Prima pagină > Blogosfera > Elena Udrea: Vântu şi Voiculescu, chemaţi să afle adevărul despre telegondolă

Elena Udrea: Vântu şi Voiculescu, chemaţi să afle adevărul despre telegondolă

Bat ţara în lung şi în lat, dar nicăieri nu mi-a fost dat să văd atâta bucurie pe feţele oamenilor ca la Vulcan, în Hunedoara, unde am fost astăzi să inaugurez telegondola. A fost de-a dreptul fenomenal, localnicii m-au primit cu mare căldură, cu un entuziasm ce nu credeam că mai poate exista în aceste vremuri de criză, mai ales într-una dintre cele mai sărace zone ale ţării.

„În sfârşit, cineva s-a gândit şi la noi, a făcut ceva ce ne este necesar, fiindcă doar turismul ne-ar mai putea salva, altceva nu mai avem pe aici”, mi-au spus mulţi localnici. Fiecare cu alte cuvinte, dar esenţa era aceeaşi.

Investiţia de la Vulcan, făcută de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Consiliul Local Vulcan, este poate cea mai justificată din toate cele de până acum. În sufletele oamenilor a apărut convingerea că ţinutul pe care-l iubesc şi de care nu vor să se despartă, unde mineritul a murit, poate renaşte prin turism.

Prima parte a acestui proiect îndrăzneţ, inclus în programul „Schi în România”, s-a finalizat azi: s-au inaugurat telegondola în Pasul Vulcan, între cotele 770-1310 m, pârtia de schi, cu trei teleschiuri, drumul de acces la staţiile telegondolei şi o parcare, precum şi instalaţia electrică pentru telegondolă. În etapa următoare se vor construi telegondola între cotele 1310-1620 m, încă două pârtii de schi cu instalaţii nocturne, dar şi o instalaţie de producere a zăpezii artificiale cu opt tunuri.

Văzând cu ochii mei mulţumirea şi bucuria oamenilor, mi-e foarte greu să înţeleg cum această adevărată sărbătoare  – la care a participat mare parte din populaţia din Vulcan, dar şi oaspeţi din Petroşani, Petrila si alte localităţi ale Văii Jiului –  s-a transformat pe ecranele Realităţii şiAntenei 3 într-o adunare rece, formală, tensionată, în care aş fi fost apostrofată şi admonestată de participanţi.

Lucrurile au fost tocmai pe dos: cei certaţi de mulţime au fost chiar membrii echipelor de filmare de la cele două televiziuni, care, joi seara, când telegondola nu fusese încă  inaugurată, s-au dat de ceasul morţii să demonstreze că proiectul Vulcan este unul neviabil, una dintre “extravaganţele” Elenei Udrea. Oamenii le-au cerut reporterilor să nu mai mintă, să spună adevărul, iritaţi de emisiunile în care li s-a explicat, de la Bucureşti, că ei n-au nevoie de telegondolă şi de turism. Am intervenit în discuţie şi i-am scuzat, explicând celor prezenţi că ei nu au nicio vină pentru ce se transmite în studiourile Realităţii sau ale Antenei 3.

Soluţia propusă de localnici a fost simplă şi de mare bun simţ: să vină la Vulcan cei doi moguli, Sorin Ovidiu Vântu şi Dan Voiculescu, şi le vor explica ei ce mult înseamnă dezvoltarea turismului într-o zonă moartă din punct de vedere economic după închiderea minelor.

Am văzut azi cum albul devine negru, la ordin, atunci când e vorba de Elena Udrea. Ştiu că, orice aş face, pentru mulţi dintre realizatorii şi invitaţii de la Antena 3 şi Realitatea este doar rău. Bine ar fi, probabil, doar dacă m-aş retrage din politică şi m-aş specializa în mânuirea cratiţei.

Nu ştiu ce s-a întâmplat în spatele meu, dacă aceşti reporteri n-au intervievat câţiva oameni “de bine”, membri ai ai altor formaţiuni politice, care să se plângă că nu ştiu ce nu le convine legat de Elena Udrea sau de Guvern, în general.

Dar ştiu, şi martori îmi sunt cel puţin 1.000 de oameni din Vulcan, Petrila sau Petroşani, copii, tineri, adulţi sau bătrâni, că am asistat la cea mai mare explozie de bucurie de când sunt eu om politic. Am auzit urale din suflet, aplauze pe bune, am văzut o mare de oameni fericiţi şi mulţumiţi. I-am văzut năpustindu-se să parcurgă primul drum cu telegondola.

Instalaţia s-a blocat, fiindcă în loc de 8 persoane, în fiecare din cele 73 de cabine s-au urcat 10-12 persoane, iar senzorii s-au defectat. A fost nevoie de resetarea sistemului, iar în 40 de minute telegondola a pornit. Nimeni nu s-a supărat şi nu mi-areproşat mie defecţiunea. Cu totul altceva, însă, au aflat telespectatorii celor două televiziuni. Acolo, fireşte, Udrea era vinovată. Vinovata de serviciu…

N-aş fi scris aceste rânduri dacă – spre deosebire de alte dăţi, când mi se imputau diverse lucruri – nu aş avea drept martori pentru afirmaţiile mele, atâţia locuitori ai Văii Jiului. Iar oamenii aceştia nu mint, ei ştiu ce au trăit astăzi, alături de mine, cum eu ştiu ce am trăit astăzi, alături de ei. Nimeni nu are dreptul să deformeze într-atât atdevărul, să manipuleze grosolan opinia publică, să pătrundă în casele oamenilor şi să-i intoxice cu ştiri false. Nici când nu sunt martori care să demonstreze contrariul, nici când sunt prezenţi sute sau mii de oameni, care pot depune oricând mărturie că lucrurile s-au petrecut în alt mod decât în cel în care sunt relatate de televiziuni sau ziare.

Avem nevoie de mass media, dar ea trebuie să fie în slujba adevărului, a realităţii obiective.

Toate relatările despre sărbătoarea de la Vulcan au fost o mistificare. Veniţi să vorbiţi cu oamenii de aici, cu cei din valea Jiului care au ţinut să fie prezenţi,  şi veţi afla adevărul. Fiindcă ce se face pe sticlă, în aceste momente, nu mai este informare, ci dezinformare a opiniei publice, este demonizarea oamenilor politici ai puterii în ochii mulţimii.

Sunt procese de intenţie publice, cu realizatori şi invitaţi procurori, care mint fără să clipească atunci când ne declară vinovaţi de tot ce se întâmplă, suflă, zboară sau merge în România.

Articol importat de pe blogul doamnei Elena Udrea

http://www.elenaudrea.ro/vantu-si-voiculescu-chemati-la-vulcan-sa-afle-adevarul-despre-telegondola.html/comment-page-1#comment-184014

Comentariu Blue:

După câte văd foarte mulţi nu mai pot de … oroarea acestei grozăvii :D.

Normal, e mult mai productiv să stai pe la televiziuni, să mânânci rahat şi să te plângi că una că alta, dar să nu faci nimic concret.

 1. diaconu Eusebiu
  4 februarie 2011 la 23:08

  Mersi Albăstricule!

  • 4 februarie 2011 la 23:48

   Cu plăcere, dar dacă te uiţi la subiectul antrior vei vedea că deja am postat articolul când am văzut că tu îmi cereai asta.
   M-a enervat rău paraşuta de Drăgoteasca.. aia a fost scânteia.

 2. Liviu Iordache
  4 februarie 2011 la 23:20

  Poate ii trece prin minte doamnei Udrea sa faca niste poze de la centrul istoric al bucurestiului, zona statuilor de la Universitate, piata matache facuta praf si o compara cu cele citeva zeci de sali, zeci de pirtii cu aparate de urcat si toate cele.

  • 5 februarie 2011 la 21:04

   Crezi că dacă îşi face E.U. nişte poze în Piaţa Matache, aceasta devine mai frumoasă?
   Poate, dacă şi-ar face poze Oprescu acolo … Nu cred că piaţa de care zici e ceva turistic.

 3. diacon Eusebiu
  5 februarie 2011 la 13:28

  Liviu Iordache am pricipit aluzia şi răspund cârciumăreşte:
  CLIENTUL NOSTRU STĂPÂNUL NOSTRU!
  CA SĂ FIE MULŢUMIT, LUNTRE ŞI PUNTE NE FACEM!
  LUNI-MARŢI BĂGĂM MARFĂ PE POFTA CLIENTULU!
  😉

 4. diaconu Eusebiu
  5 februarie 2011 la 13:29

  Liviu Iordache am pricipit aluzia şi răspund cârciumăreşte:
  CLIENTUL NOSTRU STĂPÂNUL NOSTRU!
  CA SĂ FIE MULŢUMIT, LUNTRE ŞI PUNTE NE FACEM!
  LUNI-MARŢI BĂGĂM MARFĂ PE POFTA CLIENTULU!

 5. 5 februarie 2011 la 18:40

  O precizare necesară: deutschebrak nu face parte din grupul de susținători ai Elenei Udrea, chiar dacă, sporadic, interacționează cu membri ai acestui grup.

  În ce mă privește, am încredere deplină în Monica Macovei și îl voi susține pe Traian Băsescu atâta vreme cât va rămâne politicianul reformist de care are nevoie România.
  Am, de asemenea, încredere în Emil Boc, unul dintre extrem de puținii politicieni onești, curajoși, tenace și cu bun simț, în apărarea căruia văd că nimeni nu se mobilizează, deși este crucificat și batjocorit zilnic de televiziunile coprofage. Emil Boc și-a construit cu trudă o carieră politică, fără să beneficieze de finanțarea vreunui afacerist și fără să căpușeze notorietatea vreunei personalități, și ca deputat al Opoziției în timpul guvernării PSD, și ca primar al Clujului. La cât este de hăituit, n-am auzit să-l fi găsit cineva racordat la banul public, n-am auzit de vreun trafic de influență al consoartei și nici de vreo conexiune subterană cu mediul de afaceri clientelare. În fine…
  Zicerea cum că „politica e o curvă” nu-i decât o scuză pentru a ne liniști propria conștiință atunci când credităm politicieni de care noi înșiși ne îndoim.

  Fiind oarecum off topic, probabil că acest comentariu va fi, pe bună dreptate, cenzurat. Precizarea de la început ar fi însă corect să rămână.

  • 5 februarie 2011 la 21:46

   Bine bine, dar ce îţi făcu’ fata asta ❓
   Nu că m-oi da în vânt după fusta ei, dar este activă şi face treaba faţa de alţi miniştri. Să nu uităm: are şi un buget pe măsură 😉

   • 5 februarie 2011 la 22:04

    Băzelu,
    Nu poate fi vorba că mi-a făcut mie ceva. Nu am încredere în cei pe care îi reprezintă ea. Și printre aceștia nu este Băsescu. Este părerea mea, dar nu o voi argumenta aici și acum.

    • diaconu Eusebiu
     5 februarie 2011 la 22:45

     Ha, ha, ha!
     Auzi herr Cuţu! Dar zi-ne şi nouă te rog, cine mă rog îl reprezintă pe Băselu! Nu de alta, dar să nu murim proşti!

   • 5 februarie 2011 la 23:23

    Hehehe … cum ce făcu? Nu-i destul că-i blondă? 😀

 6. diaconu Eusebiu
  5 februarie 2011 la 20:38

  O precizare de asemenea necesară:
  deutschebrak este un naşparliu şi un nasol şi un dictator şi cenzurează comentariile. Başca că mai este şi fan Cristian Preda, politrucul comunist.
  Dar nu-i nimic!
  Orice învăţ are dezvăţ şi orice căţel gospodina lui!
  ….lasă că te-nvaţă tata minte, am să-ţi dau un ou fierbinte!
  🙂 🙂 🙂

  • 5 februarie 2011 la 22:47

   Prea Cuvioase,
   Că sunt „nașparliu”, „nasol” și „dictator” în opinia ta nu mă urzică. Că mă etichetezi ca „fan Cristian Preda” mă onorează, chit că nu-i adevărat. Voi susține întotdeauna un intelectual în confruntarea cu un semidoct. Ți-am mai spus-o. În plus, are dreptate în ceea ce privește moravurile și năravurile din PDL.

   • diaconu Eusebiu
    5 februarie 2011 la 22:59

    O dai pitită în spatele plopului! Zii mai bine că ţi-a suflat cineva de niscaiva divergenţe Preda – Base şi te repliezi! hihihi

 7. 5 februarie 2011 la 22:49

  diaconu Eusebiu :

  Ha, ha, ha!
  Auzi herr Cuţu! Dar zi-ne şi nouă te rog, cine mă rog îl reprezintă pe Băselu! Nu de alta, dar să nu murim proşti!

  Băsescu este singur.

  • diaconu Eusebiu
   5 februarie 2011 la 22:54

   Bingo!

 8. 5 februarie 2011 la 23:16

  diaconu Eusebiu :

  O dai pitită în spatele plopului! Zii mai bine că ţi-a suflat cineva de niscaiva divergenţe Preda – Base şi te repliezi! hihihi

  Prea Cucernice,
  Asta este o șopârlă. Pe cât punem pariu că mâine-poimâine vei spune că Băsescu n-o mai agreează pe Monica Macovei? He, he, he! Asta încercați: să-l decuplați pe Băselu de cei incomozi pentru Udrea. Este o tentativă de a-i ține pe susținătorii președintelui alături de Elena Udrea și de a-i izola pe cei care arată cu degetul spre corupții din partid, Solomon, Falcă, Necula și câți or mai fi. Că văd că ăștia sunt strânși uniți în jurul doamnei ministru. Oare de ce?

  • diaconu Eusebiu
   5 februarie 2011 la 23:45

   Bre Căţel! Tu eşti scenarist!
   De ce bagi ştanga că noi suntem de la BIROUL DE DECUPLĂRI ŞI CUPLĂRI?
   Marinarul este matur şi vaccinat!
   Se cuplează şi se decuplează cu cine vrea parâma lui!
   Există o singură condiţie!
   Numărul de la sutien!
   Să fie musai de la nr. 3-4 în sus!
   😉

 9. 5 februarie 2011 la 23:41

  Blue :

  Hehehe … cum ce făcu? Nu-i destul că-i blondă? :D

  Ete fleoșc!

  • diaconu Eusebiu
   5 februarie 2011 la 23:47

   deutchebrak :

   Blue :
   Hehehe … cum ce făcu? Nu-i destul că-i blondă?

   Ete fleoșc!

   Dada, fix ete fleoşc! Vă ofticaţi toate că e mai frumoasă ca voi!
   🙂 🙂 🙂

 10. 5 februarie 2011 la 23:53

  deutchebrak :

  Blue :

  Hehehe … cum ce făcu? Nu-i destul că-i blondă? :D

  Ete fleoșc!

  😀 😀 😀 …

 11. 5 februarie 2011 la 23:56

  Dada, fix ete fleoşc! Vă ofticaţi toate că e mai frumoasă ca voi!

  Vezi, ăsta este un mod de a băga pumnul în gură celor care au altă opinie decât voi. Odată inoculată ideea asta, cel care comentează împotriva Udrei nu mai are credibilitate. Așa făcea Securitatea pe vremuri. O mizerie…

 12. diaconu Eusebiu
  6 februarie 2011 la 0:07

  deutchebrak :Dada, fix ete fleoşc! Vă ofticaţi toate că e mai frumoasă ca voi!
  Vezi, ăsta este un mod de a băga pumnul în gură celor care au altă opinie decât voi. Odată inoculată ideea asta, cel care comentează împotriva Udrei nu mai are credibilitate. Așa făcea Securitatea pe vremuri. O mizerie…

  NU! Securitatea, pe vremuri, făcea exact ce faci tu! Îşi fabrica

  deutchebrak :Dada, fix ete fleoşc! Vă ofticaţi toate că e mai frumoasă ca voi!
  Vezi, ăsta este un mod de a băga pumnul în gură celor care au altă opinie decât voi. Odată inoculată ideea asta, cel care comentează împotriva Udrei nu mai are credibilitate. Așa făcea Securitatea pe vremuri. O mizerie…

  Haida-hai că mai ai un pic şi-mi spui cum îmi spune talibanca: EŞTI UN SECURIST ÎMPUŢIT!
  🙂 🙂 🙂

  Ofticoaselor!

  ĂSTA-I ADEVĂRUL: CUM VEDEŢI CĂ-I UNA MAI FRUMOASĂ CA VOI, CUM HAŢ LA GÂTUL EI! BIATA ELENA UDREA! CĂ NUMAI DE SĂFTOAICE ARE PARTE!

  (sper că remarci ce majuscule boldate şi parşive am băgat!…din majuscule te fac!)
  🙂 🙂 🙂

 13. 6 februarie 2011 la 16:52

  „Haida-hai că mai ai un pic şi-mi spui cum îmi spune talibanca: EŞTI UN SECURIST ÎMPUŢIT!
  Ofticoaselor!
  ĂSTA-I ADEVĂRUL: CUM VEDEŢI CĂ-I UNA MAI FRUMOASĂ CA VOI, CUM HAŢ LA GÂTUL EI! BIATA ELENA UDREA! CĂ NUMAI DE SĂFTOAICE ARE PARTE!
  (sper că remarci ce majuscule boldate şi parşive am băgat!…din majuscule te fac!)”

  Tu mă faci pe mine din majuscule? Să vezi tu ce te fac eu pe tine, din strâmbele pe care le voi băga:
  Doamna Savin, ia uitați ce zice ăla de care v-ați legat destinul: zice că sunteți „ofticoasă”! Eu l-aș lăsa să doarmă pe preșul de la ușă!

  Măi bursucel, de ce-i judeci pe ceilalți după propriile-ți reacții? Nu înseamnă că dacă tu te oftici pentru că Preda este mai „Oxford like”, mai frumușel și mai tânăr decât tine, eu musai o invidiez pe Udriștea că-i mai „frumoasă” decât mine. Să fie, tati! E drept, că puțină invidie tot simt când mă uit la Cocoșul ei…Că tare-i frumos!

 14. 6 februarie 2011 la 18:15

  iertată să-mi fie intervenţia, comuniştii, fii şi nepoţii lor, securiştii, informatorii, proştii şi naivii se unesc într-o uniune şi, pe domniile dvs., le interesează cât este Elena de blondă!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: