Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Crin Antonescu, egoistul autosuficient

Crin Antonescu, egoistul autosuficient

Motto:

Dincolo de vărful măririi personale pândeşte hulpavă prăpastia  nefiinţei.

Un fapt:

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a cerut Curţii de Apel Bucureşti să constate că Dudu Bertzi şi-a pus la dispoziţie pentru întâlnirile dintre ofiţerii Securităţii şi colaboratorii acesteia, locuinţa pentri întâlnirile dintre ofiţerii Securităţii şi colagoratorii acesteia. Garsoniera artistului fiind denumită “Victoria”, în plus, Ducu Bertzi ar fi dat sub numele de “Daniel” şi o notă informativă Securităţii despre un cetăţean străin.

E treaba instanţei să spună dacă Ducu Bertzi a fost sau nu colaborator al fostei Securităţi.

Despre ce e vorba, evident că doar instanţa va hotărî, că de aceea e instanţă.

Interesant este altceva. Reacţia de domeniul istriei a lui Crin Antonescu.

Trebuie să ne amintim cum a procedat PNL când a fost vorba de alţi zişi colaboratori în vremea lui Tăriceanu. I-a dat afară fără menajamente.

Timpul a trecut, Antonescu a luat frâiele PNL şi iată că atitudinea s-a schimbat.

PNL a semnat acordul cu PSD în balconul operei din Timişoara doar pentru că asta îi convenea lidrului său Antonescu, apoi a făcut o alianţă halucinantă cu Partidul Conservator al securistului Voiculescu, el însuşi unul din cei mai nocivi indivizi care au avansat pe scara socială doar pentru că a servit Securitate şi a cultivat cu atenţie o realţie cu ea.

Acum, când apare un nou moment în care un membru PNL cu tinichiaua legată de coadă, Antonescu sare ca picat cu smoală şi declară:

„Sper că nu este un verdict politic. Îmi pare straniu că un om ca Ducu Bertzi, un artist şi un om care nu a deranjat foarte tare pe nimeni din punct de vedere politic, a fost găsit acum ca mare colaborator al Securităţii. Permiteţi-mi să pot bănui faptul că disperatul de la Cotroceni este foarte doritor să mai găsească ceva prin PNL”.

Decizia de colaborare in cazul lui Alexandru (Ducu) Bertzi a fost data recent, iar in 24 februarie a fost inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia de contencios administrativ si fiscal dosarul in care CNSAS cere constatarea calitatii de colaborator al Securitatii a lui Ducu Bertzi.
M-am întrebat de unde şi până unde reacţia asta la Antonescu. Să fie vorba doar de faptul că fiind profesor de istorie nu ştie cum e cu trecutul în care Securitatea frângea destine? Sau de faptul că visul lui măreţ de a se vedea în fotoliul de la Cotroceni a devenit un vis paranoid şi indiferent de compromisurile pe care le face în viaţă.

Poate comportamentul schizoid al liderului liberal nu e de mirare dacă ne uităm la persoanele care au populat de-a lungul vremii sus, vârful piramidei de partid.

Radu Câmpeanu: A băgat PNL cu botul în rahat spunând că are de gând să propună suţinerea unei eventuale candidature la funcţia de Preşedinte a Regelui Mihai, chestie ce pare decupată din filmele proaste. E o zignire inimaginabiă să îi propui unui fosr rege o funcţie de preşedinte de republică, astfel obligându-l indirect să-şi nege trecutul de şef al unai monarhii. (Chestia e similară cu candidature ameţitului de Radu Duda, păduchele care se împopoţonează ca Pricipe al unei ţări care e republică şi care nu are nici cea mai mică intenţie de a redeveni regat)

Paul Păcuraru: Pornostar de conjunctură.

Călin Popescu Tăriceanu: Suspect de înaltă trădare (Vezi relaţiilelui cu cel puţin un ofiţer al unui serviciu secret maghiar – în treaba cu serviciile secrete nu există termenul “fost” decât dacă individual e la conservă în cimitir.

Bogdan Olteanu complet incapabil să înţeleagă ce-i aia Preşedinte al unei camere a parlamentului, fost deţinător al  unei demnităţi doar pentru că era nepotul Giselei Vass, agenta KGB cu atribuţiunea de a ajuta implantarea altor agenţi veniţi de la Moscova, benică faţă de care B.Olteanu şi-a manifestat în repetate rânduri admiraţia.

Ludovic Orban, el însuşi fiu de securist, vinovat de părăsirea fără acordul poliţiei a locului unui accident auto care a avut ca urmare distrugeri materiale şi rănirea unei minore, probabil pentru ca urmele alcoolului din sânge  să dispară.

Decebal Traian Remeş, dovedit vinovat de primire cu titlu de şpagă a unor foloase materiale pentru a favoriza o licitaţie.

Atât deoarece mi-e silă să amintesc de alţi liberali de la vârf care la vremea în care deţineau demnităţi publice asupra cărora au planat grave acuze şi care acum ne dau lecţii la televizor de la televiziuni obediente…

Probabil, pentru Antonescu, visul de a deveni preşedinte îi întunecă minţile, aşa cum unui cunoscut sultan îi întuneca minţile visul de a da calului iarbă din pristolul de la Roma.

Poate cineva ar trebui să-i amintească lui Antnescu unde e şi cu arată acum fostul PNŢ.

O fi România plină de păcate, dar nu cred că aceste păcate sunt destul de mari încât Dumnezeu să-i ia complet minţile încât să aleagă preşedinte un individ extreme egocentric, capabil să lege un partid cu pretenţii e partid istoric liberal la coada unor partide te teapa celor cu care a făcut alianţă. Comunistoidul PSD şi securistoidul PC.

Culmea nesimţirii lui Antonescu rămânând călcarea în picioare a memoriei morţilor Timişoarei, când, cu sânge pe tălpile pantofilor de firmă a semnat cu urmaşii pulitici ai criminalilor din Decembiei 89 un acord de colaborare, doar pentru a-şi îndeplini visele de mărire personale.

Atenţie, Crin Antonescu: Istoria îşi plăteşte datoriile, iar ceea ce faci tu de la o vreme, are o notă de plată care pare tot mai clară: Un loc la un eventual Muzeu al Ciudăţeniilor Istoriei pentru Partidul Naţional Liberal. Din păcate.

Şi istoria de care se pare că nu ai habar deşi te împăunezi cu o diplomă de professor în domeniu, mai arată ceva care te priveşte. Cei ocupă funcţii de conducere şi care pun interesul personal în faţa interesului public, pot fi subsumaţi termenului de Dictator. În aceste zile vedem cum câteva din ultimele dictaturi îşi cântă cântecul de lebădă.

Curge sânge, dar verdictul Istoriei e clar: Vremea dictaturilor şi a egocentrismului politic a trecut.

Acum mă frământă o întrebare: Membrii PNL îşi urăsc  partidul atât de mult încât să susţină un astfel de individ? Mă tem că răspunsul e pozitiv

 

 1. 28 februarie 2011 la 21:01

  porumbacu, nu poate sä fie räu cu fratzi securisti.

  cine stie, apare si dosarul lui.

  sper din suflet, ca justitzia sä-l condamne, pe escrocul securist

  voiculescu. trebuie sä facä luminä.

  si imediat afarä din PARLAMENT; IMEDIAT !

 2. 28 februarie 2011 la 23:12

  Theo, e tare ciudat faptul că Antonescu nu mai are nici un fel de scrupule.
  Şi dacă se spune că Bertzi a colaborat cu securitatea ce ie se poate întâmpla? Nimic. Vezi ce unpăţit ceilalţi…
  Doar doamna Muscă a fost linşată.
  Ştii de ce cred? Pentru că e autoare a unei cunoscute legi legată de Secu.
  Chiar dacă să zicem că îl dădeau afară pe Bertzi nu pierdea mare lucru. Artiştii care s-au apucat de politică au dovedit că e o chestie prea complicată pentru ei, puteau doar să spună nişte poezii pe care le învâţau pe dinafară fără să înţeleagă despre ce e vorba… (vezi prestaţia lui Socaciu, penibil de la a la z)
  Acum în ochii liberalilor adevăraţi câţi or mai fi în PNL Antonescu a mai pus o cărămidă la soclul statuii sale de demagog.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: