Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Corupţia – legătura dintre Adrian Năstase, Adrian Severin, Constantin Nicolescu (PSD Argeş)

Corupţia – legătura dintre Adrian Năstase, Adrian Severin, Constantin Nicolescu (PSD Argeş)

Am fost curios azi de un lucru. Mă întrebam de ce nu mă miră totuşi felul în care se comportă Adrian Severin, prin faptul că nu îşi dă demisia după ce l-a picat testul la care l-au supus acei jurnalişti britanici.

Severin părea până nu demult că, deşi face parte din PSD este cumva făcut din alt aluat.

Mi-am amintint de  cazul preşedintelui PSD Argeş. Mai jos am încercat să prezint sub un fel de serial din articole aduse din Evenimentul Zilei, acest caz deja cunoscut. La finalul lui, am adus şi un articol de pe Ziare.ro.

Apare o legătură ciudată. Adrian Năstase. Acesta, el însuşi inculpate în cazuri de corupţie consideră că tizul lui nu trebuie să îşi dea demisia… Se pare că acest comportament este o regulă în PSD.

Bravo Bombonel, poate aşa vor vedea şi votanţii lu’ matale şi a partidului pe cine votează şi poate aşa vor înţelege şi liberalii cu cine s-au aliat. Evident că la liberali nu prea contează acest aspect. Şi la ei corupţia este una din condiţiile necesare ca cineva să poată urca treptele spre vţrful ierarhiei partidului.

Gata, iată articolele:

Constantin Nicolescu, preşedintele CJ Argeş, a făcut atac de cord. Nicolescu a primit în această seară mandat de arestare pe 29 de zile, pentru luare de mită

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu (65 de ani), a fost arestat în această aseară pentru 29 de zile pentru luare de mită şi trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi primit peste 60.000 de lei de la omul de afaceri Cornel Penescu şi că ar fi fraudat fonduri europene. Lui Nicolescu i s-a făcut rău la scurt timp după ce a primit sentinţa. Diagnosticul de atac de cord a fost confirmat de directorul adjunct al Serviciului de Ambulanţă Argeş, Tudor Ionescu.

 • ora 22.50 – Starea lui Constantin Nicolescu este stabilă, dar medicii de la Spitalul Florească cred că va fi nevoie de o intervenţie chirurgicală. Contactat de postul Realitatea TV, doctorul Şerban Brădişteanu a explicat starea în care se află preşedintele CJ Argeş: „Starea pacientului este stabilă. Investigăm problema cerebrală şi aşteptăm să-l echilibrăm. Vom face un examen analogic să aflăm dacă a fost un accident cerebral. Starea coronărilor este gravă. Arterele care hrănesc inima sunt obturate 90%. Muşchiul strânge vasul şi îl comprimă. Este posibil să fie nevoie de o intervenţie chirurgicală. Mâine vom repeta investigaţiile. Va trebui operat, în principiu. Vorbeşte, dar dificil. S-a îmbunătăţit calitatea vorbirii de la Argeş până aici. Este vorba de o boală de metabolism care i-a provocat hipertensiunea şi stresul.La bază e o boală cronică care a suferit un puseu acut. Ar putea fi tratat şi în penitenciar.”
 • ora 22.30 – Într-o intervenţie la Realitatea Tv, Mircea Beuran, profesor doctor la Spitalul Floreasca, a declarat că Nicolescu este conştient şi urmează să i se facă o radiografie a cordului şi o evaluare cerebrală. El nu a exclus ca, ţinând cont de observaţiilor doctorilor din Argeş, Nicolescu să fi suferit un atac cerebral, un diagnostic exact urmând să se pună după investigaţii. Beuran a precizat că în salonul pacientului nu sunt prezenţi reprezentanţi ai organelor judiciare.
 • ora 21.25 – Ambulanţa, care îl transporta pe Constantin Nicolescu, a ajuns la Spitalul Floreasca din Capitală. Şeful CJ Argeş a fost aşteptat la spital de preşedintele Curţii de Conturi, fost senator şi lider al fiefului PSD din Argeş, Nicolae Văcăroiu. Acesta a precizat că nu crede „o iotă” din acuzaţiile care i se aduc lui Nicolescu, iar justiţia trebuie să-şi facă treaba, dar să şi-o facă într-un mod corect”.
 • ora 20.30 – Preşedintele CJ Argeş a plecat de la Spitalul de Urgenţă din Piteşti, într-o ambulanţă, spre Bucureşti, unde va fi internat la Spitalul Floreasca.
 • ora 20.25 – Primarul oraşului Piteşti, Tudor Pendiuc, alături de deputata PSD Lia Olguţa Vasilescu şi alte câteva zeci de persoane au ieşit în faţa Primăriei, în semn de protest faţă de decizia de arestare preventivă pentru 29 de zile.
 • ora 20.20 – În apărarea preşedintelui CJ Argeş au sărit mulţi colegi din Partidul Social Democrat, printre care Marian Vanghelie şi Adrian Năstase.
 • ora 20.13 – Avocaţii apărării aşteaptă motivarea instanţei pentru a formula un recurs. Acesta fi judecat la Curtea de Apel din Piteşti, la începutul săptămânii viitoare.
 • ora 20.07 – Nicolescu a fost stabilizat la secţia de urgenţă a Spitalului Judeţean.
 • ora 20.00 – La Spitalul de Urgenţă a fost internată soţia sa, Viorica.
 • ora 19.54 – Medicii spun că starea de sănătate a lui Nicolescu este gravă.
 • ora 19.40 – Nicolescu, preşedintele CJ Argeş, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţe.
 • ora 19.30 – Soţiei i s-a făcut rău şi a leşinat în incinta Tribunalului. O ambulanţă a fost chemată pentru aceasta, care a transportat-o la spital. De atenţia medicilor a avut nevoie şi fiica cea mică a lui Nicolescu, dar pentru ea nu a fost necesară internarea.
 • ora 19.25 – Nicolescu a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţe, iar ambulanţa a fost însoţită pe drum de un echipaj al poliţiei şi de mascaţi.
 • ora 19.20 – La scurt timp de la aflarea deciziei, lui Nicolescu i s-a făcut rău. El a fost scos cu targa din Tribunal şi transportat la Ambulanţa care aştepta în faţa sediului instituţiei. Preşedintele CJ Argeş a făcut atac de cord. Potrivit unor surse din anturajul lui Nicolescu, politicianul nu avea probleme de sănătate şi era văzut ca un om cu o „sănătate de fier”.
 • ora 19.00 – Instanţa a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile, iar Nicolescu trebuia dus în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.
 • ora 17.15 – Ordonanţa de reţinere pe numele lui Constantin Nicolescu a expirat, iar preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a aşteptat alături de familie decizia instanţie privind arestarea preventivă pentru 29 de zile.
 • ora 14.00 – Nicolescu a fost dus pentru audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

O mită în valoare de peste 60.000 de lei

Potrivit unor surse judiciare, citate de mediafax.ro, Nicolescu este acuzat de procurorii DNA de trei infracţiuni de luare de mită în formă continuată, fiind vorba despre o sumă totală de peste 60.000 de lei, primită de la omul de afaceri Cornel Penescu. Pentru aceşti bani, şeful CJ Argeş ar fi urmat să îl favorizeze pe Penescu în privinţa unor contracte legate de societatea acestuia, Pic.

De asemenea, preşedintele CJ Argeş este cercetat de procurorii DNA şi pentru fraudarea unor fonduri europene, în valoare de aproximativ 900.000 de uro, precum şi pentru tentativă de abuz în serviciu.

Proces împotriva guvernului

Pe de altă parte, Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) va da în judecată guvernul, pe şeful DNA Daniel Morar şi pe procurorul general Laura Condruţa Kovesi pentru abuz în serviciu în cazul reţinerii preşedintelui CJ Argeş, Constantin Niculescu.

Secretarul genral al UNCJR, Nicuşor Constantinescu, a anunţat astăzi la Constanţa că decizia a fost luată cu majortatea voturilor preşedinţilor de consililii judeţene din ţară.

„Inclusiv cei de la PDL, unii au fost de acord, unii nu, însă majoritatea aşa a votat. Arestarea lui Niculescu este cusută cu aţă albă pentru că e acuzat de luare de mită într-un dosar vechi de peste cinci ani. De ce nu l-au  trimis în instanţă acum 5 ani de zile?”, afirmă Constantinescu, preşedintele CJ Constanţa.

UNCJR are în componenţă 16 preşedinţi de consilii judeţene PSD, 13 de la PDL, 5 de la PNL, 5 de la UDMR şi unul de la forumul german.

Biroul său, percheziţionat de DNA

Procurorii DNA Piteşti au descins, ieri dimineaţă, la sediul Consiliului Judeţean Argeş şi au percheziţionat biroul acestuia.

Lucrătorii anticorupţie au început percheziţiile la ora 7.30 , iar la acţiune a luat parte avocatul preşedintelui CJ. Din informaţiile furnizate de avocatul Ion Rotaru, se pare că percheziţia are legătură cu nişte fonduri pe care Consiliul Judeţean le-ar fi alocat Episcopiei Argeşului şi Muscelului.

„Este vorba de un dosar din anul 2009, din câte cunosc eu. În acest dosar s-au mai ridicat documente şi s-au mai dat declaraţii. Acum s-a dispus o nouă percheziţie. Eu nu găsesc justificare, atâta timp cât Consiliul Judeţean a răspuns, în sensul că le-a pus la dispoziţie actele solicitate. În acest moment  nu cred ca se pot găsi alte documente. Este vorba de alocarea unor fonduri către Episcopie şi nu aş putea spune o sumă în acest moment”, a declarat avocatul preşedintelui CJ Argeş.

Autor: Dan Badea, Ana Zidărescu

Publicat: Joi, 27 Ianuarie 2011

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/constantin-nicolescu-presedintele-cj-arges-a-facut-atac-de-cord-nicolescu-a-primit-in-aceast.html

Ponta, Năstase, Hrebenciuc, Vanghelie au strigat „Libertate”

Liderii PSD, cu sau fără dosare penale, au fost azi în fruntea unui miting de solidarizare cu Constantin Nicolescu, șeful filialei Argeș, pe numele căruia judecătorii au emis mandat de arestare pentru luare de mită și trafic de influență.

PSD a organizat azi un miting de soldarizarea cu șeful filialei Argeș Constantin Nicolescu, pentru care judecătorii au emis mandat de arestare sub acuzația de luare de mită și trafic de influență. Victor Ponta, președintele PSD, s-a deplasat la Pitești pentru a-și manifesta sprijinul pentru Nicolescu. Ponta a fost însoțit de Adrian Năstase Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Nicolae Bănicioiu și Titus Corlățean.

„Aștept să vină mascații dimineața la 6”, a mărturisit Vanghelie în discursul său de la mitingul din fața sediului PSD din Pitești.  „Până să-mi vină rândul sunt alături de Nicolescu. Nu mai avem nevoied e un stat polițienesc care l-a făcut Băsescu. Să-i spunem lui Traian Băsescu că viața se întoarce”, a continuat Vanghelie.

Victor Ponta și-a manifestat sprijinul față de Nicolescu spunând că este un persecutat politic. „PDL, Băsescu și Boc sunt răul acestei țări”, a spus Ponta. După el a vorbit Adrian Năstase. Acesta a chemat PSD să fie „alături de prietenul Nicolescu”.
Câteva sute de simpatizanţi PSD s-au strâns astăzi, începând cu ora 15,00 în curtea sediului PSD Argeş pentru a protesta împotriva deciziei judecătorilor care au decis arestarea preventivă a liderului PSD Argeş, Constantin Nicolescu.
Oamenii au purtat veste albe, pe o parte fiind inscripţionat mesajul: „Şi eu sunt un pericol public. Arestaţi-mă”, iar pe cealaltă parte: „Nicolescu liber”.
La pichet, împreună cu simpatizanţii PSD se află şi membri de la PNL şi PC.

Mitinguri şi în alte oraşe din ţară

Mitingul organizat de PSD Cluj în faţa filialei PDL Cluj, a fost unul mai mult decât anemic. Astfel, doar aproximativ 20 de persoane au răspuns apelului membrilor PSD Cluj şi, după doar câteva minute petrecute în faţa sediului PDL. Unul dintre participanţi avea o mică pancartă pe care se putea citi “justiţie – da, cătuşe – ba”.

La Timişoara, aproximativ 200 de persoane au manifestat timp de aproape 20 de minute în semn de solidaritate cu preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu. La miting au participat şi preşedintele PSD Timişoara, Titu Bojin, şi vicepreşedintele Sorin Grindeanu, cel care ocupă şi funcţia de viceprimar al oraşului.

„Nu contestăm actul de la Piteşti, dar contestăm modul în care acesta s-a făcut, după cinci, şase ani de zile. E datoria opoziţiei, a PSD, ca să încerce să trezească opinia publică pentru tot ceea ce se întâmplă în jur”, a declarat Titu Bojin. Manifestanţii au fluierat, au huiduit şi au afişat pancarte cu mesaje cum ar fi „Apărăm statul de drept”, „Stop abuzurilor portocalii” şi „Stop amestecului PDL în justiţie”.

Aproximativ 100 de persoane, majoritatea de vârsta a treia, membri şi simpatizanţi ai PSD, au pichetat astăzi preţ de o oră sediul PDL Iaşi, nemulţumiţi de arestarea lui Constantin Nicolescu, preşedintele CJ Argeş. Protestatarii aveau pancarte cu mesajele: „Incetaţi prigoana politică!”, „Nicolescu = Dosar politic”, „Dreptate pentru toţi”, „Justiţie egală pentru toţi”, „Nicolescu nevinovat”.

„De ce ne luaţi 5,5% din pensie pentru Sănătate? Nu vă mai ajung banii? Şi cu Nicolescu ce aveţi? Că nici nu se ştie dacă scapă după operaţie”, l-a întrebat unul dintre protestatari pe deputatul PDL Petru Movilă, care şi-a făcut apariţia în zonă.

Protest ilegal la Vâlcea

La Râmnicu Vâlcea, aproximativ 50 de membri PSD au pichetat timp de doar 20 de minute sediul PDL deoarece conducerea filialei locale nu a primit aprobarea din partea primărei, în fruntea căreia se află pedelistul Romeo Rădulescu.

„Am depus o cerere la primărie dar nu am primit  răspuns. A trebuit să organizăm protestul şi fără autorizaţie că doar nu era sa stăm la uşa primarului să ne rugăm de el. Am protestat paşnic, n-am scandat lozinici împotriva guvernului”, afirmă Dumitru Persu, secretar general al PSD Vâlcea. Pentru protestul neautorizat organizaţia PSD Vâlcea va fi amendată cu 10.000 de lei de Inspectoratul de Jandarmi Vâlcea.

Autor: Florin Ciornei

Publicat: Luni, 31 Ianuarie 2011.

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/ponta-nastase-hrebenciuc-si-vanghelie-au-strigat-libertate-919846.html

 

Zeus, veriga dintre Constantin Nicolescu şi Adrian Năstase

Magistraţii Tribunalului Argeş menţionează, în motivarea sentinţei, numele unei firme „abonate” la bani publici care a apărut şi în dosarul de corupţie al liderului PSD.

Magistraţii Tribunalului Argeş au făcut publică ieri motivarea deciziei de a-l aresta preventiv pe preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu, acuzat de fraudă cu fonduri Europene, fals şi uz de fals, luare de mită şi instigare la abuzz în serviciu.

Potrivit motivării instanţei, în dosarul de fraudă cu fonduri europene apare şi numele societăţii comerciale Zeus SA, abonată la contracte din bani publici în judeţ şi sponsor al PSD în campaniile electorale din 2004 şi 2008. Aceeaşi firmă a apărut şi în dosarul „Trofeul Calităţii”, în care fostul premier Adrian Năstase a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie.
Mâine, magistraţii Curţii de Apel Piteşti vor judeca recursul avocaţilor lui Constantin Nicolescu împotriva deciziei de arestare preventivă, preşedintele CJ fiind în present internat la Terapie Intensivă la spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.

Firma de casă a PSD

Concret, potrivit motivării sentinţei Tribunalului Argeş, preşedintele CJ Argeş ar fi favorizat obţinerea de către firma Zeus SA, deţinută de omul de afaceri piteştean Gheorghe Dobre, a mai multor contracte privind lucrări de reabilitare a unor obiective de infrastructură. Astfel, Nicolescu este acuzat că ar fi accesat, pe baza unei documentaţii false, un program PHARE în valoare de aproape 1.000.000 de euro.

Potrivit procurorilor, accesarea fondurilor s-a făcut prin menţionarea, în cererea de finanţare, a unui document inexistent, iar compania care a reabilitat cele patru şcoli este Zeus SA. De altfel, şi omul de afaceri Gheorghe Dobre a fost audiat zilele acestea de procurorii DNA în dosarul în care a fost pus sub acuzare Nicolescu.

„Contractele au fost derulate în perioada 2006-2008, toate lucrările fiind realizate de o singură firmă, care a încasat integral sumele aferente, atât pentru lucrări executate, cât şi pentru lucrări neexecutate, iar acea firmă se află în relaţii contractuale şi în raporturi juridice cu familia inculpatului”, arată DNA.

De-a lungul vremii, firma Zeus SA – care a primit contracte şi de la Ministerul Dezvoltării, în guvernarea PDL – a fost „favorită” pentru o bună parte dintre lucrările pe bani publici executate în judeţul Argeş. Spre exemplu, în 2008, jumătate din lucrările de modernizare a centrului oraşului Piteşti au fost făcute de Zeus. De asemenea, fântâna cântătoare din centrul oraşului a fost montată de aceeaşi firmă.

În plus, Zeus SA a beneficiat de contracte în valoare de peste 10 milioane de euro pentru lucrări de introducere de apă şi canalizare în câteva dintre comunele argeşene. Iar omul de afaceri Gheorghe Dobre, cunoscut în Piteşti ca un apropiat al primarului PSD Tudor Pendiuc, se pare că nu le-a rămas dator autorităţilor locale şi a sponsorizat PSD-ul în campaniile electorale din 2004 şi 2008, potrivit unor surse judiciare. 

Dosarul „Trofeul Calităţii”

Numele companiei Zeus SA a fost vehiculat şi în dosarul „Trofeul Calităţii”, în care fostul premier şi lider PSD Adrian Năstase a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Năstase este acuzat de DNA că, în 2004, s-ar fi folosit de „influenţa sau autoritatea funcţiei de preşedinte al unui partid” în organizarea unui simpozion intitulat „Trofeul calităţii în construcţii”, cu scopul strângerii unor sume pentru campania electorală prezidenţială la care urma să participe.
De altfel, Adrian Năstase a fost unul dintre primii lideri PSD care a reacţionat la de cizia Tribunalului Argeş de a-l aresta pe Constantin Nicolescu, declarând că „dacă partidul ăsta din care fac şi eu parte nu reacţionează nici acum, e un partid de mămăligă”.

Autor: Dan Badea

Publicat: Marţi, 01 Februarie 2011

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/zeus-veriga-dintre-constantin-nicolescu-si-adrian-nastase-919901.html

ANI a furnizat DNA noi probe împotriva președintelui CJ Argeș, Constantin Nicolescu

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu – anchetat de procurorii anticorupţie, care au şi cerut, în urmă cu aproape două luni, arestarea preventivă a acestuia – s-a aflat în conflict de interese. În plus, există indicii temeinice că acesta ar fi comis infracţiunea de fals în declaraţii, dar şi fapte asimilate celor de corupţie.

Aşa susţin inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care i-au luat la „puricat” averea lui Nicolescu şi le-au transmis concluziile lor nu doar preocurorilor DNA  ci şi instanţei de Contencios Administrativ, care ar trebui să anuleze mai multe contracte avizate de acesta, în calitate de președinte al CJ, cu firmele la care el sau soţia sa sunt acţionari majoritari. În plus, raportul de evaluare a fost transmis şi prefectului de Argeş, deoarece, dat fiind conflictul de interese, Constantin Nicolescu nu ar trebui să mai ocupe funcţia de preşedinte al CJ.

Firmele soților Nicolescu, 26 de contracte cu Consiliul Județean Argeș

Concret, conflictul de interese în cazul “baronului PSD de Argeş, Constantin constă – potrivit inspectorilor ANI – în faptul că acesta ar fi avizat sau a semnat, din postura de preşedinte al Consiliului Judeţean, mai multe contracte cu firme la care el ori soţia sa sunt acţionari majoritari şi care au prestat servicii pentru instituţiile şi serviciile publice aflate „în coordonarea, subordinea ori sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş”.

De altfel, firmele familiei Nicolescu au derulat sau derulează, pe bani publici, cu autorităţile din Argeş nu mai puţin de 26 de contracte, în valoare totală de  peste 1,56 de milioane de lei (adică, peste 376.000 de euro).

„Existenţa conflictului de interese s-a concretizat (…) prin semnarea sau aprobarea de către domnul Nicolescu Constantin, în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, a unui număr de 14 contracte (13 contracte în sumă de 1.139.715,84 lei  – TVA inclus  – şi un  1 contract – adiţional prelungire perioadă) încheiate de către Consiliul Judeţean Argeş sau instituţii şi servicii publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş cu SC AUTOPRO MOND SA, respectiv, SC MAC AUTO SA (societăţi la care domnul Nicolescu Constantin este acţionar majoritar, în procent de 92,194% respectiv,  63,08%)”, arată inspectorii de integritate.

De asemenea, AUTOPRO MOND, MAC AUTO (societăţi la care Nicolescu este acţionar majoritar) şi DINIK MAR ARG SRL (societate la care doamna Nicolescu Viorica, soţia persoanei evaluate, este acţionar majoritar) au încheiat un număr de 12 contracte (9 contracte în sumă de 303.262,12 lei – TVA inclus -, 1 contract – conform comenzilor -, 2 contracte – oră de manoperă) cu instituţii şi servicii publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş”, subliniază ANI.

„În perioada 2006  – 2010, SC AUTOPRO MOND SA a prestat servicii către instituţii şi servicii publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş, pe bază de comenzi, în sumă de 124.327,49 lei”, mai arată inspectorii ANI.

Concluzia acestora: „Suma totală a celor 9 contractelor încheiate sub semnătura domnului Nicolescu Constantin, a celor 5 contracte încheiate cu aprobarea acestuia, a celor 12 contracte încheiate de către societăţi la care domnul Nicolescu Constantin sau soţia acestuia sunt acţionari majoritari, precum şi a prestărilor de servicii efectuate instituţiilor şi serviciilor publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş de către societăţile la care domnul Nicolescu Constantin sau soţia acestuia sunt acţionari majoritari este de 1.567.305,45 lei„.

Constantin Nicolescu a fost înştiinţat de ANI despre raportul de evaluare şi are dreptul să-l conteste în termen de 15 zile de la momentul la care acesta ajunge în instanţa de Contencios Administrativ.

Firmele lui Nicolescu, singurii ofertanţi

Cât priveşte „indiciiile temeinice” privind comiterea unor fapte de corupţie, ancheta ANI a scos la iveală faptul că în cazul a 9 din cele 26 de contracte, firmele la care Constantin Nicolescu este ori a fost acţionar au fost singurii ofertanţi la licitaţii publice. Mai exact, din investigaţia inspectorilor de integritate a rezultat faptul că „într-un număr de 8 contracte încheiate între Consiliul Judeţean Argeş şi AUTOPRO MOND, respectiv, MAC AUTO (societăţi la care domnul Nicolescu Constantin este acţionar majoritar) au fost prezentate oferte doar de către societăţi comerciale la care domnul Nicolescu Constantin deţine sau a deţinut calitatea de acţionar şi într-un contract încheiat între Direcţia Generală pentru Administrare, Întreţinere şi Reparaţii Drumuri şi Poduri Judeţene Argeş (intituţie aflată în coordonarea Consiliului Judeţean Argeş) şi SC MAC AUTO SA (societate la care domnul Nicolescu Constantin este acţionar majoritar) au fost prezentate oferte doar de către această societate şi SC AUTOPRO MOND SA.

Iar potrivit Legii DNA,  „infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi infracţiunea de abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial”, coroborate cu prevederile art. 12 lit. a) din acelaşi act normativ, „efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale” şi  lit. b) „folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”, constituie infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie.

A „uitat” să declare 18 contracte cu CJ Argeş

Iar în ceea ce priveşte falsul în declaraţii, lucrurile par să fie la fel de clare. Pe de o parte, Constantin Nicolescu „a uitat” să înscrie în declaraţia de interese depusă pe 3 noiembrie anul trecut 18 contracte aflate în derulare şi încheiate de societatea AUTOPROMOND SA (la care este acţionat majoritar) cu instituţii şi autorităţi publice din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş. Patru contracte fac parte dintre cele în care preşedintele CJ s-a aflat în conflict de interese.

Pe de altă parte, Constantin Nicolescu nu a menţionat în declaraţiile de interese depuse în perioada 2004 – 2010 calităţile de acţionar pe care le deţinea la nu mai puţin de 11 societăţi comerciale, mai arată inspectorii ANI.

Nicolescu despre ancheta ANI: „Își fac meseria”

Astăzi, Constantin Nicolescu a fost audiat de procurori la sediul DNA din Piteşti în dosarul în care a fost deja pus sub acuzare. Preşedintele CJ Argeş s-a prezentat la audieri în jurul orei 12.00 şi a răspuns întrebărilor anchetatorilor mai bine de o oră. A fost aşteptat, la intrarea în sediul instituţiei, de către unul dintre fraţii săi.

Întrebat despre ancheta ANI, Nicolescu a replicat: „Își fac meseria!”

Publicat: Marţi, 22 Martie 2011.

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/ani-a-furnizat-dna-noi-probe-impotriva-presedintelui-cj-arges-constantin-nicolescu-924648.html

Şi acum articolul care face legătura între cazul lui Constantin Nicolescu, Adrian Năstase şi Adrian Severin şi care arată că nesumarea răspunderii este o regulă în PSD.

Nastase: Riscul este ca acest regim de dictatura sa ne ingenuncheze pe toti

Adrian Năstase considera ca acuzatiile care i se aduc presedintelui CJ Arges Constantin Nicolescu  reprezinta o „razbunare politica”, social-democratul fiind de fapt un om respectabil si extrem de apreciat, atat in judet cat si in PSD.

„Cred in continuare ca e un dosar politic. Stiti cum se spunea in NKVD: nu exista oameni nevinovati, ci oameni de care nu ne-am ocupat suficient”, a ironizat Nastase actiunea procurorilor DNA, care l-au chemat pe Nicolescu la audieri, marti, constatand existenta unui conflict de interese, dupa ce Nicolescu a aprobat 14 contracte, in calitate de preşedinte  al Consiliului Judetean Arges, unor firme in care este actionar majoritar.

Constantin Nicolescu chemat la DNA

„Apar tot felul de povesti. Consider ca este o razbunare politica, o actiune politica, un dosar politic (…) Constantin Nicolescu este un om respectabil si extrem de apreciat la el in judet si la noi in partid”, a declarat Adrian Nastase, reamintind ca Nicolescu este unul dintre cei mai seriosi oameni din PSD si a a avut „o cariera extraordinara si solida si inainte de 1989”.

Adrian Nastase a acuzat din nou PD-L ca ar fi de vina pentru hartuirea la care este supus Constantin Nicolescu de DNA si a respins ideea ca prin solidaritatea manifestata cu presedintele CJ Arges si cu Adrian Severin   PSD ar putea fi perceput ca un partid de corupti.

Năstase se opune demiterii lui Severin: Avem o datorie faţă de soldaţii partidului

„Riscul este de fapt ca acest regim de dictatura sa ne ingenuncheze pe toti. Pe mine nu, eu merg in fiecare zi la instanta, m-am obisnuit. Dar trebuie sa ne unim cu totii impotriva acestor chestiuni”, le-a atras atentia Adrian Nastase colegilor din PSD.

Acesta a mai explicat ca in timp ce Victor Ponta, in calitate de presedinte al PSD, are responsabilitatea de a tine cont de opinia publica, el isi poate permite sa spuna cum stau in realitate lucrurile.

„Victor Ponta e sub o presiune extraordinara(…) El are o situatie speciala, si in partid si in calitate de co-presedinte al USL, si trebuie sa duca alianta spre castig. El exprima ce trebuie sa faca partidul pentru a castiga alegerile, eu vin si spun ca lucrurile nu sunt in alb si negru”, a conchis Adrian Nastase.

Autor: Camelia Badea

Publicat: Marti, 22 Martie 2011, ora 19:04

Sursa: http://www.ziare.com/adrian-nastase/psd/nastase-riscul-este-ca-acest-regim-de-dictatura-sa-ne-ingenuncheze-pe-toti-1083320

Concluzia? Poate: Votaţi USL! (Uniunea Şpăgarilor Liberi, evident)

 1. Niciun comentariu până acum.
 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: