Prima pagină > Abureală - Manipulare, Politicăraie - Partide - Politicieni, Presă > Profesori jigniţi, generali dezonoraţi …

Profesori jigniţi, generali dezonoraţi …

Banii. Vrem nu vrem, această invenţie, ne controlează viaţa.

Există o vorbă care spune că banii au o calitate, după unii, un defect după alţii: „Banul la ban trage”.

Acum, de când cu criza, foarte mulţi s-au trezit cu portofelul uşurat binişor. E foarte adevărată chestia asta.

În timp, mulţi au beneficiat de momente favorabile când politicienii au făcut legi speciale, favorizând anumite categorii care deja erau favorizate faţă de altele.

Acum s-a încercat corectarea unor astfel de abuzuri. Evident că presa obedientă Opoziţiei a sărit să fructifice momentul. Nu e prima dată. Când a fost vorba că se scumpeşte gigacaloria presa murea de spaimă că nu ştiu ce papagal de pe la nuştiu ce insttut a descoperit că vom avea parte de cea mai a dracului iarnă din ultimul mileniu. Ce ce nu din ultimele zece, n-am înţeles.

De fiecare dată se găsesc cazuri care se exagerează şi se generalizează. Gata, Icsulescu va muri de foame ori nu va avea de unde să ia bani pentru o aspirină.

Acum vreo două zile, la Realitatea tv erau o mulţime de generali pensionari şi nişte profesori. Unii se plângeau că li se scade pensia, ceilalţi că vor fi obligaţi să delare mediaţiile pentru a fi impozitate.

În fine, discuţia nu era ieşită din ceea ce acum pare normal la emisiuni de acest gen cu concluzia pusă încă înainte de a porni discuţia. Dacă te detaşezi, aceste emisiuni pot fi chiar amuzante. În fond la cinci minute după ce trec nu-şi mai aminteşte nimeni despre ce a fost vorba.

Mi-au atras atenţia câteva declaraţii ale unor indivizi prezenţi.

Din gaşca generalilor cineva a spus că se simte dezonorat, că el a fost pe picior de război în 68 şi că în 70 a fost la inundaţii şi acolo a luptat, n-a zis cu cine cum nici cei care în 89 au primit titlul de Luptător în Revoluţie, chestie care însemna că au luptat deşi nici atunci nu s-a spus împotriva cui au luptat, morţii prin împuşcare nu au fost în rândurile unor terorişti de care se vorbea sau din rândul armatei ci din rândul celor care manifestau în stradă şi care nu erau înarmaţi. Cartuşele care s-au găsit în cadavre în mareea lor majoritate erao de calibru 7,62, calibrul Kalaşnikov-ului cu care era dotată armata română. Iar armata era comandată de ofiţeri din care mulţi acum se plăng că li se taie pensiile speciale.

Ce înseamnă acel: „Pe picior de război?” pe care erau acei militari? Nu mare lucru. Stăteau la serviciu în alarmă, adică nu se duceau la birtul obinuit să-ş bea vodculiţa ci trimiteau câte un soldat să le aducă de la alimentara. Ba mai aveau şi ocazia să le facă oarece curte gagicilor de la popotă ori de la spălătorie.

Foarte interesant mi s-a părut cineva care insista să se vorbească şi de faptul că oamenii nu îşi vor putea plăti ratele la bancă.

Deci, aşa, acei militari îşi evalau onoarea în bani? Păi dacă e aşa,  atunci în nici un caz nu se mai numeşte onoare ci altfel. Ce nu înţelg este cum cineva care avea o pensie de una sau mai multe sute de milioane a avut nevoie de împrumuturi pecare acum nu le mai poate plăti. Păi eu îmi amintesc cum foarte mulţi specialişti atrăgeau atenţia să nu searunce oamenii pe împrumuturi ne necesare pentru că va veni o criză care e posibil să-i facă să nu mai poată plăti. Foarte straniu.

La fel de straniu mi s-a părut şi faptul că un profesor care se îneca de nervi nu mai contenea să spună că se simte foarte jignit de ideea de a trebui să declare ce meditaţii dă. Jignit? De asemenea straniu, ca şi faptul că unii ziceau că se simt jigniţie de ideea de impozitare a meditaţiilor. Enervaţi, înţelegeam. Da jigniţi? Păi ce a plăti impozit înseamnă că statul te înjură sau te jigneşte?

Păi hai să vedem ceva. De ce oare e nevoie ca acei copii să meargă la meditaţii? Pentru că sunt boi şi nu pricep la şcoală? Sau poate pentru că dacă se duce la meditaţie, are nota asigurată la şcoală? Adică, practic, profesorii fac comerţ cu note? Straniu şi asta.

Am o belămurire. Dacă un elev se duce la şcoală bou şi vine vacă motiv pentru care trebuie să se ducă la meditaţii ca să devină măcar un măgar acolo, de ce să mai meargă la şcoală? Doar ca să ia profesorul un salariu şi să aibă unde îşi agăţa clenţii pentru meditaţii?

Păi dacă un copil se duce la şcoală şi nu pricepe despre ce e vorba, înseamnă că munca profesorului nu şi-a atins scopul, prestaţia sa a generat un rebut. Gigi Strugarul sau Mişu Frezorul, dacă fac un rebut, de obicei li se impută, iar dacă rebutul devine produsul cel mai abundent al muncii lor, Gigi şi Mişu vor fi daţi afară şi li se va şi imputa paguba.

În cazul în care părinţii văd că progenitura e la fel de deşteapă când vine de la şcoală, oare n-ar trebui să se simtă jigniţi?  Oare ei n-ar trebui să se simtă jigniţi când plătesc impozit din care i se va plăti profesorului salariul oficial iar ei mai trebuie să îi plătească un salariu şi mai mare pentru meditaţii?

Eu zic că da ar trebui să ne simţim jicniţi şi de ei, şi de acei generali care au fost de exemplu securişti şi au nenorocit oameni, au distrus vieţi, au ordonat FOC în Decembrie 89. Să ne simţim dezonoraţi că în loc să stea la închisoare vin cu pretenţii de pensii speciale pentru merite  deosebite.

Nu înţeleg de ce nevoie de atâta abureală. În fond să aibă onoare şi să nu ne mai jignescă inteligenţa…

Vrei mai mulţi bani? OK. Toţi vrem, dar nu te da dezonorat sau jignit. Spune că eşti nervos. E mai corect şi sună mai bine.

 

 

 

 

 1. 17 ianuarie 2011 la 14:08

  de acord cu tine,

  dacä se simt nedreptätzitzi, sä caute in justitzie dreptatea.

  dar oare nu se simt jignitzi, cand se aläturä unui securist mafuiot si unui papagal vopsit?

  nu se simt jignitzi domnii generali, cand sunt racolatzi de securistul infect cu hoarda lui si ALIATZII ? -SÄ FACÄ DEBANDADÄ SÄ
  URLE CONTRA GUVERNULUI:

  RUSINE SÄ LE FIE! TOT DISPRETUL

  RESPECTUL NU SE CERE; SE OBTZINE PRIN ATITUDINE:

  • 17 ianuarie 2011 la 23:48

   theo :

   de acord cu tine,

   dacä se simt nedreptätzitzi, sä caute in justitzie dreptatea.

   dar oare nu se simt jignitzi, cand se aläturä unui securist mafuiot si unui papagal vopsit?

   nu se simt jignitzi domnii generali, cand sunt racolatzi de securistul infect cu hoarda lui si ALIATZII ? -SÄ FACÄ DEBANDADÄ SÄ
   URLE CONTRA GUVERNULUI:

   RUSINE SÄ LE FIE! TOT DISPRETUL

   RESPECTUL NU SE CERE; SE OBTZINE PRIN ATITUDINE:

   Acum e de bonton să se facă amnezici să nu mai ştie ce şi cum cu Felix sau cu Iliescu. Şi în vremuri mai bune, Mona Muscă a fost linşată politic iar păduchele de Felix era vizitabil. Să ne amintim cum au sărit toţi la chemarea lui de a-l suspenda pe Băse…
   Cu căutatul în justiţie… m-am lămurit în momentul în care ei, magistraţii au spus că la ei nu se aplică măsurile de austertate. Ei sunt cu două perechi şi nu se pune principiul constituţional al egalităţii.
   Ia orice lege din România şi ia o situaţie. Fără a fi de specialitate vei constata că poţi argumenta şi vinovăţia şi nevinovăţia cuiva în acelaşi timp, şi pentru aceeaşi situaţie. Există portiţe pentru orice. Chiar şi Constituţia poate fi interpretată în fel şi chip. Aşa au fost făcute, ca u avocat mediu să poată să scape pe oricine de puşcărie.
   Dacă ai un avocat bun şi loveşti pe cineva cu maşina, ăla moare. Avocatul fără să se strofoace prea mult va reuşi să îi facă pe cei din familia mortului să-ţi plătească farul spart şi să-ţi preznte şi scuze şi despăgubiri morale deşi semaforul arăta roşu pentru tine. Legi de KKO. De aceea arată România aşa. De aceea în perioada „bubuielii economice” a lui Tăriceanu continuam să avem cel mai mici venituri din Europa şi nici măcar nu era criză.
   Sunt de acord, sunt venituri foarte mici în ţara asta, dar un ic de decenţă nu strică.
   Acum îmi vine să scuip televizorul. La Rtv e Ponta… limbricul …’tu-l în aripă de papagal.

 2. 17 ianuarie 2011 la 23:29

  In caz de razboi, sunt curios cine va fii in prima linie cu un singur glont pe teava. Ei ofiterii cu glorioase cariere militare in spate, sau noi voluntarii din randul civililor? Pariez pe voluntari.

 3. 17 ianuarie 2011 la 23:36

  Hehehe … cei cărora le trece glonţul prin maţe au venituri mult mai mici. Ei nu contează.
  Mie chestia cu luptatul la inundaţii mi-a amintit de un pompier de la inundaţiile de astă vară. Scotea cu autospeciala apă dintr-o gură de canal şi o băga în alta, în amonte 😀
  Eu mi-am cumpărat o pompă, darcei care îl chemau se trezeau că zicea că are trabă şi n-are timp.
  Au luptat, da… bine, atunci, în 70 erau mult mai tineri, da tot nu-i văd eu pe ofiţeri cu curu’n baltă.
  Şi în afganistan, generalii stau ca şobolanii în bunkere…Doar prostimea moare.

 4. 17 ianuarie 2011 la 23:54

  Tano, cred că e cea cu blogul pe care îl ai la semnătură. Nu reuşesc să mă loghez acolo. Am încercat şi ieri sau alatăieri. Cred că e ceva legat de @ (arond)
  Am mai păţit aşa… şi în altă parte.
  Trebuie să mai încerc şi alte chestii. Eventual Open ID. Dar acum e târziu.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: