Prima pagină > Caragiale reload, Politicăraie - Partide - Politicieni > Chiar şi în vacanţă pesedeii pesedeşte …

Chiar şi în vacanţă pesedeii pesedeşte …

Deoarece politica Românească e în vacanţă, PSD se teme ca nu cumva cineva să creadă că le-a venit mintea la cap şi s-a desfiinţat ori că nu sunt profund ancoraţi în realităţile cotidiene, pesedeii fac ce ştiu mai bine. Dau declaraţii că d’aia sunt politicieni. Fiecare după gradul de inteligenţă ce-i populează neuronul.

Robert Negoiţă şi Marian Vanghelie sunt foc şi pară că membrii paridului care are onoarea să-i conţină şi pe ei au mers la nuntă la Pandele şi la Oprea. (Aici, stau şi îmi imaginez cam cum îi va primi data viitoare madan Fierea-Pandele când vor mai duce pe la Antena3… :D).

Vanghelie spune că a fost „o greşeală politică”. Negoiţă în schimb zice că cei care s-au dus la nuntă la Pandele sau la fiica genaralului Oprea ar trebui să fie mai atenţi cu cine se afişează în public.

„Trebuie să fim pe viitor foarte consecvenţi şi foarte atenţi la toate deciziile pe care le luăm, la ce comportament avem şi lângă cine ne afişăm în public, pentru că oamenii ne judecă şi după asta, a declarat el. Are dreptate, oamenii sunt nefrecventabili, nu au restanţe la taxe şi impozite de milioane de euroi ca domnia sa…

Ei, dar deşi se spune că PSD-ul e omogen în gander deoarece toţi trebuie să gândească fix ca cel mai pesedel dintre pesedei, Victor Ponta, adică, iată că nu e tocmai adevărat. Preşedintele lui PSD nu doar că nu îi urecheză pe cei care au comis nasulia, ba chiar o şi felicită pe mireasă. „Chiar şi eu i-am trimis Anei un coş cu flori şi am felicitat-o, urându-i sincer «Casă de piatră». O cunosc de zece ani şi nu încurc lucrurile, politica e politică, nunta e altceva. Şi nici nu le-am reproşat nimic colegilor din PSD care au fost la nuntă, pentru că nu mi se pare că au făcut ceva anormal”, a spus preşedintele PSD.

Ei, dar pesedeii par a avea şi preocupări ceva mai serioase.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, care încă mai crede că a preşedinte la Senat deoarece are oarece capacităţi şi merite şi nu pentru că PSD dorea să mai deţină o funcţie cât de cât şi mai crede că e un personaj de care lumea ţine cont şi în alte împrejurări decât atunci când e vorba de bancuri, îi cere imperative Premierului Boc într-o scrisoare să prezinte Parlamentului la începutul sesiunii din septembrie, situaţia absorbţiei fondurilor europene şi evaluarea miniştrilor cu competenţe legate de acest domeniu.

 „După cum arată şi scrisoarea pe care v-a transmis-o, în 23 iunie 2011, Preşedintele Comisiei Europene, domnul Jose Manuel Barroso, există mari îngrijorări, la nivel european şi naţional, în legătură cu capacitatea administrativă a autorităţilor române, începând chiar cu cea a Guvernului României, de a utiliza fondurile europene pe care le avem la dispoziţie pentru perioada 2007-2013”, se arată în scrisoarea lui Geoană către Boc, remisă, luni, agenţiei MEDIAFAX.Acuma, n-am să stau eu şi să mă întreb dcă acea scrisoare trimisă Premirului a ajuns la Mediaxac din cauză că a greşit poştaşul sau s-o fi îmbătat şi el ca omul, ori dacă de fapt Geoană o fi trimis-o Mediafax-ului deoarece dacă lumea nu ştia cu ce se ocupă domnia sa n-are nici un haz  că nu contează cum consideră Geoană că trebuie să mai dea şi semne de viaţă. Probabil a înţeles până la urmă că circul pe care l-a făcut nevstă-sa legat de flacăra violet a avut a singur efect întărirea notei caricaturale a personalităţii sale.

 Geoană  apreciază că o rată de absorbţie de aproximativ 3% nu poate să nu provoace o reacţie fermă din partea instituţiilor statului român. „De 4 ani şi jumătate, de când suntem membri ai Uniunii Europene, plătim mai mult către bugetul UE decât reuşim să atragem. O resursă fundamentală pentru dezvoltarea României este irosită, doar pentru că nu există suficientă fermitate şi competenţă în valorificarea poziţiei pe care o avem ca membru al UE”, spune Geoană în scrisoare.”Mai mult ca niciodată, pentru a merge înainte, pe drumul dezvoltării, avem nevoie o analiză şi o evaluare a tot ceea ce funcţionează şi, mai ales, nu funcţionează atunci când este vorba de atragerea banilor europeni. Vă rog, domnule prim-ministru, să stabiliţi responsabilii care fac ca miliarde de euro să zacă nefolosiţi la Bruxelles, în timp ce românilor li se reduc veniturile. Riscăm ca aceşti bani să fie pierduţi pentru România şi să fie direcţionaţi către ţări europene care se confruntă acum cu mari probleme economice”,  mai scrie preşedintele Senatului, astfel că îi solicită Premierului să prezinte Parlamentului situaţia absorbţiei fondurilor europene şi evaluarea miniştrilor cu competenţe legate de acest domeniu. „În acest context, având în vedere importanţa chestiunii, ca Preşedinte al Senatului României, vă adresez solicitarea ca, la începutul sesiunii din septembrie, să prezentaţi în faţa Parlamentului situaţia absorbţiei fondurilor europene şi evaluarea miniştrilor cu competenţe legate de acest domeniu. Mai mult, doresc să informaţi opinia publică şi Parlamentul României în legătură cu măsurile pe care intenţionaţi să le luaţi pentru ca românii să simtă beneficiile apartenenţei la Uniunea Europeană”, se mai  arată în scrisoare.

Pentru ca nu cumva să se creadă că el se ocupă doar de nunţile fiicelor foştilor colegi.

A anunţat că va trimite scrisori în căte Boc şi Isărescu privind înfiinţarea acestui Comitet anticriză, la care să participe reprezentanţi ai Guvernului şi ai Băncii Centrale, dar şi ai opoziţiei. Acuma, ce nu înţeleg eu, e când doreşte să trimită scrisorile, şi câbd să înfiinţeze comisia? Acum, în curând, sau la Sfântul Aşteaptă când o intra în legalitate USL pentru că  dacă o face acum şi semnasă ca fiind copreşedinte al USL, poate să scrie şi Neica Nimeni la semnătură că tot aia e din moment ce USL are o mare calitate: nu există.

Evenimentul Zilei zice că Ponta a declarat că va scrie: „Este foarte clar că situaţia economică din lume, situaţia din SUA, din Europa nu prezintă semne bune nici pentru România, este un moment mult prea dificil pentru economia şi situaţia societăţii româneşti în care diferenţele politice trebuie să treacă pe planul doi, suntem dispuşi, suntem pregătiţi să purtăm un dialog serios cu cei de la putere şi cu BNR pentru a încerca să găsim cele mai bune soluţii economice şi financiare care să ajute România să treacă peste această perioadă grea cu mai puţine suferinţe şi cu mai puţine greşeli decât s-au făcut în ultima perioadă. (…) Evident, guvernatorul nu poate să reacţioneze decât după ce forţele politice se pune de acord, pentru că domnia sa nu face politică, ci are un anumit rol de mediator”.

Ce ar trebui să înţelegem noi de aici, că a aflat până şi el că e o criză dată dracului, deci că măsurile de austeritate  luate de Guvernul Boc nu au fost luate din cauză că sun ai dracului  ci pentru că e criză. Nu prea ştiu însă ce rost are ca cineva să mai încerce să negocieze ceva cu Preşedintele  PSD deoarece a dovedit că are un grav handicap în ceea ce priveşte negocierile. Indiferent de subiect,, atât el cât şi amicul lui Antonescu în loc să discute aplicat o iau prin arătură şi vorbesc de chestii demult fumate. La ultima negociere doreau să discute nu despre ceea ce era vorba ci despre lucruri care foseseră subiect cu multe luni în urmă. Poate acum le va veni să discute despre reorganizarea ţării ş ice mai propusese Băsescu. Evoident, când ar ieşi imediat ce s-ar trezi cu mocrofonu-n bot s-.ar apuca să se plâgă de cât de lipsiţi de dorinţa de negociere au fost itterlocutorii chiar dacă s-a văzut şi la tv ce şi cum…

Dar nu trebuie să spun eu asta, o zice chiar el, Ponta:

 „Noi ne-am prezentat viziunea economică şi ce e de făcut, nu înseamnă că guvenul Boc trebuie să aplice programul USL, nu mă gândesc la aşa ceva – o discuţie şi câteva puncte asupra cărora să fim cu toţii de acord ar fi necesar”, a mai spus Ponta, comentând ironic că „domnul prim-ministru va reuşi să iasă din realitatea paralelă în care trăieşte, o realitate în care totul e roz şi violet şi frumos şi să revină în realitatea românească în care lucrurile nu merg deloc bine”.

Deci, din câte înţeleg eu, această negociere ar fi cam aşa. Ei USL-şii ştiu că progamul lor e doar o abureală pentru fraieri şi că propunerile lor sunt făcute doar aşa, să fie, fără fundament, fără profunzime, da’ musai să le facă pentru ca nu cumva cineva să creadă că nu sunt preocupaţi cu adevărat de situaţia României. Evident că asta oricum e mult prea vizibil şi numai  contează.

Ponta  a mai arătat că USL îşi doreşte un dialog cu partidele din coaliţia de guvernământ pentru identificarea unor soluţii care să ducă la scăderea TVA la produsele agroalimentare şi pentru sprijinirea producătorilor interni până în această toamnă.
„Am dori să găsim o soluţie de a discuta cu puterea actuală posibilitatea adoptării de urgenţă a unui sistem fiscal în domeniul produselor agroalimentare. Toate previziunile sunt pozitive în ceea ce priveşte producţia agricolă din acest an. Din păcate, previziunile referitoare la preţuri, la evaziunea fiscală, la rolul parazitar al intermediarilor sunt extrem de negative”, a mai spus el.

Dacă mă uit la pozele alăturate, mi se pare că văd ceva pe mutrele acestor oameni… o mare tristeţe. Nici măcar Antena3 sau Realitatea TV nu mai se arată preocupate de cea  de declară ei. Ţîţîţî … trist … 😀

Pentru conformitate:

http://www.evz.ro/detalii/stiri/epistole-catre-boc-si-isarescu-usl-reia-propunerea-infiintarii-unui-comitet-anticriza-putere.html

http://www.mediafax.ro/politic/geoana-boc-sa-prezinte-parlamentului-situatia-absorbtiei-fondurilor-ue-si-evaluarea-ministrilor-8504087/

http://www.mediafax.ro/politic/negoita-si-vanghelie-nemultumiti-ca-unii-social-democrati-au-mers-la-nunta-la-pandele-si-oprea-8504133/

http://www.mediafax.ro/politic/ponta-a-felicitat-o-pe-fiica-lui-oprea-nu-le-a-facut-reprosuri-celor-din-psd-care-au-mers-la-nunta-8503976/

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: