Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Crin Antonescu, the self fighter…

Crin Antonescu, the self fighter…

Nenorocirea este că la uşa guvernării bat unii care tocmai amestecă uleiul cu apa în căutarea unui leac miraculous. Evident, nu ies decât clăbuci. Şi unii, şi alţii sunt la fel de impotenţi. Soluţia nu este decât o mişcare politică nouă şi pragmatică. Dacă între timp vreunul dintre partidele nătâng-liberaloide de astăzi ar reuşi printr-o minune să se deştepte şi să se spele un pic, cu atât mai bine – Zice Dinu Patriciu în AdevărulAsta  a făcut să se cam umfle orezul în Crin Antonescu….

La B1, într-o emisiune cu Turcescu şi Cristoiu, spiritul de luptător i s-a cam sculat lui Crin, cică e gata să se lupte şi cu Băsescu şi cu amicul lui Dinu Patriciu, probabil e în stare să se lupte şi cu organizaţiile din teritoriu care nu sunt de acord să se bage benevol sub talpa pesedistă şi poate chiar şi cu Partidul Naţional Liberal mai precis cu membrii tradiţionalişti ai acestuia, oameni care consideră că duşmanul tradiţional e PSD şi anexa lui PC.

Antonescu luptă cu un adevărat patetism.

Dar mai bine, iată un articol… interesant, zic eu: :

„Revoluţionarul“ Crin, gata de bătaie cu Băsescu şi Patriciu

Autor: Dragoş Stănculescu

Crin şi-a luat în serios rolul de Fidel Castro al „revoluţiei socialiste“ propuse de colegul Ponta împotriva burghezo-moşierilor de la putere, în încercarea de a-l răsturna de la putere pe „dictatorul“ Băsescu-Batista. Lovit de curentul revoluţionar, Crin a spumegat în weekend la televiziunea mogulului pe lângă care s-a aciuat mai nou cu largul concurs al balelor de laudă slobozite de gura tonomatului Ciutacu. Mânat de o furie oarbă împotriva lui Băsescu, Crin a povestit vinerea trecută că este gata de luptă cu Patriciu pentru faptul că acesta îndrăzneşte să-i critice haznaua USL. „Nu mai e mogul, nu mai e rău, nu mai e petrolist şi este şi simbolul oficial, decretat de la Cotroceni, prin domnul Lăzăroiu, al liberalismului şi stâlpul PNL“, a comentat ironic Antonescu, referindu-se la atacurile pe care puterea i le aducea lui Dinu Patriciu în trecut şi care nu au mai fost reiterate în ultima perioadă. De altfel, liberalul i-a transmis şi lui Sebastian Lăzăroiu că dacă-şi pune speranţa că PNL ar putea „să ajungă prin spate la Cotroceni, prin intermediul lui Dinu Patriciu, nu cunoaşte nici PNL, nici pe Dinu Patriciu“. Într-o încercare de „slang“ golănesc, Crin a explicat într-o frază „ca după blocuri“ că este gata să se ia la trântă şi cu Patriciu dacă e nevoie. „Eu m-am «luat» cu mulţi băieţi, m-am «luat» e un fel de-a spune… Eu nu m-am luat încă de domnul Patriciu. Eu sunt un om care de ani de zile fac ceea ce cred eu că-i bine, fac pe picioarele mele şi cu resursele mele, chestiunea asta i-a deranjat pe mulţi. Pentru cineva ca mine, care de o bucată bună de vreme se bate cu puterile lui, dar se bate, cu unul ca Băsescu, să ştiţi că nu e o problemă, adică n-o să mă sperii, o să mă bat şi cu Patriciu, n-am în sensul acesta de ales“, a mai explicat Crinuţ.

Supărat pe demascarea chiulului din Senat

Acesta a mai adăugat într-o nouă ipostază de Iudă că nu îi datorează nimic lui Dinu Patriciu şi că alegerile din PNL le-ar fi câştigat pe puterile sale. „Nu a fost niciodată adevărată teoria sau impresia care a circulat – nici în vremea lui Călin Popescu Tăriceanu, nici în vremea mea – nu a fost niciodată adevărat, nici cât negru sub unghie – reţineţi, nici cât negru sub unghie – că Dinu Patriciu conduce sau are influenţă covârşitoare asupra PNL. Niciodată“, a subliniat Crin Antonescu. Mai mult, acesta a acuzat că aceste atacuri venite dinspre trustul lui Patriciu ar avea un iz securistic şi că este ţinta unei „propagande organizate ca o unitate a fostei securităţi, adică bine, bine, bine“. În bunul spirit stalinist, Crin nu a uitat să o atace şi pe colega sa de partid Adriana Săftoiu, care face parte din grupul liberalilor care nu au agreat ideea struţo-cămilei USL. „Faptul că Dinu Patriciu preferă să fie astăzi împreună cu Grigore Cartianu de partea implicită a lui Traian Băsescu este opţiunea domniei sale. Eu nu am să regret că i-am mulţumit (la Congresul din 2009 – n.r.), pentru că la începutul anilor ‘90 a vorbit tare despre proprietate, despre libertate, despre capitalism. N-o să-mi pară rău că într-un moment în care marii reformatori de dreapta în frunte cu Băsescu îi puneau cătuşele abuziv lui Dinu Patriciu, am fost omeneşte şi sufleteşte alături de el, fără să mă gândesc la imagine politică, atunci când Cartianu îl masacra în ziare, atunci când Adriana Săftoiu era printre cei care puneau la cale, la Cotroceni, operaţiunile. Punct“, a completat „Fidel“ Antonescu.

Sursa:  Curentul

Oare de ce am împresia că Antonescu pozează într-un fel de luptător singratic dar în realitate e doar o combinaţie între un maimuţoi alungat de turmă şi  un fel de Don Quijote? Omul ăsta mi se pare tot mai ilogic… Un om care de fapt luptă, în realitate, cu sine însuşi …

Ei, dar cât de revoluţionară e mătreaţa lui Antonescu sau dacă se ia la bătaie cu Patriciu, mi-e, trebuie să recunosc, fix perpendicular… Am însă o oarecare curiozitate. Treaba e câ în urmă cu mai bine de un an, citeam că PNL are cam3,1 milioane de euro datorie, din care vreo 700.000 către Dinu Patriciu. Sunt datorii adunate prin campaniile electorale. Dacă începe lupta Antonescu-Patriciu cum se va plăti această datorie? Sau, dacă nu s-a plătit? De unde se va plăti? Dar mai bine, uite un articol de pe MediaFax care tocmai despre asta vorbeşte:

PNL are datorii de aproximativ 3 milioane de euro

PNL are datorii de circa 3 milioane de euro, scrie cotidianul „Gândul”, menţionând că secretarul general adjunct Ion Brad, care se ocupă de finanţele partidului, a confirmat că formaţiunea are datorii de aproximativ 12,7 milioane lei, „datorii istorice”, restanţe din campaniile electorale precedente.

 Potrivit sursei citateconducerea liberală a discutat, în ultimele şedinţe de partid, despre datoriile din campanie, dar şi despre cele istorice, de la alegerile din 2008. Soluţia găsită a fost că fiecare organizaţie va trebui să plătească în medie 1.000 de euro lunar, în funcţie de anumite criterii: cele mai bogate, cu primari şi viceprimari de municipii, cele cu preşedinţi sau vicepreşedinţi de consilii judeţene vor plăti mai mult, iar cele mai sărace vor contribui cu sume sub baremul de 1.000 de euro. În aceste condiţii, cele 3 milioane de euro ar putea fi plătite în şase ani.

Cotidianul mai scrie că aproape 700.000 de euro reprezintă datorii către Dinu Patriciu.

Secretarul general adjunct Ion Brad, care se ocupă de finanţele partidului, a confirmat, pentru „Gândul”, că PNL are datorii de aproximativ 12,7 milioane lei (3,1 milioane de euro) „datorii istorice”, adică restanţe din campaniile electorale precedente.

„Din acestea, peste 90% sunt datorii din ultima campanie electorală”, a declarat Brad.

El a precizat că sumele cele mai mari trebuie achitate pentru tipărituri şi materiale promoţionale – pixuri, brichete, lanterne, pături – şi firmei care s-a ocupat de organizarea evenimentelor electorale, Odyssey, a lui Dinu Patriciu. „Este cam al treilea creditor, avem să le dăm în jur de 2,7 milioane lei”, a adăugat secretarul general adjunct.

Referitor la informaţia vehiculată, potrivit cotidianului, printre liderii PNL, potrivit căreia Patriciu ar fi ameninţat că va bloca în justiţie conturile partidului dacă nu i se va plăti datoria, Brad a spus: „Mie, personal, nu mi-a comunicat, dar am auzit că ar fi fost discuţii în care se punea problema ca ei (Odyssey – n.red.) să meargă pe cale legală”.

El a adăugat că partidul este hotărât să-şi plătească datoriile până la alegerile următoare, din 2012: „Sper ca următoarele alegeri să nu ne prindă cu datorii, să le plătim eşalonat şi cei cărora le datorăm bani să înţeleagă că e mai bine să le primească eşalonat decât să nu primească nimic”.

Potrivit ziarului „Gândul”, şi preşedintele Crin Antonescu recunoaşte că PNL are datorii mari, „de ordinul a 2-3 milioane de euro”.

„Sunt datoriile partidului şi partidul trebuie să le plătească. N-o să mă duc eu prin oraş să caut bani! (…) Acest regim al cotizaţiilor ascunde probleme organizatorice. Dacă nu poţi să strângi cotizaţia de la fiecare membru înseamnă că nu ajungi măcar comunicaţional la fiecare membru”, a declarat el.

Întrebat dacă datoriile cele mai mari sunt către firma lui Patriciu, preşedintele liberal a negat: „Nu cred că sunt majoritare datoriile către el. Ştiu că avem şi acolo”.

 1. argus
  1 iunie 2011 la 4:53

  „Crin Antonescu, the self fighter…”…titlul mi-aduce aminte de Cervantes.Numele insa ma duce cu gandul la magarul pe care calarea Sancho Panza…

  • 1 iunie 2011 la 15:58

   Ei măgar … zii ponei ca Udrea … 😀

 2. Lulu
  1 iunie 2011 la 21:35

  Nici nu mai pot citi ceva despre acesti idioti. Nu le mai suport aparitiile la tv, cel putin cand apare crin mi se face greata….lui ii sta bine la defilarile gay 🙂

 3. argus
  1 iunie 2011 la 21:36

  D-na Udrea e o drăguță…Io mi-s mai din topor,așa ca…sa rămână „măgar”…

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: