Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Justiţie - Lege - Legislație > Regina, Regele şi drumul lui Vîntu spre bulău … Regele=Vîntu?

Regina, Regele şi drumul lui Vîntu spre bulău … Regele=Vîntu?

Pentru că toată lumea se strofoacă legat de etnobotanice, şi de scandalul cu corupţia în vămi se pare că dermul spre puşărie al lui Sorin-Ovidiu Vîntu trece cumva într-un plan secund.

Toată lumea se întreabă cine „Regina”. Asta e foarte înteresant pentru că la un joc de şah, piersi doar atunci când pierzi regele, nu regina. Oare de ce nu spune nimeni că trebuie găsit Regele? Oare să fie vorba de o partidă unde se sacrifică Regele pentru a salva regina? E o chestie de urmărit.

Nu vreau să afirm că Sorin Ovidiu Vîntu e Regele care ar trebui căutat pentru că nu am argumente palpabile, ceva, nu prea ştiu ce, îmi tot şopteşte că omul nu e departe de Rege … sau o fi chiar el Regele?  Dacă om trăi, om vedea….

Oricum să-i dăm lui SOV, ce-i al lui SOV. Să ne amintim drumul său spre bulău într-o înşiruire se articole aduse de pe HOT NEWS http://www.hotnews.ro/.

(Adresa de unde a fost importat fiecare articol o voi pune la finalul  articolului respectiv).

Lectură plăcută:

Tribunalul Bucuresti judeca de la ora 22.00 propunerea de arestare pentru 29 de zile a lui Sorin Ovidiu Vantu

Autor: D.G.

Joi, 9 septembrie 2010

Procurorii au inaintat joi seara magistratilor Tribunalului Bucuresti, propuneri de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile, pe numele inculpatilor Vintu Sorin Ovidiu, Turcan Octavian, si Stoian Alexandru. SOV a trimis sume de bani condamnatului Popa Nicolae, pentru ca acesta sa se sustraga de la executarea pedepsei de 15 ani inchisoare, informeaza Ministerul Public.

Liviu Luca, audiat si el in acest dosar, nu a fost retinut.

Tribunalul Bucuresti va judeca la ora 22.00 propunerea de arestare pentru 29 de zile, informeaza Mediafax.
 

Redam integral comunicatul Parchetului:


„Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus in cursul zilei de azi retinerea, pentru 24 de ore, a inculpatilor Vintu Sorin Ovidiu, Turcan Octavian, si Stoian Alexandru, sub aspectul savarsirii infractiunii de favorizarea infractorului.
Din probele administrate in cursul urmaririi penale a rezultat ca, inculpatul Vintu Sorin Ovidiu a trimis sume de bani condamnatului Popa Nicolae, pentru ca acesta sa se sustraga de la executarea pedepsei de 15 ani inchisoare, aplicata prin sentinta penala nr. 423/20.03.2007 a Tribunalului Bucuresti, pronuntata in dosarul nr. 24.632/3/2006, ramasa definitiva prin decizia penala nr. 2098/2009 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dosar in care la data de 23 iulie 2009 a fost emis mandat european de arestare.
Urmarirea penala a stabilit ca transmiterea sumelor de bani s-a realizat in baza dispozitiilor inculpatului Vintu Sorin Ovidiu, prin transfer bancar, dintr-un cont deschis la o banca cu sediul in Nicosia, Cipru, in contul unei societati comerciale inregistrate in Indonezia, la care condamnatul Popa Nicolae avea acces cu ajutorul inculpatului Turcan Octavian, sau in numerar cu sprijinul inculpatului Stoian Alexandru. Procurorii au inaintat magistratilor Tribunalului Bucuresti, propuneri de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile, pe numele inculpatilor Vintu Sorin Ovidiu, Turcan Octavian, si Stoian Alexandru”.
Procurorii i-au audiat, joi, pe Sorin Ovidiu Vantu, Liviu Luca, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere Petrom, Octavian Turcan si pe Alex Stoian, in cazul lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, condamnat la 15 ani de detentie pentru prabusirea FNI.
La locuintele acestora si ale altor persoane s-au facut perchezitii,anchetatorii ridicand unitati de computer, inscrisuri si alte documente.

Recursul in dosarul lui Sorin Ovidiu Vintu se judeca miercuri

Autor: DG

Luni, 13 septembrie 2010

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au stabilit pentru miercuri, 15 septembrie, judecarea recursului declarat de Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan si Alexandru Stoian impotriva deciziei de arestare luata vinerea trecuta de Tribunalul Bucuresti, informeaza Agerpres.
Sorin Ovidiu Vintu a fost arestat, pentru 29 de zile, impreuna cu Octavian Turcan si Alexandru Stoian, pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului, in dosarul privind fuga din tara a fostului director al Gelsor Nicolae Popa, condamnat la 15 ani inchisoare in dosarul FNI.
Cei trei sunt acuzati ca i-au trimis lui Nicolae Popa diverse sume de bani in Indonezia, ajutandu-l astfel sa se sustraga de la executarea pedepsei.
Tribunalul Bucuresti a publicat motivarea judecătoruşui  care a decis arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Sorin Ovidiu Vintu, Ovidiu Turcan si Alexandru Stoian. Judecatorul arata ca „Favorizarea unui infractor condamnat la 15 ani inchisoare (Nicolae Popa – n.red.) pentru savarsirea unor fapte ce au prejudiciat paturi largi de populatie dovedeste o periculozitate deosebita a celor 3 inculpati favorizatori si justifica o masura preventiva severa”.

Catalin Predoiu:

Am trimis pe 6 septembrie o noua cerere de extradare in cazul Nicolae Popa

Autor A.N.

Marţi, 14 septembrie 2010

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat marti ca a fost nevoit sa procedeze la o noua cerere de extradare in cazul lui Nicolae Popa, ca urmare a deciziei Tribunalului Bucuresti, transmite Agerpres. Partea romana a facut acest lucru desi autoritatile indoneziene au semnat in august solicitarea de extradare.

„Noi am transmis o a doua cerere de extradare pe data de 6 septembrie ca urmare a unei decizii a Tribunalului Bucuresti Sectia a II-a Penala si urmeaza ca aceasta cerere sa-si parcurga etapele procedurale, potrivit legii indoneziene”, a declarat Predoiu.
El a adaugat ca „Ministerul Justitiei este obligat sa procedeze la cererea de extradare in momentul in care este sesizat de instanta romana”.
Cat priveste durata extradarii, Predoiu a sustinut ca el cunoaste etapele procedurale din Indonezia, dar ca se abtine de la orice comentarii: „Cunosc etapele procedurale din Indonezia, dar este nepotrivit sa fac speculatii cu privire la durata aplicarii unei proceduri a unui stat suveran pe teritoriul acelui stat”.
Ministerul Justitiei anuntat  saptamana trecuta, dupa arestarea lui Sorin Ovidiu Vantu, ca „presedintele indonezian a aprobat, la 25 august 2010, decretul privind inceperea procedurii de extradare” in cazul lui Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de detentie pentru infractiuni economice si retinut la Jakarta in 2 decembrie 2009.
La inceputul anului, politia din Indonezia a respins cererea de suspendare a executarii pedepsei cu inchisoarea formulata de avocatii lui Nicolae Popa, condamnat in absenta pentru fraudarea a peste 100.000 de oameni.
„Nu putem indeplini cererea inaintata de Nicolae Popa, prin intermediul celor doi avocati ai sai – Otto Hasibuan si Henry Yosodiningrat -, de a suspenda detentia, intrucat Popa nu este detinutul nostru. El este urmarit de Interpol, la cererea Politiei Romane”, a declarat atunci pentru cotidianul indonezian  The Jakarta Globe, detectivul-sef Com. Gen. Ito Sumardi. „Avocatii ar trebui sa-i ceara clientului lor sa se adreseze direct Interpolului, nu noua”.
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu afost reţinut  joia trecuta de procurorii DIICOT in dosarul fugii din Romania a lui Nicolae Popa si a modului in care acesta a fost ajutat sa se ascunda in Indonezia.

Procedura de extradare se face in conformitate cu legea indoneziana

Atasatul de presa al ambasadei indoneziene la Bucuresti, Widya Airlangga, a explicat pentru Mediafax cum se desfasoara procedura extradarii, conform legislatiei indoneziene:
„La acest moment procesul, procedura de extradare a cetateanului Nicolae Popa nu este incheiata. Ea continua. Pentru ca nu exista un tratat bilateral de extradare intre Romania si Indonezia, trebuie aplicata in acest caz legea nationala din Indonezia”, a declarat Widya Airlangga.

Conform legislatiei indoneziene, pe scurt procedura este urmatoarea: trebuie sa existe o cerere a politiei care se transmite Ministerului de Justitie de la Jakarta care, la randul sau, face o solicitare catre Presedinte, cel care da unda verde. La acest moment, pot confirma ca Ministerul Justitiei a transmis catre Presedintie actele necesare. Procesul continua si va asiguram ca facem toate demersurile in conformitate cu legislatia”, a mai spus el, invocand articolul 39 din Legea 1/1979 privind extradarea.
Intre Romania si Indonezia nu exista un acord de extradare,
insa conform articolului 39 din legislatia indoneziana in domeniu, in cazul in care presedintele accepta o cerere de extradare, procedura care va fi urmata va fi similara celei in care un astfel de acord ar exista.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7788513-catalin-predoiu-trimis-6-septembrie-noua-cerere-extradare-cazul-nicolae-popa.htm

VIDEO UPDATE

Procesul lui Sorin Ovidiu Vintu, amanat pentru luni dimineata.

SOV, catre jurnalisti: Dragilor, pe parcursul acestui proces nu voi face niciun comentariu

De A.N.

Marţi, 14 septembrie 2010

Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, sa amane pentru luni, la ora 10:00, judecarea noului termen in procesul in care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu este judecat pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului in dosarul privind fuga din tara a fostului director al Gelsor, Nicolae Popa (care a fost condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul FNI). In acelasi dosar, au fost deferiti justitiei omul de afaceri Octavian Turcan si soferul lui Vintu, Alexandru Stoian. Sedinta Tribunalului Bucuresti trebuia sa inceapa vineri la ora 12:00, insa in cele din urma a fost amanat pentru luni, dupa ce avocatii lui SOV au invocat faptul ca nu au reusit sa citeasca dosarul. 

Avocatii angajati se Sorin Ovidiu Vantu, Alexandru Stoian si Octavian Turcan au cerut instantei amanarea procesului cu aproape o saptamana. Ei si-au motivat cererea prin faptul ca nu au reusit sa studieze dosarul. „Fiind vorba de libertatea unui om trebuie sa ne pregatim bine”, a sustinut in fata magistratului unul din avocatii angajati de Sorin Ovidiu Vantu. Avocatii au mai ridicat si problema competententei instantei de a judeca procesul. Magistratii au decis ca sunt competenti sa judece cauza.
Judecatorul a propus avocatilor sa consulte dosarul in cursul zile de vineri. „Putem relua sedinta chiar si pe seara”, le-a explicat magistratul. Solutia aleasa, in cele din urma, fiind ca procesul sa fie reluat luni dimineata.
Referitor la amanarea procesului s-a pronuntat si procurorul de caz care a explicat ca ziua de luni nu este convenabila deoarece ar fi ziua lui libera.„Acest termen (luni 29 noiembrie ) s-ar putea sa ne puna si pe noi in imposibilitatea de a asigura continuitatea procurorului de sedinta pentru ca avem deja unele programari”, a explicat procurorul de caz. Judecatorul l-a intrebat: Cand aveti programate sedintele?. La care procurorul a raspuns: Pai am marti si joi. Luni era ziua mea libera.
Un alt avocat a incercat sa obtina o amanare mai lunaga a procesului pe moment ca el ar fi ocupat saptamana viitoare in fiecare zi de la ora 3 avand alte procese la care trebuie sa se prezinte. „Nu-i nimic ca vom pune sedinta dimineata la ora 10”, a explicat judecatorul.
Initial, sedinta de vineri, de la Tribunalului Bucuresti, in acest caz trebuia sa inceapa la ora 12:00, insa a fost amanata pentru trei sferturi de ora, din cauza judecarii unor recursuri.
Presedinta de sedinta l-a intrebat pe Sorin Ovidiu Vintu daca poate sa mai astepte 30-45 de minute, iar omul de afaceri i-a raspuns: „Sunt la dispozitia dumneavoastra”.
Ulterior, Sorin Ovidiu Vintu, care a venit la Tribunal insotit de 7 garzi de corp, a iesit din sala si le-a spus jurnalistilor: „Dragilor, pe parcursul acestui proces nu voi face niciun comentariu”.
Dosarul a fost trimis in instanta pe 14 octombrie iar pe 8 noiembrie instanta a amanat dezbaterile, deoarece inculpatii nu isi angajasera avocati. Mai exact,procesul a fost amanat dupa ce Alexandru Stoian a cerut instantei amanarea judecarii cauzei pe motiv ca doreste sa isi angajeze un aparator, moment in care un avocat din oficiu a depus la dosarul cauzei o delegatie pentru a-l putea reprezenta la acest termen.
Procurorii au stabilit, in urma probatoriului administrat, ca in perioada octombrie 2009 – ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vintu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 euro, „convenite cu condamnatul Popa Nicolae”, doua transe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro.
 

VIDEO

Cum a fost amanat pentru a patra oara procesul lui Sorin Ovidiu Vintu

Autori: Attile Biro, Alina Neagu,

Luni, 6 decembrie 2010

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis sa amane pentru a patra oara procesul in care Sorin Ovidiu Vintu este judecat pentru favorizarea infractorului in dosarul privind fuga din tara a fostului director al Gelsor, Nicolae Popa (care a fost condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul FNI). Motivul amanarii a fost acela ca rechizitoriul dosarului trebuia citit in prezenta lui Vintu. Subit, in timpul sedintei de judecata omului de afaceri i s-a facut rau.
 

 • Vezi in text cum s-a desfasurat procesul.


Ora 12:15
La Tribunalul Bucuresti in aceeasi sala in care a fost judecat si Sorin Ovidiu Vantu s-a judecat luni 6 decembrie si unul din dosarele FNI. Este vorba de un proces in care pagubitii FNI incearca sa isi recupereze sumele pierdute in urma jocului piramidal despre care presa a relatat ca a fost creat de Sorin Ovidiu Vintu. In cazul FNI au fost pagubiti peste 300 000 de romani.
Ora 12:30 In sala de judecata a intrat Sorin Ovidiu Vantu. Judecatorul i-a explicat ca mai are de asteptat pentru ca ar mai fi avut de judecat un proces. Avocatii au solicitat ca procesul in care SOV este invinuit de favorizarea infractorului sa fie judecat mai repede deoarece omul de afaceri se simte rau. „Ii este foarte rau doamna judecator. Are afectiuni cardiace”, a explicat unul din avocatii lui Vintu.
Ora 12:40 Dupa ce judecatorul a facut prezenta unul din avocatii lui Vantu a intervenit agitat. „Va rugam sa ii permiteti clientului meu sa plece la spital se simte extrem de rau. Are sticluta cu nitroglicerina la el”, a spus unul din avocati. Judecatorul a incuviintat cererea dar a explicat ca in sedinta SOV ar fi urmat sa fie audiat.
Judecatoarea a explicat insa ca daca starea de sanatate a lui SOV nu ii va permite pe viitor sa vina la proces pentru a fi audiat nu va reprezenta un impediment ca procesul sa continuie si nu se va putea amana pe acest considerent. „Daca va fi nevoie declaratia sa va putea fi consemnata si la spital”, le-a explicat judecatorul avocatilor.
Ora 12:45 Sala a fost evacuta la cererea avocatului Marian Nazat pentru ca urma sa prezinte un document care facea referire la starea sa de sanatate. Dupa cateva minute se reia sedinta publica, judecatoarea anunta ca avocatul Marian Nazat a fost amendat pentru ca a lipsit nemotivat de la celelalte termene de judecata.
Ora 13:50 Timp de o ora avocatii au dezbatut competentele Tribunalului Bucuresti de a judeca procesul. Avocatii lui Vintu si ai celorlati doi inculpati au explicat ca de fapt procesul nu ar trebui judecat de Tribunalul Bucuresti ci de o Judecatorie. Avocatii lui Vintu au indicat Judecatoria Buftea ca si competente pentru a judeca procesul. In final judecatorul decide ca Tribunalul Bucuresti este competent sa judece cauza.
Ora 14:15 Avocatii au facut mai multe cereri: ca parchetul sa le puna la dispozitie CD-urile cu inregistrarile convorbirilor purtate de Vantu si ceilalti doi incupati, ca parchetul sa prezinte incheierile mandatelor de arestare, ca rechizitoriul sa fie retrimis la parchet, etc.
Ora 15:20 Judecatorul decide in final ca procesul sa fie amanat pana pe 17 decembrie pentru ca in acea sedinta sa fie citit rechizitoriul in prezenta lui Sorin Ovidiu Vintu.
Procurorii il acuza pe Vintu ca in perioada octombrie 2009 – ianuarie 2010 a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 euro, „convenite cu condamnatul Popa Nicolae”, doua transe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro.
In acelasi dosar, au fost deferiti justitiei omul de afaceri Octavian Turcan si soferul lui Vintu, Alexandru Stoian.
Dosarul a fost trimis in instanta pe 14 octombrie, iar pe 8 noiembrie instanta a amanat dezbaterile, deoarece inculpatii nu isi angajasera avocati. Mai exact, procesul a fost amanat dupa ce Alexandru Stoian a cerut instantei amanarea judecarii cauzei pe motiv ca doreste sa isi angajeze un aparator, moment in care un avocat din oficiu a depus la dosarul cauzei o delegatie pentru a-l putea reprezenta la acest termen.
Procurorii acuza, in urma probatoriului administrat, ca in perioada octombrie 2009 – ianuarie 2010 Sorin Ovidiu Vintu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 euro, „convenite cu condamnatul Popa Nicolae”, doua transe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro.
Recent, presa din Indonezia a anuntat ca Nicolae Popa va fi trimis in tara in decembrie.

Avocatii lui Sorin Ovidiu Vintu spun ca acesta este internat la „Floreasca”, judecatorul vrea sa sune sa verifice

De: V.M.

Luni, 10 ianuarie 2011

Judecatorul Camelia Bogdan de la Tribunalul Bucuresti a hotarat sa sune la Spitalul de Urgenta „Floreasca” din Capitala pentru a verifica veridicitatea unor sustineri ale avocatilor lui Sorin Ovidiu Vintu care au spus, la termenul de luni, ca acesta ar fi fost oprit in spital pentru o injectie, relateaza Mediafax.
UPDATE – Sorin Ovidiu Vintu a venit la Spitalul Floreasca la ora 13.30, pentru investigatii si a fost internat la Sectia Cardiologie in jurul orei 15.40, dupa ce a primit rezultatele analizelor, a declarat purtatorul de cuvant al unitatii sanitare, medicul Bogdan Oprita.
„Sorin Ovidiu Vintu a venit la spital in jurul orei 13.30. A spus ca nu ar vrea sa ramana internat decat daca analizele indica necesitatea acestui gest. In urma cu cateva minute, dupa ce au sosit toate rezultatele, a acceptat internarea”, a spus Bogdan Oprita pentru Mediafax.
Unul dintre avocatii lui Sorin Ovidiu Vintu a justificat absenta de la proces a clientului sau prin faptul ca acesta s-a prezentat la Spitalul de Urgenta „Floreasca” unde i s-a facut o injectie si unde a fost oprit pentru alte investigatii.
Judecatorul Camelia Bogdan a sustinut insa ca, in conditiile in care Vintu este obligat sa se prezinte la fiecare termen al procesului, motivul lipsei sale trebuie sustinut cu acte justificative emise de Spitalul „Floreasca”.
Avocatii au intentionat sa prezinte un document medical, dar magistratul a sustinut ca nu poate fi luat in calcul din cauza datei la care a fost emis si ca vrea sa telefoneze la Spitalul „Floreasca” pentru a verifica informatia privind internarea lui Vintu.
Judecatorul a admis, luni, cererea avocatilor din dosar privind copierea CD-urilor cu inregistrari telefonice si ambientale, astfel ca fiecare dintre inculpati va primi cate trei copii dupa acestea. Copierea acestor CD-uri se va face de catre informaticianul instantei, in prezenta procurorului.
Discutiile in dosar vor fi reluate dupa finalizarea copierii si dupa verificarea informatiilor privind internarea omului de afaceri la Spitalul „Floreasca”.
La termenul din 17 decembrie 2010, judecatorul care judeca dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu este acuzat de favorizarea infractorului a cerut lamuriri in legatura cu un bilet medical, depus anterior la dosar, care ar proveni de la o clinica vieneza unde sunt tratate probleme cardiologice, dar care este semnat de un dinecolog. Judecatorul Camelia Bogdan a spus ca nu intelege de ce un act medical ce viza probleme cardiologice este semnat de un medic ginecolog.

Sorin Ovidiu Vintu a fost externat la cerere din Spitalul Floreasca

Autor: Alina Neagu
Marţi, 11 ianuarie 2011
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost externat marti din Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, anunta Agerpres, citand surse spitalicesti. Potrivit acestora, omul de afaceri s-a internat din cauza unor probleme cardiace, acesta fiind si motivul invocat, luni, de avocatii sai la Tribunalul Bucuresti, unde se judeca procesul in care SOV este acuzat de favorizarea infractorului. Mediafax scrie ca SOV a fost externat la cerere, in noaptea de luni spre marti, dupa cateva ore petrecute in spital, timp in care i-au fost facute investigatii medicale.
Avocatii au aratat ca Vintu, cunoscut cu probleme cardiace, a mers la Spitalul Floreasca, luni dimineata, iar medicii au decis sa il interneze pentru investigatii. Sorin Ovidiu Vintu are interdictia de a parasi teritoriul Romaniei si este obligat sa se prezinte la toate termenele procesului de la Tribunalul Bucuresti.
Procurorii Parchetului General l-au trimis in judecata pe Vintu, sub acuzatia ca i-ar fi trimis in Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul FNI. Astfel, procurorii sustin ca, in perioada octombrie 2009-ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vintu i-a transmis lui Nicolae Popa doua transe, de 50.000 de euro si 20.000 de euro.
Suma ii era necesara lui Nicolae Popa pentru a se ascunde in scopul de a nu fi descoperit de autoritatile indrituite sa puna in executare mandatul european de arestare emis pe numele sau pentru executarea pedepsei de 15 ani inchisoare la care fusese condamnat prin hotarare judecatoreasca definitiva si executorie.
Potrivit procurorilor, dupa ce Nicolae Popa a fost arestat in Indonezia, pe 2 decembrie 2009, Sorin Ovidiu Vintu si Alexandru Stoian (soferul acestuia) au desfasurat actiuni de sprijinire a lui Nicolae Popa cu scopul ingreunarii procedurii de extradare a acestuia in Romania. Sprijinul s-a concretizat in demersuri de ingreunare a procedurilor de extradare, pentru a-l scapa pe condamnat de inchisoare si a-l ajuta sa ramana in Indonezia.

AUDIO

A noua sedinta de judecata in cazul SOV.

Vintu a anuntat ca il vaneaza pe Traian Basescu si a cerut inlocuirea judecatoarei

Autor: Attila Biro

Marţi, 15 februarie 2011

Tribunalul Bucuresti a judecat marti, 15 februarie, al noualea termen in dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa, condamnat in dosarul FNI. Vintu a cerut ca judecatoarea sa fie inlocuita, pe motiv ca tatal magistratului ar fi unul dintre pagubitii FNI. Vintu a plecat din sala de judecata acuzand dureri la picior, dar a facut urmatoarea declaratie:  “Incepand de azi, am inceput si eu o vanatoare impotriva lui Traian Basescu”. Procesul a fost suspendat pentru miercuri, 16 februarie, cand Tribunalul Bucuresti va decide daca judecatoarea va fi sau nu schimbata.

 • Vintu catre judecatoare: Nu am incredere in modul in care judecati acest proces.
 • Vezi in text o relatare din sala de judecata


NOTA: Declaratia lui Sorin Ovidiu Vintu a fost facuta in afara salii de judecata

Ora 12:00 La Tribunalul Bucuresti ajunge Liviu Luca, care a fost citat ca martor in dosarul de favorizare a infractorului in care este inculpat SOV. Dupa cateva minute soseste si Sorin Ovidiu Vintu in fata salii de judecata unde urmeaza sa se dezbata cazul sau.
Este insotit doar de Alexandru Stoian, soferul sau si co-inculpat in dosar. Alexandru Stoian impinge caruciorul in care este asezat Vintu. Avocatii lui SOV au sustinut la termenele precedente ca omul de afaceri ar fi suferit la inceputul lunii ianuarie o fractura de rotula. Pentru acesta fractura, avocatii au cerut la precedentele termene suspendarea interdictiei de a parasi tara; cererea era bazata pe documente medicale care ar atesta o afectiune cardiaca a lui SOV. Judecatoarea a descoperit insa ca afectiunile cardiace au fost certificate de un medic ginecolog.
Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca se saluta si fac schimb de amabilitati.
Ora 13:10 Incepe sedinta de judecata, se face prezenta. In afara de SOV, Alexandru Stoian si Liviu Luca, in sala este si Ovidiu Turca, si el invinuit in dosar. Avocatii lui Vintu isi exprima nemultumirea ca in incheierea sedintei anterioare nu au fost facute cateva mentiuni solicitate de ei.
Ora 13:20 Avocatii cer judecatoarei ca SOV sa paraseasca sala de judecata pentru ca s-ar simti rau.  “A facut un mare efort sa vina la acest termen. Va rugam sa incuviintati sa plece”, sustine unul dintre avocatii lui Vintu. Judecatoarea ii da cuvantul lui SOV pentru a-si sustine cererea si ii aduce la cunostinta faptul ca are dreptul sa asiste la audierea martorilor.

 • Vintu: Am venit aici din respect fata de actul de justitie. In fata dumneavoastra nu mai dau nici o declaratie. Nu mai dau nici o declaratie pana nu ajung la Curtea de Apel. Pentru presa, acest proces poate continua si fara prezenta mea. Nu am incredere in modul in care judecati acest proces. Doamna, va rog, nu mai pot sa stau.
 • Judecatoarea: Inca doua-trei minute mai puteti sta.

Instanta ii aduce la cunostinta lui Vintu ca in sedinta de astazi ar urma sa fie audiati martorii, sa se discute despre inregistrarile audio si ca este dreptul sau sa fie prezent. De asemenea, judecatoarea ii atrage atentia lui Vintu ca trebuie sa mentina solemnitatea sedintei. “Aveti posibilitatea sa faceti plangeri la CSM. Este pentru ultima data cand va permit sa aveti acesta atitudine ireverentioasa”, a mentionat judecatoarea.
Ora 13:35 Vintu ii mai cere o data judecatoarei sa ii permita sa plece. “Eu sunt cu piciorul rupt. Nu mai pot sa stau. Imi permiteti sa plec?”.  Judecatoarea spune ca mai intai trebuie sa fie clarificate cateva aspecte. Sunt intrebati avocatii daca doresc sa faca o cerere de revocare. Avocatii spun ca in acest moment inca nu formuleaza o astfel de cerere, dar ca doresc ca judecatoarea sa ii permita lui Vintu sa plece.
Ora 13:45 Judecatoarea mentioneaza ca la termenul de astazi ar urma sa fie discutate si inregistrarile audio. “Va fi nevoie sa ne spuneti daca va recunoasteti vocea. Ati reusit sa audiati inregistrarile?”, intreaba judecatoarea. Avocatii lui Vintu au copiat CD-urile cu inregistrarile convorbirilor anexate dosarului. Vintu raspunde: “Nu le-am audiat. Starea de sanatate nu mi-a permis”. Judecatoarea il mai intreaba pe Vintu daca doreste sa puna intrebari martorilor, acesta raspunde scurt: “Nu”.
Ora 13:55 Intervine procurorul de caz. “Vad ca s-au ivit probleme pentru ca nu s-au respectat procedurile in privinta audierii inregistrarilor. Inregistrarile trebuiau audiate in sedinta, in prezenta partilor si a avocatilor. In schimb, s-au inmanat CD-urile si s-a lasat la latitudinea inculpatilor sa le audieze cand vor si cand pot. Eu va cer ca inregistrarile sa fie audiate public cu respectarea prevederilor legale.” Fata de cererea lui Vintu de a parasi sala de judecata, procurorul a mentionat ca, daca SOV a renuntat la dreptul de a pune intrebari martorilor, nu se impotriveste ca sedinta sa fie continuata in lipsa inculpatului.
Ora 14:05 Intervine judecatorul care mentioneaza ca nu exista nici un caz in jurisprudenta CEDO care sa oblige instanta sa audieze integral inregistrarile din dosar. Judecatorul ii permite lui Vintu sa paraseasca sala, dar ii aduce la cunostinta ca trebuie sa fie prezent ori de cate ori este solicitat. “Si soldatii, in razboi, cand sunt raniti, mai intai sunt tratati si abia dupa aceea impuscati„, spune Vintu in final.

Vintu iese din sala de judecata si se opreste in fata jurnalistilor. Fiind in carucior, o parte dintre jurnalisti ingenuncheaza in fata lui pentru a potrivi microfoanele:

 • Acest proces nu are nicio legatura cu justitia, este doar consecinta luptei mele directe cu regimul Traian Basescu. Domnia sa a inceput o vanatoare impotriva mea folosind toate institutiile coercitive. Incepand de azi, am inceput si eu o vanatoare impotriva lui si a tuturor celor care il sprijina”, spune Vintu jurnalistilor. SOV refuza sa raspunda la intrebari.

Ora 14:15 In acelasi timp, in sala de judecata, avocatii formuleaza o cerere de recuzare a judecatoarei Camelia Bogdan. Avocatii lui SOV motiveaza cererea mentionand ca aceasta nu poate judeca procesul deoarece tatal ei apare pe lista pagubitilor intr-unul din dosarele FNI. Avocatii au explicat ca SOV este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa condamnat in dosarul FNI si faptul ca tatal judecatoarei apare pe lista pagubitilor FNI ar reprezenta un temei serios pentru inlocuirea magistratului.
Cu cateva minute inainte ca avocatii sa formuleze cererea de recuzare, pe site-ul cotidianul.ro a aparut un material in care se sustine ca tatal judecatoarei ar fi pe lista pagubitilor FNI. Sedinta se suspenda pentru judecarea cererii de recuzare.
Ora 14:25 Jurnalistii sunt anuntati ca Tribunalul Bucuresti va decide daca judecatoarea Camelia Bogdan va fi recuzata sau nu miercuri, 16 februarie.

http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-8305642-noua-sedinta-judecata-cazul-sov-vintu-anuntat-vaneaza-traian-basescu-cerut-inlocuirea-judecatoarei.htm

În fine:

Procesul in care SOV este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa

va fi judecat in continuare de judecatoarea Camelia Bogdan

Autor: Attila Biro

Miercuri, 16 februarie 2011

Tribunalul Bucuresti a respins miercuri, 16 februarie, cererea de recuzare a judecatoarei Camelia Bogdan formulată de avocaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu, în procesul în care omul de afaceri este judecat pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa condamnat in dosarul FNI. Avocatii lui SOV au cerut in cadrul sedintei de judecata de marti, 15 februarie, inlocuirea judecatoarei pe motiv ca tatal acesteia ar fi pe lista pagubitilor FNI. Contactat de HotNews.ro, Vintu a declarat urmatoarele: Excelenta, cu presa aliniata actualei puteri nu discut.

 • Citeste si cum s-a desfasurat cel de al mouălea termen in dorarul SOV Popa

Avocatii lui SOV au motivat cererea mentionand ca aceasta nu poate judeca procesul deoarece tatal ei apare pe lista pagubitilor intr-unul din dosarele FNI. Avocatii au explicat ca SOV este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa condamnat in dosarul FNI si faptul ca tatal judecatoarei apare pe lista pagubitilor FNI ar reprezenta un temei serios pentru inlocuirea magistratului.

Cu cateva minute inainte ca avocatii sa formuleze cererea de recuzare, pe site-ul cotidianul.ro a aparut un material in care se sustine ca tatal judecatoarei ar fi pe lista pagubitilor FNI. Sedinta de judecata a fost suspendata marti 15 februarie. Judecatoarea urmeaza sa anunte partile din proces cand va reluata dezbaterea.

Contactat de HotNews.ro pentru a comenta decizia Tribunalului de a respinge cererea de recuzare Vintu a declarat urmatoarele: “Excelenta, cu presa aliniata actualei puteri nu discut. Nu va fac un repros personal. Am decis sa nu mai discut cu presa aliniata actualei puteri. Nu discut nici de bine nici de rau. La revedere!

Marti in sala de judecata Vintu a facut urmatorul comentariu la adresa judecatoarei:

 • Am venit aici din respect fata de actul de justitie. In fata dumneavoastra nu mai dau nici o declaratie. Nu mai dau nici o declaratie pana nu ajung la Curtea de Apel. Pentru presa, acest proces poate continua si fara prezenta mea. Nu am incredere in modul in care judecati acest proces. Doamna, va rog, nu mai pot sa stau.

Tot marti la iesirea din sala de judecata Vintu a declarat ca va incepe “o vanatoare impotriva lui Traian Basescu”.

 • Acest proces nu are nicio legatura cu justitia, este doar consecinta luptei mele directe cu regimul Traian Basescu. Domnia sa a inceput o vanatoare impotriva mea folosind toate institutiile coercitive. Incepand de azi, am inceput si eu o vanatoare impotriva lui si a tuturor celor care il sprijina”, a declarat Vintu in fata salii de judecata.

http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-8308629-procesul-care-sov-este-acuzat-favorizarea-infractorului-nicolae-popa-judecat-continuare-judecatoarea-camelia-bogdan.htm

AUDIO

A noua sedinta de judecata in cazul SOV.

Vintu a anuntat ca il vaneaza pe Traian Basescu si a cerut inlocuirea judecatoarei

Autor: Attila Biro

Marţi, 15 februarie 2011

Tribunalul Bucuresti a judecat marti, 15 februarie, al noualea termen in dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa, condamnat in dosarul FNI. Vintu a cerut ca judecatoarea sa fie inlocuita, pe motiv ca tatal magistratului ar fi unul dintre pagubitii FNI. Vintu a plecat din sala de judecata acuzand dureri la picior, dar a facut urmatoarea declaratie:  “Incepand de azi, am inceput si eu o vanatoare impotriva lui Traian Basescu”. Procesul a fost suspendat pentru miercuri, 16 februarie, cand Tribunalul Bucuresti va decide daca judecatoarea va fi sau nu schimbata.

 • Vintu catre judecatoare: Nu am incredere in modul in care judecati acest proces.
 • Vezi in text o relatare din sala de judecata


NOTA: Declaratia lui Sorin Ovidiu Vintu a fost facuta in afara salii de judecata

Ora 12:00 La Tribunalul Bucuresti ajunge Liviu Luca, care a fost citat ca martor in dosarul de favorizare a infractorului in care este inculpat SOV. Dupa cateva minute soseste si Sorin Ovidiu Vintu in fata salii de judecata unde urmeaza sa se dezbata cazul sau.
Este insotit doar de Alexandru Stoian, soferul sau si co-inculpat in dosar. Alexandru Stoian impinge caruciorul in care este asezat Vintu. Avocatii lui SOV au sustinut la termenele precedente ca omul de afaceri ar fi suferit la inceputul lunii ianuarie o fractura de rotula. Pentru acesta fractura, avocatii au cerut la precedentele termene suspendarea interdictiei de a parasi tara; cererea era bazata pe documente medicale care ar atesta o afectiune cardiaca a lui SOV. Judecatoarea a descoperit insa ca afectiunile cardiace au fost certificate de un medic ginecolog.
Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca se saluta si fac schimb de amabilitati.
Ora 13:10 Incepe sedinta de judecata, se face prezenta. In afara de SOV, Alexandru Stoian si Liviu Luca, in sala este si Ovidiu Turca, si el invinuit in dosar. Avocatii lui Vintu isi exprima nemultumirea ca in incheierea sedintei anterioare nu au fost facute cateva mentiuni solicitate de ei.
Ora 13:20 Avocatii cer judecatoarei ca SOV sa paraseasca sala de judecata pentru ca s-ar simti rau.  “A facut un mare efort sa vina la acest termen. Va rugam sa incuviintati sa plece”, sustine unul dintre avocatii lui Vintu. Judecatoarea ii da cuvantul lui SOV pentru a-si sustine cererea si ii aduce la cunostinta faptul ca are dreptul sa asiste la audierea martorilor.

 • Vintu: Am venit aici din respect fata de actul de justitie. In fata dumneavoastra nu mai dau nici o declaratie. Nu mai dau nici o declaratie pana nu ajung la Curtea de Apel. Pentru presa, acest proces poate continua si fara prezenta mea. Nu am incredere in modul in care judecati acest proces. Doamna, va rog, nu mai pot sa stau.
 • Judecatoarea: Inca doua-trei minute mai puteti sta.

Instanta ii aduce la cunostinta lui Vintu ca in sedinta de astazi ar urma sa fie audiati martorii, sa se discute despre inregistrarile audio si ca este dreptul sau sa fie prezent. De asemenea, judecatoarea ii atrage atentia lui Vintu ca trebuie sa mentina solemnitatea sedintei. “Aveti posibilitatea sa faceti plangeri la CSM. Este pentru ultima data cand va permit sa aveti acesta atitudine ireverentioasa”, a mentionat judecatoarea.
Ora 13:35 Vintu ii mai cere o data judecatoarei sa ii permita sa plece. “Eu sunt cu piciorul rupt. Nu mai pot sa stau. Imi permiteti sa plec?”.  Judecatoarea spune ca mai intai trebuie sa fie clarificate cateva aspecte. Sunt intrebati avocatii daca doresc sa faca o cerere de revocare. Avocatii spun ca in acest moment inca nu formuleaza o astfel de cerere, dar ca doresc ca judecatoarea sa ii permita lui Vintu sa plece.
Ora 13:45 Judecatoarea mentioneaza ca la termenul de astazi ar urma sa fie discutate si inregistrarile audio. “Va fi nevoie sa ne spuneti daca va recunoasteti vocea. Ati reusit sa audiati inregistrarile?”, intreaba judecatoarea. Avocatii lui Vintu au copiat CD-urile cu inregistrarile convorbirilor anexate dosarului. Vintu raspunde: “Nu le-am audiat. Starea de sanatate nu mi-a permis”. Judecatoarea il mai intreaba pe Vintu daca doreste sa puna intrebari martorilor, acesta raspunde scurt: “Nu”.
Ora 13:55 Intervine procurorul de caz. “Vad ca s-au ivit probleme pentru ca nu s-au respectat procedurile in privinta audierii inregistrarilor. Inregistrarile trebuiau audiate in sedinta, in prezenta partilor si a avocatilor. In schimb, s-au inmanat CD-urile si s-a lasat la latitudinea inculpatilor sa le audieze cand vor si cand pot. Eu va cer ca inregistrarile sa fie audiate public cu respectarea prevederilor legale.” Fata de cererea lui Vintu de a parasi sala de judecata, procurorul a mentionat ca, daca SOV a renuntat la dreptul de a pune intrebari martorilor, nu se impotriveste ca sedinta sa fie continuata in lipsa inculpatului.
Ora 14:05 Intervine judecatorul care mentioneaza ca nu exista nici un caz in jurisprudenta CEDO care sa oblige instanta sa audieze integral inregistrarile din dosar. Judecatorul ii permite lui Vintu sa paraseasca sala, dar ii aduce la cunostinta ca trebuie sa fie prezent ori de cate ori este solicitat. “Si soldatii, in razboi, cand sunt raniti, mai intai sunt tratati si abia dupa aceea impuscati„, spune Vintu in final.
Vintu iese din sala de judecata si se opreste in fata jurnalistilor. Fiind in carucior, o parte dintre jurnalisti ingenuncheaza in fata lui pentru a potrivi microfoanele:

 • Acest proces nu are nicio legatura cu justitia, este doar consecinta luptei mele directe cu regimul Traian Basescu. Domnia sa a inceput o vanatoare impotriva mea folosind toate institutiile coercitive. Incepand de azi, am inceput si eu o vanatoare impotriva lui si a tuturor celor care il sprijina”, spune Vintu jurnalistilor. SOV refuza sa raspunda la intrebari.
Ora 14:15 In acelasi timp, in sala de judecata, avocatii formuleaza o cerere de recuzare a judecatoarei Camelia Bogdan. Avocatii lui SOV motiveaza cererea mentionand ca aceasta nu poate judeca procesul deoarece tatal ei apare pe lista pagubitilor intr-unul din dosarele FNI. Avocatii au explicat ca SOV este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa condamnat in dosarul FNI si faptul ca tatal judecatoarei apare pe lista pagubitilor FNI ar reprezenta un temei serios pentru inlocuirea magistratului.
Cu cateva minute inainte ca avocatii sa formuleze cererea de recuzare, pe site-ul cotidianul.ro a aparut un material in care se sustine ca tatal judecatoarei ar fi pe lista pagubitilor FNI. Sedinta se suspenda pentru judecarea cererii de recuzare.
Ora 14:25 Jurnalistii sunt anuntati ca Tribunalul Bucuresti va decide daca judecatoarea Camelia Bogdan va fi recuzata sau nu miercuri, 16 februarie.

 

 1. 16 februarie 2011 la 20:53

  Eşti harnic!

  Regele şi regina cred că vor rămâne enigme. Să dea Domnul să mă înşel!

  • 16 februarie 2011 la 21:11

   Îmi place când pot să prezind un astfel de … film. Cred că dacă odată va fi condmnat, adunarea într-un fel de culegere aceste texte, mai că se poate scoate o carte. (Doar că e vorba de drepturile autorilor şi nu văd de ce ar vrea să împartă asta cu noi, poate vor da o bere pentru idee 😀 )
   Drumul de care vorbesc, mai e prezentat cel puţin într-un articol aici pe blog. E o poveste lungă rău. Interesant ar fi un serial ca ăsta despre SOV încă din vremea FNI, acolo să se regăsească evident şi acele articole cu listele cu cei plătiţi de Vântu.
   Poate i-ar ajuta pe procurori, asta în cazul în care ar dori să îşi facă meseria şi nu doar să mimeze ca acum.

 2. 16 februarie 2011 la 21:17

  Regele şi Regina.
  Eu mă tem că se caută regina cu tam.tam tocmai ca să nu se gândească lumea la Rege. Interesant e că acum scandalul maschează cazul Vîntu. Toate la rândul lor mai ascude ceva. Mai ştii ceva de Patriciu?

  Sau şi mai şi. Numeni nu îşi mai aminteşte de schimbarea Constituţiei şi reducerea numărului de parlamentari. Nimic.
  Atenţie, urmează o perioadă dată dracului. Găsirea şi instalareamoului Premier care apoi va face un guvern. Din Starn, încă nu se ştie cine a fi premierul desemnat, dar se ştie că va fi incapabil. Ieri totă ziua au ţestut pe chestia asta televiziunile lui SOV şi Voiculescu. E complicat ce urmează să se întâmple. Mai e şi povestea cu sidicaliştii (Uită-te câţi au fost la un moment dat în slujba lui Vântu)

 3. 16 februarie 2011 la 21:26

  Ieri am avut un proces. Poliţi;ti,procuror, judecător şi grefier pentru a-l apăra indirect pe fostul prefect liberal NICOLAE ALEXANDRI, ca să nu-i apară numele, ca să nu poată fi identificat i-au schimbat numele în ALEXANDRU NICOLAE.
  Normal, nu l-au găsit pentru că nu există. Când le-am spus s-au făcut că nu mă aud. Au făcut ochii mari abia când le-am spus despre greva foamei pe care am ţinut-o şide faptul că vreau să ajung la CEDO.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: