Prima pagină > Abureală - Manipulare > Adrian Năstase minte iar poporu`, cu blogu` și mogulizoru`

Adrian Năstase minte iar poporu`, cu blogu` și mogulizoru`

Ieri, Adrian Năstase, Bucifalusu` coteriei USLacheșiMache, a încercat din nou să prostească poporu` cu mogulizoru`, folosindu-se de o cablogramă Wikileaks, cea în care președintele Băsescu îi avertiza pe pesedei că va face publice dosarele Bombonelului dacă aceștia vor continua să susțină că sunt „politice”.

«Nu ma faceti sa dau drumul la aceste dosare in public – fiecare dintre plangerile penale impotriva lui Nastase sunt de la oameni din partidul vostru, nu al meu», le-ar fi spus președintele PSD-iștilor, la o întâlnire pe probleme de Justiție, conform unei cablograme din 2009.

„În sfârșit, e clar: sunt dosare politice!” postează Năstase pe blogul său, după ce declarase pentru Mediafax că Băsescu era atunci mincinos şi se dovedeşte încă o dată că e mincinos.”

„În ce calitate s-a “uitat” Traian Băsescu în acele dosare? Pentru că nu erau politice?”

se întreabă Bucifals, mizând pe ignoranța cititorilor. Ai lui, firește.

CONSTITUȚIA ROMÂNIEI

ARTICOLUL 109

(2) Numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor. Dacă s-a cerut urmărirea penală, Preşedintele României poate dispune suspendarea acestora din funcţie. Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din funcţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Procedura este următoarea: Ministerul Public, prin Procurorul General și procurorul șef al DNA, solicită avizul pentru începerea urmăririi penale, Președintelui României și, după caz, uneia din cele două camere ale Parlamentului, dacă ministrul respectiv, fost sau în funcție, deține, la momentul solicitării, un mandat de parlamentar. Cele două cereri (a Procurorului General și a șefului DNA) sunt, în mod obligatoriu, însoțite de un referat al procurorului de caz și de copiile xerox ale documentelor în baza cărora acesta a fost întocmit.

Prin urmare, în cazul lui Adrian Năstase, fost prim ministru și deputat, la documentele din faza premergătoare începerii urmăririi penale, adică fix la cele pe care le enumeră Băsescu, au avut acces nu numai președintele, ci și deputații din Comisia Juridică a Camerei Deputaților, când Ministerul Public a solicitat avizul pentru începerea urmăririi penale și pentru percheziția din Zambaccian.

Președinția, prin purtătorul de cuvânt, a transmis ieri agenției Mediafax fragmente ale stenogramei întâlnirii din 17 februarie 2009, însoțite de înregistrarea audio.

L-aș întreba pe același Năstase Patrucase (făcute din sudoarea frunții lui de bugetar) ce crede despre dosarele penale ale PDL-iștilor: Falcă (finul președintelui Băsescu), Solomon, Manțog, Ridzi și Păsat. Sunt tot „politice”?

 1. 29 martie 2011 la 14:01

  Blue, tu, dinspre partea ta, aceea a spiritului ludic mai cu seamă, ar trebui să îl întrebi, în afară de chestia cu dosarele, dacă îi mai numără cineva, ceva, precum i se întâmpla odată, cândva. Casele i se ştiu câte’s la număr şi ştiu cât a trudit pentru ele. Mai ştiu cât trudeşte un profesor…dar asta’i o altă poveste trasă’n jugul realităţii.
  Just kidding.

  • 29 martie 2011 la 20:30

   Cami, lui Bombo i-a numărat cineva ouăle imediat după ce l-au protejat de trimiterea în justiţie. Ioan T. Morar de la Caţavencu şi a constat că nu are.
   P.S. şi Bombo e profesor pe la Drept (sau cel puţin era). Ce a ieşit din studenţii lui, se poate vedea: Ponta cică i-a fost student, şi încă unul din cei mai buni. Aşa că imaginează-ţi dacă unuia care i-a fost student dintre cei mai buni a devenit o marionetă-măscărici, cam cum or fi arâtând ceilalţi, cei care treceau la limită…

   De asemenea da, ai dreptate, un profesor trudeşte să îşi cultive mătuşile. Doar şi ele se străduiesc, pun pensia pe pensie ca să le poată lăsa moştenire oarece…

   Tot vorbind de Bombonel, trebuie spus ceva. Cred că ştiu de ce şi-a cumpărat atâtea tablouri încât casa îi seamănă a muzeu. Vrea să se obişnuiască. Va veni o vreme în care la Antipa se va deschide probabil o secţi: Aberaţii ale naturii şi politicii.
   Evident că se va simţi mult mai bine când l-or împăia sau l-or scufunda într-unborcan cu spirt şi l-or aşeza în drepta lui Iliescu.

  • 30 martie 2011 la 13:45

   La rându-ți, rogu-te, mă iartă c-am zăbovit în a-ți răspunde…aflându-mă în al realității jug…Just kidding.
   Camelia, crede-mă: sunt un câine șugubăț (mai mult „șugu” decât „băț”). Cum să mă deranjeze că ai confundat stilul meu cu al lui Bluică? Fii, te rog, convinsă că nu m-am „urzicat”. Am simțul umorului, slavă Domnului!
   Îți plac dobermann-ii?

   • 30 martie 2011 la 15:54

    Te cred. Şi mai cred că ai simţul umorului; doar stai în preajma albastrului… Blue se „ia” e contagios.
    Just kidding, again.

    • 30 martie 2011 la 16:53

     Camelia, mie nu-mi place albastrul. Îmi amintește de culoarea ochilor de pește (sau de Crin Antonescu). Eu iubesc verdele…Albastrul merge la „blonde”…I`m kidding, too.
     Pe de altă parte, Camelia, simțul umorului îl am de la ursitoare, nu de la Bluică, în preajma căruia m-a și l-a ferit bunul Dumnezeu să stau, că murea fără dureri de guturai. De la glonțul rece…He, he, he! (Iertată fie-mi păcătoșenia gândului criminal, taman acu` în post…Mă iartă și tu, Albastru Împărat al Românicii, nu mă pizdui, bitte!)
     Uite, Cami, pentru mângâierea neuronilor plictisiți…He, he, he!

 2. 29 martie 2011 la 16:09

  Cer iertare că m-am adresat lui Blue, Deutchebrak. Dacă ţi se pare nepotrivit că am făcut-o, te rog să îmi înlături gândul lăsat. Îmi fac mea culpa de a nu fi dat atenţie numelui postatorului articolului; am citit doar conţinutul acestuia. Credeam că el, Blue, este autorul.
  Încă o dată, rogu-te, mă iartă.

  • 29 martie 2011 la 20:31

   Nu înţeleg de ce îţi ceri scuze? De ce să i se pară nepotrivit?

 3. 29 martie 2011 la 20:16

  *Deutcheback*
  Stii cum e cu costituţia asta? Uneori pare valavilă, alteori ba.
  În cazul lui Bombobel era bună dacă era ales el preşedinte conform dorinţei celor care au comis-o şi care fugeau prin gări cu urna măbilă după oameni ca să voteze la referendumul aferent.
  Atenţie Db, orice dosar care priveşte un politician e un dosar politic, altfel nu aveau rost acel voturi unde Parlementul s-a opus trimiterii în Justiţie a lui Bombo şi a altora.
  Deci, tot ce face un politician, dacă e vorba de corupţie sau alte chestii pe care le fac dimineaţa pe nespălate în baie.
  Totul e politic.
  Politic probabil e şi dosarul legat de brăţările dacice, dosar în care oameni implicaţi declarau că undeva sus, în reaţeaua aceea Năstase era implicat direct. Evident că mai târziu dosarul a fost închis pe motiv de procedură.
  Ar mai fi probabil şi un dosar de care nimeni nu mai spune nimic, probabil nici nu a pornit cu adevărat. E vorba de o poveste cu virus aviar şi cu selectivitatea acestuia. Se încerca lămurirea faptului că deşi relativ apropiate una de alta, firmele avicole erau lovite de virus dacă în vecinătatea aveau alte intreprinderi avicole. La ultimele Năstase avea participaţiuni, pe acestea virusul le ocolea de parcă erau ciumate.
  Probabil că domnul Virusu nu putea fi găsit ca să i se trimită citaţia să vină la Parchet să dea explicaţii 😀
  Ar putea Băse să vadă cam cum e şi cu alea … dacă tot a promis…

  • 29 martie 2011 la 20:33

   Ar putea Băse să vadă cam cum e şi cu alea … dacă tot a promis…

   Știi foarte bine că Băse nu poate nici măcar sugera ce dosare trebuie instrumentate. Și-așa este acuzat că intervine în actul de justiție, că procurorii acționează la ordinele lui, ceea ce nu-i adevărat. Presa, dacă și-ar respecta menirea, ar trebui să semnaleze chestiile de care zici. Dar… care presă?

   P.S. Vezi că am postat pe blogul meu un articol în care demonstrez că Silviu Crăescu bate câmpii. E bine ca lumea să știe.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: