Prima pagină > Justiţie - Lege - Legislație, Politicăraie - Partide - Politicieni > Boc: Dacă un parlamentar este şi membru al Guvernului, preşedintele poate cere începerea urmăririi

Boc: Dacă un parlamentar este şi membru al Guvernului, preşedintele poate cere începerea urmăririi

Boc: Dacă un parlamentar este şi membru al Guvernului, preşedintele poate cere începerea urmăririi

Premierul Emil Boc a spus vineri seară, la Realitatea TV, referindu-se la cazul Laszlo Borbely, că, dacă un parlamentar nu are şi calitatea de membru al Guvernului, ar putea fi trimis în judecată fără niciun fel de acord al Parlamentului. Dacă însă, este şi membru al Guvernului, cum este cazul lui Borbely, atunci preşedintele ţării poate cere începerea urmăririi penale.

„În cazul în care este vorba de o persoană care nu este membru al Guvernului, dar este parlamentar, atunci se aplică exclusiv articolul constituţional cu privire la imunitatea parlamentară restrânsă, în sensul că numai pentru reţinere, arestare şi percheziţie se cere acordul Parlamentului, pentru trimitere în judecată nu este nevoie de acordul Parlamentului, ca un parlamentar să fie trimis în judecată”, a spus premierul Emil Boc la Realitatea TV.

„Însă în cazul în care un parlamentar este şi membru al Guvernului, în acel caz intervine articolul 9 din Constituţie. Atunci preşedintele României, pe baza sesizării Parchetului şi a Ministerului Justiţiei, poate să ceară începerea urmăririi penale”, a completat primul ministru.

„Dacă un parlamentar nu ar avea şi calitatea de membru al Guvernului, ar putea fi trimis în judecată fără niciun fel de acord al Parlamentului. Dacă parlamentarul este şi membru al Guvernului, trebuie să fie solicitată preşedintelui României, care poate solicita începerea urmăririi penale. După solicitarea începerii urmăririi penale, preşedintele poate dispune suspendarea şi, dacă este trimis în judecată, în mod obligatoriu intervine suspendarea din funcţie a ministrului în cauză”, a întărit Emil Boc.

Sursa: REALITATEA.NET

http://www.realitatea.net/boc-daca-un-parlamentar-este-si-membru-al-guvernului-presedintele-poate-cere-inceperea-urmaririi_853585.html#comentarii

  1. 16 iulie 2011 la 22:59

    Felicitări! Eu nu remarcasem această parte din interviu. Televiziunile mogulilor tot repetă, ca o moară hodorogită, că Boc i-a luat apărarea.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: