Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > E luni, deci Ponta vorbeşte nu gândeşte …

E luni, deci Ponta vorbeşte nu gândeşte …

 

 


Făcând referire la faptul că reprezentanţi ai USL sau întâlnit cu FMI, BM şi CE Victor Ponta zice că asta s-a întâmplat deoarece USL se pregăteşte de guvernare … 😀 ( şi mie îmi plac bancurile …:D  )

„Trebuia să avem această discuţie pentru că, din păcate, relansare economică nu este, noi locuri de muncă nu sunt, investiţii nu există, avem o îndatorare continuă a Guvernului. Noi evident că trebuie să discutăm despre ce înseamnă perspectivele economice în condiţiile în care USL se pregăteşte să vină la guvernare şi să rezolve aceste probleme”, a spus  Ponta.

Cei care au reprezentat  USL la întâlnire  au informat delegaţia FMI că şi-au prezentat proiectul de program economic şi că au propus preşedintelui Traian Băsescu formarea unui comitet anticriză – Putere, Opoziţie şi BNR – care să stabilească de acum ceea ce trebuie făcut pentru economie, pentru a fi mai bine pregătiţi în eventualitatea unor noi crize economice şi financiare. Evident că prin această informare, Ponta înţelege acelew scrisori deschise  pe care le fâlfâia acum câteva zile, deoarece la întâlnirile cu Preşedintele singura lui ocupaţie era să o ia pe arătură pentru a compromite respectivele discuţii.

Victor Ponta a spus  că USL a ridicat cinci probleme în discuţiile de luni, printre care datoriile Guvernului Boc rezultate din procese pierdute în instanţă cu magistraţi, profesori şi alte categorii de funcţionari publici pe care Guvernul vrea să le amâne pentru 2013 şi programul naţional de dezvoltare a infrastructurii.

” Ne-am făcut datoria să spunem că Guvernul ne cam minte şi vorbeşte de 10%, am aflat cifrele reale, este vorba de 3% grad de absorbţie. Am asumat în numele USL că vom sprijini iniţiativa lui Boc de a readuce în 2012 salariile la nivelul din 2010, chiar dacă ştim că este doar o iniţiativă preelectorală, am anunţat însă că în 2013 nu o să le tăiem din nou” a mai adăugat  Victor Ponta. 

Daniel Constantin, preşedintele PC, a spus că măsurile din programul economic al USL vor fi analizate şi de reprezentanţii FMI şi că la nivelul Guvernului se fac analize în legătură cu datoriile companiilor de stat şi în legătură cu faptul că managementul în multe dintre acestea este defectuos.

Evident că Daniel Constantin, neavând ce spune şi pentru a nu fi acuzat de stăpânul lui, Felix că freacă menta şi îi mănâncă degeaba banii, trebuia să zică şi el ceva.

Tot evident este că el interpretează ceea ce face guvernul este considerat greşit. Probabil, în opinia sa nu ar trebui să se facă  acele analize, ci pur şimplu să se raporteze că e totul OK cum fac cei din USL când sunt întrebaţi cum le mai merge treaba în cârdăşia lor politico mediatică.

Revenind la Ponta, mai precis la partea cu: “…Am asumat în numele USL că vom sprijini iniţiativa lui Boc de a readuce în 2012 salariile la nivelul din 2010, chiar dacă ştim că este doar o iniţiativă preelectorală, am anunţat însă că în 2013 nu o să le tăiem din nou”.

Asta e interesant. La fiecare ieşire a sa în public, Ponta zicea că o să desfiinţeze toate măsurile Guvernului Boc, ba mai mult că acest guvern nu e capabil să ia măsuri astfel încâtţarasă nu se ducă dracului. Adică recunoaşte domnul Ponta că măsurile de stabilizare a economiei au fost bune şi că va fi posibilă o revenire a nivelului de trai? Interesat…

Mai e interesant ceva în declaraţia sa: Cum se va face acestă creştere dacă gradul de absorbţie e doar de 3%? Ei, dar nu-mi fac speranţe să aflu. Atât Ponta cât şi amicul lui, Antonescu, la fel cum făcea şi Geaonă nu înţeleg ce declară, recitându-şi doar poezia…

Totuşi, a-şi asuma sprijinirea măsurilor luate de Guvernul Boc fie ele chiar şi de creştere a veniturilor înseamnă un lucru halucinant. Ponta recunoaşte că toţi cei care au râs cănd Boc a spus căţaraa ieşit din recesiune  inclusiv el însuşi, au mâncat rahat… Bravo Pontănel … cred că ne-am plictisi mult mai rău dacă în loc să totr ieşi la declaraţii a face şi tu ceea ce ştii. E drept, a te răsturna cu maşina e cam scumpic, mai ales că zici că nu ai decât venituri legale …

Cred că sunt tot mai convins că cel care a spus că “USL a apărut  din amor pervers şi a murit avorton” a avut mare dreptate …

  1. moshu49
    26 iulie 2011 la 5:47

    hm, rãmîne valabilã zicerea blogerului: „Victore, lumea e rea, dar nu-ţi face sînge rău! Cum să aprecieze ea un cap de bou?” 😦

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: