Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > USL Iaşi – probleme în Paradis sau baronii locali, cancerul USL

USL Iaşi – probleme în Paradis sau baronii locali, cancerul USL

Ehe, ce mai defilează unii de prin PDS, PNL şi PC precum şi tot felul de ciutaci pe la televizor cu nişte chestii cum ar fi importanţa USL sau unitatea ei de monolit, de entuziasmul invincibil al celor care vorbesc şi a colegilor lor.

Da, dar din fericire asta se întâmplă la televizor doar conform obligaţiilor ce le revin respectivilor contra sumelor pe care le încasează.

În lumea reală, lucrurile nu stau după cum hotărăsc strategii. Încă înainte de intrarea în legalitate a aberaţiei politice numită USL riscă să fie fufocată de boala numită baroniadă.

Pentru a-şi desemna candidaţii, USL recurge la diferite sondaje folosite ca reper pentru uz intern.

Fitilul a fost aprins laIaşide liberalui Relu Fenechiu.

Acesta este extreme de enervate că este dat a nu fi candidat la alegerile locale deoarece se teme că Antonescu şi Ponta l-ar prefera pe Cristian Adomniţei în calitate de candidat pentru şefia Consuliului Judeţean Iaşi. În present cei soi se află cam la egalitate, dar spun unii că tredurile ar fi în favoarea lui Adomniţei.

Pentru a da mai multă greutate demersului săi, a prifitat de intenţia aliaţilor săi conservatori care l-ar dori pe Tudor Ciuhodaru pentru candidature USL la Primăria Iaşi în defavoarea PSD-istului Gh. Nechita. Fenechiu spune că ia în calcul o candidatură independentă a aestuia şi a sugerat că PNL şi PC-ul local  ar putea susţine candidatura lui Ciuhodaru şi nu pe cea a lui Nechita, dacă co-preşedinţii USL vor decide ca postura de candidat a alianţei să revină un social-democrat.
„Nu este obligatoriu ca persoanele ieşite primele în sondajele USL pentru primării şi consilii judeţene să obţină nominalizarea alianţei pentru aceste funcţii la alegerile locale”, a declarat  deputatul PNL.

După socoteala lui Fenechiu, în urma centralizării sondajelor comandate la nivelul judeţelor de USL, 30 de liberali se vor califica pentru candidaturi în tot atâtea judeţe. Doar 20 dintre aceştia vor fi desemnaţi în mod oficial candidaţi ai USL, deoarece, potrivit protocolului cu PSD, social-democraţii vor avea 21 de candidaţi în cadrul USL pentru consiliile judeţene, astfel, restului de 10 PNL-işti nu le rămâne decât să candideze ca independenţi. El a exemplificat cazul lui Tudor ciuhodaru (PNL) luând în considerare o candidatură a acestuia ca independent la alegerile pentru Primăria Iaşiului.

Nemulţumit de rezultatele sondajelor Ciuhodaru a cerut să se ia în considerare şi un al sondaj realizat la comanda PC. Spune că acele sondaje sunt făcute de “o firmă de casă a deputatului Relu Fenechiu”. Evident că, în opinia sa, sondajele făcute de firmele de Casă ale lui Dan Voiculescu sunt mult mai corecte şi mai demne de luat în seamă.
„Sub brandul USL, mulţi candidaţi câştigă primăria şi CJ. Primii cinci-şase candidaţi din sondaje aparţin USL. În cazul meu, sub sigla USL aş obţine peste 50% la Consiliul Judeţean, dar dacă aş candida independent, nu ştiu dacă aş lua mai mult de 25%”, a admis Fenechiu,nerecunoscând  existenţa unor disensiuni în USL Iaşi.
Potrivit liderilor USL Iaşi, În prezent, PSD-istul  Gh.Nichita conduce în preferinţele ieşenilor deci, dacă  PC-istul T. Ciuhodaru se bucură de o notorietate apropiată de cea a lui Gheorghe Nichita, intenţia de vot este în favoarea PSD-istului.

Îmi amintesc cum Ion Iliescu spunea că el s-ar retrage, da’ dacă-l vrea poporul el n-are ce face, musai să candideze. Hehehe … modest din fire, când vine vorba de candidatura la CJ, Fenechiu a declarat: „Eu nu vreau să candidez, dar dacă va trebui să o fac, voi candida”, făcând însă şi  o aluzie la scorul său în judeţ, „sensibil egal” cu cel înregistrat de deputatul Cristian Adomniţei, cel de-al doilea liberal inclus în sondaj pentru judeţul Iaşi.
În sondajele USL realizate laIaşi, şapte persoane au fost nominalizate pentru primărie şi CJ. Astfel, la primăria Iaşi au fost măsuraţi Gheorghe Nichita (PSD), deputatul Tudor Ciuhodaru (PC) şi Mugur Cozmanciuc (PNL), iar la CJ şeful finanţelor locale Victorel Lupu şi senatorul Florin Constantinescu (ambii PSD), deputaţii Relu Fenechiu şi Cristian Adomniţei (ambii PNL), precum şi Tudor Ciuhodaru (PC).

În uniunea politico-mediatică, dintre PSD, PNL şi trustul media  Intact, există şi un apedice politic al acesteia din urmă numit Partidul Consevator, tolerat în cărdăşie pentru a se putea susţine pretenţiile date de setea de putere a lui Dan Voiculescu.

Respectivul apendice are şi un preşedinte. Daniel Constantin, pus acolo de Felix pentru a contracara ideile conform cărora singurul motiv pentru care există PC este acela de a-l ajuta pe stăpânul său să acceadă la diferite demnităţi politice.

Acest Daniel Constantin, şi-a exprimat şi el punctual de vedere: ”Fenechiu vorbeşte numai prostii. Ar fi bine să tacă dacă mai doreşte binele USL”, afirmă Daniel Constantin, precizând că prin declarațiile făcute Relu Fenechiu decredibilizează protocolul USL. Mai mult, liderul PC susține că Fenechiu i-a făcut propagandă în ultimele două luni actualului primar din Iași, social-democratul Gheorghe Nichita, dar crede că ambii s-au decredibilizat în ochii electoratului. ”Sondajele efectuate la Iaşi arată că oamenii nu mai doresc stilul învechit de a face politică pe care l-a practicat în ultimul timp. Propaganda, pe care i-a făcut-o în ultimele două luni lui Nichita, i-a decredibilizat pe amândoi în ochii electoratului!”. Da, proifund democrat în gândure acest lider al Partidului Conservanţilor. Se pare că în USL faptul că libertatea de exprimare se traduce prin libertatea de a spne ce spun şefii şi de a fi de acord cu opiniile lor.

Şi pentru ca lui Femeciu să-i iese din cap prostiile, președintele PC D.Constantin, îi transmite lui Relu Fenechiu că deputatul conservator Tudor Ciuhodaru se află pe primul loc în opțiunile electoratului ieșean și îi sugerează vicepreședintelui PNL, atenţie,  să recitească protocolul USL.

 ”Ciuhodaru este pe primul loc în toate sondajele atât la primărie, cât şi consiliul judeţean! Nu numai că este pe primul loc, ci spulberă orice contra-candidat! Asta doresc ieşenii şi avem datoria să le răspundem aşteptărilor! De altfel, aşa spune şi protocolul USL, pe care domnul Fenechiu ar trebui să-l recitească mai cu atenţie! De ceva timp am atras atenţia că anumiţi lideri judeţeni ar trebui să se oprească din declaraţii care vizează interesul personal, în detrimentul obiectivului USL. Eu şi reprezentanţii Partidului Conservator nu am răspuns la astfel de practici învechite, de nedorit într-o nouă construcţie politică, care are la bază principii de modernizare a clasei politice. Dar, acolo unde lucrurile acestea nu sunt înţelese, trebuie să intervenim cu argumente. Iar la Iaşi argumentele sunt de partea noastră! Ar mai fi ceva de spus. Deşi este mai nou în politică decât domnul Fenechiu, Tudor Ciuhodaru a înţeles avantajele şi dezavantajele de a fi membru al unui partid politic. Ca atare, nu se pune problema unei candidaturi independente, aşa cum sugera Relu Fenechiu. Mai mult decât atât, modul modern şi curat de a-şi face campanie în această perioadă, în contradicţie cu ce au practicat ceilalţi contra-candidaţi, l-a legitimat pe Tudor Ciuhodaru în ochii ieşenilor ca fiind un politician corect şi responsabil”, menționează Daniel Constantin. Ce uită Constantin este că Işul a picat conform protocolului în curtea PNL. Probabil că liderul conservand pune  foarte multă bază pe respectivul protocol de înfiinţare a USL …:D

Bravo domnilor. Probabil, dacă o veţi ţine tot aşa veţi intra în istorie de mână cu partidul lui Dan Diaconescu la capitolul “partformaţiuni politice care ar fi putut să existe, dar care au fost desfiinţate înainte de a intra în legalitate… bravo. 

http://www.evz.ro/detalii/stiri/fenechiu-gica-contra-sondajelor-usl-se-teme-ca-adomnitei-ii-va-sufla-sefia-cj-iasi-939059.html#comentarii

http://www.e-politic.ro/Scena-politica/Tensiune-in-USL-Daniel-Constantin-ii-recomanda-lui-Relu-Fenechiu-sa-taca_120963_4.html

 

UPDATE: Se spune de unii că Fenechiu n-are prea multe argumente.

Greşit. Are… 😀

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: