Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Domnule Iliescu, vezi că la vârsta lu’ matale, abuzul la mâncatul de rahat îţi poate fi fatal…

Domnule Iliescu, vezi că la vârsta lu’ matale, abuzul la mâncatul de rahat îţi poate fi fatal…

Era o vreme în care, Ion Iliescu, fostul preşedinte al României, actualul zombie politic spunea una alta. Şi deşi de multe ori minţea ea cu o neruşinare câştigată la Moscova, măcar dădea o aparenţă de coerenţă afirmaţiilor sale.

De la o vreme Ilescu pare a fi devenit nu doar un pesedist mâncător de rahat ca toţi pesediştii, dar încă nu a nţeles că rolul lui este acela de preşedinte de onoare al PSD, un fel de maimuţoi aşezat la intrare într-o clădire ca să zâmbească celor ce intră şi care după ce invitaţii pleacă e pus în pungă şi aşezat în dulap.

Traian Băsescu a declarat că nu  va numi un preşedinte propous de alianţa PSD-PNL deoarece în constituţie se vorbeşte de partide şi nu de coaliţii politice.

“Trebuie citit cu multa atentie articolul 103 din Constitutie. Sa fie atenti ca in Constitutie se vorbeste de partidul care obtine 51% si nu de alianta. Daca fuzioneaza e altceva, PNL cu PSD, si obtin 51%, sunt pe articolul 103″, a spus el, intr-un interviu acordat postului de televiziune B1 TV.

Articolul 103 din Constitutie prevede, la aliniatul 1, ca “Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament”.

“Ca alianta, insa, au o mare problema”, a continuat Basescu.

Intrebat cu cine ar prefera sa guverneze dupa alegerile parlamentare, intre PSD si PNL, presedintele a raspuns: “In mod categoric solutia este cea pe care am incercat-o si in 2008, cu liberalii”, in conditiile in care “abordarile stangii nu mai pot da Romaniei o solutie”.

“Trebuiesc abordari pragmatice, care sa indrepte resurse catre sectorul privat, trebuie simplificat statul (…) dar oricum e preferabil sa guvernezi cu liberalii decat cu PSD”, a argumentat el.

Presedintele a criticat din nou social-democratii, afirmand ca “PSD e un partid anacronic, chiar daca e condus de un lider care pare foarte tanar, dar expresia corecta e imatur, omul asta e imatur”.

“Vorbim de ce mai poti pune cap la cap in politicile economice si sociale si e clar ca mult mai multa flexibilitate spre orientari pragmatice exista la liberali, decat la socialisti”, a spus Basescu.

“Nu vad de ce ar fi respinse contributiile liberale la o guvernare de dreapta. Daca ma intreaba cineva ce tip de alianta as vedea posibila si utila, as spune categoric PDL cu liberalii si UDMR”, a continuat el.

In ceea ce priveste functia de prim ministru, acesta trebuie “in mod minimal sa nu-si vanda onoarea pentru a-si tine scaunul”.

Referitor la aceste decal raţii ale preşedintelui Băsescu, Ion Iliescu spune că:

„Domnul preşedinte ar trebui să se abţină să mai facă astfel de răstălmăciri şi interpretări ale Constituţiei, care devin neconstituţionale, iar pentru asta există măsuri constituţionale, ca suspendarea. Aşa că ar trebui să se abţină să mai facă astfel de declaraţii”.

Deci, domnia sa, mumia pesedistă dovedeşte că deşi ar fi trebuit ca la vârsta pe care o are să fi trecut dincolo de patimi şi să se dovedească a fi un înţelep, a rămas aceeaşi jigodie ordinară şi oportunistă care îşi începea discursul  cu “Dragi tovarăşi, dictatorul a întinat nobilele iealuri ale comunismului…” şi care considera absolut natural ca, deşi Constituţia prevedea că o persoană avea dreptul să  ocupe funcţia de Preşedinte al României doar pe durata a două mandate, el a avut aproape trei.

Păi din câte văd, în Constituţie scrie destul de clar: dacă UN PARTID obţine majoritatea, preşedintele desemnează partidul propus de acesta. Alianţa PSD-PNL poate deveni partid DOAR în cazul unei fuziuni. o alianţă nu înseamnă o fuziune. Dacă există totuşi o alianţă care deţine peste 50%, dar nu există un partid cu acest procentaj, preşedintele este obligat doar să CONSULTE (Să-i cheme pe cei din alianţa respectivă şi să-i întrebe: „Bă voi ce vreţi? … şi gata), apoi să tragă concluziile pe care le crede de cuviinţă, inclusiv să desemneze un premier pe care îl doreşte, nu neapărat unul propus de acea alianţă. Dacă acea majoritate nu va fi de accord îl poate resinge şi preşedintele va desemna un nou premier. Dacă nici acesta nu trece se intră în alegeri parlamentare anticipate, hotârârea revenind în mâinile electoratului.

Dacă e să vorbim de încălcarea Constituţiei, atunci să vorbim puţin de una din încălcările la care bătrânul maimuţoi comunistoid s-a dedat.

E vorba de  Articolul 16:  EGALITATEA ÎN DREPTURI, aliniatele  1şi 2:

(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

(2) Nimeni nu este mai presus de lege.

Da, Ion Iliescu a încălcat Costituţia deoarece prin … mijloace specifice a blocat mersul correct şi normal al dosarelor sale legate de Revoluţia din 89 şi de mineriade… Acum Ion Iliescu nu este liber deoarece un tribunal a spus că e nevinovat ci pentru că nu a putut fi judecat, respectivele dosare intrând în prescriere.

Nzu este prima dată când Ion Iliescu dă cu bolovanul fără a se gândi dacă nu cumva vinile lui sunt mai mari decât a celor pe care îi acuză…

Am văzut că deja o mulţime de papagali vorbesc iar despre suspendarea preşedintelui…

Să-ţi fie ruşine domnule Ion Iliescu. Ar trebui să înţelegi că a trecut vremea în care cu zâmbetul de Dacie pe moacă puteai spune orice …

Vezi că Ceaşcă te aşteaptă la un şeptic să mai derulaţi amintiră din tinereţile voastre. A cam venit vremea să ne laşi… ai infectat destul spaţiul politic românesc… ai făcut destul rău ţării acesteia cu duplicitarismul tău de doi lei.

Am un sfat pentru Ion Iliescu:

Domnule Iliescu, vezi că la vârsta lu’ matale, abuzul la  mâncatul de rahat îţi poate fi fatal… vezi-ţi de reume şi lasă politica la alţii, matale văd că nu mai eşti capabil nici măcar  să înţelegi un aliniat din Constituţie. Ţi-a trecut vremea …

P.S. Poate Ion Iliescu ar trebui să îşi amintească un fapt. Această constituţie a fost făcută cu adresă clară. Atunci, actualul PSD (fostul PDSR) era convins că Adrian Năstase va câştiga alegerile şi dorea să îi ofere un mandat cât mai confortabil. Aaaa, că Bonbonel nu a avut ouăle necesare… asta e altă povestea…

 

Surse declaraţii:

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-9652087-basescu-alianta-pnl-psd-are-mare-problema-chiar-daca-obtine-51-constitutia-nu-pomeneste-nimic-coalitie-psd-partid-anacronic-condus-lider-imatur.htm

http://www.cotidianul.ro/ion-iliescu-vrea-suspendarea-lui-basescu-153725/

http://www.jurnalul.ro/stiri/politica/iliescu-basescu-rastamalceste-constitutia-pentru-asta-sunt-masuri-constitutionale-ca-suspendarea-586515.html

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: