Prima pagină > Justiţie - Lege - Legislație > Vântu iar la bulău

Vântu iar la bulău

Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar, arestati preventiv pentru 29 de zile

Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar vor fi arestati preventiv pentru 29 de zile, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis, vineri la pranz, recursul procurorilor la decizia JudecatorieiSectorului 5 de cercetare in stare de libertate a celor doi, pentru santajarea managerului Realitatea Tv, Sebastian Ghita, anunta Mediafax. Hotararea judecatorilor nu a fost anuntata deocamdata in sedinta publica. Potrivit sursei citate, hotararea de vineri a judecatorilor este definitiva, cei doi inculpati urmand sa fie incarcerati in arestul Directiei de Cercetari Penale. 


Decizia arestarii preventive a lui Sorin Ovidiu Vintu si a lui 
Ion Ilie Cezar a fost luata de completul de 3 judecatori format din Liliana Ciuperca – presedinte, Stegaru Mitu si Mihaela Nita. Avocatul lui Sorin Ovidiu Vintu a cerut instantei ca recursul procurorilor sa fie respins, pe motiv ca nu ar exista probe care sa demonstreze ca acesta l-a amenintat pe Sebastian Ghita. La randul sau, avocatul lui Ion Ilie Cezar a sustinut ca dosarul ar avea o componenta politica: „Trustul Realitatea Tv este o arma importanta pentru alegerile care vor urma. Ne aflam aici din cauza incercarii de a prelua aceasta televiziune.”

Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti a decis, in urma cu o saptamana, ca Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar pot fi cercetati in libertate in dosarul in care sunt acuzati de santajarea lui Sebastian Ghita, respingand propunerea procurorilor de arestare preventiva a celor doi pe perioada urmaririi penale. Procurorii au anuntat, insa, imediat, ca vor face recurs la decizia de atunci a judecatorilor, luata dupa o sedinta de judecata care a durat aproape cinci ore si dupa mai bine de o ora de deliberari. Hotararea de astazi a Tribunalului Bucuresti va fi definitiva. 

Cum a decurs sedinta de judecata de vineri:

 • Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar s-au prezentat la Tribunal la sedinta de judecata care a inceput la ora 9:30, insotiti de avocatii lor.
 • In cadrul dezbaterilor, procurorii au solicitat instantei sa admita recursul formulat de ei si sa admita si cererea de arestare preventiva, motivand ca prima instanta, Judecatoria Sectorului 5, nu a luat in calcul pericolul public pe care il reprezinta cei doi inculpati din acest dosar.
 • Procurorul de caz a mai adus la cunostinta instantei ca SOV mai este cercetat intr-un alt dosar pentru favorizarea infractorului,  procurorul sutinand ca prin actiunile sale, SOV a ignorat legea.
 • De asemenea, procurorul a aratat ca, potrivit jurisprudentei CEDO, pentru admiterea arestarii preventive, trebuie sa existe doar indicii ca un inculpat ar fi comis infractiunea de santaj si amenintare si nu este obligatoriu ca procurorii sa prezinte probe indubitabile.
 • Procurorul a prezentat in fata instantei si un contract incheiat de Sebastian Ghita cu o firma de paza care are ca obiect paza managarelui Realitatea Tv si a familiei sale, procurorul argumentand ca acest document dovedeste faptul ca Sebastian Ghita a luat in serios amenintarile cu moartea ale lui SOV si din aceasta cauza a angajat firma de paza.
 • Avocatul lui Sorin Ovidiu Vintu, Marian Nazat, a sustinut in fata instantei ca decizia Judecatoriei Sectorului 5 este una corecta, iar clientul sau nu a comis infractiunea de santaj, neexistand probe care sa demonstreze ca SOV l-ar fi amenintat pe Sebastian Ghita.
 • Avocatul a declarat in fata instantei ca inregistrarea in care Vintu il ameninta cu moartea pe Sebastian Ghita ar fi fost de fapt un joc de teatru convenit de catre cei doi.
 • Avocatul lui Ilie Cezar a argumentat si el in fata instantei ca dosarul are si o componenta politica: „Trustul Realitatea Tv este o arma importanta pentru alegerile care vor urma. Ne aflam aici din cauza incercarii de a prelua aceasta televiziune.”
 • In ultimul cuvant in fata instantei, Sorin Ovidiu Vintu a declarat urmatoarele: „Va rog sa respingeti recursul pentru motivele prezentate de avocatul meu. In afara de asta, nu mai am nimic de adaugat”.

In urma cu o saptamana, Sorin Ovidiu Vintu a plecat acasa imediat dupa incheierea sedintei de judecata, preferand sa astepte pronuntarea deciziei acasa. 

Dupa ce instanta a ramas in pronuntare, in fata Palatului de Justitie, sediul Judecatoriei Sectorului 5, s-au adunat circa 20 de barbati, cel mai probabil apropiati ai lui Ion Ilie Cezar, care l-au asteptat pe acesta sa iasa din sala. La iesirea din Sala de judecata, Ion Ilie Cezar nu a facut nicio declaratie. In schimb, Sorin Ovidiu Vintu a declarat ca miercuri, 20 aprilie, cand a fost audiat, i-a spus procurorului Marius Iacob ca are „probe indubitabile, audio-video, care demonstreaza falsitatea tuturor acuzatiilor”, pe care acesta le-a refuzat si a dispus retinerea sa. El a adaugat ca a prezentat aceste probe in fata instantei.

Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar sunt acuzati ca l-au santajat pe Sebastian Ghita, de la care ar fi cerut 150.000 de euro pentru a nu denunta contractul de consultanta si management dintre Realitatea si Asesoft.

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus, pe 19 aprilie, inceperea urmaririi penale in cazul lui Sorin Ovidiu Vintu si a lui Ion Ilie Cezar, pentru santaj, cei doi fiind retinuti miercuri. Procurorii Parchetului instantei supreme sustin, in propunerea de arestare preventiva a lui Sorin Ovidiu Vintu, ca acesta nu s-a abtinut de la repetarea infractiunilor, desi in cazul sau era luata o masura preventiva de catre instanta, anchetatorii indicand periculozitatea sporita a faptelor sale.

Sursa:  http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-8564608-tribunalul-bucuresti-judeca-vineri-recursul-procurorilor-cazul-lui-sorin-ovidiu-vintu-ion-ilie-cezar-dupa-judecatoria-sectorului-5-pus-libertate.htm

 1. 29 aprilie 2011 la 13:26

  Cu această ocazie, îi urez un călduros „La mulți ani!”

 2. 29 aprilie 2011 la 13:41

  Hehehe … mulţi să fie

  • 29 aprilie 2011 la 13:45

   Mortal!

   • 29 aprilie 2011 la 14:05

    Scrie acolo că interpretează Daniel Buzdugan şi Marina Dina …
    … talentată fata 😀

 3. 29 aprilie 2011 la 14:10

  Firește: pălmașii știu de ce…

 4. 29 aprilie 2011 la 14:15

  …?

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: