Prima pagină > Uncategorized > Victor Ciutacu e handicapat?

Victor Ciutacu e handicapat?

Săracul ziarist: Ciutacu trăieşte într-o locuinţă socială pentru handicapaţi

Blocul P22C, strada Petre Ispirescu, cartierul Rahova. La prima vedere, un bloc la fel ca oricare altul. Totuşi, P22C are ceva în plus faţă de restul: e al Primăriei Municipiului Bucureşti, iar locuinţele se închiriază săracilor la preţuri sociale. Aici locuieşte la două camere şi ziaristul Victor Ciutacu, posesor de BMW seria 3 şi mii de euro lunar din funcţia de redactor şef la Jurnalul Naţional şi realizator TV la Antene.
 
Chiriaşul unui apartament social cu două camere în blocul P22C, când a fost contactat de reporterul Kamicaze , revista care scrie despre „cazul său social”, Ciutacu nu a dorit să facă declaraţii. „Am un contract legal, în vigoare. Dacă aveţi informaţii, publicaţi-le“, a spus el şi a refuzat să răspundă la alte întrebări, cum ar fi care e durata contractului de închiriere sau data la care a fost încheiat. Reporterul Kamikaze a stat însă de vorbă cu vecini de-ai jurnalistului. Ca, de exemplu, o bătrînă pensionară, care i-a spus acestuia: „Sunt săracă. Plătesc 700.000 de lei vechi chirie pentru o garsonieră“. Alte două vecine de-ale lui Ciutacu s-au plîns de haosul birocratic de la Primării. Astfel, deşi blocul a fost construit de Primăria Capitalei, locuinţele au fost repartizate de Primăria lui Vanghelie, cea a sectorului 5, iar oamenii sînt plimbaţi de colo-colo cînd au probleme. 

Despre blocul P22, care este un întreg ansamblu de locuinţe sociale, s-a şi scris în presă chiar în Jurnalul Naţional, al cărui redactor şef este acum Victor Ciutacu. În septembrie 2008, Jurnalul Naţional publica un reportaj despre săracii oameni care îl locuiesc. Unul dintre locatarii cu care a stat de vorbă reporterul Jurnalului Naţional a fost tanti Mariana, al cărei prim gând ce i-a venit în minte atunci cînd simţea că doar ştreangul îi este alinarea a fost să meargă la Primărie şi să ceară ajutor. Aşa a reuşit să intre în posesia unui apartament curat, cu două camere, în care să îşi poată trăi bătrîneţea. Tanti Mariana plăteşte pe fiecare lună 1.170.000 de lei vechi. „«Puţin, măicuţă, faţă de ce am auzit io că plăteşte lumea, şi 10 milioane», spune cu patos chiriaşa.“ Tot atunci, în Jurnalul Naţional apărea şi declaraţia unui reprezentant la Primăriei Bucureşti, Rodica Badiu, şef serviciu în cadrul Administraţiei Fondului Imobiliar (AFI): „În aceleaşi condiţii, pe piaţa neagră, chiria poate fi şi de 11-12 ori mai mare”. Tanti Mariana era însă tot mai bîntuită de griji, scria Jurnalul Naţional: „Dacă voi fi dată afară?”. Dar reprezentantul Primăriei o liniştea: „Dacă oamenii sînt buni platnici şi se încadrează în plafonul maxim de 4.360.000 de lei pe cap de locuitor, nu au de ce să fie evacuaţi»“.

Deşi cu reporterii Kamikaze Victor Ciutacu a refuzat să stea de vorbă, explicaţiile le dă pe blogul său. Cu privire la chiria modică pe care o plăteşte, ziaristul spune că plăteşte chiria maximă pe care i-o poate lua statul: „Ciutacu a anunţat autoritatea locală, în conformitate cu prevederile legii, atunci când familia lui a depăşit plafonul de câştiguri lunare pentru păstrarea statutului social (neactualizat prin lege de la începutul anilor 2000), că nu se mai încadrează în sumă. Conform legii, după acest anunţ, autoritatea locală trebuie să pună la dispoziţia chiriaşului, la schimb, un al spaţiu de locuit echivalent (cu alt statut) sau să-l taxeze pe acesta cu suma legală maximă pentru chirie. Dată fiind criza de locuinţe, Ciutacu a fost taxat, de atunci, cu chiria maximă, 1,284 milioane lei vechi pe lună şi nu i s-a oferit, nici până în ziua de azi, la schimb, aşa cum scrie în lege, un alt spaţiu de locuit. Cuantumul chiriei nu Ciutacu l-a stabilit, ci legea. Ciutacu a plătit-o.

Iar cu privire la contractul de închiriere al locuinţei, ziaristul are de declarat, exclusiv pe blogul său, următoarele: „Ciutacu n-a luat, a închiriat de la stat, legal, acum 11 ani, o locuinţă socială, de 66 metri pătraţi, în hulitul cartier bucureştean Rahova.(…) Ciutacu a îndeplinit, acum 12 ani, când şi-a depus, legal, dosarul, toate condiţiile prevăzute de lege pentru repartiţia unei locuinţe din fondul locativ de stat; exact ca alte milioane de cetăţeni români. Şi a primit o repartiţie legală. De locuinţă socială, fiindcă, deşi îndeplinea şi condiţiile legale de a putea primi o locuinţă pe care o putea cumpăra legal în rate de la stat, Municipalitatea nu avea la dispoziţie”. Ziaristul este de asemenea supărat şi că i-au fost făcute publice amănunte din viaţa privată şi că îi sunt hărţuiţi vecinii, mai spune el pe blog tot la persoana a III-a: „Lui Ciutacu i s-au publicat, încălcându-se legea, amănunte private din viaţă care intră sub protecţia legii datelor cu caracter personal. Şi i se hărţuiesc vecinii. Care n-au nici o vină că locuiesc în acelaşi bloc cu el şi nici măcar n-au vreun beneficiu de pe seama ilustrei vecinătăţi”.

Sursa: http://www.realitatea.net/saracul-ziarist-ciutacu-traieste-intr-o-locuinta-sociala-pentru-handicapati_826943_comentarii.html#comentarii

„…posesor de BMW seria 3 şi mii de euro lunar din funcţia de redactor şef la Jurnalul Naţional şi realizator TV la Antene”… şi locuieşte într-o locuinţă socială… Nu pot să comentez aşa ceva. Din greaţă. Mă întreb dacă la Ciutacu e vorba doar de zgârcenie, sau şi de nesimţire?

 1. 28 aprilie 2011 la 11:25

  Recent, Ciutacu a declarat urmatoarele (cand a fost arestat vantu):

  „Ciutacu a marturisit ca Vintu i-a facut o oferta vara trecuta, de peste 150.000 de euro, pentru a lucra la Realitatea:

  „Autodenunt: oferta depasea modesta suma de 150.000 de euro, pentru care a fost retinut acum”, ”

  Presupun ca a refuzat pentru ca de la Felix primeste mult mai multi bani (chiar specifica „modesta suma”), nu ca nu ar avea batista. Si totusi, avand atatia bani (meritati dupa parerea mea…este greu sa te prostituezi in asemenea hal pe gratis), jigodia asteapta SA-I DEA STATUL ALTA LOCUINTA in loc sa-si cumpere sau sa-si faca singur una cum vor muschii lui.

  Si culmea este ca asemenea specimene ne dau noua lectii de morala.

  • 28 aprilie 2011 la 12:06

   * Riberalu * “Autodenunt: oferta depasea modesta suma de 150.000 de euro, pentru care a fost retinut acum”
   ––––––––––
   150.000 de euro pentru ce perioadă? Sau e ca un fel de primă de instalare?

   Da, dă lecţii de morală…

   Aş fi curios şi de oarece chestii despre Badea.De exemplu ce venit are… Tare curios… De asemenea aş fi curios cam cu ce sume sunt plătiţi indivizi ca:
   – M. Gâdea
   – Dana Grecu
   – V.Stan
   – Gabi Firea
   – Oana stancu
   – Adrian Ursu etc
   Precu şi cu ce sume sunt plătiţi invitaţi ca :
   – Monica Tatoiu
   – Mugur Ciuvică
   – Oana Dobre etc.

   • 28 aprilie 2011 la 13:32

    Sugaciul Gotiu de pe VoxPublica scria cum vreo luna si ceva ca badea nu este jurnalist ci „actor”. In consecinta ar avea dreptul sa faca si sa spuna ce vrea fara a se arata cu destiul la ziaristii seriosi cum este el gotiu, liderul nu stiu carei orgnizatii de ziaristi din Cluj.

    Gadea si cu nevasta-sa lucreaza benevol, pentru ca patronul felix a scris in declaratia de avere ca i-a imprumutat pe fiecare in parte cu sute de mii de euro.

    De Danuta nu zic nimic ca suntem rude pe departe si s-ar putea sa ne mai intalnim pe la vreo nunta sau la un botez :)).
    Ce pot sa spun este faptul ca restul familiei, inclusiv sotul ei, sunt OK, la locul lor, nu fac politica si nu discuta politica. Deci Danuta are alte motive sa se ambaleze asa pe micul ecran.

    In orice caz…pe oricare dintre cei de pe lista nu i-as lua nici la sapa cu ziua.

    • 28 aprilie 2011 la 19:19

     De împrumutat şi Vântu îşi împrumuta slugile şi nu le mai cerea banii înapoi. Asta ca să nu spună lumea că plăteşte pe cineva.

     Eşti rudă cu Dana Grecu? Eu zic să pui bani de-o parte, într-o zi moare de apoplexie… 😀

     Badea. Nu am văzut când ăla a zis că e actor, dar, dacă e aşa, are dreptate. Un actor interpretează un rol unde face ce e scris în scenariu şi la modul cum îi cere regizorul. Actorul nu emite păreri proprii. Asta face şi Badea. Joacă ce i se cere. Când a apărut Antonescu şi a spus că e nervos, nervos era şi Badea. Individul, dacă îl aculţi e incoerent. Odată vorbea de relaţiile cu Securitatea. Era atunci când s-a dat sentinţa că Felix a colaborat. „Mai interesează pe cineva dacă cineva a colaborat? – a întrebat el pe cineva din spatele camerei- Nu? Nici pe mine”. În fraza imediat următoare a început un discurs furibund împotriva lui Băsescu tocmai pe tema colaborării.
     Deci în momentul în care era vorba de turnătorul Felix, fostul şef al Intreprinderii de Comerţ Exterior Dunărea, Intreprindere a Securităţii foarte controlată de aceasta, individ care s-a dus în Germania ca să afle cine i-a facilitat verişoarei sale şi soţului ei fuga din ţară nu conta cu toate că la întoarcere i-au fost decontate cheltuielile şi a întocmit un raport care a făcut ca verişoara sa să nu mai poată reveni în ţară decât după 90 deoarece ar fi fost arestată, nu conta, conta în schimb că Băsescu, prin natura funcţiei sale de la bordul unei nave comerciale unde avea ca îndatorire importantă întocmirea unor rapoarte despre călătorie, unul pentru Securitate conta.
     Ştii ce e Badea? Ceea ce sunt şi Gâdea şi Stan şi Radu Tudor şi Ciutacu ş alţii de acolo… nişte jeguri umane…indivizi care şi-au modelat personalităţile după personalitatea jegului suprem de la Intact.

    • 28 aprilie 2011 la 19:21

     Încă ceva, dacă te întâlneşti cu Dana, transmite-i din partea mea să aibă mare grijă să nu îşi înghită saliva dacă nu are ser antivenin la ea… 😀

 2. 28 aprilie 2011 la 11:52

  Fii atent la asta:
  http://insolent.ro/?p=3214
  =Ciutacu are un salariu excepţional, BMW la scară şi locuinţă socială cu chirie. Iată un român arogant, dar fericit=
  „Nesimţiţii din breaslă i-au tras-o scurt şi cuprinzător, însă integrul Ciutacu nu prea comentează. Si-o fi înghiţit vorbele grele.

  Chiar dacă nu-i un român rupt în cur, ba dimpotrivă, el a pus mâna pe o căsuţă a Primăriei (66 de metri pătraţi) construită doar pentru săraci ori persoane cu handicap, evacuaţi din locuinţe retrocedate, văduve de război, pensionari, invalizi, eroi martiri ş.a.m.d.

  Am o bănuială: Victor Ciutacu, posesor de BMW seria 3 din noua generaţie, cu o leafă astronomică faţă de majoritatea românilor (ridicată lunar de la Antenă şi Jurnalul pe puţin 4.500 de Euro), habar n-are prin ce miracol i-a fost repartizat, cu chirie, apartamentul din Rahova pentru care, zice el, deţine un contract legal. Paradoxal, şi Primăria tace mâlc.

  Pe blogul lui Ciutacu scrie: „Spagă nu iau (hainele scumpe mi le cumpăr de regulă din leafa bună) (…)aşa că atât securiştii de tip nou, cât şi pâraţii de paparazzi de Dâmboviţa îşi pierd vremea cu mine”.

  Uite că „securiştii de tip nou” – aşa-i numea şi patronul lui Ciutacu pe gazetari (ce coincidenţă!) – n-au pierdut vremea în zadar.”

  Hehehe … 4500 de euro şi ocupă un loc al unuia care poate chiar are nevoie…

  Iar de pe Wikipedia, aflăm că:
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Victor_Ciutacu
  „Victor Ciutacu (n. 1970, Sinaia) este un jurnalist român de naționalitate evreiască, redactor șef la cotidianul Jurnalul Național și moderatorul emisiunii Vorbe Grele, transmisă de postul de televiziune Antena 2 iar în prezent de Antena 3 vineri seara.
  Biografie
  În anul 1989 se mută la București și se înscrie la Universitatea Politehnică București. Între 1993-1995 este jurnalist la ziarul Meridian, iar din 1995 lucrează în cadrul departamentului politic al ziarului Curierul Național. A lucrat și la ziarul Adevărul, a fost consilier la APAPS și consilier al Ministrului Economiei, conservatorul Codruț Șereș.
  În prezent este editorialist și redactor-șef la Jurnalul Național. Este de asemenea moderatorul emisiunii Vorbe Grele, unde are invitați de obicei politicieni.
  Victor Ciutacu este un invitat frecvent al emisiunii Sinteza Zilei, moderate de Mihai Gâdea.”

  Asta e fenomenal, consilier la APAPS, consilier al Ministrului Economiei, Codruț Șereș, redactor şef la Jurnalul Naţional … hehehe… sărmanul, oare câţi din blocul ăla social au pe an cât are el pe lună?

  Nesimţitul …:(

 3. nirvana
  30 aprilie 2011 la 17:22

  bai blogherit portocaliu citi ca tine mai sunt pentru a pazii si intretine cuibul de vipere portocalii – din banii cui ?

  Din 20 de cuvinte, doar două sunt scrise greşit, că lipseşte majuscula la primul cuvânt, e normal. Probabil ar fi prea mult să pretindem… (AdminBlue)😀

  • 30 aprilie 2011 la 17:41

   Frumos, probabil ai şi argumente…

   La ce am zis eu legat de Ciutacu se pare că cei care au scris articolul pe care l-am importat, au, blocul unde Ciutacu îşi duce cei 4500 de euro pe lună e un bloc social pentru cei care nu-şi permit o altfel de locuinţă. Dar pentru că nu te bănuiesc de prea mult spirit de observaţie, pe acest blog, doar ceea ce e scris cu albastru îmi aparţine, restul sunt importuri, fapt subliniat de lincurile aferente. Pa…

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: