Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > -Viol, viol-… strigă Constituţia, dar nimeni n-o aude.

-Viol, viol-… strigă Constituţia, dar nimeni n-o aude.

Văd că la televizor se analizează în draci ziua de ieri.

Unii spun că Opoziţia a câştigat pentru că le-a tras una peste bot celor de la putere pentru că nu au votat, alţii spun că dimpotrivă, a pierdut, deoarece Puterea are un vot în plus, alţii că a pierdut sau a câştigat Puterea în jocul ăsta.

Mai e o serie care spune că a pierdut România la imagine, sau că legătura de amiciţie între preşedinte şi PDL s-a evaporat.

Preşedintele însuşi s-a arătat foarte supărat că PDL nu l-a lăsat pe deputatul Dan Păsat să fie arestat.

Păi, să vedem cam cum a fost.

Potrivit procesului-verbal, în sală au fost 292 de deputaţi prezenţi, înregistrându-se 154 de voturi exprimate, dintre care 4 voturi anulate şi 150 de voturi valabil exprimate.

În favoarea solicitării DNA, s-au înregistrat 116 voturi „pentru“ şi 34 de voturi „împotrivă“. Opoziţia anunţase că nu va participa la vot.

Foarte interesant.

Aparent, fiecare are dreptate. Dar mai e ceva. O cărţulie care se numeşte Constituţia României.

E în cărţulia aia un articol:

ARTICOLUL 72

Imunitatea parlamentară

(1) Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.

(2) Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor. Urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

(3) În caz de infracţiune flagrantă, deputaţii sau senatorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei. Ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei asupra reţinerii şi a percheziţiei. În cazul în care Camera sesizată constată că nu există temei pentru reţinere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri.

Deci, conform părţii pe care am înroşit-o, dacă ne luăm doar după asta, nimic nu prea pare aiurea în afară de realitate.

Aşa ar fi dacă am privi doar acest articol. Dar nu e.

În aceeaşi cărţulie, mai există un articol care îl invalidează pe ăsta cel puţin pentru faptul că e unul care e expresia unui principiu fundamental al democraţiei cu care tot defilăm în coadă de s-a cam uzat săraca.

Articolul chiar aşa se şi numeşte:

ARTICOLUL 16

Egalitatea în drepturi

(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

(2) Nimeni nu este mai presus de lege.

(3) Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară. Statul român garantează egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi pentru ocuparea acestor funcţii şi demnităţi.

(4) În condiţiile aderării României la Uniunea Europeană, cetăţenii Uniunii care îndeplinesc cerinţele legii organice au dreptul de a alege şi de a fi aleşi în autorităţile administraţiei publice locale.

Deci, ce vedem noi aici? Că nimeni, nici Dan Păsat, nici mama lu’ Dan Păsat nu are cum să fie tratat altfel decât oricare alt cetăţean al Românie când lu’ Madam Justiţia  i se pune pata pe el.

Pentru asta avea dreptul să se enerveze preşedintele ca garant al Consituţiei, Opoziţia la rândul ei putea să nu se ducă la vot şi să spună că problema e că dacă Justiţia a zis că ăla trebuie să fie arestat, atinci să fie arestat fără discuţii. Da, da’ atunci i-ar fi întrebat lumea cine a făcut Constituţia aşa cum e şi mulţi să fie nevoiţi să recunoască faptul că au oarece contribuţie la scrierea ai.

Prin faptul că se interpune acest filtru parlamentar între justiţie şi parlametari se încalcă flagrant partea cu: „…fără privilegii şi fără discriminări”. Eu peronal mă simt discriminat, deoarece individul Dan Păsat, în primul rând e cetăţean al acestei ţări, abia temporar ocupă un fotoliu unde a fost ales de nişte tembeli, mai ales că în acest caz nu vorbim de chestiuni cum ar fi prestaţia sa politică, ci vorbim de cea mai ordinară corupţie.

Corupţia din principiu nu ar trebui să se considere a fi sub umbrela imunităţii.

Astfel, dacă ziua în amiaza mare un parlamentar scoate mitraliera şi împuşcă nişte sute de oameni, pur şi simplu nu poate fi arestat dacă dragii lui colegi se tem că poate odată le va veni şi lor rândul să aibă nevoie de protecţie în faţa legii.

Asta trebuiau să spună cei care acum transpiră ca să ne lămurească de faptul că în faţa noastră au câştigat unii sau alţii. Nu, cei de sus, din clasa politică parlamentră au câştigat şi nu acum ci atunci când această Constituţie aiurea a fost votată de turma zisă alegătorii români.

Da, noi toţi am pierdut şi vom continua să pierdem.

Şi mai e ceva. Mi-am amintit acum câteva secvenţe din perioada în care această constituţie de rahat a fost adoptată.

În una din ele, unii se strofocau să îi lămurească pe români cât de modernă şi bună e această Constituţie, între cele mai bune din Europa şi dădea tot felul de citate. Un altul, în aceeaşi emisiune zicea că nu e chiar aşa, e perfectibilă, dar dacă n-o votăm nu mai pupăm nu mai pupăm integrare treans atlantică, şi ne ia dracu deoarece ne va costa enorm să facem o armată destul de performată ca să fim în rând cu restul lumii civilizate, că doar votând-o avem o şansă ca să intraă în acel club select, şi tot aşa, blablabla, blablabla …

Într-o alti secvenţă, un grăsan fugea într-o gară după oameni cu o cutie. O urmă mobilă, doar doar or vota destui cât să se întrunească numărul de alegători ca referendumul ăla să se valideze…

Şi numărul s-a îndeplinit …

Hmmm, am zis mai sus” clasa politică”? Scuze, nu e termenul corect. E o turmă de infractori. Unii infractori care comit tot felul de infracţiuni, ceilalţi, colegiilor, infractori pentru că îi favorizează pe făptaşi. Da, o turmă de infractori şi complici.

Şi ne mai mirăm că după două decenii de când s-a îmbolnăvit şi a murit de boală de plumb Dictatorul şi Sinistra, România arată în halul ăsta, că la mormintele lor mai apar tot feul de nătărăi care îi plâng de milă, că vedem infractori care indiferent ce comit se plimbă liberi sau îşi fac partide în fruntea cărora se pun, iar dacă sunt cercetaţi de procurori urlă ca măgarii să sunt victimele unor abuzuri politice.

Văd că scrie în Cancan că azi pe la 7:30, ora României un asteroid cu diametrul între 2.3 şi 5,1 metrii de va rata cu vreo 30.000 de kilometrii, ba mai mult, nici măcar frate’su mai mare, asteroidul Apophis despre care ziceau nişte astronomi ruşi că ne va lovi prin 2036 nu ne mai loveşte. Un astronom, Dan Durda de la institutul de Cercetare Colorado, a spus căcel mai aproape de pământ, Apophis va fi în 2029, apoi s-ar îndepărta…

Ţîţîţî… şi eu care speram că poate ne loveşte şi scăpăm şi noi de clasa asta politică de cacao… Deh, naţie fără noroc.

Poate vine totuşi cutremurul ăla şmecher.  Aud că prin Parlament li se arată hexagoane  violete unora. Sau poate vin gorilenii lui Lorin Fortună şi ne teleportază pe lună… eeee, asta ar fi mişto … da teamă mi-e că pe când îmi vine şi mie rândul, când ajung pe Lună deja Dan Diaconescu e Preşedinte destinat (că aşa sicea Fortună, nu se mai alege sau numeşte Conducătorul …  a auzit el la plombele de la măselele de minte că Dan Diaconescu e deja destinat).

Gata că intru la depresii…

 

 1. 9 februarie 2011 la 14:43

  daca la putere gasesc 34 de solidari cu penalitatea, in opozitie ii gasesc pe toti solidari cu penalitatea. cum poti tu ca parlamentari de opozitie care urli toata ziua ca se face scut in jurul lui Pasat, cand tu cand ai ocazia sa-l vezi pe penal incatusat absentezi de la vot. prin absentaopozitia a dat un vot indirect in favoarea lui Pasat, si impreuna cu cei 34 de penali din barca puterii l-au facut scapat si liber ca pasarea cerului pe borfas.

  • 9 februarie 2011 la 14:53

   Cam aşa am zis şi eu ieri…
   Până mi-am amintit de
   ARTICOLUL 16 din Constituţie

   Egalitatea în drepturi

   (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
   (2) Nimeni nu este mai presus de lege.

   Nu trebuie deloc să se ajungă în Parlament.
   Articolul 72 încalcă principiul egalităţi şi Art 16. Ăsta al doilea e susţinut de faptul principul egalităţii e un principiu fundamental al democraţiei, deci, după mintea mea, ar trebui să primeze în faţa lui 72. Ambele nu pot coexista deoarece se anulează reciproc Unde mai pui că e vorba de un fapt de corupţie, fapt care nu e acoperit de imuitatea din nici o ţară normală la cap.
   Citeşte atent ceea ce am înroşit în postarea cu care am deschis acest subiect.

 2. 204
  11 februarie 2011 la 8:01

  Văd că Mika vrea să-ţi facă rating şi mi te-a trimis să te citesc, dar ….., nu îmi spui nimic nou.
  Kăcatul ăsta de naţiune tembelă e prostită de mult cu tembelizoru, din decembrie pe sfîrşite în ‘ 89, cînd cu împuşcarea şi emanarea ultimului kk de pe o listă lungă !Pe el şi gaşca lui roşie-rozalie, nu-l mai înjură nimeni, a intrat în sînge .
  Iaca ai acum 21 de ani de cînd FSN -NU se transformă în partid politic, că vine martie şi sunt 21 de ani de cînd s-a trasformat în 3 trandafiri !
  Ce bine ar fi fost ca în ‘ 90 să fie http://www... şi net ! Poate aflau idioţii de 92% care au votat cu emanatul ce – i poate KGB-ul din cap !
  Îţi ajunge ….părerea mea, Mika o ştie …deja .
  Nu te obosi să-mi răspunzi că nu bifez căsuţele astea niciodată.
  Cu ….înţelegere , că stimă nu am decît pentru cei care-i cunosc mai mult.

 3. 204
  11 februarie 2011 la 8:02

  Da am blog, dar am uitat de el, cred că nici parola nu o mai am scrisă !
  scuze

 4. 11 februarie 2011 la 12:22

  *204*
  Salut, bun venit…
  Fată bună şi frumoasă Mika (da nu-i spune că i se suie la cap… 😀 )
  Cât despre blog, ţi l-am văzut. E mişto cu excepţia pozei alea cât toate zilele de nici nu încape pe ecran. De fapt şi poza e frumoasă, dar e mult prea mare. Parcă ai vrut să faci mişto de blog. Am văzut că funcţionează deşi ultima postare e de prin iunie, anul trecut.
  Dacă nu mai ştii parola, vezi că poţi să o regăseşti. Nu am găsit, dar pe undeva trebuie să existe ceva de genul: „Ai uitat parola?”, e un linc ce te trimite undeva unde ţi se cere adresa de mail pe care ai înscris-o, şi poate şi alte chestii şi platforma îţi trimite automat parola la adresa de mail, ori îţi oferă posibilitatea să îţi pui alta. Aşa e pe Internet. Nimic nu se pierde.

  Ştii care e problema cu naţia asta de papagali? Are memoria mult prea scurtă.
  Cum p. mea acum două decenii românii se dădeau oropsiţie de cei 50 de ani de comunism şi îl votau pe un fost primsecretar de judeţ? Într-un fel, cred că proştii îşi merită soarta. Ai văzut cum unii s-au dus la mormânul lui ceaşcă de ziua lui şi nu s-a găste nimeni să-i scuipe direct în moacă? Nici măcar cei care au avut rude ce au murit în stradă în Decembrie 89.

  Unreori ştii ce îi doresc naţiei ăsteia? Atunci când nu îi doresc un cutremur sau un meteorit ce să o trezească, îi doresc un nou preşedinte comunist, pe Dan Diaconescu. Poate după încă 50 de ani de umilinţă şi comunism şi încă vre-o mie sau două de tineri morţi într-un Decembrie în stradă. Poate aşa naţia asta se va trezi până la urmă, se va uita în oglindă şi după ce îşi va trage două perechi de palme îşi va zice: „Băi frate, da proastă mai sunt”. Din păcate, acum nu mai există o Uniune Sovietică şi mi-e teamă că se va ajunge la canibalism cum se zice că s-a ajuns în N.Coeea… Poate s-or pune şi copii la cartelă ca să aibă totuşi fiecare o ciosvârtă din care să muşte când îl va admira pe to’arăşu la telejurnal.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: