Prima pagină > Presă > ImpactNews: Elan Schwartzenberg a cumpărat 92% din trustul Realitatea

ImpactNews: Elan Schwartzenberg a cumpărat 92% din trustul Realitatea

 
 
 

Impactnews a avut dreptate / Elan Schwartzenberg a cumpărat 92% din trustul Realitatea

 Elan Schwartzenberg a cumpărat 90% din trustul Realitatea, potrivit unor surse Impactnews. Informaţia a fost confirmată şi de Realitatea TV care a şi difuzat o ştire în care informa că Elan Schwartzenberg a cumpărat 92% din acţiunile trustului. Potrivit Realitatea TV, Elan Schwartzenberg doreşte să organizeze luni o conferinţă de presă pe această temă şi mai doreşte să participe la o emisiune la Realitatea TV în care să i se poată pune întrebări din partea jurnaliştilor trustului.
Primele informaţii indicau că Sorin Ovidiu Vântu urmează să anunţe luni vânzarea a 10% din actiunile trustului Realitatea-Caţavencu către omul de afaceri Elan Schwartzenberg, nume despre care Impactnews a vorbit chiar în noaptea scandalului cu bodyguarzi din sediul televiziunii de ştiri. Conform aceloraşi surse, contractului de management al lui Sebastian Ghiţă nu va fi afectat.

Potrivit surselor Impactnews, anunţul pe care urmează să-l facă Sorin Ovidiu Vântu în cursul zilei de luni se referă la vânzarea trustului Realitatea-Caţavencu. Se pare că Vântu a împrumutat nişte bani de la Elan Schwartzenberg, pe care i-a garantat cu 10 la sută din acţiunile Realităţii. Schwartzenberg va deveni un împuternicit a lui Vântu, de fapt al copiilor acestuia, în gestionarea afacerilor din România.

citeşte şi:
Cine este Elan Schwartzenberg, noul patron al Realitatea TV? (Mai jos)


După unele surse, totuşi, Elan Schwartzenberg, fostul soţ al Mihaelei Rădulescu, urmează să preia trustul, fiind un nume vehiculat chiar de la începutul scandalului dintre Vântu şi Ghiţă.

Cu toate acestea, conform aceloraşi surse, Ghiţă va rămâne manager al Realităţii TV.

Vântu a declarat vineri, înainte să fie încarcerat la Direcţia de Cercetări Penale, că Sebastian Ghiţă este doar o unealtă în mâinile preşedintelui Băsescu, dar că-i pregăteşte acestuia din urmă o surpriză, pe care o va anunţa luni.

 

Sursa: http://www.impactnews.ro/News/Elan-Schwartzenberg-a-cump%C4%83rat-92-din-trustul-Realitatea-52122

Cine este Elan Schwartzenberg, noul patron al Realitatea TV?

Elan Schwartzenberg, un nume greu de pronunţat, dar pe buzele tuturor oamenilor din media, după ce omul de afaceri a fost vehiculat ca fiind viitorul patron al trustrului Realitatea. Elan Schwartzenberg, cel care a cumpărat 92% dintre acţiunile trustului Realitatea nu este însă un nume necunoscut publicului românesc. Acesta are o avere estimată la 50 de milioane de euro, fiind prezent în Top 300, şi a fost căsătorit cu realizatoarea TV Mihaela Rădulescu cu care are şi un copil.

Elan Schwartzenberg s-a născut pe 25 aprilie 1967, la Iaşi. Acesta provine dintr-o familie de medici evrei. În clasa a VII-a a emigrat împreună cu familia sa în Israel, apoi a revenit în România pentru a studia stomatologie la Facultatea de Medicină din Iași.

După absolvirea facultăţii a rămas în România şi a devenit om de afaceri. Nu a profesat niciodată ca medic stomatolog.

Schwartzenberg este proprietarul Neocity Group, având o avere estimată la 50 de milioane de euro. În ciuda acestei averi, Elan Schwartzenberg deţine o singură locuinţă, în Snagov.

Elan Schwartzenberg s-a căsătorit cu realizatoarea TV Mihaela Rădulescu, de care a divorțat însă în 2008. Au împreună un fiu, Ayan.

Sursa: http://impactnews.ro/News/Cine-este-Elan-Schwartzenberg,-noul-patron-al-Realitatea-TV-52133

  1. moshu49
    1 mai 2011 la 1:55

    da’ io tot nu pricep…
    asta sã fie mega surpriza promisã lui bãsescu?
    vax, mã gîndeam la ceva mai… luxurios, zãu! 😉

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: