Prima pagină > Abureală - Manipulare, Inconștiență - Ipocrizie - Nesimţire > Pensia ca mijloc de creştere în sondaje pentru populişti

Pensia ca mijloc de creştere în sondaje pentru populişti

Că trăim în ţara unde totul se poate interpreta cred că nu mai e o surpiză pentru nimeni.

Că ameţiţii care sunt plătiţi să facă dreptate în romaine consideră despre ei că sunt speciali şi atuncă când a fost vorba de luarea unor măsuri de  austeritate, acestea se pot lua, pentru oricine doar pentru ei ba, iar e de notorietate.

De asemenea că aceiaşi nesiumţiţi urlă ca din gură de şapre dacă li se pare că cei din puterea executivă îşi bagă nasul în trebuirile lor cică e vorba de separarea puterilor în stat. Când le cade lor bine însă îşi cam bagă piciorul în această separaţie şi desfiinţează hotărârile guvernului pe principii de ei ştiute.

Şi culmea e că respectivii sunt plătiţi cu sume de îţi stă mintea-n loc.

Înalta Curte  de Casaţie şi Justiţie a decis: Pensiile militarilor nu vor mai putea fi recalculate. Instanţa supremă a respins recursul făcut de Guvern împotriva unei hotărârii a Curţii de Apel Cluj, prin care s-a dispus suspendarea executării H.G. nr. 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor. Practic, în acest moment prevederile referitoare la calculul pensiilor potrivit principiului contributivităţii nu mai au nici o bază legală şi se revine la situaţia anterioară emiterii hotărârii de guvern. Cu alte cuvinte, militarii în rezervă vor beneficia în continuare de aceleaşi pensii speciale.

Potrivit magistraţilor, pensia reprezintă un drept patrimonial care este garantat de Constituţie. Decizia Înaltei Curţi a fost luată vineri şi se aplică pentru toate cadrele militare şi pentru toate celelalte categorii de funcţionari publici cu statul special în rezervă. Din acest moment, executivul nu mai are un temei legal pentru a dispune recalcularea pensiilor militarilor.

Mă uit aşa, nelămurit, la chestia asta complet aiurit. Se blochează recalcularea pensiilor care le-ar putea aduce mult mai mulţi bani multor persone care au cu adevărat  este blocată din cauza unui grup mic de oameni din care probabil mulţi ar fi trebuit să fie în închisoare de acum două decenii pentru că au ordonat uciderea celor ieşiţi în stradă pentru a protesta împotriva regimului Ceauşescu.

Se vorbeşte de drept patrimonial, cineva a spus chiar că e vorba de o proprietate. Să rămâi tâmpit nu alta…. Păi dacă e vorba de o proprietate, aceasta înseamnă că se poate moşteni, iar eu de exemplu, ca fiind urmaşul mai multor oameni fiecare lăsânduşi moştenire proprietăţie urmaşilor ar trebui să am acum de încasat o mulţime de bani. Din pensile înaintaşilor mei care s-au oprit atunci când au murit…

Este foarte interesant, toţi cei din ţara asta iau pensii după cum au contribuit, cei câţiva nu. La ei se aplică  alte reguli date de diferite legi speciale. Adică iar unii sunt mai egali decât alţii? De ce? Ei au cumva cu două perechi?

Se vorbeşte de un drept câştigat? OK. Pensia e un drept câştigat. Eu personal nu am văzut nicăieri în Constituţia la care se raportează cei care vorbesc verzi şi uscate pe la televizor, o singură cifră care să arate cât de mare trebuie să fie pensia respectivă.

Unul din cei mai vocali indivizi este Clonelul Mircea  Dogaru, un ameţit de istoric militar la care realitatea şi fanteziile sale se amstecă absolut halucinant. Ei bine ameţitul aplică modul în care vede istoria şi asupra chestiunii pensiilor.

Conform logicii sale, pensia unui om nu poate fi scăzută ca valoare în virtutea dreptutlui cştigat. Extinzând puţin acest principiu, pensia nu poate fi nici crescută, nici scăzută. Mă întreb cam ce ar zice cineva dacă s-ar trezi cu o pensie de să zicem cinci sau şase mii de lei vechi sau sau hai să zicem zecemii ca să fie o cifră rotundă, cât avea un militar ieşit la pensie în vremea lu’ Ceaşcă. Dar nu, logica lui funcţionează alternative, doar în modul în care îi convine, ba mai mult, vorbeşte de lucruri măreţe pe care le-ar fi făcut acei generali, (aşa, la general, fără a preciza).

Evident că treaba lui de istoric este aceea de a face pe urmaşul lui Vasile Roaită, cel mort fericit cu mâna pe sirenă ca Napoleon pe Sfânta Elena şi nu aceea de a ne arăta în grupul ăstora care mor acum de tristeţe că le vine rândul de a avea şi ei pensile pe care le merită: “Uite bă’ ăsta a ordonat FOC în decembrie 89… În fine, mie personal un individ care arată ca el cu părul la fel de vâlvoi ca mintea ce îi populează cavitatea craniană îmi provoacă o greaţă formidabilă.

Aceeaşi greaţă mi-o provoacă corcitura de Mădălin Voicu atunci când începe să mănânce ratat cu lungura cea mare.

“Nu înţeleg unde sunt românii”- zicea el acum câteva minute într-o emisiune unde mai e de faţă Ciuvică, chelosul Şneker, şi încă vreo doi. Păi unde să fie, acasă aşteptând pensile recalculate şi înjurând că asta nu se mai întâmplă din cauza unor ticăloşi.

Să mai spun şi de faptul că Antonescu, a intervenit şi el ? Nu mai spun pentru că fizic nu mai suport o asemenea jegoşenie.

Nu mai spun nici că văd că a început emisiunea jigodiei de Drăgoteasca. De fapt, după ce  le-am văzut pe Dana Grecu împreună cu al ei Radu Tudor pe Gabi Firea şi pe celelalte scuze împuţite ale lui Felix ori Vîntu, sumt nevoia să mă uit la televizor la chestii serioase. La desene animate, pe Cartoon Network sau Disney Cannel …

 1. Maxim Daniela
  23 ianuarie 2011 la 15:11

  FUNDATURA. Aici suntem! Dupa 20 de ani de navigare haotica prin istorie, am ajuns intr-o fundatura.Suntem atat de individualisti incat nu ne mai pasa de nimic altceva decat de propria persoana. Au altii probleme? La naiba cu ei. Pentru ca asa ne invata politicienii. Asa ne instruiesc puhoiul de formatori de opinie de la televiziuni si de pe Internet.Si nu doar actuala Putere este de vina pentru fundatura in care am ajuns. Toata adunatura de politicieni care au furat si au devenit, deci, santajabili, este de vina ca Romania a ajuns intr-o situatie din care nu poate iesi decat taind buba pentru a se putea scurge mizeria…..nu vom iesi din aceasta stare cu atitudinea pe care o avem nici intr-o mie de ani. Ne vom invarti in cerc, incapabili sa descoperim solutia…..va trebui ca peste Romania sa se abata o tragedie de mari proportii pentru ca poporul asta sa-si schimbe atitudinea, sa invete din nou ce e compasiunea, sa invete ca trebuie sa invete si ca trebuie sa lucreze cu strategii. Ca are nevoie de oameni care sa schiteze un proiect si apoi de oameni care sa puna acel proiect in practica….a venit vremea s-o luam din nou de la capat… problema este ca nu vrem si nici nu mai avem puterea s-o facem…nu ne pricepem la management si ne miram ca, dupa ce am taiat lefurile, lucrurile merg tot mai prost, ca angajatii nu mai lucreaza la fel…. istoria ne-a invatat ca doar tragediile de mari proportii pot schimba soarta popoarelor. Americanii au avut nevoie de Pearl Harbour ca sa-si schimbe atitudinea si apoi de VietNam, japonezii au avut nevoie de Hiroshima si Nagasaki ca sa-si dea seama cum sa abordeze viitorul, rusii au avut nevoie de milioanele de morti in WW2 ca sa se uneasca pentru un proiect comun, chinezii au avut nevoie de Marsul cel Lung si Revolutia Culturala ……suntem o natie de prosti si inculti.Asta suntem! Niste prosti si niste inculti cu pretentii. Nu stim ce reprezinta in economia politica salariul dar cerem micsorarea lui pentru toti ceilalti in afara de noi. Stim ca politicienii fura de rup, ca iau spagi, ca seaca bugetul national, insa consideram acest lucru firesc si cerem sa se reduca lefurile angajatilor de la stat ca sa se stopeze jaful banului public.

 2. 23 ianuarie 2011 la 18:42

  *Daniela*
  Da, dreptate ai… un fel de fundătură.
  Mie mi se paare că e un pic mai complicat decât zici.
  Ai dreptate şi când zici că e nevoie de ceva care să ne scutur rău de tot. La noi mămăliga e ca românul, leneşă, doar borboroseşte, dacă e oprită să borborosească, atunci abia explodează.
  Dacă n-ar fi sinistru, ar fi haios ceea ce se întâmplă. Şi, cum zici, nu de acum cui de mai demult. Ceea ce vedem acum este urmarea duplicitarismului celor care după 90 au pus mâna pe România.
  La noi sindicatele nu există, prin sindicate eu înţeleg în principal cele din domeniul privat.
  Cele care fac scandal din când în când sunt consuse de oameni care s-au îmbogăţit folosind metode cel puţin ciudate, iar în activitatea lor sindicatele au ca principal ţel se pare deservirea intereselor unui parid politic, pe care nu-l pomenesc ca să nu zici că am ceva cu PSD (deşi adevărul e că am un dinte împotriva acestu partid din cauza unor indivizi de la vârful partidului, indivizi care faclegătura cu PCR-ul lui Ceaşcă), la rândul lui acest partid îşi plăteşte datoria la modul underground propunând legi care să protejeze averile legale au ba ale liderilor de sindicat Cuvântul opoziţie, în România, dacă nu eşti extraterestru, observi că e făcută de trusturi media ca Intact, Realitatea Media, Naţional media.
  Afacerile cele mai profitabile sunt cele care se fac cu statul etc. Multe, foarte multe aiureli care ne dau impresia de haos. Dar nu cred totuşi că acest haos e unul întâmplător. Nici măcar nu e un haos la modul serios ci doar o imagine pe care media ne-o crează pentru ca cei care se pricep la pescuitul în ape tulburi să poată să prospere.
  Ştii ce mă enervează cumplit? Văd lideri politici cum cu un tupeu incredibil mimează cum plâng ei pe umorul românului obidit de actuala guvernare.
  Văd liberali şi social-democraţi cum ne sun cât de rău trăiec acum românii.
  Am senzaţia că acei imbecili mă înjură de mamă.
  Sunt acum veniturile românilor mici? Da, sunt, dar dacă cineva îmi spune că au venituri mici din cauza acestei guvernări îl bag în mă-sa ca p orice cretin car3e mă înjură şi îşi bate joc de inteligenţa mea.
  Păi nu trebuie decât să ne uităm la finalul a două guvernări, cea a lui Bombonel şi cea a lui Tăriceanu. Apoi să căutăm să vedem cam cât se câştiga în europa în acele periade. Deşi erau perioade de creştere a economiei românii aveau nişte salarii pe care vesticii le consideră sume de lăsat la frizer ca bacşiş.
  Ni se arată că un imbecil se aruncă de la balcon în Parlament, sau că nuştiu ce babă nu are bani de aspirină. Am o curiozitate, imbecilul ăla şi-a vindecat cumva copilul acum dacă s-a nenorocit? Avea cumva în perioadele de care ziceam venituri similare cu un omolg al lui din Suedia sau germania? Oro baba aia îşi făcea vacanţele pe Coasta de Azur? Ba… De ce?
  Pentru că ticăloşii care au pus mâna pe ţara asta după 90 au protejat mizeria şi împuţiciunea, au promovat sitemul Pile Cunoştrinţe şi Relaţii.
  Avem o justiţie de rahat, şi nu de acum. Este o justiţie în care în punctele cheie sunt indivizi care au promovat în vremea lui Ceaşcă, indivizi care se autoperpetuează reciproc.
  Mai eceva şi mai infect.
  Toată lumea e de acord că sistemul bugetar are nevoie de reformare. Între altele aceasta înseamnă şi eliminarea din sistem a balastului.
  Se aruncă în Băsescu fără cea mai mică jenă cu faptul că a sps că va urma să se taie din venituri.
  Minciună abjectă. Nu a spus că trebuie să se taie din veniturile bugetaril ci să se reducă banii vârâţi în sistemul bugetar, asta nu înseamnă neapărat scăderea veniturilor persoanelor. Dacă s-ar fi raţionalizat scheme de personal de exemplu, râmânând doar personalul necesar paradoxal, celor rămaşi li s-ar fi mărit veniturile.
  Culmea e că dacă sunt daţi afară din bugetari, legistaţia le permite să dea în judecată guvernul, iar o seamă de magistraţi, ei înşii beneficiarii unei aberaţii care îi scate din categoria celor care trebuie să suporte greutăţile reformelor îşi permit să încalce principiile elementare ale democraţiei.
  Guvernul, fie că ne place, fie că ba, e rezultatul unor alegeri democratice.
  Preşedintele democratic ales după toate normele a propus un premier, acesta a făcut un guven pe care Parlamentul (democratic ales) l-a aprobat.
  Acest Guvern ia nişte măsuri care, sunt anulate pur şi simplu de nişte judecători despre care probabil că dacă zicem că sunt corupţi şi obedienţi unor anumite cercuri le facem un compliment, fudecători care nu răspund pentru faptele lor şi mai sunt şi inamovibile, complet arbitrar, interpretând texte de lege ca în filmele cu proşti fac praf aceste măsuri.
  Vedem o mulţime de indivizi care spun că guvernul e de rahat că nu reformează ţara.
  Să fim serioşi, orice reformă face ca anumite lucruri să se schimbe, deci unii vor fi mulţumiţi, alţii ba. Cei nemulţumiţi vor fi evident cei care în anumite momente favorabile au beneficiat de chestii care i-au favorizat nemeritat şi care, acum, cică nu mai pot fi reparate di cauza interpretării complet aberante a principiului neretroactivităţii.
  E complet aiurea.
  Să revenim la partide.
  Ei bine, dincâte ştiu eu pentru un partid de stânga cum e PSD în mod normal pe primul loc e pulimea, oamenii de rând adică.
  Chiar povestea asta cu blocarea recalculării de care PSD se bucură, ar trebui să-i enerveze. Cei mulţi ar beneficia de creşteri, unele semnificative, dar pentru pesedeii noştrii contează nu vulul ci spuma, cei din rândul cărora sunt şi securiştii suspuşi pe vremuri, cei care după ce au ordonat împuşcarea manifestanţilor din Decembrie 89, promovaţi apoi ca luptători în revoluţie şi recompensaţi în fel şi chip. Păi să mă ierte Sfântul Moş cu Barbă, asta e politică de stânga? Sau măsurile populiste luate de Guvernul Tăriceanu în special pe final, erau măsuri liberale?

  Daniela, ştii care cred că e soluţia? Când politicienii sunt adunaţi la vreo şedinţă a camerelor reunite ale Parlamentului să aruncăm în aer clădirea cu ei cu tot, la fel să facem cu partidele politice, apoi să facem altele din oameni care nu au făcut politică niciodată.

  Apoi să aruncăm în aer poliţia şi tribunalele apoi să facem o altă poliţie, un al sistem judiciar, să desfiinţăm tot sistemul legislativ, apoi să importăm unul literă cu literă, unul verificat în timp.

  De asta România pare o ţară de cacao, pentru totul e de cacao.
  Avem reguli pe care nu le respectăm nici măcar aşa strâmbe cum sunt decât dacă ne convine, avem tradiţii de care ne batem joc…
  Şi plătim.

  UItă-te puţin sus, la poze. În ambeele sund cred doi colonei.
  Ţi se pare că primul, cel în uniformă seănă a militar de carieră care se ghidează după un cod al onoarei sau cu on şef de post care o înjură pe tanti Frosinica pentru că a lăsat vaca să pască pe rondoul de flori din faţa postului de poliţie? Sau că dacă pui pe slănina colonelului Dogaru un veston de ofiţer şi pe laţele din capul lui o caschetă vei avea un ofiţer care uneori stă demn, în poziţia de drepţi şi îşi salută un superior cu „Să trăiţi Domnule General”?

  Ştii care e e fapt marea noastră problemă? Nu suntem atenţi la detalii. Zicem:”Merge şi aşa” şi trecem mai departe. Asta e problema, Sarsailă se ascunde în detalii..

  P.S. Acum ceva vreme am comis o … zicere: „Politicienii ie duşmanii omului” 😀

  P.P.S. Deşi democratic se spune că toţi suntem egali, iar eu mă consider a fi egal cu mulţi, refuz să accept că sunt egal cu politicienii. Nu sunt chiar atât de jegos…

 3. Maxim Daniela
  23 ianuarie 2011 la 19:08

  Ai drepate blue prin tot ceea ce ai scris aici..eu sincer m-am saturat de „toate” si de „tot”…..simt ca inebunesc!M-am scarbit!

  • 23 ianuarie 2011 la 23:29

   Daniela, şti ce fac eu? Încerc să mă detaşez şi să privesc cumva de departe.
   Încearcă, să vezi cât de amuzant e totul.
   Dacă te implici nu e bine. Dacă eşti mai sensibilă e posibil să îţi vină idei care de obicei le vin unor … blonde 😀 în perioada sărbătorilor.

   Uite, acum eu mă uit acum pe Cartoon Network. „Ed, Edd, ‘n Eddy” (desene animate) … mă distrez copios… 😀

 4. 23 ianuarie 2011 la 23:32

  Despre asta e vorba (alt episod evident)

 5. Maxim Daniela
  26 ianuarie 2011 la 9:29

  Esti un dragut…..merci mult!

 6. 26 ianuarie 2011 la 19:27

  Maxim Daniela :

  Esti un dragut…..merci mult!

  🙂

 1. 25 ianuarie 2011 la 7:36

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: