Prima pagină > Inconștiență - Ipocrizie - Nesimţire > Cu nesimţire, Mioara Roman se plânge: „Sunt disperată pentru că risc să pierd şi casa de la Sinaia”

Cu nesimţire, Mioara Roman se plânge: „Sunt disperată pentru că risc să pierd şi casa de la Sinaia”

Mioara Roman, la un pas de evacuare din vila din Primăverii. „Sunt disperată pentru că risc să pierd şi casa de la Sinaia”

Fosta soţie a lui Petre Roman riscă să fie aruncată în stradă din vila din cartierul Primăcerii în care locuieşte de mai bine de 20 de ani. RAAPPS cere evacuarea din cauza unor datorii de aproximativ jumătate de milion de euro.

„Mă aştept în fiecare zi să vină executorul judecătoresc şi să ne dea afară. Acum am aflat că îmi pun sechestu şi pe o casă pe care o am la Sinaia împreună cu fraţii mei”, a delarat pentru „Adevărul” Mioara Roman.

Fosta soție a lui Petre Roman nu a mai plătit chiria către RA-APPS din 2008. Mioara Roman a luat această decizie după ce Regia a mărit chiria de la 250 de euro la 6.000 de euro pe lună. Reprezentanţii Regiei de Administrare a Patrimoniului de Stat care deţin vila din 1996 vor recuperarea chiriilor restante şi a penalităţilor, însă Mioara Roman spune că suma este imposibil de plătit dintr-o pensie de 1.800 de lei.  

Casa a fost primită de la ICRAL de Petre Roman pe vremea când era prim ministru. Ulterior, locuinţa a fost trecută în administrarea RAAPPS. Cei doi au divorţat în urmă cu câţiva ani în casă rămânând soţia fostului premier.

 Autor:  Raluca Curteanu

Sursa: adevărul.ro

http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Mioara_Roman-evacuare-RAAPPS-Primaverii_0_526147480.html

RA-APPS funcţionează în baza Hotararii de Guvern nr. 60/ 21 ianuarie 2005 modificată cu Hotarârea de Guvern nr. 265/31 martie 2005, în scopul administrării, păstrarii integritătii şi protejarii bunurilor apartinând domeniului public al statului, destinate asigurării serviciilor publice de interes national – de reprezentare şi protocol pentru Senat, Camera Deputatilor, Administratia Prezidentială, Guvern şi Curtea Constitutionala -, a bunurilor destinate asigurării de servicii specifice pentru misiunile diplomatice, oficiile consulare, reprezentanţele organizaţiilor internationale interguvernamentale acreditate în România şi pentru personalul acestora, precum si a bunurilor aparţinand domeniului privat al statului pe care le are în administrare.  Potrivit HG 60, REGIA este persoana juridica şi functioneaza pe baza de gestiune economica şi autonomie financiara. Conducerea sa este asigurata de un Consiliu de Administratie format din 5 persoane, dintre care una este directorul general, iar una directorul general adjunct, care sunt numiti şi sunt revocaţi prin ordin al ministrului de resort.

Ştiu că şi Mircea Geoană ocupa o astfel de casă în perioada în care nu avea nici o funcţie în Stat sau în Guvern.

Deci, madam Roman are casa din vremea în care soţul său era premier şi cred că tocmai pentru că era premier a primit-o.

Mie personal mi se pare o nesimţire fără margini să considere că are dreptul să se considere îndreptăţită să profite toată viaţa de privilegii doar pentru asta.

Dacă nu îşi putea permite acea casă, trebuia să plece în altă parte.

La unii a devenit un obicei ca, după ce deţin un mandat şi beneficiază de o locuinţă să rămână acolo sperând că cei de la putere, indiferent cine ar fi, vor aplica principiul “corb la corb nu scoate ochii”.

Nici nu mai spun că foarte mulţi care, deşi  au venituri mult mai mici decât familia Roman în vremurile ei bune,  îl fac pe dracu ghem şi o amărătă de căsuţă tot îşi cumpără sau îşi face…

Dacă era altcineva, demult era cu boarfele în drum…

M-am săturat de cei care se dau victime, de profitorii care cred că li se cuvine totul  … de fapt sunt de o nesimţire incredibilă, pentru că despre asta e vorba…

 1. 30 iulie 2011 la 11:59

  Din ciclul:saraca fata bogata…probabil ca o sa existe o solutie prin care sa evite o noua actiune cu toate hachitele ce le implica.Nu pare sa aiba nicio tulburare de personalitate,deci ramane cu tulburarea de posesie…

  • 31 iulie 2011 la 18:07

   Se spune că în viaţă toate se plătesc.

 2. 30 iulie 2011 la 16:49

  Sărmana!

  • 31 iulie 2011 la 18:05

   Da… sărmana … hehehe … 😀

   • 31 iulie 2011 la 19:03

    Da, sărmana, nu a avut atâta bun simț să părăsească o locuință la care nu mai avea dreptul. Cum zice mai jos cineva : câți ca ea !

 3. elena horoi
  31 iulie 2011 la 18:01

  eu stiu o alta poveste
  pe strada simigiului nr1 sectorul 4 e o batrina care e oarba si are 90 de ai si in noiembrie 2011 are proces de evacuare ca nu a platit impozitul. acolo unde sta e o mostenire dupa sotul ei si sint multi mostenitori si nimani nu plateste
  acesta batrina are ajutor de la primarie si nimeni nu face nimic
  daca si asta e o nesimtire ce sa mai zic
  spunneti-mi ce se pote face pentru acesta batrina .care poate mai are putin de trait..
  si e terorizata de amenintari.

  • 31 iulie 2011 la 18:12

   Sunt multe cazuri de acest gen.
   Ma’am Roman, dacă era onestă avea acum o casă care să fie a ei. Din păcate foarzte mulţi profită de faptul că la un moment dat au ajuns în postura de a avea alocată o locuinţă pe care apoi refuză cu cerbicie să o părăsească de parcă li s-ar cuveni. Vezi Geoană. Sau, oarecum din aceelaşi fil cred că e şi povestea cu vioara moralistului Mădălin Voicu…

 4. viorica
  6 octombrie 2011 la 12:40

  Am aflat ca Mioara Roman este MONARHISTA!!
  Asa a afirmat la Drept la tinta, despre tatal sau, care era de pe timpul lui Carol. Mai sa fie!
  Acum inteleg , toata familia era monarhista dar cand? – probabil in timpul lui Ceausescu sau a lui Iliescu sau poate socru-sau care era de partea celui mai mare monarh _Stalin!
  Cata nesimtire la aceasta comunista care are tupeul sa se planga ca inainte de 89 locuia intr-un apartament doar de 100 mp. Toata viata a trait si s-a realizat doar ca era fiica unui comunist si acum are pretentia la o casa , care nu a construit-o , pentru care probabil adevaratul proprietar a murit intr-o inchisoare comunista iar ea nu poate locui decat intr0 casa de 270mp, asa a spus ca are? la Jilava cu tine , javra1

 5. Crina Costescu
  9 octombrie 2011 la 10:35

  PUR SI SIMPLU E STRIGATOARE LA CER DE CATA NESIMTIRE POATE SA DEA DOVADA O PERSOANA CARE STA IN DIT-A-MAI VILOAIA…
  SOTIORU’ EI (FOST) SCUMP, N-O MAI TINE SUB ARIPA, SI-ACUM A-NCEPUT SA SE VAITE…
  VIATA-I DURA MME ROMAN, F. DURA… IN COPILARIE, DUPA RAZBOI, AM TRAIT CU MAMA SI BUNICA INTR-O CAMARUTA SI-O BUCATARIE, SI PANA ASTAZI N-AM SPUS NIMIC NICIODATA, DESI BUNICII AVUSESERA O VILA NATIONALIZATA SI OCUPATA DE-UN MARE STAB… DAR ASTEA AU FOST TIMPURILE ADUSE DE TOVARASII DE LA RASARIT…
  NU VA MAI BOCITI, ZICETI MERCY, TRAITI (INCA) F. BINE…

  • 9 octombrie 2011 la 19:10

   Crina, problema e că atunci când au primit casa respectivă, au acceptat ideea că e o locuință de serviciu, astfel au beneficiat de reduceri la cheltuieli.
   Problema e că atunci când Petrică a primit piciorul în kur, au continuat să plătească aceleași sume, restul fiind suportat de la buget, adică de noi toți.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: