Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Pamflet > Steaua lui David este un simbol satanist, sau sunt doar coincidenţe?

Steaua lui David este un simbol satanist, sau sunt doar coincidenţe?

Steaua lui David este incontestabil unul din cele mai importante simboluri ale evreilor.

Nu ştiu dacă s-a mai vorbit de asta, dar dacă mă uit la Steaua lui David, văd că se poate găsi ceva ce mă uimeşte. Numărul diavolului: 666.

Vedem şase colţuri colţuri, şase triungiuri şi o figură cu şase laturi, un hexagon.

Interesant mai e ceva. la construirea respectivei figuri se regăsesc două tringhiuri echilaterale.

Legând asta de creştinism, putem vedea că la creştini simbolul Trinităţii este un triunghi echilateral cu un vârf în jos şi cu o latură orizontală. 

Celălalt triunghi este unul răsturnat faţă de primul.

Simbolistica o regăsim la crucea satanistă. Acolo crucea creştină  este răsturnată. Deci găsim oare în Steaua lui David atât tringhiul ce simbolizează Trinitatea cât şi opusul lui, trunghiul răsturnat?

Se poate oare considera că Steaua lui David ascunde în ea simboluri sataniste?

Foarte ciudat.

Acum îmi mai vine ceva în cap. 

Se vorbeşte de Liberul Arbitru.

Dacă ne gândim la felul în care s-a petrecut răstignirea Mântuitorului, se spune că vina nu cade asupra mulţimii ci asupra lui Pillat sau a preoţilor… Fariseii, preoţii din acea vreme, au trecut luarea hotărârii asupra lui Pillat.

Da, dar acesta, înainte de a pronunţa sentinţa, ştiind că exista obiceiul de a fi iertat un condamnat a întrebat mulţimea pe cine să ierte.  Aceasta a spus că pe Baraba…

Deci mulţimea a avut de ales între un Isus şi un tâlhar. Şi a ales să salveze tâlharul …

Straniu… să fie coincinenţe doar?

 1. 31 iulie 2011 la 23:44

  Există mai multe ipoteze despre semnificaţia si provenienta simbolului:
  -Simbolul provine de la modul în care vechii războinici evrei îşi construiau scuturile, care aveau pe interior cele două triunghiuri (singura figură geometrică nedeformabilă), montate astfel ca să formeze şase puncte de prindere pe perimetrul scutului.
  -Cele şase vârfuri simbolizează faptul că Dumnezeu domneşte asupra întregului univers, pe şase direcţii: est, vest, nord, sud, sus şi jos.:)

  • 1 august 2011 la 18:22

   Interesant… E ciudată combinarea a două triunghiuri echilaterale, adică a două triunghiuri care au fiecare unghi de 60 de grade. Din nou apare cifra 6 …

 2. 1 august 2011 la 1:16

  pana acum nu m-am gandit la acest lucru. sigur este un semn satanist. totusi, desi este semnul satanei acesta este singurul care poate bloca/indeparta un drac.

  desi multi spun ca e de rau cand iti pictezi casa cu astfel de semne, adevarul este ca defapt aceste semne te protejeaza de cel rau ca sa iti intre in casa.
  daca nu te superi am sa preiau si eu acest subiect pe forum la mine.

  • 1 august 2011 la 18:28

   Ştii care cred că e chestia? Tot ce e noncreştin la noi se consideră a fi satanist pe principiul că cine nu e cu noi e împotriva noastră. cei trei de şase formează un număr cu conotaţii pozitive pentru unele culturi.

   Există un simbol creştin. Peştele …
   legatura intre crestinism si simbolul pestelui este identificata in cuvantul grecesc pentru peste IHTUS, un acronim pentru „Iesous Christos Theou Uios Soter”, care inseamna „Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Mantuitorul Nostru”.

   Acum poliţia arestează peştii pe capete… Trăim ca-n vremurile biblice 😀

   • 2 august 2011 la 1:07

    ––
    Tot ce e noncreştin la noi se consideră a fi satanist pe principiul că cine nu e cu noi e împotriva noastră.
    ––
    doar nu vorbesti serios. nu stiu unde ai vazut la crestin ortodocsi sa spun acest lucru. mai degraba la catolici sau alte religii din astea fantoma care orice lucru care nu e de-al lor este rau, dracu, iad, tartorul, etc

    ai vazut ca in comentul meu am zis. acest semn poate fi considerat de unii ca ceva rau si de altii ca un semn care te protejeaza de lucrurile rele.

    Peste a fost din cate imi aduc eu aminte semnul crestinismului din cele mai vechi timpuri.

    • 2 august 2011 la 21:35

     Analfanetule, ai fi uimit de câte spun ortodocşii. Un preot, Pomohaci, era în emisiunea lui Măruţă şi zicea că românii sunt ortodocşi de două mii de ani. Deci românii existau înainte de cucerirea Daciei de către romani, dar mai erau şi ortodocşi înainte de apariţia Creştinismului.
     Zici că la ortodocşi nu se întâmplă? Mă uimneşti. Aminteşte-ţi de Monoca Gabor (fosta Columbeanu). Înainte de cununie, au boezat-o deşi ea avea botezul la naştere, doar că era făcută la catolici. În cadrul ritualului botezului există un moment în care pretul întrabă de trei ori: „Te lepezi de Satana?”.
     Botezul nu e ortodox sau catolic ci creştin. Cei care au făcut botezul Monicăi considerau că botezul făcut de catolici nu era unul creştin. Evident că nu îşi fac complexe din a se duce la cerşit prin Italia pe la mănăstirile catolice de acolo, bani pe care (ştiu cazuri concrete) îi folosesc la clădirea de turnuri şi turnuleţe la bisericile furate de la greco-catolici. Ştii care e culmea? Nu în turnuri sau turnuleţe să definirea ca ortodoxă sau catolică dpv arhitectural ci în forma navei bisericii. La ortodocşi aceasta e pătrată iar la catolici e dreptunghiulară.
     La ortodocşi intoleranţa şi conservatorismul sunt extrem de puternice. Dealtfel îşi fac un titlu de mândrie din asta. Până una alta un papă s-a rugat într-o sinagogă. Un patriarh ortodox nu.

     Da peştele e un simbol foarte vechi. Era un semn simplu de făcut, un fel de semn de recunoaştere…

 3. 1 august 2011 la 17:39

  Defineşte Trinitatea .

  • 1 august 2011 la 21:08

   Micuţule dacă ai crezut că m-ai prins … hehe …nu de data asta…
   În mod normal Trinitatea este doctrina teologică care afirmă unitatea tainică a celor trei fețe sau ipostaze ale divinității (Tatăl, Fiul și Sfântul Duh), prin care se întruchipează Dumnezeu. Dar este acceptat ş ca sinonim pentru Sfânta Treime.
   Deși termenul “Trinitate” nu este menționat ca atare în Sfânta Scriptură (nici un apostol sau proroc nu a scris despre aceasta), la 28 februarie 380, împăratul Teodosiu I (347-395) a declarat „Credința trinitară” drept religie de stat. Primul conciliu de la Constantinopol a confirmat această decizie în luna mai 381. Astfel, toți cetățenii Imperiului Roman au fost obligați să accepte religia creștină.
   Noțiunea de Trinitate există și în alte religii, uneori și sub denumirea de triadă; de exemplu:
   În mitologia etruscă, Tinia, Uni și Menrva, formează o trinitate.
   În mitologia romană, apare „triada Capitolină” formată din Jupiter, Minerva și Iuno, dar și triada Iupiter (care reprezenta suveranitatea), Mars (care reprezenta funcția războinică) și Quirinus (care reprezenta funcția nutritivă și protectoare).
   În mitologia nordică, apar cele trei norne (divinități ale destinului) Skuld, Verdandi și Urd sau Urdhr.
   În mitologia lusitană, Runesocesius, împreună cu Ataegina și Endovelicus, formează o altă trinitate.
   În religia hindusă este venerată de către evlavioși trinitatea divină Trimurti, compusă din Brahma, Vishnu, și Shiva.
   În mitologia egipteană apar, succesiv
   triada Khnum-Satet-Anuket de la Elephantine, unde zeul suprem era Khnum;
   triada Amon-Mut-Khonsu de la Teba, unde zeul suprem era Amon și
   triada Ptah-Sekhmet-Nefertem de la Memphis, neobișnuită pentru că zeii nu erau înrudiți înainte ca triada să fie formată; unde zeul suprem era Ptah.
   În Mesopotamia, triada a fost formată din zeul lună Sin, zeul soare Samas și zeul furtunii Adad.
   În religia asiro-babiloniană, în fruntea tuturor zeilor se afla triada formată din Anu, Enlil și Enki.

   P.S. Aşa-i că e mişto că s-a inventat copy-pasteul? 😀

 4. 2 august 2011 la 0:29

  Bre, tu nu faci cu mine laga laga, şi nu baţi cîmpii , că nu eşti la doctrină .Vorbeşti coerent şi logic.
  Nu îmi zgîrîia mintea cu „scrierile apostolilor” sau proroci literaţi, că nu sunt idiot. Te păstrezi pentru Analfabeţi.
  Trinitatea nu îţi este doctrină.
  E doar un concept:
  Nu amesteca Brahma, Vishnu, Shiva ca fiind o trinitate că vorbeşti bazaconii din două religii diferite. Ştii ceva dar fabulezi .
  Eşti suficient, mai ales că ai copy-paste şi nu ai o brumă de cultură generală ca să poţi decide ce real şi ce este , rahat cu apă rece.

 5. 2 august 2011 la 21:18

  Ho Micuţule … După cum vezi la PS e un copy-paste de pe Wikipedia… 😀
  Dacă tu te crezi că eu am timp să scriu minitratate despre ce e şi ce nu e trinitatea te înşeli. De fapt mi-ai cerit să definesc Trinitatea… Asta am făcut. Dacă vrei chestii detaliate pot să-ţi recomant nişte siteuri… poţi de exemplu extinde discuţie şi spre povestea cu filioque …

  Dacă tu crezi că amestecarea Brahma, Vishnu, și Shiva ca părţi ale trinitatăţii divine Trimurti, e problema ta. Fă reclamaţie la Wikipedia deoarece după cum am spus, ceea ce am pus eu e doar un copy-paste … Vezi aici.
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Trinitate

  Deh, cultura mea generală, atâta câtă există, nu are un fetiş din a se etala pe aici … de asemenea nu se simte nici jignită şi nici flatată de comentariile unora. Pur şi simplu nu o interesează părerea lor.

 6. 5 august 2011 la 10:07

  Eroare, ma rog, in unele comentarii. Am sa explic. Eu sunt pasionat intr-un fel de cam tot ce inseamna ocultism. Am si citit destule carti in domeniu, multe dintre ele foarte vechi. Se intampla sa fi citit si Biblia ( ortodoxa si catolica ) si Coranul. In toate, Steaua lui David este unul din cele mai puternice simboluri ale BINELUI.

  Acum, este cunoscut faptul ca , asa cum ii numim, satanistii de obicei ”intorc pe dos” insemnele crestine. Si aici avem Biblia scrisa pe dos, versetele Satanei, Crucea intoarsa invers si STEAU A LUI DAVID ”cu colturile in sus” ( varianta 3 de la tine din FOTO – secventa 2 ).

 7. 5 august 2011 la 10:08

  Ca o concluzie, el nu a fost creat ca insemn al raului, dar poate fi folosit in scopuri negative, asa cum poate fi folosita si Biblia si crucea si multe alte insemne .. ”crestine”

 8. Alle
  13 aprilie 2012 la 0:42

  nu stiu ce treaba aveti voi cu geometria dar nu sunt 6 triunghiuri ci 8 :)) asa ca banuiesc k asta va cam strica calculele

  • 13 aprilie 2012 la 20:59

   Alle greșești… nu ai cum să obții opt triughiuri la fel.
   Figura (Steaua) este de fapt, geometric vorbind, o figură compusă din intersecția a două triunghiuri echilaterale. Simbolul trinității și inversul ei.
   Cele șase triunghiuri și hexagonul apar doar când nu mai considerăm cele două triungiuri inițiale. Deci după contopire.
   Deci numărul 666 apare doar DUPĂ formarea stelei… În acel moment cele două triunghiuri inițiale nu mai există…
   Numărul opt la care ajungi nu e un număr oarecare este în Numerologie un număr care ține de influența Saturniană, (Saturn, zeu necreștin)
   Din punct de vedere al numerologiei (copy-paste):

   Numarul: 8 este numarul psihic al celor nascuti sun influienta lui Saturn si in zilele de 8, 17 si 26 ale oricarei luni. 8 este numarul increderii si al hotararii, al misterului si al celor neintelesi. Viata celor nascuti cu numarul psihic 8 este o lupta pemanenta, in care nu cedeaza pana nu-si ating scopul. Introvertiti, retrasi, rabdatori, profunzi, calmi si sobri, ei sunt nascuti sa serveasca o cauza pentru care sa se sacrifice, indeosebi pentru cei care sunt saraci.
   Varsta de cotitura: Cei numar psihic 8 nu pot sa economiseasca nimic pana la 35 de ani si trec prin numeroase crize financiare. Dupa aceasta varsta, se stabilizeaza si incearca sa-si dezvolte capacitatile si abilitatile mentale si psihice.
   Perioade nefaste: Ori de cate ori Saturn este retrograd eclipsat, cei cu numar psihic 8 trec prin momente proaste. La fel se intampla si in primele 12 zile ale lunii ianuarie, in ultima saptamana din februarie si in lunile decembrie, martie si aprilie.
   Perioade faste: Desi numarul 8 este considerat puternic, perioadele de maxima sansa sunt 20 septembrie – 25 octombrie si 20 ianuarie – 20 februarie.
   Date bune: Zilele de 8, 17 si 26 ale oricarei luni sunt norocoase. La fel, datele care prin adumarea cifrelor dau 1, 3 sau 6. In intervalele 21-31 decembrie, 20- 27 ianuarie si 19 – 26 februarie, acestea devin si mai puternice.
   Zile bune: Sambata este ziua cea mai buna si, cand coincide cu o data favorabila dintr-o perioada puternica, ea devine o zi speciala.
   Ani buni in viata: Favorabili sunt anii 8, 17, 26, 35, 44, 53, 62, 71, 80 si 89 ca si anii care se divizeaza cu 4.

   Legat de numărul opt, citeam ceva destul de alambicat.
   Acum vorbim de Sfânta Treime, care urmează la ceva care se numea Sfânta Doime, și este predecesoarea a ceva ce se numește Sfânta Pătrime reprezentată cu un pătrat.
   Există și o figură care este pentru Sfânta Pătrime, ceea ce e Seaua lui David pentru Sfânta Treime.
   Sfânta Doime este Tatăl și Sfântul Duh (Cuvântul), Sfânta Doime este Tatăl, Fiul și Sfântul duh, iar Sfânta Pătrime Tatăl, Fiul, Sfântul Duh, și Fecioara..
   Figura de care ziceam este o figură formată din două pătrate din care unul e rotit cu 45 de grade.
   Care ar fi implicațiile? Habar n-am…

 9. tricky
  16 aprilie 2012 la 16:08

  Masoneria o foloseste pt scopuri satanice,dar la baza ea nu are nimic satanist,inainte de venirea lui Isus Steaua lui David repreenta cele 6 simturi ale omului al 6-lea fiind credinta in Dumnezeu reprezentat de varful stelei,iudaismul a fost pregatirea pt crestinism,vechiul testament pana la urma mie un proet ortodox mi-a spus ca steaua nu are nimic satanic in ea si nu are treaba cu 666,dar probabil asa a fost ea talcuita de masoni/satanisti,si noi putem lua un simbol pt a reprezenta ce vrem noi cu el….oricum steaua lui david e pt multi un simbol neinteles,unii spun ca e 666,altii ca e armonia dintre barbati si femei,altii ca e credinta in Dumnezeu dupa vechiul testament,altii ca reprezinta energia negativa si pozitiva,exista multe versiuni pt stea,dar la baza era simbolul si este simbolul iudaismului si Israelului

  • 16 aprilie 2012 la 18:28

   Tricky, după atâta vreme trebuie să spun că subiectul e la mișto. De fapt l-am făcut ca să enervez o sibiancă evreică de la Realitatea Forum.
   Stii cum e cu simbolurile?
   Orice poate fi interpretat. Dacă te duci la un magazin să cumperi o brichetă, treci pe lângă un gard cu 6 stâlpi, vezi 60 de mașini și faci 600 de pași până la magazin adunându-le obții 666. Deci bricheta e satanistă?
   Cam asta e cu numerologia.
   Poți să spui de exemplu că la 11 ore și 6 minute după sfințire apa sfințită e satanistă? Au curs 666 minute, nu?

 10. 27 iulie 2013 la 12:59

  Pentru kabalisti Crucea lui David simbolizeaza dualitatea masculin – feminin. Triunghiul cu varful in jos este femeie cel cu varful in sus barbatul.

 11. angel
  22 februarie 2014 la 14:33

  the fucking star

 12. angel
  22 februarie 2014 la 14:39

  Blue Sorin :
  Alle greșești… nu ai cum să obții opt triughiuri la fel.
  Figura (Steaua) este de fapt, geometric vorbind, o figură compusă din intersecția a două triunghiuri echilaterale. Simbolul trinității și inversul ei.
  Cele șase triunghiuri și hexagonul apar doar când nu mai considerăm cele două triungiuri inițiale. Deci după contopire.
  Deci numărul 666 apare doar DUPĂ formarea stelei… În acel moment cele două triunghiuri inițiale nu mai există…
  Numărul opt la care ajungi nu e un număr oarecare este în Numerologie un număr care ține de influența Saturniană, (Saturn, zeu necreștin)
  Din punct de vedere al numerologiei (copy-paste):
  Numarul: 8 este numarul psihic al celor nascuti sun influienta lui Saturn si in zilele de 8, 17 si 26 ale oricarei luni. 8 este numarul increderii si al hotararii, al misterului si al celor neintelesi. Viata celor nascuti cu numarul psihic 8 este o lupta pemanenta, in care nu cedeaza pana nu-si ating scopul. Introvertiti, retrasi, rabdatori, profunzi, calmi si sobri, ei sunt nascuti sa serveasca o cauza pentru care sa se sacrifice, indeosebi pentru cei care sunt saraci.
  Varsta de cotitura: Cei numar psihic 8 nu pot sa economiseasca nimic pana la 35 de ani si trec prin numeroase crize financiare. Dupa aceasta varsta, se stabilizeaza si incearca sa-si dezvolte capacitatile si abilitatile mentale si psihice.
  Perioade nefaste: Ori de cate ori Saturn este retrograd eclipsat, cei cu numar psihic 8 trec prin momente proaste. La fel se intampla si in primele 12 zile ale lunii ianuarie, in ultima saptamana din februarie si in lunile decembrie, martie si aprilie.
  Perioade faste: Desi numarul 8 este considerat puternic, perioadele de maxima sansa sunt 20 septembrie – 25 octombrie si 20 ianuarie – 20 februarie.
  Date bune: Zilele de 8, 17 si 26 ale oricarei luni sunt norocoase. La fel, datele care prin adumarea cifrelor dau 1, 3 sau 6. In intervalele 21-31 decembrie, 20- 27 ianuarie si 19 – 26 februarie, acestea devin si mai puternice.
  Zile bune: Sambata este ziua cea mai buna si, cand coincide cu o data favorabila dintr-o perioada puternica, ea devine o zi speciala.
  Ani buni in viata: Favorabili sunt anii 8, 17, 26, 35, 44, 53, 62, 71, 80 si 89 ca si anii care se divizeaza cu 4.

  Legat de numărul opt, citeam ceva destul de alambicat.
  Acum vorbim de Sfânta Treime, care urmează la ceva care se numea Sfânta Doime, și este predecesoarea a ceva ce se numește Sfânta Pătrime reprezentată cu un pătrat.
  Există și o figură care este pentru Sfânta Pătrime, ceea ce e Seaua lui David pentru Sfânta Treime.
  Sfânta Doime este Tatăl și Sfântul Duh (Cuvântul), Sfânta Doime este Tatăl, Fiul și Sfântul duh, iar Sfânta Pătrime Tatăl, Fiul, Sfântul Duh, și Fecioara..
  Figura de care ziceam este o figură formată din două pătrate din care unul e rotit cu 45 de grade.
  Care ar fi implicațiile? Habar n-am…

  Porci zburatori…

 13. angel
  22 februarie 2014 la 14:40

  In steau lu David gasiti prostia omeneasca …mda

 14. angel
  22 februarie 2014 la 14:43

  Ia sa ii dam EJECT la steaua asta de cacat

 15. Adrian
  3 august 2015 la 8:40

  Steaua lui David simbolizeaza Creatia . Tot ce-i sus e si jos si tot ce-i jos e si sus . Suntem energie , si noi si stelele si pietrele si cerul si pamantul . Atomi , protoni , electroni , neutroni . Mare branza .

  • 3 august 2015 la 19:38

   Ştiu ce simbolizează Steaua lui David, Adriane. Postarea am făcut-o la mişto legat de o anumită conjunctură de la defunctul Realitatea Net Forum. Era o cotroversă legată de evrei care stârnea mari patimi.
   Ca fapt divers, atunci s-a ajuns la un adevărat război internautic acolo pe forum, Cristi Dorombach, administratorul forumului având neinspirata idee de a banna anumite cuvinte în afară de cele care se găsesc de obicei în chiloţi. Astfel au fost bannate cuvinte ca „evreu”, „ţigan”, „ungur”.
   Este păcat că acel forum a dispărut fără ca cineva să salveze acea discuţie.
   Ar putea fi folosită ca exemplu pentru cum se escaladează chestiunile relativ sensibile.
   La acea discuţie s-a ajuns să participe nu doar români ci şi evreu plecaţi cu ani de zile în urmă în Israel, sau arabi cunoscători de limba română.
   Din păcate, de la nişte afirmaţii făcute la mişto s-a ajuns pur şi simplu la ură, la ameninţări cu moartea şi la încercări de spargere a conturilor pentru a se vedea cine sunt cei care se ascund în spatele pseudonimelor (majoritatea postau fie sub pseudonim, fie sub nume fals).
   Parcă înnebuniseră toţi…
   Cred că discuţia ar fi fost realmente un subiect savuros pentru un sociolog interesat de acest subiect.

 1. 1 august 2011 la 19:32

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: