Prima pagină > Noi şi alţii > Iar îi mâncă-n freză pe unguri …

Iar îi mâncă-n freză pe unguri …

Conform MediaFax http://www.mediafax.ro/externe/ungaria-avertizeaza-ca-planul-de-reorganizare-administrativa-a-romaniei-ar-modifica-harta-etnica-8348507/

Proiectul de reorganizare administrativă a României ar fi o schimbare intenţionată şi inacceptabilă a hărţii etnice, afirmă vicepremierul ungar Zsolt Semjen.

Proiectul de reorganizare administrativă reprezintă o ameninţare la adresa etnicilor maghiari din Ţinutul Secuiesc şi Transilvania, a declarat Semjen.

Vicepremierul ungar a subliniat că au mai existat planuri de acest fel şi că este greu de spus cât de serioase erau în contextul politic „furtunos”.

„Este o problemă de viaţă şi de moarte pentru etnicii maghiari ca regiunea istorică a Ţinutului Secuiesc şi judeţele populate de etnici maghiari să rămână unite. România şi-a asumat angajamente internaţionale să nu schimbe forţat harta etnică„, subliniază Semjen.

Potrivit vicepremierului ungar, planul reaminteşte de măsurile antimaghiare din vreamea regimului Ceauşescu, când regiunea autonomă Mureş a fost desfiinţată. Poziţia Ungariei este că, indiferent dacă vor fi operate aceste modificări, „realitatea” Ţinutului Secuiesc trebuie respectată, adaugă vicepremierul ungar.

Conform lui Semjen, dacă planul PDL de fuzionare a actualelor judeţe va fi implementat, proporţia etnicilor maghiari în noile unităţi administrative ar scădea dramatic.

Deci aşa, România şi-a asumat neschimbarea hărţii entice?

Adică redesenarea unei hărţi ADMINISTRATIVE înseamnă schimbarea hărţii entice? I-auzi…

Dacă mă uit pe hartă nici un ungur nu e mutat din locul pe care îl infectează…

Cine spune asta? O jigodie dintr-oţarăunde minorităţile sunt asimilate nonstop. Unde e minoritatea germană din Ungaria de acum o sută de ani? A fost asimilată forţat…

Realitatea Tinutului Secuiesc? Care Ţinut Secuiesc? Cei 400 care s-au declarat  a fi secui la ultimul referendum? Pentru că secuii,  maghiarii, ciangăii  şi ungurii nu reprezintă aceeaşi chestie, sunt naţii diferite…

Dacă mă uit la hart ape care o preopune UDMR, exact redesenarea hărţii entice. Judeţul Mureş este un judeţ majoritar Românesc, ungurii fiind sub 40%. Asta una.

A doua, partea cea mai gravă în povestea asta este că în mod repetat jugodiile de la Budapesta se amestecă în treburile noastre.

Dealtfel Premirul Emil Boc, conform Gândul http://www.gandul.info/news/boc-ii-raspunde-vicepremierului-ungar-problema-reorganizarii-este-in-exclusivitate-a-statului-roman-8350328  a şi spus că:

Problema reorganizării administrative este în exclusivitate a statului român, ca în orice ţară europeană, a declarat, joi seara, premierul Emil Boc, în replică la afirmaţiile vicepremierului ungar pe această temă.

„Ne uităm la formă, dar văd că nu ne interesează conţinutul. Problema reorganizării administrative este în exclusivitate a statului român, ca în orice ţară europeană. Ambasadorul ungar la Bucureşti a fost invitat la Ministerul român de Externe, pentru a stabili coordonatele unui dialog coerent şi instituţional între România şi Ungaria”, a spus Boc, la postul B1 TV.

Proiectul de reorganizare administrativă a României ar fi o schimbare intenţionată şi inacceptabilă a hărţii etnice, afirmă vicepremierul ungar Zsolt Semjen, citat de MTI.

Proiectul de reorganizare administrativă reprezintă o ameninţare la adresa etnicilor maghiari din Ţinutul Secuiesc şi Transilvania, a declarat Semjen.

Vicepremierul ungar a subliniat că au mai existat planuri de acest fel şi că este greu de spus cât de serioase erau în contextul politic „furtunos”.

„Este o problemă de viaţă şi de moarte pentru etnicii maghiari ca regiunea istorică a Ţinutului Secuiesc şi judeţele populate de etnici maghiari să rămână unite. România şi-a asumat angajamente internaţionale să nu schimbe forţat harta etnică”, subliniază Semjen.

Potrivit vicepremierului ungar, planul reaminteşte de măsurile antimaghiare din vreamea regimului Ceauşescu, când regiunea autonomă Mureş a fost desfiinţată. Poziţia Ungariei este că, indiferent dacă vor fi operate aceste modificări, „realitatea” Ţinutului Secuiesc trebuie respectată, adaugă vicepremierul ungar.

Conform lui Semjen, dacă planul PDL de fuzionare a actualelor judeţe va fi implementat, proporţia etnicilor maghiari în noile unităţi administrative ar scădea dramatic.

Ambasadorul Republicii Ungare la Bucureşti, Oszkar Fuzes, a fost invitat, joi, la sediul MAE, ocazie cu care „partea română şi-a exprimat dezacordul faţă de declaraţiile publice din 15 iunie 2011 ale autorităţilor ungare referitoare la proiectul reorganizării administrative”.

Ambasadorul a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că interesul exprimat de Ungaria în ceea ce priveşte proiectul de reorganizare teritorială este natural, fiind vorba despre un lucru important şi pentru comunitatea maghiară.

Cred că e cazul ca magiarii să fie puşi la punct. Şi anume prin scoaterea  din politică a ilegalei organizaţii numită UDMR.

Lipsa unei reacţii serioase din partea Guvernului şi nu o declaraţie ca cea a premieruli Boc va avea o urmare fatală pentru PDL. Mai precis, PDL nu va pierde alegerile. Le-a pierdut deja. indiferent cât de importante sunt interesele politice la un moment sau altul, lipsa de reacţie care poate fi asimilată laşităţii este fatală în faţa istoriei.

Nu am auzit pe nimeni de la PDl care să spună adevărul despre ce se întâmplă în Ungaria.

Ungurii ne cer să le acordăm învăţământ la toate nivelele în limba maternă, în Ungaria oricine poate învăţa în româneşte … dacă merge în România evident. În ungaria cine vrea să facă politică, o poate face, dar numai în interiorul partidelor maghiare.

Da, PDL nu va pierde alegerile… le-a pierdut deja.,.. pentru laşitate.

 1. puiu
  19 iunie 2011 la 18:16

  ..lasa-i in plata domnului de sovini ,avea Buna o zisa ,lasa-i in betesugul lor ,eu n-am mai multe drepturi ca un honved ,ei nu stiu ca UE nu aproba drepturi colective ,numai individuale ,pacat de unguroaice sunt „bune rau ” pe tatami ….hihihihhih…le place numai in „ipon „

  • 19 iunie 2011 la 22:48

   Pe mine m-a enervat chestia cu schimbarea hărţii etnice.
   Revin la un loc din postare. Acolo spun că dacă ne referim la unitatea adnunistrativă propusă de UDMR se vorbeşte de un judeţ format din Mureş şi HarCov. Mureşul, spre surpriza UDMR, nu e un judeţ majoriar unguresc ci acolo ungurii au casm 40% românii 60%.
   Păi astfel, românii din Mureş ar fi terminaţi, s-a văpzut câte familii din HarCov ori au plecat, ori au devenit unguri. Da, după 90 dacă nu vorbeşti ungureşte în Harcov eşti zero barat. Românii sunt şicanaţi la greu.
   Pe de altă parte, pri acel acord al nescimbării hărţii naţionalităţilor se vorbeşte de faptul căRomânia s-a angajat că nu va deporta populaţii, că nu va fi nimeni obligat să se mute cum se întâmpla în Gaza ori în Iugoslavia.
   Am zis io, Ungurii sunt buni aşa cum şi-am zis, dar dacă îi şi împănezi cu usturoi … ehe.. . merge şi cu Ketcup sau castraveţi acrii. Stii ce sunt curios? Afumaţi şi băgaţi în zamă de fasole cum o fi? 😀 Cu ceapă roşie …
   Acum râd ca prostu…:D oare cam ce impact ar avea un post: „Cum să găteşti un ungur?” 😀

  • 20 iunie 2011 la 12:19

   Hahaha!
   Wronggggggggggg!
   Unguroaicelor le place oricum!
   🙂 🙂 🙂

   • 20 iunie 2011 la 18:11

    Fete bune unguroaicele. Eu vorbesc de unguri… ele pot să rămână … 😀

 2. puiu
  19 iunie 2011 la 23:47

  😆 😆

 3. 20 iunie 2011 la 12:20

  Dacă găteşti un ungur musa-i să ai paprikă că altfel n-are gust!
  🙂 🙂 🙂

  • 20 iunie 2011 la 18:12

   Ei, asta se subînţelege … 😀

 4. 20 iunie 2011 la 13:43
 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: