Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Domnule Ponta, ai devenit cam uituc …

Domnule Ponta, ai devenit cam uituc …

Îl auzeam pe Ponta vorbind despre mafia din PDL. Zicea ceva de genul: „Nu trebuie să înlocuim mafia lui Boc cu mafia lui Blaga. PDL trebuie să plece de la guvernare”.

OK am zis atunci, mai văzusem ideile lui exprimare pe propriul blog: “Va propun un exercitiu de curatenie si, totodata, va invit pe toti ca, prin sugestiile si informatiile voastre, sa completam aceasta harta impreuna”  , ba avea şi obrăznicia să publice o hartă care în mintea lui ne arată cam cum e cu acea mafie PDL din cauza căreia nu poate el să doarmă.  http://blogponta.wordpress.com/2011/04/14/mafiile-pdl/

 Ei bine, poate ar trebui să-i arătăm lui Pontănel nişte articole care ar trebui să-l intereseze şi să-l facă înainte de a arunca bolovanul cam ce turmă păstoreşte.

Din Gazeta Văii Jiului

Halda din mijlocul cartierului. Consilier PSD Petrila acuzat că face afaceri cu cărbuni

http://gazetavaii.ro/dezvaluiri/consilier-psd-petrila-acuzat-ca-face-afaceri-cu-carbuni/

Publicat: 24 Martie 2011

Umplerea unei gropi cu steril provoacă nemulţumiri într-un cartier petrilean. În timp ce unii se bucură că strâng cărbune, alţii afirmă că li se strică drumul şi casele de la maşinile de mare tonaj. În ecuaţie intră şi un consilier PSD Petrila, Gheorghe Boantă, care este acuzat de unii dintre locatari că este creierul acţiunii şi că li se permite să adune cărbune doar celor care îi duc şi lui un sac de huilă strânsă de pe halda din mijlocul pârâului.
Pârâu blocat şi drum distrus
Mai mulţi locuitori din zona Remete din Petrila sunt nemulţumiţi că li se strică drumul şi se astupă un pârâu prin deversarea de steril de la EM Lonea. Nemulţumiţii afirmă că totul a început de la momentul în care un consilier local de la Petrila, Gheorghe Boantă, a vorbit cu cei de la Lonea să aducă steril pentru a acoperi o groapă la baza căreia curege un pârâu. Oamenii afirmă că blocarea cursului pârâului va provoca pagube, pentru că sub stratul de piatră nu a fost băgat un tub prin care să se scurgă apa şi în plus maşinile grele distrug şi drumul.
“Avem conducte de apă şi cea de gaz şi se poate întâmpla un necaz mare. Maşina de mare tonaj trece de când a început domnul consilier Boantă să facă lucrul ăsta de astă toamnă. Au mai trecut maşini cu lemne, maşini mici, dar astea cred că au 60 de tone. Casele din partea de sus se scutură când trec maşinile. Apa asta a curs tot timpul iar când plouă sau se topesc zăpezile vine cu putere mare, iar ei i-au blocat cursul”, a declarat Vasile unul dintre locuitori.
Locatarii de pe strada Horia afirmă că tranzitul maşinilor de mare tonaj, cele care vin de la EM Lonea încărcate cu steril strică drumul şi casele care se zguduie la trecerea rabelor.
“Când trec maşinile se scutură geamurile”, spune o femeie în timp ce un alt locuitor a afirmat că lui i-a căzut becul dintr-o cameră.
În drum s-au format adevărate capcane adânci de câţiva centimetri, unele dintre gropi fiind astupate cu pământ care la prima ploaie se va transforma în noroi.
Personale nemulţumite spun că deşi au solicitat primăriei să stopeze acţiunea de umplere a pârâului cu steril şi interzicerea accesului maşinilor de mare tonaj pe acel drum, nimeni nu a luat nicio măsură.
Consilierul PSD şi sacul de cărbune
În problemă este implicat, potrivit nemulţumiţilor, şi un consilier PSD, Gheorghe Boantă, care ar fi primit acceptul primarului pentru a sugruma cursul pârâului. Oamenii spun că Boantă a dezvoltat chiar şi o mică afacere pentru că nu-i lasă să strângă cărbune din halda de steril decât pe cei care îi duc şi lui un sac de cărbune. Cine nu are acces pe haldă este nevoit să plătească 10 lei pentru un sac de cărbune.”A fost în curtea lui  (n.r.- cărbunele) şi de aia. Acum e în afară dar eu nu pot să adun. Pot spune că la etatea asta nu mai pot. O zis că să mă îmbrac aşa cum trebuie pentru lucru, cu cizme şi să iau dintr-un loc să arunc în altul piatra”, spune o bătrână.
Un alt locuitor afirma, joi, că bărbaţii aflaţi pe “haldă” au plecat cu sacul de cărbune la casa lui Boantă.
În replică acuzatul, adică consilierul local afirmă că nimic nu e adevărat. Boantă spune că nu a cerut nimănui cărbune şi că a lăsat pe toată lumea să adune bucăţile de huilă din steril.
“Eu am o proprietate cumpărată. Sterilul de la mină în loc să-l ducă să facă un drum de câţiva kilometri s-a depozitat aici la mine pentru a astupa groapa respectivă. Se strâng cărbuni, păi vedeţi eu sunt aici. Când era în grădina mea am avut dreptul să culeg cărbuni şi am cules cât trebuie şi restul şi-au strâns oamenii şi şi-au dus acasă. E o minciună, ce să fac cu atâta cărbune. Este groapa pe care se aduce piatră şi se astupă, se face un parc frumos, sau se dau terenuri pentru tineri, sau teren de fotbal. La mine ideea e să fac un muzeu al satului, Dacă vrei să faci ceva bine, se aud numai probleme. Am pădure, am lemne, e chiar de râsul curcii, cum adică mi-i dă mie cărbunii”, a declarat Gheorghe Boantă. Mai mult, Boantă afirmă că vrea să facă un muzeu al satului şi că lumea este rea.
Minihalda are acceptul primăriei
Reprezentanţii primăriei Petrila spun că acţiunea se defăşoară cu acordul administraţiei locale.
“În zona respectivă Mina Lonea depozitează steril. Cu acordul domnului primar. Bineînţeles că şi noi am fost de acord să depoziteze acolo pentru a închide mizeria care era pe malul pârâului respectiv. Am vorbit cu directorul de la mină, ştiu că sunt câteva inconveniente în zonă datorită faptului că au deteriorat drumul, şi mi-a promis că în cursul acestei săptămâni se va apuca de reparatul drumului. Să umpe ceea ce au stricat, să aducă piatră să umple gropile, până va veni canalizarea că atunci se va strica iar drumul”, a declarat Dorin Curtean, administrator public Primăria Petrila.
Conform nemulţumiţilor nu există însă nicio autorizaţie în baza căreia să se astupe groapa devenită motiv de dispută.
Dacă puteaţi filma grămada de saci aia de sus… Nu-i lasă pe ăştia de aici să adune, aici se strică drumul, asta e problema.

De pe siteul Turnu cu ştiri: http://www.turnucustiri.ro/ 


Afacerile, cu intermediari, ale lui Dragnea – azi, Dan Neagoe.

Publicat: 24 Februarie 2011

http://www.turnucustiri.ro/stiri-locale/2663-afacerile-cu-intermediari-ale-lui-dragnea-azi-dan-neagoe

   Dragnea îmbină afacerile cu politica, aşa cum numai el ştie să  o facă, şi are succes. Ultima combinaţie se referă la un spaţiu comercial ultracentral din Turnu-Măgurele. Ne-a ajuns la urechi că domnul Dan Neagoe este fericitul  cumpărător. 
Spațiul este cel în care a funcţionat fosta patiserie Mopan. Dan Neagoe este prietenul lui Dragnea, de loc din Piteşti, fiind cunoscut ca un sponsor important al PSD. Acesta are afaceri şi în Teleorman, pe care le desfăşoară cu girul şi sub protecţia jupânului. Să nu spună cineva că  Dragnea nu ştie să facă afaceri, pentru că este contrazis de imperiul construit prin interpuşi. Declaraţia de avere a lui Dragnea este „subţire”, în schimb este prezent în toate şmecheriile politico-economice prin care a pus stăpânire pe tot ce are mai bun oraşul nostru. Fiind în centrul oraşului, acest spaţiu este o mină de aur. 
   Dacă va continua în acest ritm, o să plătim taxă de mers pe stradă, pentru că întreg oraşul va fi cumpărat de Dragnea, direct sau prin mijlocitori. Hotelul, spaţiile comerciale, Hanul Diligenţei, Casa Partidului, toate aceste obiective economice sunt ale lui Dragnea. Adăugând Romcip Salcia şi MunuG, Dragnea deţine o parte importantă din oraş. Din păcate pentru turneni, Dragnea nu cumpără pentru a investi şi a crea locuri de muncă, ci pentru a „mulge” bugetul public. 
  Câte locuri de muncă a făcut Dragnea? Foarte puţine, dar a distrus, personal sau prin intermediul oamenilor săi, sute. Amintim doar Fabrica de Conserve, pusă pe butuci de A.Simionescu. Acest individ, D.Neagoe, cu care Dragnea face afaceri profitabile, este omul prin intermediul căruia sume mari de bani, 5-6 miliarde de lei,  ajung anual în „buzunarul” partidului unde Dragnea este secretar general. Surse din oraş au vorbit şi despre faptul că  la Dunăre, lângă bac, acest D.Neagoe va deschide un restaurant.
   Aşteptăm să vedem cum oraşul o să ajungă total în mâinile lui Dragnea? Sperăm că raţiunea va avea câştig de cauză şi Turnu-Măgurele va avea șansa unei dezvoltări durabile. 
 

Dragnea şi Vîntu – cine se aseamănă, se adună.

Publicat: 1 Mai 2011

http://www.turnucustiri.ro/editorial-de-site/2982-dragnea-si-vintu-cine-se-aseamana-se-aduna

Prietenia, dintre un baron local şi un mogul media, a ieşit în evidenţă cu ocazia alegerilor din 2009. De atunci şi până astăzi, românii au putut afla ce mafioţi aveam „norocul” să ne conducă. Stenogramele,  înregistrărilor din dosarele lui Vîntu, ne arată dimensiunea corupţiei şi pericolul ca structurile statului să nu mai poată reacţiona.
 
Dragnea şi Vîntu fac parte dintr-un Sistem, care dorea să stăpânească România. Dragnea deja pusese stăpânire pe un judeţ şi se comporta ca un jupân. Vîntu a vrut să pună o marionetă în fruntea ţării. România a trecut milimetric pe lângă pericolul transformării într-o ţară în care nu se mai făcea diferenţa dintre stat şi mafie. În ţările civilizate, statul şi mafia sunt separate şi foarte rar li se unesc drumurile. La noi, statul şi mafia aveau şansa să formeze un cuplu. Dictatura legii, într-un stat puternic, le provoacă „greţuri” acestor campioni ai hoţiei.
 
 
Când Vîntu a fost arestat prima dată, Dragnea i-a luat apărarea şi a spus că acesta este victima statului poliţienesc, instaurat de „dictatorul” Băsescu. Dovezile, tot mai clare, că Vîntu este vinovat pentru multe nenorociri din ţara asta, şi faptul că acesta nu mai are puterea să se salveze din ghearele justiţiei, îl sperie şi pe Dragnea. Jupânul este conştient că doar politica îl mai salvează de răspunderea în faţa legii şi va pune pe masă tot capitalul de care dispune. Foarte mulţi bani au plecat din judeţ, pentru ca baronul roşu să poată ajunge într-o funcţie înaltă, şi mai mulţi, sunt necesari pentru a-şi menţine poziţia. Imperiul firmelor,  creat în jurul dumnealui, a supt banul public al judeţului.
 
 
Teleormanul a fost şi va mai fi furat de Dragnea, atat  timp cât  acesta continuă să mai deţină preşedinţia Consiliului Judeţean. Dacă vrem ca judeţul să îşi revină economic, trebuie  să nu mai oferim încrederea noastră acestui şmecher. Dragnea şi Vîntu au făcut afaceri împreună, primul şi-a plătit apariţiile la irealitatea oferind un contract, de împădurire,  firmelor lui Vîntu, prin Consiliul Judeţean. Dacă ţinem cont de susţinerea mediatică de care s-a bucurat PSD-ul, în cazul câştigării puterii de catre acest partid, Vîntu şi-ar fi luat tainul fără ca cineva să-i pună beţe în roate.

L.Dragnea – sau cum te îmbogăţeşte politica!

 http://www.turnucustiri.ro/stiri-locale/2984-l-dragnea-sau-cum-te-imbogateste-politica

Publicat: 2 Mai 2011 

L.Dragnea a fost numit în 1996 în funcţia de prefect al judeţului Teleorman, ca membru al P.D., partid pe care-l înjură, acum, zilnic. Cum politica are nevoie de bani, Dragnea a început să facă diverse inginerii financiare. Una din primele inginerii a fost în 1998, când Dragnea a înlesnit firmei ATAL Giurgiu obţinerea unui contract de asfaltare a drumului Drăgăneşti Vlasca – Videle la un preţ de trei ori mai mare. Proprietarul firmei era chiar un bun prieten al lui Dragnea.
Atunci şi-a dat seama Dragnea că afacerile  cu asfaltări îi pot aduce o avere uriaşă. Imediat după anul 2000, când a câştigat, cu ajutorul PD, primul mandat de preşedinte de C.J., Dragnea a tras sforile pentru a privatiza SC Teldrum, societate care se afla în subordinea CJTeleorman. Pentru ca asemenea acţiune să aibă succes, Dragnea „a rupt pisica” si a trecut la PSD, partidul care îi putea asigura spatele, pentru a „măslui” o sumedenie de licitaţii publice. Acest sport, al „licitaţiilor trucate”,  Dragnea îl continuă şi acum, însă în aceşti ani de opoziţie, cu mult mai puţin succes.
În cele trei mandate de preşedinte al Consiliului Judeţean, puterea politică a lui Dragnea a crescut discret, dar consistent, paralel cu averea sa. Potrivit declaraţiei sale de avere, în prezent deţine opt terenuri, şase case, acţiuni la o societate hotelieră, spaţii comerciale şi conturi bancare. Si-a construit o casă în Alexandria, un adevărat conac, ridicat în mijlocul unui teren care îi aparţine, cuprins între două străzi paralele, Ion Creangă şi Tudor Vladimirescu. Baronul local şi-a făcut drum de acces între cele două străzi, a plantat pomişori şi gazon şi şi-a amenajat două ieşiri. Din stradă este aproape imposibil de ghicit ce se află dincolo de gardurile înalte din lemn.
În judeţ nu mai e de mult un secret că firma Tel Drum, înfiinţată de Consiliul Judeţean şi privatizată în 2001, îi aparţine prietenului din copilărie al lui Dragnea, Marian Fiscuci. Preţul societăţii a fost subevaluat, de la 25.000 de lei vechi la 6.369 de lei pe acţiune, iar după vânzarea către Fiscuci, societatea a obţinut majoritatea contractelor de asfaltare din judeţ, finanţate din bani publici. Tel Drum are în proprietate un post de radio din Turnu Măgurele, şi televiziunea Media ATV din Alexandria, astfel că presa locală îi este supusă şi loială baronului de Teleorman.
Aceeaşi societate, TelDrum, deţine câteva spaţii comerciale în judeţ, două autoserviri şi a închiriat restaurantul hotelului Turris din Turnu Măgurele, al cărui acţionar majoritar este Liviu Dragnea. Directorul hotelului este soţia acestuia, Bombonica, angajată şi la Direcţia pentru Protecţia Copilului, instituţie care a beneficiat şi ea de afacerile cuplului Dragnea-Fiscuci. O altă firmă a acestuia, Proinvest, a aprovizionat mai mulţi ani orfelinatele din judeţ cu alimente la preţuri de câteva ori mai mari decât preţurile de en gros.
Liviu Dragnea, acest individ rapace, acest îmbogăţit fără măsură, care este campion al „ingineriilor financiare”, ne dă lecţii de moralitate pe la televiziuni. Domnule Dragnea, poţi păcăli pe unii oameni tot timpul, poţi păcăli pe toţi oamenii un timp, dar nu poţi păcăli pe toată lumea tot timpul.  
 
Din Curentul 
(Autor Dan Badea):

Moştenitorul lui Constantin Nicolescu, în afaceri cu fiul trezorierului PSD

http://www.curentul.ro/2011/index.php/Actualitate/Mostenitorul-lui-Constantin-Nicolescu-in-afaceri-cu-fiul-trezorierului-PSD.html

Publicat: 4 Mai 2011

Potrivit procurorilor DNA, banii proveniţi din fondurile europene, destinaţi reparaţiilor celor 4 şcoli, au ajuns în cele din urmă în conturile firmei Zeus, firmă apropiata fiului presedintelui CJ Argeş.  Dacă până acum erau cunoscute doar două dintre filierele prin care Constantin Nicolescu îşi alimenta conturile private, adică IATSA şi Romstal, dezvăluim astăzi, în premieră, o a treia cale: afacerile juniorului. Puţini sunt cei care ştiu ceva despre implicarea fiului acestuia, Liviu-Costin Nicolescu, în afaceri de anvergură, cum, la fel, şi mai puţini au aflat că beizadeaua este direct conectată la maşina de făcut bani a PSD. El este asociat, printre alţii, chiar cu fiul fostului trezorier al PSD, Aristide Roibu. Îmbinarea afacerilor personale cu afacerile de partid este singura explicaţie a joncţiunii indirecte, descoperite de noi, dintre Constantin Nicolescu şi Aristide Roibu, doi dintre veteranii PSD. Primul este „trezorierul” judeţului Argeş şi şeful PSD din acelaşi judeţ, iar, mai nou, preşedinte al Departamentului Cancelarie, secretariat coordonator şi logistică din acelaşi partid. Cel de-al doilea, Aristide Roibu, este fostul trezorier al partidului, supranumit şi „senatorul slănină”, iar de curând a fost trecut în planul secund pe linie de partid. Cei doi şi-au plasat însă moştenitorii în diverse societăţi, dar şi în afaceri comune. Prezentăm astăzi doar câteva dintre afacerile paravan ale familiei Nicolescu, via juniorul proaspăt descoperit, trecând în evidenţă doar firmele în care a fost plasat la vedere fiul lui Nicolescu.
Ghemul de interese din Scărlătescu nr.21
Sediul central al majorităţii firmelor lui Nicolescu jr. este într-un imobil din Bucureşti, strada Scărlătescu nr 21, sector 1. El şi-a plasat, aici, nu mai puţin de cinci dintre firme: Alfa Net Solutions SRL, IBC Exert – Broker de Asigurare SRL, Quality Sales SRL, Novarchive Romania SRL şi Lynx Invest Consult SRL. Ceea ce atrage în mod deosebit atenţia la această concentrare nefirească de firme este asocierea cu o altă beizadea a unui cunoscut veteran al PSD. Este vorba despre Mihai Şerban Roibu, fiul fostului trezorier al PSD, Aristide Roibu. Roibu junior deţine, împreună cu Nicolescu junior, primele patru firme din lista de mai sus. Înfiinţată în 2002, Alfa Net Solutions are ca obiect de activitate „repararea calculatoarelor şi a echipamentelor periferice”. Firma este deţinută de Liviu Costin Nicolescu (50%) şi de SC Management Capital Invest (50%), o societate controlată 99% de Şerban Mihai Roibu, fiul trezorierului PSD. Administratorii societăţii sunt Silviu Iulian Creţulescu şi Cătălin-Cosmin Popescu. Nicolescu junior a fost plasat în această firmă în 2008, când a primit acţiuni de la SC Management Capital Invest SRL şi de la Cosmin Popescu. Societatea s-a numit, la înfiinţare, Afa Net 2002 SRL şi după acceptarea lui Nicolescu jr., ea şi-a schimbat sediul în strada Scărlătescu nr. 21.
O a doua dintre firmele clanului Nicolescu este IBC Expert –Broker de Asigurare SRL. Societatea care se ocupă cu brokeraj este controlată de unul dintre vechile paravane ale lui Aristide Roibu, anume Mihaela Carmen Panaitescu care deţine 80% din capitalul social. Nicolescu jr. deţine 10%, iar restul îi aparţine unui anume Marian Buleandră.
Cu aprobare de la SGG-ul lui Tăriceanu
În Novarchive Romania, o societate care se ocupă cu prelucrarea informatică a datelor, juniorii deţin câte 50% din capitalul social, firma fiind administrată din 2008 de Alexandru Bogdan Mihăilescu. Până atunci, administratorul fusese Nicolescu jr. Societatea s-a numit iniţialNabres Arhivare SRL. Nu se ştie de ce şi-a schimbat, în doar câteva luni, numele. Cert este că, pentru a folosi noua denumire, juniorii au obţinut acordul Secretariatului General al Guvernului Tăriceanu, în martie 2008. A patra dintre firmele comune, societatea de intermedieri Quality Sales SRL, îi are ca acţionari pe Liviu Costin Nicolescu (30%), Georgian Adrian Puiu (25%), Silviu Iulian Creţulescu (15%) şi firma lui Roibu jr., SC Management Capital Invest (30%).
Urmează Expert Consult & Management, o firmă în care Liviu Costin Nicolescu deţine 75% din acţiuni, restul aparţinându-i lui Gheorghiţă Dumitru. În firmă au fost acţionari atât Constantin Nicolescu, cât şi ginerele acestuia, Ioan Corneliu Ştefănescu. Cei doi s-au retras însă, cedând acţiunile către Liviu Costin.
Firma are sediul în Bascov, în aceeaşi clădire cu Autopro Mond SA, o altă societate controlată direct de Constantin Nicolescu (92,14%). Juniorul are şi el o afacere auto, prin societatea VIP Auto Distribution SRL, alături de prahoveanul Petre Buturugă şi de Paul Schiuacu. Juniorul mai deţine Lynx Invest Consult SRL (100%) şi IZI FIN SRL (51%), alături de un anume Cosmin Istrate. Ultima dintre societăţi se ocupă de asigurări şi fonduri de pensii. În fine, el a mai primit nişte acţiuni (0,0432%) la Romstal Timişoara SRL, societate controlată de Enrico Perini, cumnatul său italian, prin Romstal IMEX.
Paravanul comun pentru Roibu şi Nicolescu 
Reţeaua lui Nicolescu este însă mult mai extinsă. Un paravan important, plasat aici de gruparea Roibu, şi despre care vom vorbi cu altă ocazie, este Mihaela Carmen Panaitescu. Ea a fost folosită de Aristide Roibu ca acoperire (reprezentare) în afaceri pe relaţia Franţa-Elveţia, în majoritatea firmelor sale, inclusiv în… Patiseria Girardeau, administrată chiar de „senatorul slănină”. Misterioasa Panaitescu a apărut alături de soţia, fiul şi nora lui Roibu. Acum apare asociată direct şi cu fiul lui Nicolescu, în societatea IBC. Asta nu înseamnă neapărat că lumea e mică, ci doar că reţelele de tip clientelar, ca să nu spun mafiot, se intersectează. Obligatoriu.

Deci aşa domnule Ponta? Mafie PDL zici? Deh… ştiu eu ce să zic? Poate ar trebui şi să vorbim de ceva care doare rău PSD. Să zicem de relaţia dintre PSD şi Omar Haysam. Dar nu aici, ci într-un subiect ce va urma acestuia. 

Am o întrebare. Domnule Ponta, nu crezi că ar trebui să faci un tratament cu lecitină? Stai cam rău cu memoria de la o vreme…


  1. 4 mai 2011 la 20:57

    ceva despre mafiotii PSD si de la mine: Constantin Nicolescu si Mircea Draghici – PSD Arges

    http://ribelalu.blogspot.com/2011/04/mafia-psd-azi-deputatul-psd-mircea.html

  2. 4 mai 2011 la 23:24

    🙂

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: