in toata povestea asta,de vina esti tu,dorele!ptr ca cei ca tine populeaza predominant romanica.,,doreli” si pishveiss unirea.si uite unde-am ajuns!” … nu crezi că te contrazici? Poate ar trebui să scoţi botul din sticlă să cieşti ce scrii…

 8. mihai
  1 mai 2011 la 9:26

  daca tot mi-ai modificat e-mailul,trebuia sa fii consecvent si sa inlocuiesti si pe ,,k”cu ,,ch”!dar ti-a fost lene…unde-o fi contradictia?!e intrebare retorica.raspunsuri de la unu care are avatar un infant cu tigara in gura n-am nevoie!

  • 1 mai 2011 la 15:45

   Amice, ei ţi-am corectat doar vreo trei greşeli de ortografie sau de tastare care făceu ea cuvintele în care erau de necitit. Nu îmi amintesc unde a fost „K”-ul ăla. Felul în care te exprimi mi se pare cam obraznic, iar modul în care scrii, unul de semialfabetizat, imbecilizat de limbajul folosit în comunicarea de tip messenger. Nu tu aliniate, nu tu majuscule, lipsesc şi blancuri după punct, după virgulă, după apostrof, în plus o exprimare semicoerentă, fără cap şi fără coadă, afirmaţii gratuite şi aiurea.
   Dacă nu eşti în stare să înţelegi unde e contradicţia din textul tău, atunci consider că nu merită să mă strofoc să-ţi explic. Tot n-ai să înţelegi.
   Pentru lipsa de bunăcuviinţă şi agresivitatea de limbaj de care dai dovadă, în cazul în care într-o evenutală nouă postare a ta nu vei folosi cum se cuvine majusculele, dacă nu pui blancuri după punct pentru a delimita frazele,ori după virgulă, precum şi la final de cuvânt, chiar dacă îl termini cu apostrof, dacă după prescurtări nu vei folosi un punct, dacă mai foloseşti un limbaj neadecvat, cu presupuneri pe care nu le poţi argumenta logic măcar, ambele posturi îţi vor fi şterse iar tu nu vei mai putea scrie pe acest blog. Nimeni nu trebuie să fie nevoit să se chinuie să-ţi înţeleagă aberaţiile. De asemenea orice altă referire necuviincioasă la cineva care scrie pe acest blog va avea aceeaşi consecinţă.
   Ori scrii decent, ori îţi vezi de ale tale.
   Nu mă interesează ratingul, aşa că nu miza pe asta. Pentru informarea ta, te anunţ că în jur de 10-15% din posturile care vin spre acest blog, sunt blocate din acelaşi motive. Aşa că nu miza pe faptul că m-ar încălzi cu ceva numărul de reply-uri venite de la cineva.
   În caz că nu ai priceput, regula de bază a acestui blog este că fiecare poate să scrie ce şi cum doreşte, ce apare, sau dacă a apărut rămâne, este doar ceea ce vreau eu.

   P.S. Credeam că la Constanţa trăiesc oameni serioşi…

 9. 18 iunie 2011 la 19:00

  Mihai este cam prea agresiv. Daca ma uit bine imi dau seama ca si el face greseli de ortografie. Nu stiu care este mai analfabet.

 10. 18 iunie 2011 la 21:01

  Salut Tony… bun venit la Românica blues …

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: