Prima pagină > Inconștiență - Ipocrizie - Nesimţire, Politicăraie - Partide - Politicieni, Presă > Minerii mor ca şobolanii. Criminalii se îmbogăţesc.

Minerii mor ca şobolanii. Criminalii se îmbogăţesc.

Minele ucid…

Mor minerii ca şobolanii. În pâmânt. Nu doar acum, şi nu doar în România.

Muncă grea mineritul, o muncă ce abrutizează şi tâmpeşte. O muncă periculoasă şi de multe ori cei care coboară în noaptea din maţele Pământului nu ştiu dacă vor ieşi singuri, sau îşi vor mai revedea vreodată familia.

Sunt oameni care atunci când s-au angajat ştiu că este periculos şi îşi asumă riscul.

De aici şi până la legatura cu telegondola de la Vucan e cale lungă însă… Măncătorii de căcat o fac însă; evident, Radu Tudor şi alţi ciutaci o fac cu acelaşi tupeu cu care emit jegoşeniile cotidiene.

Am văzut că unele slugi ale lui Felix ori Vântu, sau politruci de căcat ca maracuca mugitoare liberală Mariana Câmpeanu sau scrofelica social-deMocrata Lia Olguţa-Vasilescu nu mai contenesc să spună că aceşti mineri morţi în mină au murit pentru că nu s-au alocat bani pentru retehnologizarea şi modernizarea minelor, în special în ceea protecţia muncii în subteran.

“Telegondolă ne trebuia nouă…” zic mâncătorii de substanţe puturoase.

E adevărat cum e adevărat şi că Iliescu nu i-a chemat pe mineri la Bucureşti.

Acum sindicatele din minerit se dau de ceasul morţii cu privire la mineri, dar imbecilii uită că mineri au mai murit din aceleaşi motive când nu aveam un preşdinte Băsescu, ori un guvern Boc. Asta deşi constant în minerit s-au pompat bani grei pentru modernizare. Mai ales în vremea lui Iliescu.

Minerilor li se scoteau ochii cu nişte prime mai mult simbolice pe careîn ziua de leafă le foloseau pentru dechidere la beţia obişnuită şi oamenii tăceau, continuau să se ducă la muncă în subteran, pentru că acsă aveau familii care trebuiau întreţinute, data viitoare, la noul chef aveau nevoie de bani, aşa că mergau la muncă, îşi mâncau porţia pe care o primeau la cantină, apoi porneau blazaţi spre iad…

De ce minele arată ca în vremea lui Ceaşcă?

Unde sunt sumele uriaşe date pentru retehnologizare?

Oare ce legătură este între creşterea averilor celor care conduc minele şi ale liderilor de sindicat şi sprijinul electoaral pe care aceste sindicate îl oferă necondiţionat PSD-ului?

Oare bacă ar merge cineva pe firul banilor nu i-ar regăsi prin conturile unei găşti careîi controlează şi manipulează pe tonţii de mineri? Eu cred că da, şi mai cred că gaşca aceea formată din conducători are averile pe care le are tocmai pentru că banii respective în loc să meargă în reutilare, retehnologizare şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă…

Cred că celor implicaţi în respective gaşcă li se poate spune fără teama de a greşi criminali, ucigaşi de mineri.

Da, o gaşcă criminală. O gaşcă ce nu s-a creat ieri, săptămăna trecută sau acum o lună.

Cărările cârdăşiei s-au bătătorit demult, de pe vremea când Luceafărul Huilei le apărea când ieşeau din întunericul sinistru, de Iad, al subteranelor ca un Făt Frumos de lumină.

Da domnilor pesedişti şi domnilor sindicalişti, ascundeţi averile sindicaliştilor ca să nu se afle cum au fost făcute, ca să nu vi de descopere cadavrele din dulap. Şi nu e vorba doar de cadaver de mineri. De mult mai multe.

Chiar nivelul de trai al oamenilor dăn ţara asta vi se datorează…

Dar să dai vina pe o telegondolă cum că dacă acei bani erau băgaţi în minerit s-ar fi rezolvat problema e sinistru.

Nu, acei oameni nu au murit din cauza telegondolei doamnei Udrea, au murit ca mulţi alţi minri din cauză că cei care îi conduc sint nişte criminali fără scrupule.

Prin sociere sunt criminali şi cei care ar fi trebuit să ancheteze cum s-au folosit fondurile investite în minerit. Pentru neimplicare.

Revenind la accidental de mină, şeful Serviciului de Medicină Legală Hunedoara, Dan Măreculescu  spune că principala cauză a morţii minerilor e intoxicaţia cu monoxide de carbon.

Necropsia  s-a finalizat în cazul a trei dintre victime. Intoxicaţie cu monoxide de carbon.

La ceilalţi doi nu a necropsia contitnuă în sensul că  nu se ştie încă  procentul de intoxicare.

În cazul primilor trei, la doi intoxicaţia a fost letală, la cel de-al treilea a fost de 34%.

S-a mai stabilit că explozia medanului  a avut loc în momentul cuplării la reţeaua electrică a unui tablou de comandă după o revizie a acestuia…

Parcă văd că cei morţi acum vor fi îngropaţi, vor deveni nişte simple cifre în statistici, staul va continua să bage bani,  averile criminalilor vor continua să se umfle, minerii vor continua să moară, după 10 zile se va reporni mina şi viaţa va merge mai departe….

Dumnezeu să-i ierte pe toţi, victime şi criminali. Pe unii pentru inconştienţă, pe ceilalţi pentru ticăloşie…

 1. puiutul tau
  8 februarie 2011 la 16:15

  doua comentarii: Comentariu cinic. Retehnologizarea,mecanizarea, automatizarea s-au nascut pt.reducerea costului de manopera. Deci ele nu vor crea NOI locuri de munca ci vor elimina MULTE joburi de lopatari, adaugand cateva joburi de specialisti. Comentariu doi: toata mina Uricani are sub 1200 suflete. Statiunea turistica Straja singura are 700 joburi. NU INDUSTRIA face locuri de munca ci sectorul de servicii (dar sectorul de servicii nu este sindicalizat si asta e o problema MARE…) .In Vale sunt 8500 in mine la o populatie de 100 000 suflete. PS. Viitorul Vaii NU ESTE in minerit,dar sefii sindicali nu se dau batuti

  • 8 februarie 2011 la 17:39

   OK… e cum zici, dar aici ideea nu e să vorbim de crearea altor locuri de muncă ci de uciderea celor care deja lucrează acolo.
   Povestea cu închiderea unor mine e din alt film.
   Aici e vorba de o explozie care nu ucidea dacă acolo exista şi funcţiona un rahat de senzor pentru gaze cu potenţial explosiv. Ce naiba, acolo e vorba de cărbune şi unde e cărbune e şi gaz care se apride (metan).

 2. 16 februarie 2011 la 23:33

  Pentru mai multe informatii despre Valea Jiului , stiri, divertisment si foarte multe poze cu locuri care merita vizitate intrati pe site-ul http://www.infovaleajiului.ro

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: