Prima pagină > Presă > Mâncatul de rahat e în fişa postului la slugile lui Felix

Mâncatul de rahat e în fişa postului la slugile lui Felix

Uneori dai peste nişte articole de stai şi te gândeşti dacă autorul este doar bătut în cap sau e şi un slugoi mâncător de rahat care a scris articolul la comandă. De exemplu acest articol:  Băsescu se vrea lătrău pe sticlă – Preşedintele patinează cu Johnny Umblăreţul prin istorie. Scris de Dan Constantin şi publicat în Jurnalul Maţional 😀 

Traian Băsescu se află în cea mai neagră perioadă a vieţii. Nu-i mai iese nimic – regionalizare, Constituţie, reforma statului, ieşire din criză, alianţe politice, Schengen, euro – toate cad una după alta precum popicele lovite de o bilă bine ţintită. Izolat în curtea de la Cotroceni,  izolat şi la summit-urile europene, Băsescu a ajuns un animal politic greu de frecventat. Nici prietenii din interes nu se mai înghesuie să-i ceară favoruri, oamenii se gândesc de două ori înainte de a-i bate în poartă. Prin târg s-a dus vorba ce au păţit şi cum au pătimit apropiaţii lui Băsescu sau cei care l-au ajutat vreodată la greu. Nu le este acum uşor, nici un bine făcut actualului preşedinte nu a rămas nepedepsit. Îl însoţeşte la necaz Johnny Umblăreţul, care, statornic la două degete şi refrigerat cu fix patru cuburi, îi alungă cât de cât din grijile care-i stau în cârcă, oferindu-i prietenie, dezlegându-l la vorbă. Ca orice marinar de us­cat, simte nevoia gargarei făcute pe în­delete, la birt, privind spre lumea care intră, care iese, cum sunt valu­rile mişcătoare. Şi doreşte să fie ascultat nu doar de prietenul de pahar de vorbă, ci de toată lumea de pe terasă. Sindormul vorbitorului se tratează cel mai bine la televizor. Dacă ai o pilă la vreun post intri, chiar şi în direct, să-ţi dai cu presupusul despre tot. 

L-am simţit în dese rânduri pe preşedinte invidios pe tipii care se pe­rindă în prime time pe sticlă. Intuiam că are un gând secret, să fie şi el acolo, la tv, să-şi spună păsul, să desfacă firul în patru, să se enerveze pe situaţii. Are şcoala vieţii cât un batali­on din Legiunea Străină, a reuşit cele mai mari hold-up-uri de voturi din istoria ţării, i-a sictirit pe toţi şefii sta­tu­­lui – trăitori sau nu. Când a terminat catalogul din ţară s-a zborşit şi la şmecherii planetei. Vreau să spun că Traian Băsescu şi-a câştigat dreptul să fie arătat la televizuni şi după ce iese din postul de la Cotroceni. Acum are două canale făcute special pentru a prelua din puţul gândirii preşedintelui. Are plantaţi acolo ţuţări de serviciu gata să-i stimuleze logoreea, să-i ridice mingile la fileu, adunând gulgutele preşedintelui precum culegătorii de perle.
Şi au recoltă, mamă-mamă! 

Pe înserat, de Sfinţii Petru şi Pavel, T.B. s-a înfiinţat în postul de serviciu, pus pe mărturisiri, aşa ca între bărbaţi, pe un colţ de masă. Aruncă perlele la foc automat, aşa cum toacă seminţele de floare profesioniştii fotbalului. Cum a sucit-o, cum a în­vâr­tit-o până la urmă, măs­li­na obosită a cedat. Băsescu şi-a dezvăluit visul secret – vrea să fie lătrău la televizi­u­ne. Alunecând pe gheaţa lui Johnny, Traian tocmai îşi gratulase concurenţa cu acest termen nou – lătrău. A vrut să-i de­fi­nească astfel pe tipii care stau pe ca­pul lui şi-l toacă de dis-de-dimineaţă până după Badea. Un site m-a lă­mu­rit pe larg: lătrău = 1) personaj care face scandal, obişnuit să în­con­deieze pe alţii în adunări, care sus­ţine  neadevăruri sau enormităţi cu agresivitate; 2) bulangiu; 3) bă­tă­uş; 4) o persoană bădărană, lipsită de maniere.

Adică, se încadrează. Când va fi eliberat de povara Preşedinţiei – cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru toţi – Traian Băsescu se va bate pe scaunele de analisto-comentator cu persoane bine cunoscute, care îl apreciază. Va intra în clubul lătrăilor ală­turi de Andreea Vass şi alde Vişan din Băileşti, Popovici din Sânnicolaul Mare şi Hoară din subteran.

Viitorul lătrău şi-a intrat deja în rol. Scăpând boii din zgardă, Traian Băsescu a deschis iar cartea de istorie pe care vrea să o rescrie. Vă­zân­du-se cu ochii minţii în 1941, dădea el comanda: „Soldaţi, vă ordon, treceţi Prutul!”. 

Ce nu ştie este că urma să se vadă rapid în război cu SUA şi Marea Britanie. Nu înţeleg de ce tace CNA: când cineva trage un pârţ, madam Narcisa Iorga se autosesizează. La ditamai rahatul preşedintelui, ţucălarii cad în admiraţie, zicând că-i Chanel!

Drept să spun, după ce am citit acest articol mi o clipă am fost în dubiu în ceea ce priveşte motivul pentru care Dan Constantin a scris împuţiciunea. În ceea ce priveşte inteligenţa, nu sunt încă foarte edificat, în schimb sunt sigur de ceva. Dan constantin linge mâna sefului său, Victor Ciutacu în timp ce acesta linge, evident,  mâna lui Felix care-i plăteşte cheltuielile la blocul de handicapaţi unde locuieşte… 

Sursa: jurnalul.ro

http://www.jurnalul.ro/opinii/editorial/basescu-se-vrea-latrau-pe-sticla-583329.html

 1. vesel
  3 iulie 2011 la 11:48

  esti carcotas. dom plotoner adjutant-sef nu da raportu la ciutacu ci direct la mogul. ei se stiu din vremurile bune cand mijloacele de productie apartineau intregii clase muncitoare. ciutacu are cele mai misto comentarii pe blog, sclavii lui au aere de intelectuali , e o incantare sa citesti tampeniile alea

 2. 3 iulie 2011 la 18:25

  Da sunt mare cârcotaş…
  Legat de Ciutacu… mi se pare normal …
  El însuşi se defineşte:
  „Sunt extraordinar de destept si ingrozitor de arogant. Am si motive: dincolo de faptul ca, indiferent de ce ma apuc, sunt cel mai bun, daca ma uit in spate nu vad altceva decat un mare hau…”
  http://www.ciutacu.ro/despre-ciutacu/
  Mă întreb cât de imbecil şi de plin de sine trebuie să fii ca să scrii asta despre tine însuţi…

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: